webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Plant, Robert Band Of Joy
  • Plant, Robert
    Band Of Joy

  • onze prijs:€ 17.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:10 september 2010
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info

'Band of Joy' is de nieuwe cd van Robert Plant en is de opvolger van de in 2007 samen met Alison Krauss uitgebrachtte en terecht erg succesvolle  "Raising Sand".  Plant en Krauss zijn nog wel de studio in geweest om een vervolg op Raising Sand te maken, maar beiden waren niet tevreden over kwaliiteit van het materiaal dat uit die sessies naar voren kwam. Ze hebben daarom besloten om dat materiaal niet uit te brengen en het in de toekomst nog een keer te proberen.

'Band of Joy' is dan ook absoluut geen Raising Sand, deel 2. Het is een echte Robert Plant album geworden. De titel van de cd, 'Band of Joy', refereert aan de naam van de eerste band (nog voor Led Zeppelin) waar Plant samen met John Bonham ooit in zat. De muziek op de 'Band of Joy'  sluit voor een deel wel aan op Raising Sand maar bestaat niet alleen maar uit americana. Op de cd vind je ook nog wat blues, wat oude soul en een neiging naar alternatieve pop. Een verbreding die tot stand komt als gevolg van Robert Plant's eigen, gevarieerde, muzikale smaak.

De cd is deze keer niet door T Bone Burnett mede geproduceerd. Deze eer is dit maal vergeven aan Buddy Miller. Miller speelde al een belangrijke rol in de band tijdens de Raising Sand tour en speelt nu op Band of Joy een nog belangrijkere rol. Voor de vrouwelijke vocalen verleent Patty Griffin haar medewerking.

 

Klik hier voor alles van Plant, Robert