webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Bos, Stef Kloofstraat -digi-
  • Bos, Stef
    Kloofstraat -digi-

  • onze prijs:€ 14.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:18 maart 2010
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info


Kloofstraat is de nieuwe cd van Stef Bos en is deze keer helemaal in Afrikaans gezongen. Een groot deel van de liedjes op Kloofstraat werden al geschreven tijdens de toer die in 2007 begon en tot in 2009 doorliep. Op het podium en in de studio ontstond een prachtige verzameling nieuwe nummers, waarvan nu 12 songs op cd zijn vastgelegd.

De thema’s op Kloofstraat gaan langs een breed spectrum: van de liefde ('Kloofstraat', 'Ons Mors Ons Tyd'), naar zeelui op weg naar de Kaap in de 17e eeuw ('Gebed'), naar het heden en de realiteit in het land ('Tydbom') en prachtige beelden waarmee hij de ‘bruinmense’ schildert ('Sout Van Die Aarde', 'My Vrou Is Huistoe' en 'Gelukkig'). De cd is ook een liefdesverklaring aan een taal, waarin je dingen kunt zeggen met dezelfde klank als het Nederlands, maar met een verbeelding die alleen op een continent als Afrika kan bestaan.

Kloofstraat werd eind 2009 in Nederland en Zuid-Afrika opgenomen. Hierbij kreeg Stef Bos o.a. de muzikale medewerking van Ton Snijders (toetsen), Martin de Wagter (drums), Roberto Mercurio (bas), René van Mierlo (gitaren), Emiel Szarkowisz (viool/klarinet), Angelo Verploegen (trompet) en Frido ter Beek (saxen). In Zuid-Afrika voegden Melissa van der Spuy (toetsen), Dave Rigeway (bas), Kevin Gibson (drums) en de Februarie Susters (koor) hun bijdrage toe.
 

Kloofstraat is in een gelimiteerde oplage ook op vinyl uitgebracht.

 

 

 

Klik hier voor alles van Bos, Stef