webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Wolfendale Foghorn
  • Wolfendale
    Foghorn

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:13 oktober 2011
  • levertijd:2 à 4 werkdagen
 
Info

Foghorn is de debuutcd van Wolfendale, een Nederlandse indierockband uit Eindhoven. De kern wordt gevormd door Sander Strick (zang, gitaar) en Marc van den Boom (bas), aangevuld met Rudolf van Bree (drums), Tijn Berkelmans (gitaar) en Remko Jansen (toetsen). Wolfendale maakt donkere en sfeervolle muziek met als inspiratie David Lynch, H.P. Lovecraft, Tim Burton, Terry Gilliam en anderen. De naam is afkomstig van Sir Arnold Wolfendale, een astronoom uit Groot-Brittannië.

In 2001 leerden Sander en Marc elkaar kennen door hun gezamenlijke achtergrond in de film- en animatie-industrie. Na meerdere keren te hebben samengewerkt vatten ze het plan op om hun film-ervaring toe te passen op het maken van een plaat. Een film zonder beeld. In een oud industrieel pand van Philips bouwden zij hun eigen opname-studio, The Epic Centre.

Het schrijven, inspelen/opnemen, mixen en de vormgeving namen zij zoveel mogelijk voor eigen rekening. Verschillende gastmuzikanten werd gevraagd mee te werken, onder wie Martin de Wagter (Frank Boeijen), Jan van Eerd (Spinvis), Harmen de Bresser (ex-Roosbeef).

Tijdens de opnames werd de stap naar het podium al gezet. Na een succesvolle eerste show in de Effenaar en een clubtour als support voor Blaudzun toonde platenmaatschappij V2 Benelux interesse om het debuutalbum genaamd Foghorn uit te brengen. De band zocht contact met de gerenommeerde mastering studio The Lodge in New York waar Joe LaPorta (Foo Fighters, Fink, Vampire Weekend) de laatste hand legde aan de plaat.

1.  Vulture
2.  Crackling Jolts
3.  Dr. Henry Kazoo
4.  Red Sparrow
5.  Foghorn
6.  Swindler
7.  Ending Up
8.  Island
9.  Common
10.  Fixer
1.  Vulture
2.  Crackling Jolts
3.  Dr. Henry Kazoo
4.  Red Sparrow
5.  Foghorn
6.  Swindler
7.  Ending Up
8.  Island
9.  Common
10.  Fixer
Klik hier voor alles van Wolfendale