webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Beans & Fatback Beans & Fatback
  • Beans & Fatback
    Beans & Fatback

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:08 april 2010
  • levertijd:2 à 3 werkdagen
 
Info

Onno Smit, muzikant en food lover, presenteert Beans & Fatback: een album inclusief boek vol smaakvolle foto’s en gerechten.

De titel was er al: Beans & Fatback. Het genre was ook van het begin af aan duidelijk: een mix van country en soul invloeden, gemixt met de jingle-jangle sound van midden jaren 60, Blue Eyed Country-Soul. Maar wat te doen je als je wel het recept en de ingrediënten hebt, maar niet de pegels? Onno Smit (ook gitarist/zanger Lefties Soul Connection) besloot zijn passie voor eten, drinken en koken te combineren met het opnemen van een album. In een aantal live sessies heeft hij met verschillende muzikanten de nummers opgenomen die samen het album Beans & Fatback vormen. Tijdens elke sessie kookte Onno een uitgebreide maaltijd voor de muzikanten in ruil voor hun muzikale bijdrage (Beans & Fatback zou je in dit geval dan ook kunnen interpreteren als spek & bonen). En wat werkt er meer motiverend dan de geur van knoflook, spek en uien in een hete pan met olie, kippenvet dat in de oven over de aardappels druppelt?! De gerechten zijn simpel, recht voor z’n raap en doeltreffend net als de nummers op het album. De titel verwijst tevens naar de belangrijkste stijlen die op het album voorbij komen: Fatback (soul) en Beans (country).

Aan Beans & Fatback werkten o.a. mee: Daniel Rose (C-mon & Kypski), Paul Willemsen (Zuco103), Laurens Joensen & Jet Stevens (Fay Lovsky band ), Cody Vogel (Lefties Soul Connection), Tim Knol en het straatorkest De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht.
Wat begon als een stapel schetsen van liedjes en een select groepje bevriende muzikanten met wie hij dat alles zou gaan opnemen, groeide zo uit tot een album waar meer dan 16 man plus een compleet straatorkest op meespeelt en dat alles met een kookboek vol Soulfood eromheen. De gerechten die gegeten werden tijdens de sessies zijn gebundeld in een mooi boekwerk,
voorzien van al even smaakvolle foto’s (door Cupid & Shu). Precies twee jaar deed Onno over het project. Het maken van Beans & Fatback was dus geen snel proces, eerder een slowfood-gerecht waar de smaken steeds meer tot hun recht komen naarmate je het langer op een laag vuurtje laat pruttelen. Laat het u smaken.


1. Downfall - Spek & Bonen met Karbonades
2. Let Me Show You - Scheermessen, Oesters, Kokkels & Mosselen
3. All I Think About - Kip overgoten met Witte Wijn
4. Roots From My Soul - Zeebaars met Salsa Verde
5. Home Grown Recipe - Konijn met Aardappelpuree
6. Tonight Girl I’m Coming Back Home - Pasta met Vleessaus
7. Lay Down Speak Low - Rib-Eye Steak met Tomaten in Balsamicoazijn
8. Your gentle touch will Blow My Sins Away - Gegrilde Kip met Caponata
9. Holding On - Geroosterde Groenten met 3 soorten Worst
10. The Breeze - Salades voor bij de gerechten
11. Billie’s Stride - Bloedworst met Appel en Cider

Klik hier voor alles van Beans & Fatback