webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Bowie, David Blackstar
  • Bowie, David
    Blackstar

  • onze prijs:€ 49.99
  •  
  • formaat:LP
  • releasedatum:07 januari 2016
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info

 


Het vinyl van 'Blackstar', in een mooie verpakking waarin de ster uit de hoes gesneden is. Inclusief een zestien pagina's tellend boekwerk.

8 januari is de geboortedatum van David Bowie. In plaats van te wachten op cadeaus, trakteerde hij ons dit jaar op een nieuw album. Het album heet Blackstar en is zijn 25e studio-album. Inmiddels weten we ook dat dit zijn laatste album is, want twee dagen na de release van Blackstar is David Bowie helaas overleden.

Blackstar was meteen ook een cadeau aan zichzelf, want het moge duidelijk zijn dat Blackstar een album is waarop Bowie van begin tot eind doet waar hij zin in heeft. Opvallend daarin is dan ook dat het album niet is opgenomen met de band die samen met hem aan het vorige album The Next Day werkte, maar dat Blackstar tot stand gekomen is met behulp van een aantal muzikanten uit de free-jazzscene. Ander opvallend aspect zijn de talloze verwijzing in video's, artwork (Blackstar is de eerste hoes zonder Bowie zelf op de voorkant) en teksten, die nu na zijn dood, allemaal op hun plaats vallen.

Bowie deed tot aan zijn dood nog steeds waar hij precies dat waar hij zin in had. Daar kunnen wij niet alleen maar heel blij mee zijn, maar ook heel veel respect voor hebben. Het was een bijzonder man en het is jammer dat hij niet meer onder ons is.
 

1.  Blackstar
2.  'tis A Pity She Was A Whore
3.  Lazarus
4.  Sue (or In A Season Of Crime)
5.  Girl Loves Me
6.  Dollar Days
7.  I Can't Give Everything Away
8.  I Can't Give Everything Away
1.  Blackstar
2.  'tis A Pity She Was A Whore
3.  Lazarus
4.  Sue (or In A Season Of Crime)
5.  Girl Loves Me
6.  Dollar Days
7.  I Can't Give Everything Away
8.  I Can't Give Everything Away
Klik hier voor alles van Bowie, David