webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Harris, Emmylou Hard Bargain -cd+dvd-
  • Harris, Emmylou
    Hard Bargain -cd+dvd-

  • onze prijs:€ 23.99
  •  
  • formaat:2cd
  • releasedatum:21 april 2011
  • levertijd:15 30 werkdagen
 
Info

Dit is de luxe CD+DVD versie van Hard Bargain. De extra toegevoegde DVD bevat zes live opgenomen tracks die worden afgewisseld met interviews.

Ondanks het feit dat ze niet tot de aller-beroemdste en bestverkopende artiesten aller tijden behoort, is de invloed van Emmylou Harris op de hedendaagse popmuziek ongekend groot. Al sinds haar bijdrage aan de soloplaten G.P. en Grievous Angel van Gram Parsons in de eerste helft van de jaren zeventig van de vorige eeuw brengt Emmylou Harris plaat na plaat uit, die haar status alleen maar vergroten. Beroemd zijn haar samenwerkingen met Neil Young, Bob Dylan en Dolly Parton. En ook nu zingt ze nog altijd mee met artiesten van nu zoals Ryan Adams, Bright Eyes en hebben een aantal singer-songwriters hun naam en faam o.a. aan Emmylou Harris te danken.

Hard Bargain is de opvolger van het in 2008 verschenen All I Intended To Be. Dit keer heeft de plaat een heel intiem karakter, onder meer omdat er slechts twee andere muzikanten aan meewerkten. De een is Jay Joyce, die tevens Hard Bargain produceerde en de ander is multi-instrumentalist Giles Reaves. Op twee covers na (het schitterende titelnummer is van Ron Sexsmith) zijn het allemaal nieuwe nummers geschreven door Emmylou zelf, waarbij ze terugblikt op relaties die centraal stonden in haar creatieve leven. Zo schreef ze Darlin’ Kate voor haar goede vriendin en collega Kate McGarrigle, die vorig jaar overleed. The Road gaat over Gram Parsons, terwijl ze in The Ship On His Arm (hoogtepunt van de plaat) haar bewondering bezingt voor de beproefde liefde van haar ouders.

De inmiddels 63-jarige Emmylou Harris voegt met het prachtig gezongen Hard Bargain een mooi nieuw hoofdstuk toe aan haar indrukwekkende carrière.
 

Klik hier voor alles van Harris, Emmylou