webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Romeijn, Aafke M
  • Romeijn, Aafke
    M

  • onze prijs:€ 14.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:18 oktober 2019
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Eerst was er het boek, nu is er de soundtrack. Op M geeft Aafke Romeijn een rondleiding in de wereld waarin haar debuutroman Concept M speelt. Het is een alternatieve versie van Nederland, waarin een meisje door een mysterieuze ziekte haar kleur verliest. Vastberaden de ziekte uit te roeien besluit ze een radicale daad te stelen. M waaiert genadeloos uit: van een piano tot orkest, van kleine bekentenissen tot donkere electro, van hiphop tot fuga.
Aafke Romeijn groeide op in een gezin van klassieke musici, studeerde harp, compositie en piano aan het conservatorium, maar maakte tegelijkertijd gitaarpunk en raakte in de ban van hiphop.

Na een debuut als singersongwriter en twee electropopalbums kiest Romeijn ervoor om op M al haar liefdes samen te laten komen. Dat levert een wonderlijk landschap op met samples van obscure soul- en jazzplaten, modernistische dichters en Sonic Youth, die moeiteloos samenvloeien met grootse strijkers- en blazersarrangementen waarop Romeijn met haar kenmerkende stemgeluid zingt over de lotgevallen van de personages uit haar sciencefictionroman Concept M.

Speciaal voor de cd versie van M voegde Aafke twee nieuwe songs toe. In de nieuwe nummers die toegevoegd worden aan M blikken we vooruit op het jaar 2040, waarin het vervolgverhaal van M zich zal afspelen. Een muzikale spoiler.
 

Klik hier voor alles van Romeijn, Aafke