webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Eodm (eagles Of Death Metal) Zipper Down
  • Eodm (eagles Of Death Metal)
    Zipper Down

  • onze prijs:€ 8.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:02 oktober 2015
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info

Eindelijk! Na een afwezigheid van maar liefst zeven jaar kon Josh Homme, naast zijn carrière als frontman bij Queens of the Stone Age, eindelijk ruimte in zijn agenda vinden om samen met zijn Brother-in-riffs Jesse Hughes een nieuwe Eagles of Death Metal tot leven te brengen.

De vuurdoop was al eerder dit jaar op Pinkpop, met als hoge uitzondering Homme achter de drumkit. Zipper Down is het uiteindelijke resultaat. Een plaat die bol staat van de vernieuwende, vuige, smerige en harde rock, zoals we gewend zijn van de Eagles of Death Metal. Het album is geproduceerd door Homme zelf, dus dat betekent garagerock doordrenkt van een onvervalst desertrock randje.

Volgens Homme zelf is het album een filosofie geworden van het leven zoals het zou moeten zijn: "You should not zipper up, but zipper down and let it all hang out!". En dat lukt al meteen goed met het ijzersterke intronummer Complexity: uptempo en vuig. En met Got a Woman en Oh Girl wordt dit tempo nog eens extra opgevoerd. Bijzondere toevoeging is ook de cover van Duran Duran´s Save a Prayer, die voor de gelegenheid omgetoverd is van gevoelige synthballad naar ruige stoneradaptatie. 

Klik hier voor alles van Eodm (eagles Of Death Metal)