webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Shelton, Naomi And The Gospel Queens Cold World
  • Shelton, Naomi And The Gospel Queens
    Cold World

  • onze prijs:€ 16.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:24 juli 2014
  • levertijd:2 à 3 werkdagen
 
Info

Daptone Records is een soul-label dat net zo legendarisch is als bijvoorbeeld Stax decennia geleden was. Met Sharon Jones als fiere vaandeldraagster en de Dap-Kings als één van de beste live-bands ter wereld (zo goed dat ze ook het album Back to Black van Amy Winehouse perfect hebben ingespeeld) is het label erg actief en van uitzonderlijk hoog niveau.

Sharon Jones & the Dap-Kings zijn echter zeker niet de enige artiest in de Daptone-stal. Charles Bradley en Lee Fields brachten er ook albums op uit, en iets minder bekend maar zeker niet minder mooi zijn Naomi Shelton & the Gospel Queens. Shelton kwam in de jaren zestig al naar metropool New York City waar ze een begrip werd door wekelijks in de bars van Flatbush Avenue te zingen. Door het Daptone-label kreeg ze een aantal jaar geleden toch de erkenning die ze verdient en sindsdien speelde ze op grote internationale jazz- en soulfestivals.

Haar nieuwe album is medegeproduceerd door Gabriel Roth, één van de initiators van Daptone. In vergelijking met haar labelgenoten klinkt Naomi Shelton bezielder, het hartezeer wordt door haar omgezet in Gospelmuziek, voornamelijk zeer krachtige songs met een positieve boodschap. Al is er soms ook een glimp te zien van de donkere kant van de Gospel, zoals op single Sinner..

Klik hier voor alles van Shelton, Naomi And The Gospel Queens