webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Rice, Damien My Favourite Faded Fantasy
  • Rice, Damien
    My Favourite Faded Fantasy

  • onze prijs:€ 12.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:30 oktober 2014
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info

De status van Damien Rice heeft in de afgelopen jaren mythische proporties aangenomen. Na twee albums die allebei een enorme impact hebben gehad en het singer-songwritergenre definitief hebben veranderd, bleef het acht jaar stil rondom Rice. En hoe langer je wacht, hoe hoger de verwachtingen worden.

Het positieve aan al het gewacht, is dat Rice geen half werk levert. Samen met producer Rick Rubin heeft hij gesleuteld aan een waardig nieuw hoofdstuk in zijn kleine maar ontzettend krachtige oevre. Zoals met zoveel artiesten, maakt Rice de beste muziek als hij diep in de put heeft gezeten. Dat is dan ook gebeurd, hij heeft een aantal jaar totaal geen plezier gehad in het leven, en daarmee kon hij aanvankelijk ook geen plezier vinden in het maken van muziek.

Uiteindelijk bleek alle kommer en kwel een enorme katalysator om nieuw materiaal te schrijven, je kunt dan ook gerust zeggen dat Damien Rice wederom zijn ziel uitwringt op My Favourite Faded Fantasy. Het album kan zich moeiteloos meten met zijn twee voorgangers, het is net zo subtiel en intens als 0 en 9.

My Favourite Faded Fantasy is ook verkrijgbaar op vinyl

 

 

Klik hier voor alles van Rice, Damien