webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Various Aangenaam Klassiek 2020
  • Various
    Aangenaam Klassiek 2020

  • onze prijs:€ 12.99
  •  
  • formaat:2cd
  • releasedatum:02 oktober 2020
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Aangenaam Klassiek presenteert vanaf 3 oktober haar 25e editie van de dubbel-cd met tracks van de belangrijkste klassieke muziekreleases van dit najaar. Al 25 jaar laat Aangenaam Klassiek de klassieke muziekliefhebber op een laagdrempelige manier kennis maken met de nieuwste uitvoeringen van klassieke werken. Het gratis Aangenaam Klassiek Geschenk, een boekje en CD, is dit jaar geschreven en mede samengesteld door Guido van Oorschot: een tour door Europa met tien muzikale reisverhalen.

“Vroeger was het eenvoudig. Wie op reis ging pakte de auto, nam de trein of stapte op het vliegtuig naar waar dan ook. Tegenwoordig moet je nagaan of het land wel virusveilig is”, vertelt Guido van Oorschot in zijn inleiding. Maar gelukkig, ook vanuit huis valt van zijn verhalen en van de geschenk-cd met tracks die bij elk verhaal gekozen zijn volop te genieten.

In het kielzog van Van Oorschot bezoeken we Edvard Grieg in Bergen, Leos Janacek in Brno en Dieterich Buxtehude in Lübeck. In Amsterdam speurt hij (vergeefs) Sweelinck . Cambridge en Riga worden bezocht, net als Frankrijk en Griekenland waarna de reis eindigt met een vleugje maffia in Palermo.

Veel korting op klassieke cd’s

De 25ste editie van de dubbel-cd Aangenaam Klassiek is vanaf zaterdag 3 oktober voor
€ 12,99 overal verkrijgbaar (inclusief het geschenk, bestaande uit het boek en de cd Toeren door Europa). De dubbel-cd bevat drieëndertig tracks van de belangrijkste klassieke cd-releases van dit najaar van o.a. Einaudi, Pärt, Purcell, Bach en Händel met topmusici als Magdalena Kozena, Hannes Minnaar, Calefax, Ralph van Raat en nog vele anderen.

De drieëndertig achterliggende cd’s zijn het hele seizoen met korting verkrijgbaar. Ontvang € 5,00 extra korting op deze cd’s via de gratis bijgesloten Nationale EntertainmentCard. De Aangenaam Klassiek-campagne loopt tot 31 januari 2021. Kijk voor meer informatie over alle drieëndertig titels vanaf 1 oktober 2020 op onze actie-pagina.

Over Guido van Oorschot

Muziekjournalist Guido van Oorschot (1961) schrijft voor de Volkskrant. Ook werkt hij voor opdrachtgevers als Tijdschrift Oude Muziek, Sena Performers Magazine en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Hij was hoofdredacteur van de muziekbladen Klassieke Zaken en Luister. Guido van Oorschot studeerde blokfluit aan de conservatoria van Tilburg en Amsterdam en muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Klik hier voor alles van Various