webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Hiatt, Lilly Walking Proof
  • Hiatt, Lilly
    Walking Proof

  • onze prijs:€ 14.99
  •  
  • formaat:cd
  • releasedatum:27 maart 2020
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 dag
 
Info

Lilly Hiatt was net terug van een jaar op tournee ter ondersteuning van haar veelgeprezen derde album, Trinity Lane, en, ontdaan van de dagelijkse rituelen en de richting van het leven op de weg, merkte ze dat ze alleen was met haar gedachten en voelde zich verloren.

Dus deed Hiatt wat altijd het meest natuurlijk voor haar was in tijden van vragen en onzekerheid: ze pakte een gitaar op. In de loop van de daaropvolgende winter schreef ze een berg nieuwe muziek die worstelde met haar zelfgevoel en plaats in de wereld, rekening houdend met problemen die in sommige gevallen jarenlang onder de oppervlakte van haar onderbewustzijn borrelden. Het resultaat is Walking Proof, Hiatt's vierde en meest indringende collectie tot nu toe. Geproduceerd door voormalig Cage the Elephant-gitarist Lincoln Parish, loopt de plaat over de grens tussen de ruige, rock-'n-roll-buitenkant van Hiatt en haar tedere, landelijke wortels, met een gedurfde kwetsbaarheid als ze een diepe en onwankelbare blik in de spiegel neemt. Wat naar voren komt, is een hernieuwde volwassenheid in het schrijven van Hiatt, een blijvend gevoel van kalmte in het licht van chaos terwijl ze leert dat je soms moet loslaten om te krijgen wat je het meest wilt.

Tegen de tijd dat ze in mei de Nashville-studio van Parish binnenging, had Hiatt meer dan vijfentwintig nieuwe nummers opgestapeld en met de hulp van de producer heeft ze het teruggebracht tot een strak en samenhangend elf. Na ongeveer een week live met haar band de belangrijkste uitvoeringen te hebben vastgelegd, wijdde Hiatt het begin van de zomer aan de laatste hand, waaronder bijdragen van vrienden als Amanda Shires en Aaron Lee Tasjan, samen met een gastoptreden van haar vader, legendarische songwriter John Hiatt, die voor het eerst hier met zijn dochter op plaat komt.

 

Lilly Hiatt voelt zich tegenwoordig niet meer zo verloren en met Walking Proof heeft ze een stappenplan gemaakt om met de rest van ons te delen.

Klik hier voor alles van Hiatt, Lilly