webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
La Tres Illustre Compagnie Du Chat Noir La Vendange
  • La Tres Illustre Compagnie Du Chat Noir
    La Vendange

  • onze prijs:€ 12.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:17 januari 2014
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Voor velen zal de Franse taal nooit het grootste voorkeursvak zijn geweest op de middelbare school. Toch trekken hele volksstammen elke zomer - ook zonder het juiste vocabulaire in de achterzak - weer naar het land van exquise wijnen, kazen en broodsoorten. Dat land dat ook de bakermat is van een bijzondere muziekstijl: het chanson. Die muziekstijl is bezig aan een renaissance, zo bewijst La Très Illustre Compagnie du Chat Noir. Drie bevriende rockmuzikanten besloten dat het tijd werd voor iets anders en stortten zich fanatiek op een hommage aan de francofilie.

La Vendange - Frans voor de oogst - is een plaat waarop de band de balans opmaakt van de evolutie en de zogenaamde beschaving op frappante wijze tegen het licht houdt. Is je Frans niet zo opperbest? Vrees niet, dit Nijmeegse ensemble heeft het bijgevoegde boekje (dat overigens prachtig vormgegeven en in stijl geïllustreerd is) gevuld met vertalingen. Het zijn verhalen over goed en kwaad, eenzaamheid, het lot, schoonheden en tristesse. En - uiteraard - de liefde. Soms met duistere gevoeligheid en vaak ook met de nodige van cynisme doorspekte bombarie. De ene keer solo, de andere keer gebracht in een fusillade met een elftal aan muzikanten (met daarbovenop ook nog eens ruimte voor een stel gastmuzikanten).

De oogst is een veelzijdige, eigenzinnige plaat vol nostalgisch verlangen. En al is een Nederlandse klank af en toe wel degelijk op te maken, het is waarlijk knap geschreven (en met zekerheid lichtjaren beter dan het tenenkrommende stokbrodenfrans van de gemiddelde Hollandse campinggast). Om nog eens wat ingeburgerde Franse woorden van stal te halen (mocht je die eerder in dit stuk niet al herkend hebben): met de nodige allure en bravoure is La Vendange een charmante delicatessendisque.

(Recensie van www.kindamuzik.net)

 

Klik hier voor alles van La Tres Illustre Compagnie Du Chat Noir