Kroese week 36

 

Goedemorgen mensen! 

Vandaag voor jullie onze samenvatting van afgelopen week, WEEK 36
Maar voordat we daarmee beginnen, eerst de aankondiging van het album van BENEDICT dat aankomende vrijdag op ons eigen platenlabel uit gaat komen en de aankondiging van de nieuwe NICK CAVE.  

BENEDICT: You Can Tell Me Nothing That I Should            
You can tell me .. is een album jullie echt even aandacht aan moeten besteden. Als je naar de pagina van de CD gaat, dan kun je daar een 3-tal videoclips bekijken/beluisteren.

Op het album verwerkt BENEDICT de verschillende soorten ellende die hij de afgelopen 20 jaar meegemaakt heeft. Dat klinkt pittig, maar heeft echt iets ongekend moois opgeleverd. De muziek van Benedict is intiem, maar heeft een groots en internationaal geluid. Muzikaal past hij in het straatje van The National, The Slow Show, Nick Cave en Tindersticks. Verkrijgbaar op CD en op LP. Maak je keuze door op de afbeelding van de CD (€ 14,99) of de LP (€ 22,99) door te klikken. 

              


 

Nick Cave solo live-album

 'Idiot Prayer: Nick Cave alone at Alexandra Palace' is een solo live-album van Nick Cave waarop liedjes uit de volledige carrière van Cave (dus ook Bad Seeds en Grinderman) in een gestripte solo vorm langskomen. Deze versies komen voort uit de solo versies die Cave tijdens zijn ‘Conversations with ..’ tour van zijn nummers speelde. Verkrijgbaar als 2CD en op vinyl als 2LP.

 

 
   
 
 
 
Cave, Nick
Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace
LP | 20 november 2020
 
€ 27.99
 
 
   
 
 
 
Cave, Nick
Idiot Prayer: Nick Cave Alone At Alexandra Palace
CD | 20 november 2020
 
€ 18.99
 
 

Hoogtepunten

 
 

All Them Witches  -  Nothing as the Ideal

 

Inmiddels uitgegroeid tot een van de favoriete jam-bands van de liefhebbers. All Them Witches komt met de opvolger van hun succesvolle album "ATW". "Nothing As The Ideal" bevat acht tracks en werd opgenomen in Studio 2 van de befaamde Abbey Road Studios met hulp van mixing engineer Mike Allred. Dit album is hun zesde studio-album, dit keer voor het eerst als trio en het bevat weer hun unieke mix van ‘alternative rock, psychedelic desert blues, classic heavy rock and dark country’. De Abbey Road vibe (denk aan Pink Floyd en The Beatles) gemixed met de .. >> lees HIER meer ...  

 

 
 

Afel Bocoum  -  Linde

 

De Malinese zanger-gitarist Bocoum heeft, in een carrière van ruim 20 jaar, met succes zijn Afrikaanse muziek bij een breed publiek weten te brengen, in een kruisbestuiving met Westerse muziek, zonder daarbij zijn Afrikaanse roots uit het oog te verliezen. Afel komt uit Niafunké in de Timboektoe-regio van Mali, een gebied dat enerzijds bekend staat om de grote culturele rijkdom maar anderzijds door de politieke spanningen tussen de noordelijke en zuidelijke delen van het land en speelde jaren als begeleider van desert blues-pionier Ali Farka Touré. Lindé, genoemd naar de .. >> lees HIER meer ... 

 

 
 

Bill Callahan  -  Gold Record

 

Gold Record klinkt niet zozeer als een album waarin een bepaald thema als voedingsbodem centraal lijkt te staan. Gold Record klinkt meer als een verzameling van losstaande onderdelen; een breed scala van dat wat Callahan kan. Het album ontstond volgens the man himself sneller dan gedacht; in het voorbereiden voor de tour van zijn voorgaande album kwamen oude nummers en nieuwe ideeën omhoog die Callahan vervolgens uitwerkte. Een album waarop we nieuwe kanten horen die eerder nooit zo uitgesproken waren zoals de tracks Protest Song en Cowboy waarin een .. >> lees HIER meer ...  

 

 
 

Pineapple Thief  -  Versions of the Truth

 

Op Versions of the Truth zet Pineapple Thief de lijn van hoogwaardige prog voort die ze inzetten met hun albums Your Wilderness (2016) en via Dissolution (2018). Het album bestaat uit tien nieuwe songs en heeft een totale lengte van nog geen 50 minuten. Het gaat deze keer dus niet om epics (zoals het lange White Mist op de vorige plaat) maar vooral om (relatief) korte, bondige statements waarin Bruce Soord zijn zielenroerselen over de wereld in het algemeen en zijn eigen leven in het specifiek met ons deelt. Daarbij .. >> lees HIER meer ...
 

 

Nieuwe versie Rolling Stones' Goats Head Soup

 


Heruitgave van het Goats Head Soup album uit 1973. Het album is in maar liefst zes verschillende versies beschikbaar, waaronder twee uitgebreide edities (één op Vinyl, één op CD) die een schat aan onuitgebracht studio- en live-materiaal bevatten. 
 

De deluxe dubbele edities (verkrijgbaar als 2CD en als 2LP) bevatten tien bonustracks. Hieronder alternatieve versies, outtakes en drie nog nooit eerder uitgebrachte tracks: Scarlet (met o.a. Jimmy Page op gitaar), Criss Cross en All The Rage.


De boxset edities bevatten, naast de extra die op de Deluxe 2CD en de Deluxe 2LP versies staan, ook nog Brussel Affair – een 15-track live album, opgenomen tijdens een tour in 1973, die volgde op de release van het album. Deze show bevat naast klassieke Stones-tracks als Tumbling Dice, Midnight Rambler en Jumping Jack Flash ook nummers van het op dat moment net uitgebrachte Goats Head Soup album: Star Star, Dancing With Mr. D, Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker) en Angie. Verder bevatten deze luxe boxsets een 100-pagina’s tellend boekwerk met exclusief fotomateriaal en tourposters uit 1973.

 
 
 
   
 
 
 
Rolling Stones
Goats Head Soup 2020 (deluxe 2cd)
CD | 04 september 2020
 
€ 17.99
 
 
   
 
 
 
Rolling Stones
Goats Head Soup 2020 (1lp)
LP | 04 september 2020
 
€ 24.99
 
 
   
 
 
 
Rolling Stones
Goats Head Soup 2020 (deluxe 2lp)
LP | 04 september 2020
 
€ 27.99
 
 
   
 
 
 
Rolling Stones
Goats Head Soup 2020 (luxe 4cd Boxset)
CD | 04 september 2020
 
€ 112.99
 
 
   
 
 
 
Rolling Stones
Goats Head Soup 2020 (luxe 4lp Boxset)
LP | 04 september 2020
 
€ 97.99
 
 
   
 
 
 
Rolling Stones
Goats Head Soup 2020 (1cd)
CD | 04 september 2020
 
€ 9.99
 
 

Ook Nieuw verschenen

 
Anderson / Bruford / Wakeman / Howe - Anderson / Bruford / Wakeman / Howe
Braxton, Toni - Spell My Name
Charles, Ray - Twelve Classic Albums
Davis, Miles - Complete Concert 1964
Fleetwood Mac - Fleetwood.. -bonus Tr-
 
           
 
Week
 
36
         
 
Hackett, Steve - Live Rails
Hurts - Faith
James, Bob - Once Upon A Time -digi-
King Crimson - Elements Tour Box 2020
King, B.b. - Ten Classic Albums Plus Singles
 
           
 
Week
 
36
         
 
Lang, Lang - Bach Goldberg Variations
Lang, Lang - Bach Goldberg Variations
Lena, Jennie - Analog Girl In A Digital World -digi-
Mckenna, Declan - Zeros
Oh Susanna - Sleepy Little Sailor -deluxe-
 
           
 
Week
 
36
         
 
Throwing Muses - Sun Racket
Tricky - Fall To Pieces
 
     
 
Week
 
36
   
 

Nieuw in Vinyl

 
All Them Witches - Nothing As The Ideal
All Them Witches - Nothing As The Ideal (deluxe Picture Disc Edition)
Bocoum, Afel - Linde
Pineapple Thief - Versions Of The Truth-hq-
Pineapple Thief - Versions Of The Truth -coloured-
Fleetwood Mac - Fleetwood Mac.. -lp+7"-
 
           
           
 
Gaye, Marvin - Dream Of A Lifetime -clrd
Grave Digger - The Last Supper
Hurts - Faith
Lang, Lang - Bach Goldberg Variations
Tricky - Fall To Pieces
 
         
         
 

 

Bedankt weer voor de interesse en goed weekend allemaal!! 
 

Contact Arnhem


Kroese Arnhem
Rijnstraat 31

T: 026-3705116
E: arnhem@kroese-online.nl

Contact Nijmegen


Kroese Nijmegen
Molenstraat 126

T: 024-3221346
E: nijmegen@kroese-online.nl

Social Media

Klik hier om u af te melden
Is deze mailing in uw mailbox niet goed leesbaar? Klik dan HIER voor de online versie.