webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Bon Iver Bon Iver
  • Bon Iver
    Bon Iver

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:16 juni 2011
  • levertijd:2 à 3 werkdagen
 
Info

Dat Bon Iver de laatste tijd druk is geweest, is misschien al wel opgevallen. Zo was hij betrokken als gastvocalist, - producer, - muzikant bij Gayngs, Volcano Choir, Land Of Talk, The National, Anaïs Mitchell en Kanye West. Toch verschijnt nu pas de echte opvolger van Bon Iver's indrukwekkende debuutcd For Emma, Forever Ago.

Wat ons betreft was en is For Emma, forever ago één van de belangrijkste platen van het eerste decennium van de 21ste eeuw. Waarom? Justin Vernon (hij opereert onder de groepsnaam Bon Iver) heeft op geheel eigen wijze met slechts gebruik van zijn stem en wat gitaar en lichte percussie een sfeer opgeroepen, die zeldzaam is in de popmuziek.

Deze nieuwe titelloze plaat verschilt op een aantal vlakken duidelijk van de voorganger. Het is nu een echte bandplaat geworden, waardoor het geluid ook meteen een stuk voller is geworden. Maar gelukkig zonder dat dit overdadig aanvoelt. Het is te duiden als een logische vervolgstap.

De nieuwe cd heeft een prachtige opbouw en is met zijn veertig minuten speelduur ook niet te lang. Ondanks dat Bon Iver wel het een en ander van de luisteraar vraagt, wordt iedereen die hierin wat tijd stopt meer dan beloont.

De nieuwe plaat van Bon Iver is een topplaat!

 

 

1.  Perth
2.  Minnesota, Wi
3.  Holocene
4.  Towers
5.  Michicant
6.  Hinnom, Tx
7.  Wash
8.  Calgary
9.  Lisbon, Oh
10.  Beth / Rest
Klik hier voor alles van Bon Iver