webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Bos, Stef Ridder Van Toledo
  • Bos, Stef
    Ridder Van Toledo

  • onze prijs:€ 18.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:21 februari 2019
  • levertijd:levertijd onbekend
 
Info

Drie jaar geleden al ontstond langzaam het idee om songs te schrijven die zowel voor ouders als kinderen toegankelijk zijn. Teksten met verschillende lagen voor verschillende leeftijden met muziek die qua stijl alle kanten uit beweegt. Het is een echt band-project dat gezamenlijk vorm werd gegeven en geschreven. Een van de leukste zijwegen van de afgelopen jaren, die veel meer bij de hoofdweg past dan ik aanvankelijk dacht.

Ik had ooit voor Kinderen voor kinderen de song “MAMA IS MORGEN VAN MIJ” geschreven en wilde die altijd al zelf eens zingen. Daarna ontstond “KUS MIJ WAKKER”, gebaseerd op het beeld van Doornroosje in de Efteling..... een van mijn favoriete sprookjes aldaar toen ik klein was met al die slapende figuren en die wachter bij de poort waarvoor ik een beetje bang was. Het zalige van zo’n thema is dat het natuurlijk veel verder reikt dan het sprookje. We moeten allemaal bij tijd en wijle worden wakker gekust. De rest van de songs werden dikwijls geschreven omdat ik via mijn kinderen het kind in mezelf weer ontdekte.

Op een nacht schreef ik: Ik ben Spider-Man, ik ben Zorro, ik ben Batman en de “RIDDER VAN TOLEDO”...en vond de verbeelding terug die je soms onderweg verliest. De tekst van IN MIJN HOOFD is van Theo Olthuis die veel voor Sesamstraat geschreven heeft en die ik toevallig tegen het lijf liep in Bergen (NH). De zin “Ik kan niet slapen want de wereld is zo mooi” komt uit het hoofd van een kleine jongen. Zijn vader vertelde me dat hij die zin zei voor het slapengaan. Ik was direct verkocht.

De “RIDDER VAN TOLEDO” was een zalig project om aan te werken met de band. Het resultaat van jarenlang samenspelen en schrijven dat begon in 2008 met “IN EEN ANDER LICHT”. Het idee om te opereren op de grens van het kind en de volwassene in mezelf ligt ook in het verlengde van tekstschrijvers als Erich Kästner en Willem Wilmink die mij enorm geïnspireerd hebben toen ik begon te schrijven.


1 In mijn hoofd
2 Kameleon
3 Appeltaart
4 Niemand is de baa
5 Ridder van Toledo
6 Mama is morgen van mij
7 Gorilla
8 Kus mij wakker
9 Te laat
10 Kijk eens wat ik kan
11 De wereld is zo mooi

 

1.  In Mijn Hoofd
2.  Kameleon
3.  Appeltaart
4.  Niemand Is De Baas
5.  Ridder Van Toledo
6.  Mama Is Morgen Van Mij
7.  Gorilla
8.  Kus Mij Wakker
9.  Te Laat
10.  Kijk Eens Wat Ik Kan
11.  De Wereld Is Zo Mooi
1.  In Mijn Hoofd
2.  Kameleon
3.  Appeltaart
4.  Niemand Is De Baas
5.  Ridder Van Toledo
6.  Mama Is Morgen Van Mij
7.  Gorilla
8.  Kus Mij Wakker
9.  Te Laat
10.  Kijk Eens Wat Ik Kan
11.  De Wereld Is Zo Mooi
Klik hier voor alles van Bos, Stef