Kroese Week 28 

 

Beste mensen! 

Vandaag onze nieuwsbrief over WEEK 28 We beginnen internationaal, maar eindigen dicht bij huis met nieuw werk van mensen die we goed kennen en een warm hart toedragen. Vandaag graag ook jullie aandacht daarvoor.    

Voor we de Hoogtepunten erin slingeren eerst twee grote namen die deze week nieuwe releases aankondigden. 

Eerst waren er THE ROLLING STONES. Zij kondigden de door de fans lang verwachte heruitgave van het Goats Head Soup album aan. Zoals dat tegenwoordig gaat, maar liefst zes versies om uit te kiezen. De duurderen met vele extra's. Als je op de afbeelding hieronder klikt kom je op een pagina waar ze allemaal staan. 

 


En, pas gistermiddag aangekondigd, LANA DEL REY, brengt een gedichten-album uit. De gedichten zijn zelf geschreven en worden op het album door haarzelf voorgedragen, ondersteund door muziek gemaakt door Jack Antonoff. Het album is nu al te reserveren.

 

Hoogtepunten

 
 

Rufufs Wainwright  -  Unfollow the Rules

 

Dit nieuwe album van Rufus Wainwright kan worden omschreven als zijn eerste echte pop-album sinds zijn in 2012 verschenen Out of the Game. Het  in Los Angeles, met behulp van producer Mitchell Froom, opgenomen album is zijn negende studio-album en is, na zijn geflirt met opera en Shakerspeare-sonnetten, eindelijk weer een album vol met liedjes zoals hij die in het eerste deel van zijn carrière maakte. Doel bij het maken van Unfollow .. was om verschillende aspecten uit zijn leven, die Rufus als artiest gemaakt hebben tot wie hij nu is, samen te laten komen. Hij zoekt .. >> lees HIER meer ... 

 

 
 

Jayhawks  -  XOXO

 

XOXO is eind 2019 gedurende twee weken durende opnamesessies opgenomen in Pachyderm and Flowers Studios in Minnesota. Het album betekent een gedurfde stap voorwaarts want voor het eerst dragen alle vier de leden bij aan het schrijven en het uitvoeren van vocale taken.  Hun bijdragen en rollen zijn op XOXO groter dan ooit. Dat komt de diversiiteit van het album ten goede, want XOXO is het meest diverse en meest uiteenlopende ... >> lees HIER meer ... 


 

 
 

Margo Price  -  That's How Rumors Get Started

 

Margo Price is een door nog teveel mensen nog niet ontdekte alt-country / americana zangeres. Haar vorige album ‘All American Made’ werd in 2017 door het muziekschrift ‘Rolling Stone’ uitgeroepen als het beste Country/Americana album, maar het album daarvoor 'Midwest Farmer's Daughter', met daarop de prachtige openener 'Hands of Time' is ook ongekend mooi. Tijd voor meer aandacht voor deze dame!
.. >> HIER meer info ...


 

 
 

The Streets  -  None Of Us Are Getting Out Of This

 

The Streets aka Mike Skinner zijn terug met een gloednieuw album! De UK band is vooral gekend door hun typische Grime & Garage sound uit de jaren 2000, een sound waar Mike nog steeds trouw aan is. ‘None Of Us Are Getting Out Of This Life Alive’ is eigenlijk een album boordevol samenwerkingen met hedendaagse namen uit de scene. Voor openingstrack en huidige single 'Call My Phone Thinking I’m Doing Nothing Better' werkte hij ... >> lees HIER meer ... 


 

 
 

Dma's  -  Glow

 

Vanwege de coronacrisis moesten we er even op wachten: het derde album van DMA’s. Na het rauwe debuut Hills End (2016) – ‘klinkt als Oasis’ (en niks mis mee) – volgde het meer bekritiseerde For Now (2018). De sterkte refreinen en catchy vibes bleven, maar volgens velen was het iets teveel van hetzelfde. Op The Glow wordt de drumbeat wat vaker naar de voorgrond gebracht, hoorbaar op onder meer Silver en Life Is A Game Of Changing. The Glow is in z’n geheel groter en bombastischer dan ... >> lees HIER meer ... 

 

 

Ook Nieuw verschenen

 
Burt, Tre - Caught It From The Rye
Clayton, Gerald - Happening Live At The Village Vang
Grateful Dead - Workingman's Dead -3cd Reissue-
Frampton, Peter - Somethin's Happening
Inter Arma - Garbers Days Revisited
 
           
 
Week
 
28
         
 
Lewis, Rhys - Things I Chose To Remember
Redman / Mehldau / Mcbride / Blade - Round Again
Satriani, Joe - Engines Of Creation
 
       
 
Week
 
28
     
 

Nieuw in Vinyl

 
Wainwright, Rufus - Unfollow The Rules
Price, Margo - That's How Rumors Get Started -indie Only-
Streets, The - None Of Us Are Getting Out Of This
Dma's - Glow -indie Only-
Jayhawks - Xoxo -indie Only-
Inter Arma - Garbers Days Revisited
 
           
           
 
Jarosz, Sarah - World On The Ground
Joling, Gerard - Love Is In Your / Ticket To The Tropics -coloured-
Lewis, Rhys - Things I Chose To Remember
Redman / Mehldau / Mcbride / Blade - Round Again
Ub 40 - Collected -coloured-
 
         
         
 

Nieuw album BOOTLEG BETTY !!

 
Bootleg Betty was de band die aan de wieg stond van de geboorte van ons platenlabel. Het uitbrengen van hun debuut is inmiddels alweer vijf jaar geleden. Op basis van deze EP hebben de dames de afgelopen jaren een goed gevulde live-agenda opgebouwd, maar na een paar jaar krijgt de band het verlangen om ook weer met nieuw werk aan de slag te gaan.

Gisteren hebben de Betties het nummer 'Mockingbird', de tweede single van het later dit jaar te verschijnen album Soul Searching uitgebracht.  

Ook is gisteren bekend gemaakt dat soul Searching, het nieuwe album, op vrijdag 23 oktober in de winkels komt te liggen. 

De single Mocking is via klikken op  DEZE LINK  te streamen en hun album Soul Searching is vanaf vandaag te bestellen en/of te reserveren.  Als je  HIER  of op de grote afbeelding klikt, kom je op de pagina waar je het album kan bestellen/reserveren.

 

Stefan Kollee en Nobuka samen

 
The Body And The Madness is een uniek samenwerkingsverband tussen de Nijmeegse muzikant Nobuka en vocalist Stefan Kollee, bekend van de psychedelische rockband The Naked Sweat Drips.

De inspiratie voor de EP is hun gemeenschappelijke voorliefde voor de gruizige, ruwe teksten en boeken van Charles Bukowski. Na een kroeggesprek tussen Nobuka (Michel van Collenburg) en Stefan Kollee over de onderbuik van de samenleving, drankmisbruik en de kwetsbaarheid die daarmee gepaard gaat, ging Nobuka met de muziek aan de slag en Kollee met de teksten. Het resultaat daarvan is deze broeierige EP. 

Deze Body And The Madness EP is gisteren digitaal uitgebracht, maar verschijnt vrijdag 31 juli a.s. op CD. De eerste 20 exemplaren zijn door Nobuka en Stefan gesigneerd. Pre-orders worden voor de dag van release verstuurd. 

De CD kan nu besteld / gereserveerd worden door  HIER  of op de afbeelding van de hoes te klikken. 

 


 

Bedankt voor jullie interesse en wederom een goed weekend toegewenst! 

 

Contact Arnhem


Kroese Arnhem
Rijnstraat 31

T: 026-3705116
E: arnhem@kroese-online.nl

Contact Nijmegen


Kroese Nijmegen
Molenstraat 126

T: 024-3221346
E: nijmegen@kroese-online.nl

Social Media

Klik hier om u af te melden
Is deze mailing in uw mailbox niet goed leesbaar? Klik dan HIER voor de online versie.