webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Barnett, Courtney & Kurt Vile Lotta Sea Lice
  • Barnett, Courtney & Kurt Vile
    Lotta Sea Lice

  • onze prijs:€ 12.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:13 oktober 2017
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Courtney Barnett en Kurt Vile is de gedroomde combi van vele muziekliefhebbers uit de genres indie, garage en singer-songwriter. En gelukkig vonden ze dat zelf ook: beide zijn groot fan van elkaars werk en vonden elkaar ook nog eens erg aardig.
De fenomenale debuutplaat Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit uit 2015 was een doorbraak voor Courtney, waar Kurt Vile als songwriter (en aanvankelijk als gitarist van The War On Drugs) zijn sporen met een handvol goede platen al verdiend had. Anno 2017 blijken deze twee ook samen een gouden muziekcombinatie te vormen.

De nummers op hun album Lotta Sea Lice zijn soms covers (bijvoorbeeld van Courtney's wederhelft Jen Cloher en Belly) of interpretaties van elkanders nummers. De liedjes die ze samen schreven, zijn eveneens meer dan geslaagd. Over Everything bijvoorbeeld is de eerste song die ze samen maakten (check de clip hieonder!). Let It Go (gebaseerd op een samengeraapte reeks appjes die de twee naar elkaar stuurden) is tevens fraai en Continental Breakfast blijkt een heerlijk ongedwongen folksong.

Andere pareltjes? Barnetts intieme soloversie van Vile’s song Peepin’ Tom(boy) en de nieuwe versie van Barnetts nummer Out Of The Woodwork (nu Outta The Woodwork gedoopt) die eigenwijs afwijkt van het origineel. Stemmen passen prachtig bij elkaar, gitaarpartijen grijpen geweldig ineen: dit duo werkt kortom als een dolle.


 

Klik hier voor alles van Barnett, Courtney & Kurt Vile