webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!

  
 

Aretha Franklin overleden

Aretha Franklin, The Queen Of Soul, is overleden. Donderdag 16 augustus is ze in Detroit in het bijzijn van haar naasten overleden aan de gevolgen van kanker. Ze is 76 jaar geworden.

Tot haar grootste hits behoren onder meer 'Respect', '(You Make Me Feel Like) A Natural Woman', 'I Say A Little Prayer', 'Chain of Fools' en 'Think'. Na haar hoogtijdagen (1967-1970) werd het langzaam stil rond Aretha (in 1972 bracht ze het schitterende gospelalbum Amazing Grace uit). Dankzij een rol in de film The Blues Brothers en hits met Eurythmics ('Sisters Are Doing It For Themselves') en George Michael ('I Knew You Were Waiting (For Me)') was ze weer helemaal terug bij het grote publiek.

De domineesdochter uit Memphis won onder meer achttien Grammy's gedurende haar indrukwekkende loopbaan. Ze was in 1987 de eerste vrouw die een plek kreeg in de Rock & Roll Hall of Fame.

Op de ranglijst van beste zangers aller tijden van het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone, staat Franklin op de eerste plek. "Aretha is een geschenk van God", schreef het muziektijdschrift in 2010. "Zij is de reden waarom vrouwen willen zingen."

Hieronder onze selectie uit haar indrukwekkende oeuvre:

 

 

sorteer op  » prijs» populariteit» alfabet» releasedatum