webshopkeurmerk-logo
Gratis Verzending vanaf € 20.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels Direct uit voorraad leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd releases

 

Fenomenale pianist Marc-Andre Hamelin

Fenomenale pianist Marc-Andre Hamelin

Deel dit:

Datum: 28-07-2017

De Canadese pianist Marc-André Hamelin is voor dit album opnieuw op zoek geweest naar een pianostuk dat niet vaak wordt gespeeld. For Bunita Marcus is een werk van de Amerikaanse muziekvernieuwer Morton Feldman (1926-1987). Een pianostuk van 72 minuten, maar ook een stuk waarin de piano er eigenlijk niet toe lijkt te doen. In het stuk klinken weinig noten. Door de grote concentratie en de virtuoze wijze waarop Hamelin dit stuk speelt, maakt hij dit een speciale plaat. Het kan gevoelens van beklemming of juist bevrijding oproepen bij de luisteraar. Fenomenaal.

5 sterren in De Volkskrant (21 juli 2017)

» lees verder
G. P. Telemann door Francois Lazarevitch

G. P. Telemann door Francois Lazarevitch

Deel dit:

Datum: 28-06-2017

Prachtig uitgevoerde Twaalf fantasia's voor dwarsfluit door de Fransman François Lazarevitch. De fantasia's vormen een didactische verzameling waarin allerlei stijlen, dansen en toonsoorten samenkomen. Georg Philipp Telemann (1681-1767) was dan misschien de productiefste componist van de barok, maar deze grootheid is niet alom bemind. In dit jubileumjaar (250 jaar na zijn dood) heeft deze Franse uitvoeringskunstenaar de essentie van de muziek van Telemann prachtig gevat met zijn kernachtige toon en gevoel voor cadans.

Vijf sterren in De Volkskrant (23 juni 2017)

» lees verder
Ella Fitzgerald: 's Wonderful - live in Amsterdam

Ella Fitzgerald: 's Wonderful - live in Amsterdam

Deel dit:

Datum: 22-04-2017

Op 25 april is het honderd jaar geleden dat Ella Fitzgerald werd geboren. Bij dat eeuwfeest brengt het Nederlands Jazz Archief de cd ’s Wonderful uit, met haar Amsterdamse concerten van 5 mei 1957 en 27 februari 1960. In de afgeladen Grote Zaal van het Concertgebouw zingt de geliefdste zangeres uit de jazzgeschiedenis al haar grote nummers: April In Paris, The Lady Is A Tramp, Angel Eyes, The Man I Love en natuurlijk Mack The Knife. Het waren de gloriejaren van The First Lady of Song en ze liet zich in Amsterdam in haar uitbundigste vorm horen. Ze wordt begeleid door grote jazznamen zoals pianist Paul Smith, de gitaristen Herb Ellis en Jim Hall, bassist Ray Brown en drummer Jo Jones. 

» lees verder
Matthaus-Passion van Reinbert de Leeuw

Matthaus-Passion van Reinbert de Leeuw

Deel dit:

Datum: 18-04-2017

2 Dvd + 3 cd-box van de Matthäus-Passion o.l.v. dirigent Reinbert de Leeuw, vastgelegd door regisseur Cherry Duyns in de documentaire: De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw met de gehele concertverfilming zowel op dvd als cd in een prachtige box verzameld inclusief begeleidend boekwerk.

Pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek. Van Schönberg tot Oestvolskaja. Nu draait hij zich om en strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus-Passion. Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. Regisseur Cherry Duyns volgt Reinbert de Leeuw vanaf de eerste repetitiedagen met ensemble Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en de solisten tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk.

» lees verder
Vijf sterren voor Simone Lamsma

Vijf sterren voor Simone Lamsma

Deel dit:

Datum: 14-04-2017

De Nederlandse violiste Simone Lamsma speelt op haar nieuwe album het Violin Concerto No. 1, Op. 77 van Dmitri Shostakovich (dat uit vier delen bestaat) en In Tempus Praesens van Sofia Gubiadulina. Op beide stukken wordt ze begeleidt door Het Radio Filharmonisch Orkest, waarbij James Gaffigan de dirigent is bij het Shostakovich-deel en Reinbert de Leeuw uit stuk van Gubiadulina aanvoert.

Prachtige uitvoeringen, die in De Volkskrant van 14 april is gewaardeerd met vijf sterren.

» lees verder
Joep Beving live in Kroese Arnhem

Joep Beving live in Kroese Arnhem

Deel dit:

Datum: 06-04-2017

Zaterdag 15 april komt Joep Beving naar onze winkel in Arnhem. Hij zal dan een aantal stukken spelen die op zijn net nieuwe album 'Prehension' staan. De carriere van Joep zat het afgeloen in een ontzettend sterk stroomversnelling doordat zijn debuutalbum 'Solipsism'in een aantal playlisten van streamingsdiensten terecht kwam en inmiddels al meer dan tachtig miljoen keer gestreamd is. Zijn muziek werd opgepikt door een manager van Deutsche Grammophon die het album van Joep hoorde in een kroeg in Berlijn. Het duurde niet lang voordat Joep zijn handtekening zette onder een contract bij het vooraanstaande klassieke label. Deze handtekening leidde tot het nieuwe album ‘Prehension’ dat voortborduurt op de muziek, de filosofie en het succes van ‘Solopsism’. Melancholische en breekbare melodieën als balsem voor de ziel.

» lees verder
Slotstuk van drieluik Les Arts Florissants aan Monteverdi Madrigali

Slotstuk van drieluik Les Arts Florissants aan Monteverdi Madrigali

Deel dit:

Datum: 17-02-2017

Het Franse ensemble Les Arts FLorissants met Paul Agnew als voorzanger heeft drie cd's gewijd aan het madrigali werk van Monteverdi. Op dit derde album Venezia komen Monteverdi's zevende en achtste madrigaal boek aan de orde. Hierin rekt de componist de aanvankelijk simpele vier- of vijfstemmige poëziezetting naar alle kanten op: duetten, soloaria, complete minicantates of zelfs opera-achtige scènes behoren tot de mogelijkheden, en ook de instrumentale begeleiding raakt meer en meer geëmancipeerd.

» lees verder
Amy Dickinson - Glass

Amy Dickinson - Glass

Deel dit:

Datum: 27-01-2017

Philip Glass is januari van dit jaar 80 jaar geworden. Dit blijft niet onopgemerkt. Dit jaar zijn de nodige festivals waaronder een Hommage komende zondag in Hoofddorp. Ook verschijnen er veel nieuwe albums van jonge musici zoals van Amy Dickson (Sydney 1982). Amy is een zeer getalenteerde saxofoonspeler, die in London en Amsterdam studeerde. Tien jaar geleden hoorde Amy Dickson voor het eerst het iconische vioolconcert van Philip Glass uit 1987. Ondanks de technische uitdagingen weet zij dit uitdagende werk goed onder de knie te krijgen. Veel uitdagender was voor haar de vioolsonate, die voor saxofoon is bewerkt. De saxofoon weet perfect de rol van de viool te kunnen vervullen. Deze prachtige opname wordt gecomplementeerd met twee delen uit The Hours.

» lees verder
Renee Fleming - Distant Light

Renee Fleming - Distant Light

Deel dit:

Datum: 10-01-2017

Operadiva Renée Fleming richt zich de laatste tijd meer op het concert- en liedrepertoire. Op Distant Light paart zij de eigentijdse Anders Hillborg aan Barbers ‘Knoxville’ en Björk. Hillborg is een klankalchemist met een feilloos gevoel voor dosering. In ‘The Strand Settings’ stelt hij zijn wonderlijke timbremengsels geheel ten dienste van de vocale lijn. Fleming kleurt die veelzijdig in: van fluistertonen in ‘Black Sea’ tot een scherpgerande spreekstem en hysterische uithalen in ‘Dark Harbor XXXV’. Als Hillborg uitpakt, weet je niet wat je hoort. Het iriserende C-groot in de openingsmaten van ‘Dark Harbor XX’ is van een raadselachtige schoonheid. Symfonische bewerkingen van popsongs zijn zelden zo overtuigend als ... 

» lees verder
Ann Hallenberg - Farinelli

Ann Hallenberg - Farinelli

Deel dit:

Datum: 19-12-2016

De wonderstemmen van castraten kennen we slechts uit overlevering. Ze zongen de topnoten van vrouwen met de longinhoud van mannen. Maar de raspaarden van de opera stierven uit in de negentiende eeuw. De grootste onder hen, Farinelli, spreekt nog altijd tot de verbeelding, hoewel we nooit zullen weten hoe hij klonk. Mezzo Ann Hallenberg en dirigent Christophe Rousset brachten een eerbetoon aan de castraat. Een van de vele de laatste jaren. Maar in dit geval gaat het om een gouden combinatie: de van diepe kleuren en warmte verzadigde stem van Hallenberg en het meeslepende ...

» lees verder
Lavinia Meijer zondag 18 december live in Kroese Arnhem

Lavinia Meijer zondag 18 december live in Kroese Arnhem

Deel dit:

Datum: 10-12-2016

ZONDAG 18 DECEMBER SPEELT LAVINIA MEIJER LIVE IN ONZE WINKEL IN ARNHEM. TIJDSTIP VAN AANVANG VOOR DEZE INSTORE IS OM 16.00 UUR. U BENT VAN HARTE WELKOM! ENTREE IS, ZOALS BIJ IEDERE INSTORE, GRATIS. 

Afgelopen week kwam van Lavinia Meyer haar laatste album Glass Effect, dat begin november als op CD uitgebracht was, ook uit op vinyl. Voor ons waren beide uitgaven een goede reden om te informeren naar de mogelijkheden voor een instore en we prijzen ons erg gelukkig dat Lavinia een plek heeft kunnen vinden in haar overvolle agenda. 

» lees verder
Isabelle Faust / Mozart - The Complete Violin Concertos

Isabelle Faust / Mozart - The Complete Violin Concertos

Deel dit:

Datum: 11-11-2016

Mozart schreef zijn vijf vioolconcerten in 1775 in Saltzburg, toen hij pas negentien jaar oud was. Het is onvoorstelbaar hoe snel hij zich zelfs binnen deze vijf concerten ontwikkelt. Het vijfde vioolconcert is totaal anders dan het eerste, met een veel grotere rol voor het orkest. The Complete Violin Concertos wordt hier uitgevoerd door Il Giardino Armonico onder leiding van Giovanni Antonini met violiste Isabelle Faust als stralend middelpunt.

Voor elk lid van dit orkest is tot in detail beschreven op welk instrument er wordt gespeeld, alsof het allemaal solisten zijn – en dat zijn het hier ook. Alleen hun heldere ensembleklank maakt dit album al een waardevolle aanvulling op de vele opnames die er van deze concerten bestaan, maar het is Isabelle Faust die met haar heerlijk lichte, op sommige momenten zelf aangenaam frivole spel deze registratie er een voor de jaarlijstjes maakt.

» lees verder
DVD Miles Ahead

DVD Miles Ahead

Deel dit:

Datum: 04-11-2016

Eind jaren ’70, middenin een schitterende en productieve carrière als voorloper van modern jazz, verdwijnt Miles Davis vijf jaar lang uit de schijnwerpers. Geïsoleerd in zijn huis, lijdt hij aan een chronische pijn die veroorzaakt wordt door zijn aftakelende heup. Daarnaast lijdt Davis’ stem onder het gebruik van drugs en pijnmedicatie en worden zijn gedachten opgejaagd door verontrustende geesten uit het verleden. Nadat de sluwe muziekreporter Dave Braden zijn weg baant tot in het huis van Davis, beginnen de twee mannen onbewust aan een wild en aangrijpend avontuur om een gestolen opname van de muzikant’s laatste composities terug in handen te krijgen. Davis’ veranderlijke gedrag wordt gestuurd door de herinneringen van .... 

» lees verder
Win Gratis tickets voor Lavinia Meijer bij aankoop The Glass Effect

Win Gratis tickets voor Lavinia Meijer bij aankoop The Glass Effect

Deel dit:

Datum: 31-10-2016

Dat Lavinia Meijer een speciale band heeft met Philip Glass is inmiddels bekend. Na haar succesvolle album Metamorphosis (2012) met Glass composities brak ze door bij het grote publiek. Sindsdien stonden zij en Philip Glass meerdere keren samen op het podium. Deze bijzondere band krijgt nu een vervolg.

The Glass Effect is de titel van het dubbelalbum bestaand uit één album met de Études van Glass door Lavinia bewerkt voor harp plus een tweede album met door Lavinia Meijer gearrangeerd werk van artiesten die sterk beïnvloed zijn door Glass en nu toonaangevend zijn, zoals Nils Frahm, Bryce Dessner en Nico Muhly.

'THE GLASS EFFECT' LIGT 4 NOVEMBER IN DE WINKEL. ALS U HET ALBUM BIJ ONS BESTELT OF RESERVEERT, DAN MAAKT U KANS OP HET WINNEN VAN GRATIS KAARTEN VOOR HAAR CONCERT IN DE ST. STEVENSKERK IN NIJMEGEN OP 29 APRIL OF VOOR HAAR CONCERT OP VRIJDAG 6 JANUARI IN LUXOR LIVE,ARNHEM . 
 

» lees verder