webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Veldhans The Becalming
  • Veldhans
    The Becalming

  • onze prijs:€ 24.99
  •  
  • formaat:lp
  • releasedatum:08 oktober 2021
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Een Engelsman en een Amerikaan in Amsterdam, beiden vertrouwd met en goed geworteld in de muzikale rijkdom van hun eigen moederland en in die van niet-bestaande naties, combineerden hun talenten en werden: VeldHans.

Na anderhalf jaar sleutelen in hun geluidslaboratorium met exotische instrumenten en verzamelde fieldrecordings, brachten ze bijna een jaar geleden hun debuutalbum digitaal uit. Enthousiaste recensies stroomden binnen vanuit de hele wereld. Ze zijn nu klaar om hun bijzondere muzikale landschappen te delen in een limited edition release op vinyl (200 exemplaren).

The Becalming omvat verschillende genres en toert door de hele wereld. De negen nummers combineren overslaand vinyl, vliegende schotels, Oost-Aziatische fluiten en etherische walsen, terwijl ze een gezond gevoel voor mee-hum melodietjes behouden. VeldHans laat zich inspireren door muzikale grootheden als The Books en Penguin Café Orchestra, maar ook door vroege Amerikaanse volksmuziek uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

VeldHans is Stuart Cullen en Jonathan Brown.

Stuart Cullen is componist, songwriter en producer uit het westen van Engeland. Hij is vooral bekend van zijn Pilote-project, dat zeven albums uitbracht van 1999 tot 2016. De Texaanse singer-songwriter Jonathan Brown is bekend als Dusty Stray, alt-folk-noir-muziek alter ego sinds 2009. Momenteel werkt Brown aan het
zesde Dusty Stray-album, dat in het voorjaar van 2022 uit zal komen.

 

Klik hier voor alles van Veldhans