webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Ocean, Frank Channel Orange
  • Ocean, Frank
    Channel Orange

  • onze prijs:€ 9.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:20 juli 2012
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

channel ORANGE is het officiële debuutalbum van Frank Ocean, die 24 jaar geleden als Christopher Breaux te New Orleans werd geboren. Tyler, the Creator introduceerde hem in 2009 bij punky hiphop collectief Odd Future Wolf Gang Kill Them All (OFWGKTA). Datzelfde jaar tekende hij bij Def Jam, maar omdat de samenwerking niet erg vlotte, lekte Frank Ocean het initiële debuutalbum Nostalgia, Ultra.

Dankzij zijn bijdrage aan Jay-Z & Kanye West's Watch The Throne, Climax van Usher, maar vooral door zijn eigen en niet minder dan fantastische Thinkin Bout You is er reikhalzend uitgezien naar channel ORANGE.

Frank Ocean brengt iets nieuws, iets eerlijks en combineert op bijzondere wijze rauwheid en de gepolijste kanten van het genre. Muzikaal is zijn jongste divers, onconventioneel en bijzonder fris.

channel ORANGE luistert weg als een radioshow, die tijdens een autorit al tunend tot stand komt. Dit draagt bij aan de vervreemdende trip die er meteen voor zorgt dat dit een coherent album wordt en geen verzameling liedjes. De relatief onbekende producer Malay tekende voor dertien van de zeventien tracks. Hij werkte eerder met Goapelle, Big Boi en John Legend, maar is nu voor het eerst verantwoordelijk voor de sound van een heel album. Natte-kranten drums, bewust corny keyboardlijntjes, weinig klassieke r&b klanken en veel gedetailleerde sonische accenten zorgen voor een heel herkenbaar album. Af en toe is channel ORANGE prikkelend irritant.

channel ORANGE is een bijzondere plaat die meerdere draaibeurten nodig heeft om tot volledige wasdom te komen.

 

Klik hier voor alles van Ocean, Frank