webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Documentaire Door Het Hart Van China
  • Documentaire
    Door Het Hart Van China

  • onze prijs:€ 15.99
  •  
  • formaat:2DVD
  • releasedatum:29 maart 2018
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info

Na het succes van de serie Langs De Oevers Van De Yangtze zijn fotograaf Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman terug in de nieuwe VPRO-reisserie Door het hart van China.

In Door het hart van China staat het leven van de gewone Chinees centraal in bijzondere en spontane ontmoetingen. Ruben Terlou is erbij wanneer enkele opgeschoten Mongoolse boeren een paardenrace houden op de droge graslanden, maar ook wanneer een alleenstaande man op het platteland van Shaanxi wordt begraven met de nodige bijgelovige rituelen.

Hij fotografeert homoseksuelen in Beijing, trotse autobezitters in Guangzhou en gokkers in Macau. Hij beklimt met knikkende knieën een 90 meter hoge windmolen en kruipt achter kluizenaars aan de grotten van het Zhongnan-gebergte in. Opnieuw weet Terlou met zijn innemende nieuwsgierigheid gesprekspartners te verleiden tot openhartige scènes en gesprekken.

In zeven afleveringen reizen we mee vanuit het Noorden van China zuidwaarts. De serie laat zien dat China zich op een kantelpunt in de geschiedenis bevindt; de veranderingen in dit immense land voltrekken zich in razend tempo. Enerzijds zullen sommige van de scènes, die zich nu nog voor de lens van cameraman Joost van Herwijnen voltrekken, over een paar jaar niet meer te filmen zijn. Anderzijds wordt duidelijk dat wat er op dit moment in China gebeurt, over tien jaar de hele wereld staat te wachten.

Klik hier voor alles van Documentaire