webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Dylan, Bob Tempest -deluxe Cd + Fotoboek-
  • Dylan, Bob
    Tempest -deluxe Cd + Fotoboek-

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:06 september 2012
  • levertijd:2 à 3 werkdagen
 
Info



Dit is de gelimiteerde Deluxe versie van Tempest. Deze bevat een mooi,  maar liefst 60 pagina's tellend, notitieboekje vol met bijzondere foto's, afbeeldingen van oude posters en magazine covers.

(Vijf sterren in De Volkskrant van 6 september, vijf sterren in de Mojo van oktober 2012, en 10 van de 10 punten in de Uncut van oktober)


'Tempest' is alweer het 35e album van Bob Dylan en verschijnt precies 50 jaar na zijn debuutplaat uit 1962. Mochten er mensen twijfelen aan het feit of Bob Dylan nog steeds kan zingen of relevante nummers schrijven, direct na het opzetten van 'Tempest' wordt duidelijk dat Bob Dylan nog steeds helemaal niks aan kracht heeft ingeboet. 'Tempest'  is oprecht een ijzersterk album.

'Tempest opent' met het sterke 'Duquesne Whistle', waarin Dylan zijn liefde voor typische Amerikaanse roots music en Western Swing niet onder stoelen of banken steekt. 

 

'Soon After Midnight' handelt over de kleinste uurtjes in welke de vrouwen veranderen in `harlots´ en vaak op nare manieren aan hun eind komen. In de schitterende ballad 'Long And Wasted Years' verontschuldigt de hoofdpersoon zich aan zijn liefje voor zijn gedrag, terwijl we Dylan's  'don´t fuck with me' attitude weer terug horen in 'Pay In Blood'.

Het nummer 'Early Roman Kings' haalt de grenzen tussen de oudheid en het heden neer. Het eerste nummer van het slottrio is 'Tin Angel', een song vol verraad en opnieuw doorboorde harten. Daarna komt het epische titelnummer 'Tempest' dat maar liefst 14 minuten duurt en handelt over het zinken van de Titanic. De cd sluit af met 'Roll On John', een nauwgezet verslag van de moord op zijn vriend John Lennon.

Gedurende het hele album is Dylan zelf en zijn vaste begeleidingsband (hier aangevuld met David Hidalgo van Los Lobos) ouderwets in vorm en gezamelijk maken zij van Tempest een nieuw meesterwerk. 'Tempest' is onmisbaar voor de fan en liefhebber.

 
 ► OP VOORRAAD, voor 16.00 uur bestellen is de volgende dag in huis.  

 

Klik hier voor alles van Dylan, Bob