webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Fridman, Maya Red Velvet
  • Fridman, Maya
    Red Velvet

  • onze prijs:€ 19.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:07 september 2017
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

BEOORDEELD IN DE LUISTER MET EEN 10! 

Het nieuwste album van meestercelliste Maya Fridman is alweer de 11e release op het audiofiele TRPTK label. Fridman speelt met een ongekende zeggingskracht en gedurfde originaliteit. Het albums is daardoor ook classificeerbaar als ‘modern klassiek’, maar dit dekt niet helemaal de lading. Dit omdat Fridman zich zoals gewoonlijk de composities helemaal eigen maakt en alle genre-grenzen overschrijdt. 

Red Velvet opent met ‘The Song of Songs’; een elektronische drone die langzaam wordt aangevuld met de melancholische cello-klanken van Maya. Je hoort er de ziel van Shostakovich in terug. Meeslepend en mysterieus. De prachtige compositie ‘Danseur de Corde’ van César Lüttger werd voor het eerst solo opgevoerd door Maya Fridman tijdens het ‘Composers’ Festival 2016′ in Amsterdam en is nu voor het eerst opgenomen. De drie-delige Suite van Gaspar Cassadó is het meest toegankelijke stuk op het album, met duidelijk Spaanse/Catalaanse invloeden.

Het tango-achtige ‘Omaramor’ van de Argentijn Osvaldo Golijov is een cello-compositie vol verlangen en passie en wordt ook zodanig gespeeld. Er spreekt een bepaalde melancholie uit Argentijnse muziek die uniek lijkt voor dit land. De Louis Andriessen-compositie ‘La Voce’ is een absolute highlight: Italiaans gesproken woord en zang door Maya combineren hier met virtuoos pizzicatospel en spannende deels atonale dubbelgrepen. Het titelstuk ‘Red Velvet’ is een complexe compositie van de Perzische Kaveh Vares die de luisteraar compleet overrompelt en verbijsterd achterlaat. 


Afsluiter ‘Silentium’ wordt uitgevoerd door een trio van cello’s en wederom de (overigens zeer mooie) stem van Maya. Zij zingt hier in haar Russische moedertaal. Een prachtige emotionele afsluiting van een zeer bevlogen maar zeker niet gemakkelijk te verteren album, dat echter absoluut de moeite van de aandachtige luisteraar 100% waard is.

Klik hier voor alles van Fridman, Maya