webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Lola Kite Lights
  • Lola Kite
    Lights

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:13 januari 2011
  • levertijd:2 à 3 werkdagen
 
Info

Lola Kite wordt door ons getipt als één van de nieuwe bandjes voor 2011. Lola Kite klinkt als een frisse mix van psychedelische waanzin van de vroege Pink Floyd en antieke elektronica a la Kraftwerk met jaren tachtig-pop van Depeche Mode en de avontuurlijkheid van een hedendaagse band als Animal Collective. Boven alles zijn het liedjes die je maar moeilijk uit je kop kan krijgen, als iemand dat ook maar zou willen.

Lola Kite is ontstaan als een project onder de vele muziekprojecten van Keez Groenteman, Jasper Verhulst (beiden bekend van de sixties coverband De Biet) en Bram Vervaet (bassist bij Moss). Inmiddels is het uitgegroeid tot hun hoofdactiviteit. Lola Kite is niet een band met een strakke rolverdeling. Keez doet de leadzang, Jasper speelt de meeste bas en Bram heeft het vaakst een gitaar in zijn hand. Maar de batterij synthesizers, sitars en samplers wordt op het podium en in de studio eerlijk onder het trio verdeeld. Eigenlijk kunnen deze multi-instrumentalisten met alles uit de voeten.

De afgelopen twee jaar is Lola Kite al veel in de belangstelling geweest, met optredens op o.a. Noorderslag, Into The Great Wide Open en in het clubcircuit. Ook waren ze ‘Hollandse Nieuwe’ bij 3voor12, en ‘Serious Talent’ op 3FM. De band is in korte tijd uitgegroeid van innemend charmant tot waanzinnig overdonderend. Tussen de bedrijven door werd in het grootste geheim dan ook nog eens een debuutalbum opgenomen in een verlaten campingkantine op Vlieland.

‘Different Story’ is de single die als smaakmaker aan deze release vooraf gaat.

Klik hier voor alles van Lola Kite