webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Cinema Selection Broken Circle Breakdown
  • Cinema Selection
    Broken Circle Breakdown

  • onze prijs:€ 6.99
  •  
  • formaat:DVD
  • releasedatum:30 september 2014
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info

The Broken Circle Breakdown is de nieuwe film van Felix van Groeningen. De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh, in samenwerking met Mieke Dobbels, waarmee hij in Vlaanderen en Nederland alle mogelijke parochiezalen, volkshuizen en culturele centra’s liet vollopen.
The Broken Circle Breakdown is van Groeningens vierde langspeler na Steve+Sky (2004), Dagen zonder lief (2007) en De helaasheid der dingen (2009). Deze laatste film zette Felix ook internationaal op de kaart na diens selectie in Cannes (Quinzaine des Réalisateurs, 2009). De film was dé Vlaamse bioscoophit in 2009 – 2010 (465.000 bezoekers) en sleepte tal van prijzen en nominaties in de wacht, zowel in binnen- als buitenland. Vooral opvallend waren de bezoekcijfers in Frankrijk en Nederland.

‘The Broken Circle Breakdown’ vertelt de love story tussen Elise en Didier. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst, tegelijk ook een naïeve romanticus. In haar nek staat een kruis getatoeëerd, toch is ze de nuchterheid zelve.
Wanneer dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar als Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Didier en Elise reageren totaal verschillend, Maybelle laat hen echter geen keuze: Didier en Elise moeten samen voor haar vechten.
Raak je daar samen door als je zo verschillend bent? Of laat de liefde je in de steek als je ze het meest nodig hebt?


‘The Broken Circle Breakdown’ is een intens melodrama, vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint, en soms ook niet.

Klik hier voor alles van Cinema Selection