webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Daau Eight Definitions
  • Daau
    Eight Definitions

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:10 oktober 2013
  • levertijd:30 à 50 werkdagen
 
Info

Vier jaar na het ingetogen The Shepherd's Dream komt Die Anarchistische Abendunterhaltung - DAAU voor de vrienden - met een nieuw album: Eight Definitions. Eight Definitions is de zevende langspeler van de Antwerpse groep, die inmiddels al zo'n twintig jaar actief is. 

Sinds de vorige plaat is er in de bezetting van DAAU weer het een en ander veranderd. Cellist Simon Lenski, bandlid van het eerste uur, heeft het vertrouwde nest verlaten en woont nu in Berlijn. Zijn vertrek had niet alleen invloed op de dynamiek van het gezelschap, maar uiteraard ook op de sound. Momenteel bestaat DAAU uit Han Stubbe (klarinet), Roel Van Camp (accordeon) en Hannes d'Hoine (contrabas), maar live zal dit trio worden bijgestaan door drummer Steven Cassiers (zie Dez Mona en Dans Dans), die ook al bij de opnamen van Eight Definitions betrokken was.

Eight Definitions leunt aan bij zowat alle langspelers die de groep tot dusver heeft uitgebracht. '1992' is bijvoorbeeld een nostalgische terugblik op haar prille begindagen. 'Anbau' doet, met zijn intense speelvreugde en overstuurde violen, de periode van 'We Need New Animals' herleven; 'Delete Alt And Undo' sluit aan bij de bizarre elektro van 'Life Transmission' en 'Feniks' had zelfs op 'The Shepherd's Dream' kunnen staan. Het vorige werkstuk van DAAU stond nog in het teken van het escapisme. 'Eight Definitions' vertelt echter een heel ander verhaal. "We leven in donkere tijden", oppert Hannes D'Hoine. "Dagelijks worden we geconfronteerd met doemdenken en negativisme, dus vonden we het belangrijk tegen die zwartgalligheid in te gaan.

DAAU is een groep in permanente transitie: ze blijft zich ontwikkelen, zonder er haar herkenbare karakter bij in te schieten. Ze erkent haar verleden maar neemt er tegelijk ook afscheid van en blikt op een vitale en hoopvolle manier de toekomst tegemoet. Kortom: Eight Definitions een helder statement van een combo dat bewust verzet aantekent tegen de heersende tijdgeest.
 

Klik hier voor alles van Daau