webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Nerija Blume
  • Nerija
    Blume

  • onze prijs:€ 27.99
  •  
  • formaat:2LP
  • releasedatum:02 augustus 2019
  • levertijd:50 à 75 werkdagen
 
Info

Het zeven koppen tellende Nérija is alweer zo’n jong jazzensemble uit Londen dat elkaar heeft ontmoet in de oefenruimten van Tomorrow’s Warriors, waar ook Shabaka Hutchings, Ezra Collective en Joe Armon-Jones hun opleiding genoten. Van diverse bandleden hoorden we recentelijk al meer. Tenorsaxofonist Nubya Garcia speelt ook nu weer een prominente rol terwijl altist Cassie Kinoshi ook nog drijvende kracht is achter SEED Ensemble, vorige week genomineerd voor de Mercury Music Prize.


De lange instrumentale stukken op dit fraaie debuutalbum geven de zeven bandleden alle ruimte om te soleren, maar het mooist klinken de vier blaasinstrumenten samen. Dan komen de sierlijke, open composities het mooist tot hun recht.


Blume is een toegankelijk album zonder al te ingewikkelde wisselingen in tempo of harmonische experimenten. Dat het op een indie-poplabel, Domino, verschijnt is zo gek nog niet. In Londen zie je steeds meer popkids de oversteek naar jazz maken. En dan heb je met dit album een mooie introductie in handen naar de bruisende Londense jazzscene.

Recensie De Volkskrant (1 augustus 2019) ★★★★☆

1.  Nascence
2.  Riverfest
3.  Last Straw
4.  Partner Girlfriend Lover
5.  Eu (emotionally Unavailable)
6.  Blume
7.  Equanimous
8.  Swift
9.  Unbound
10.  Blume Ii
1.  Nascence
2.  Riverfest
3.  Last Straw
4.  Partner Girlfriend Lover
5.  Eu (emotionally Unavailable)
6.  Blume
7.  Equanimous
8.  Swift
9.  Unbound
10.  Blume Ii
Klik hier voor alles van Nerija