webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Bug, The Fire
  • Bug, The
    Fire

  • onze prijs:€ 16.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:27 augustus 2021
  • levertijd:3 à 5 werkdagen
 
Info

Kevin Martin, alias The Bug, maakte al geen zorgeloze zomeravondmuziek. Al sinds zijn doorbraakplaat London Zoo uit 2008 combineert de Brit grimmige dubstep met vlammende voordrachten van een reeks gastvocalisten, en de toon is onveranderd zwaarmoedig.

Op Fire worden de dubbende duimschroeven nog strakker aangedraaid. The Bug zag de wereld de afgelopen jaren aan paranoia en een pandemie ten onder gaan en bedacht dat er maar één uitweg was uit het deprimerende moeras: die van méér muziek, nog gemener en nog een tandje urgenter. Fire is een onheilspellend album waarop de ingehuurde mc’s zichzelf overtreffen dankzij de tegen de buikwand bonkende bassen en sissende industriële bijgeluiden van The Bug.

The Bug haalt de beste dichters en stemkunstenaars van stal, zoals zijn vaste kracht Flowdan. Hij weigert nu eenmaal zijn dansvloerdub op te vullen met makkelijke stemmensamples en zoekt per track een geschikte stem. Dat betaalt zich uit: het venijn druipt ook van de traag golvende dancetrack Vexed met activistische spoken word van de Amerikaanse dichter Moor Mother en van de ratelende dancehall in Clash met vocalist Logan. Een donkere en tegelijk zeer opwindende prachtplaat.

★★★★★ in De Volkskrant (26 augustus)

1.  The Fourth Day
2.  Pressure
3.  Demon
4.  Vexed
5.  Clash
6.  War
7.  How Bout Dat
8.  Bang
9.  Hammer
10.  Ganja Baby
11.  Fuck Off
12.  Bomb
13.  High Rise
14.  The Missing
Klik hier voor alles van Bug, The