webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Willems, Jeroen Zingt Jacques Brel (2017 2cd Versie)
  • Willems, Jeroen
    Zingt Jacques Brel (2017 2cd Versie)

  • onze prijs:€ 17.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:14 december 2017
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

„Als je Brel wilt zingen, moet je Brel eerst vergeten”, zei zanger en acteur Jeroen Willems (1962-2012), die zo’n twintig chansons van zijn Belgische voorbeeld vertolkte. Hij deed dat als theatervoorstelling bij Toneelgroep Oostpool tussen 2004 en 2006. Brel, de zoete oorlog en Brel 2 heette de reeks. Hij verwierf er de Louis d’Or mee, de hoogste toneelonderscheiding.

Jaren na die theatertournee is er nu een cd uitgebracht, Jeroen Willems zingt Jacques Brel. Het zijn vooral de Nederlandse vertalingen waardoor de vertolking door Willems nog steeds onvergetelijk is. Vertalers Ernst van Altena, Peer Witenbols en Rob Klinkenberg zorgen voor een Brel-Willems die in rauwheid het origineel soms overstijgt. Zelfs is te horen dat Willems van elk lied een scène maakt en niet slechts laat klinken als lied. Op Schiphol (Orly, 1977) zie je de geliefden afscheid nemen als in een aangrijpend toneelmoment: „Ik hoor ze schreeuwen/ En dan klauwen ze weer samen/ Om weer vaneen te scheuren.” Met overgave benadrukt Willems de harde ‘g’. 

Willems fluistert als vocalist ook teder, zoals in het nauwelijks te overtreffen liefdeslied Laat me niet alleen (Ne me quitte pas, 1959): „Lief, ik zoek voor jou/ In ’t stof van de wegen/ Parels van regen.” De oorspronkelijke bezetting zoals in het theater is behouden: piano (Leo Bouwmeester), accordeon (Oleg Fateev), bas (Peter Bjørnhild) en slagwerk (Victor de Boo). (Bron: NRC)

Klik hier voor alles van Willems, Jeroen