webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Hay, Barry -flying V Formation Barry Hay's Flying V Formation
  • Hay, Barry -flying V Formation
    Barry Hay's Flying V Formation

  • onze prijs:€ 9.99
  •  
  • formaat:lp
  • releasedatum:12 mei 2016
  • levertijd:meer dan 75 werkdagen
 
Info

 

Barry Hay's Flying V Formation is het nieuwe project van Golden Earring-frontman Barry Hay met DeWolff-gitarist Pablo van de Poel en de succesvolle, jonge muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon. Veel nummers werden al talloze malen live gespeeld, maar het lukte niet om samen de studio in te duiken. Tot afgelopen zomer. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in. Met deze plaat als resultaat!!

Onder aanvoering van Barry Hay heeft de Flying V Formation de rauwe live-energie perfect weten te vangen op een coherent en onvervalst rock & roll album met het sterke 'Wait a Minute', het heerlijk slepende I’m Not Drowning (een cover van een onbekend akoestisch nummer van Steve Winwood), pure rocktracks als The Machine en Turn Around en het messcherpe Razorblade.

Rustmomenten zijn er ook in de vorm van een cover van het Rickie Lee Jones nummer Circle In The Sand en het prachtig beschouwende, bijna zes minuten durende sluitstuk Beautiful Life. Om maar eens te onderstrepen dat Barry Hay’s Flying V Formation een echte live-band is, bevat het acht nummers tellende album als bonus de twee live-tracks Firewater (bekend in het origineel van Micheal Smotherman) en de Tom Waits cover Going Out West. Beiden zijn in oktober 2012 in het Paard van Troje in Den Haag opgenomen.

 Limited versie, alleen bij ons en de andere Mania winkels te koop. Geperst op roze vinyl en inclusief twee bonustracks.
 

 

1.  Wait A Minute
2.  I'm Not Drowning
3.  Circle In The Sand
4.  Make It Last Forever
5.  The Machine
6.  Razorblade
7.  Turn Around
8.  Beautiful Life
1.  Wait A Minute
2.  I'm Not Drowning
3.  Circle In The Sand
4.  Make It Last Forever
5.  The Machine
6.  Razorblade
7.  Turn Around
8.  Beautiful Life
Klik hier voor alles van Hay, Barry -flying V Formation