webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Nieuwe Golf Oude School
  • Nieuwe Golf
    Oude School

  • onze prijs:€ 9.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:07 februari 2020
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Zomer 2019,

 

De zee ruist en de golven breken op het strand. Kijkend naar de einder vloeit de inspiratie en Peter Migchelbrink kruipt dezelfde avond nog in zijn basgitaar om te beginnen aan het album van Nieuwe Golf.

 

Evenals het continu terugkerende verschijnsel van het breken van de golven, komen er terugkerende muziekthema’s in de liedjes wat een bijna hypnotiserend effect teweegbrengt. Pakkende riffs verschijnen en de basis wordt gelegd voor een tiental nieuwe liedjes.

Eenmaal teruggekeerd in zijn schrijvershok, ontstaan er teksten. Observaties van de schijnwerkelijkheid die we zelf hebben gecreëerd. Het stramien dat we ons opleggen om te voldoen aan de norm en de wenselijkheid. Dissonanten die we het liefst labelen en wegstoppen of verbergen.

 

Maar juist deze dissonanten maken die werkelijkheid anders, mooier als je wilt. Bezie alles met een open vizier en oordeel niet, geef de tijd en neem de tijd. Weg met de filters, vastgeroeste normen en het digitale schoonheidsideaal.

 

Het mag ronken en het mag rauw zoals de muziek, echter het mag ook helder en warm zijn zoals de stem van Peter. Een dissonant ten voeten uit.

Laat je meevoeren…

 

Peter Migchelbrink

Klik hier voor alles van Nieuwe Golf