webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Young, Neil & Crazy Horse Americana
  • Young, Neil & Crazy Horse
    Americana

  • onze prijs:€ 9.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:31 mei 2012
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info

Americana is het eerste album van Neil Young & Crazy Horse in negen jaar. Crazy Horse bestaat uit Billy Talbot, Ralph Molina en Poncho Sampedro.

Americana is geproduceerd door Young, John Hanlon en Mark Humphreys en op dit album brengen Neil Young & Crazy Horse een aantal klassieke Amerikaanse folksongs ten gehore. Op geheel eigen wijze natuurlijk.

Ondanks zeer bekende protest songs als This Land Is Your Land, Wayfarin' Stranger en Tom Dooley weten Neil Young en zijn beste ritme sectie van Americana een plaat te maken die werkt. Niet alleen als interessant studiemateriaal aangaande Young zelf, maar ook vanwege het spelplezier dat alle bandleden duidelijk laten horen.

Americana in al haar facetten is gebaseerd op een soort patriotisme gemixt met trots op nationaal erfgoed, in de vorm van klassiekers als Clementine en Gallows Pole. Get A Job is een doo wop classic, die nog altijd werkt, zowel qua tekst als muziek en op de versie van The Squires gebaseerde High Flying Bird is een van de hoogtepunten van de plaat. De tracks mogen dan wel een Amerika laten zien dat in feite niet meer bestaat, maar alle emoties en verhaallijnen zijn 200 jaar later relevanter dan ooit. De teksten laten dezelfde zorgen zien als de mensheid nu heeft, en zijn zeer toepasselijk in deze tijden van economische crisis.
 

Klik hier voor alles van Young, Neil & Crazy Horse