webshopkeurmerk-logo
Gratis Verzending vanaf € 20.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels Direct uit voorraad leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd releases

 

Slotstuk van drieluik Les Arts Florissants aan Monteverdi Madrigali

Slotstuk van drieluik Les Arts Florissants aan Monteverdi Madrigali

Deel dit:

Datum: 17-02-2017

Het Franse ensemble Les Arts FLorissants met Paul Agnew als voorzanger heeft drie cd's gewijd aan het madrigali werk van Monteverdi. Op dit derde album Venezia komen Monteverdi's zevende en achtste madrigaal boek aan de orde. Hierin rekt de componist de aanvankelijk simpele vier- of vijfstemmige poëziezetting naar alle kanten op: duetten, soloaria, complete minicantates of zelfs opera-achtige scènes behoren tot de mogelijkheden, en ook de instrumentale begeleiding raakt meer en meer geëmancipeerd.

» lees verder
Amy Dickinson - Glass

Amy Dickinson - Glass

Deel dit:

Datum: 27-01-2017

Philip Glass is januari van dit jaar 80 jaar geworden. Dit blijft niet onopgemerkt. Dit jaar zijn de nodige festivals waaronder een Hommage komende zondag in Hoofddorp. Ook verschijnen er veel nieuwe albums van jonge musici zoals van Amy Dickson (Sydney 1982). Amy is een zeer getalenteerde saxofoonspeler, die in London en Amsterdam studeerde. Tien jaar geleden hoorde Amy Dickson voor het eerst het iconische vioolconcert van Philip Glass uit 1987. Ondanks de technische uitdagingen weet zij dit uitdagende werk goed onder de knie te krijgen. Veel uitdagender was voor haar de vioolsonate, die voor saxofoon is bewerkt. De saxofoon weet perfect de rol van de viool te kunnen vervullen. Deze prachtige opname wordt gecomplementeerd met twee delen uit The Hours.

» lees verder
Renee Fleming - Distant Light

Renee Fleming - Distant Light

Deel dit:

Datum: 10-01-2017

Operadiva Renée Fleming richt zich de laatste tijd meer op het concert- en liedrepertoire. Op Distant Light paart zij de eigentijdse Anders Hillborg aan Barbers ‘Knoxville’ en Björk. Hillborg is een klankalchemist met een feilloos gevoel voor dosering. In ‘The Strand Settings’ stelt hij zijn wonderlijke timbremengsels geheel ten dienste van de vocale lijn. Fleming kleurt die veelzijdig in: van fluistertonen in ‘Black Sea’ tot een scherpgerande spreekstem en hysterische uithalen in ‘Dark Harbor XXXV’. Als Hillborg uitpakt, weet je niet wat je hoort. Het iriserende C-groot in de openingsmaten van ‘Dark Harbor XX’ is van een raadselachtige schoonheid. Symfonische bewerkingen van popsongs zijn zelden zo overtuigend als ... 

» lees verder
Ann Hallenberg - Farinelli

Ann Hallenberg - Farinelli

Deel dit:

Datum: 19-12-2016

De wonderstemmen van castraten kennen we slechts uit overlevering. Ze zongen de topnoten van vrouwen met de longinhoud van mannen. Maar de raspaarden van de opera stierven uit in de negentiende eeuw. De grootste onder hen, Farinelli, spreekt nog altijd tot de verbeelding, hoewel we nooit zullen weten hoe hij klonk. Mezzo Ann Hallenberg en dirigent Christophe Rousset brachten een eerbetoon aan de castraat. Een van de vele de laatste jaren. Maar in dit geval gaat het om een gouden combinatie: de van diepe kleuren en warmte verzadigde stem van Hallenberg en het meeslepende ...

» lees verder
Lavinia Meijer zondag 18 december live in Kroese Arnhem

Lavinia Meijer zondag 18 december live in Kroese Arnhem

Deel dit:

Datum: 10-12-2016

ZONDAG 18 DECEMBER SPEELT LAVINIA MEIJER LIVE IN ONZE WINKEL IN ARNHEM. TIJDSTIP VAN AANVANG VOOR DEZE INSTORE IS OM 16.00 UUR. U BENT VAN HARTE WELKOM! ENTREE IS, ZOALS BIJ IEDERE INSTORE, GRATIS. 

Afgelopen week kwam van Lavinia Meyer haar laatste album Glass Effect, dat begin november als op CD uitgebracht was, ook uit op vinyl. Voor ons waren beide uitgaven een goede reden om te informeren naar de mogelijkheden voor een instore en we prijzen ons erg gelukkig dat Lavinia een plek heeft kunnen vinden in haar overvolle agenda. 

» lees verder
Isabelle Faust / Mozart - The Complete Violin Concertos

Isabelle Faust / Mozart - The Complete Violin Concertos

Deel dit:

Datum: 11-11-2016

Mozart schreef zijn vijf vioolconcerten in 1775 in Saltzburg, toen hij pas negentien jaar oud was. Het is onvoorstelbaar hoe snel hij zich zelfs binnen deze vijf concerten ontwikkelt. Het vijfde vioolconcert is totaal anders dan het eerste, met een veel grotere rol voor het orkest. The Complete Violin Concertos wordt hier uitgevoerd door Il Giardino Armonico onder leiding van Giovanni Antonini met violiste Isabelle Faust als stralend middelpunt.

Voor elk lid van dit orkest is tot in detail beschreven op welk instrument er wordt gespeeld, alsof het allemaal solisten zijn – en dat zijn het hier ook. Alleen hun heldere ensembleklank maakt dit album al een waardevolle aanvulling op de vele opnames die er van deze concerten bestaan, maar het is Isabelle Faust die met haar heerlijk lichte, op sommige momenten zelf aangenaam frivole spel deze registratie er een voor de jaarlijstjes maakt.

» lees verder
DVD Miles Ahead

DVD Miles Ahead

Deel dit:

Datum: 04-11-2016

Eind jaren ’70, middenin een schitterende en productieve carrière als voorloper van modern jazz, verdwijnt Miles Davis vijf jaar lang uit de schijnwerpers. Geïsoleerd in zijn huis, lijdt hij aan een chronische pijn die veroorzaakt wordt door zijn aftakelende heup. Daarnaast lijdt Davis’ stem onder het gebruik van drugs en pijnmedicatie en worden zijn gedachten opgejaagd door verontrustende geesten uit het verleden. Nadat de sluwe muziekreporter Dave Braden zijn weg baant tot in het huis van Davis, beginnen de twee mannen onbewust aan een wild en aangrijpend avontuur om een gestolen opname van de muzikant’s laatste composities terug in handen te krijgen. Davis’ veranderlijke gedrag wordt gestuurd door de herinneringen van .... 

» lees verder
Win Gratis tickets voor Lavinia Meijer bij aankoop The Glass Effect

Win Gratis tickets voor Lavinia Meijer bij aankoop The Glass Effect

Deel dit:

Datum: 31-10-2016

Dat Lavinia Meijer een speciale band heeft met Philip Glass is inmiddels bekend. Na haar succesvolle album Metamorphosis (2012) met Glass composities brak ze door bij het grote publiek. Sindsdien stonden zij en Philip Glass meerdere keren samen op het podium. Deze bijzondere band krijgt nu een vervolg.

The Glass Effect is de titel van het dubbelalbum bestaand uit één album met de Études van Glass door Lavinia bewerkt voor harp plus een tweede album met door Lavinia Meijer gearrangeerd werk van artiesten die sterk beïnvloed zijn door Glass en nu toonaangevend zijn, zoals Nils Frahm, Bryce Dessner en Nico Muhly.

'THE GLASS EFFECT' LIGT 4 NOVEMBER IN DE WINKEL. ALS U HET ALBUM BIJ ONS BESTELT OF RESERVEERT, DAN MAAKT U KANS OP HET WINNEN VAN GRATIS KAARTEN VOOR HAAR CONCERT IN DE ST. STEVENSKERK IN NIJMEGEN OP 29 APRIL OF VOOR HAAR CONCERT OP VRIJDAG 6 JANUARI IN LUXOR LIVE,ARNHEM . 
 

» lees verder
Anne Sofie von Otter - So many Things

Anne Sofie von Otter - So many Things

Deel dit:

Datum: 28-10-2016

Zoals we weten, Anne Sofie von Otter werkt even gemakkelijk samen met operadirigenten als met popmuzikanten, jazzpianisten of klassieke componisten. Ze werd wereldberoemd als opera- en liedzangeres maar haar horizon is veel breder. Op dit album, getiteld 'So many Things', toont ze ons dat door een zelf samegestelde selectie hedendaagse popsongs van o.a. Kate Bush, Bjork, Brad Mehldau, Elvis Costelle en Rufus Wainwright, uit de periode 1990-2015 ten gehore te brengen. 

Met een jonge Brooklyn Rider strijk-kwartet uit Brooklyn verkent ze de wereld van Philip Glass, John Adams, Elvis Costello, en Kate Bush en Björk, niet toevallig twee ‘klassieke’ zangeressen uit de popcultuur. Ook het Brooklyn Rider String Quartet is een buitenbeentje in de kwartetwereld. Volgens The New Yorker staan ze erom bekend allerlei stijlen, van nieuwe naar oude muziek en van wereldmuziek tot klassieke muziek te integreren. 

» lees verder
Donny McCaslin - Beyond Now

Donny McCaslin - Beyond Now

Deel dit:

Datum: 19-10-2016

De naam Donny McCaslin is (nog) niet een naam waar bij veel mensen meteen een belletje zal gaan rinkelen. David Bowie echter wel en Donny McCaslin is degene die de muzikale rechterhand van Bowie in diens laatste jaren was. Met Beyond Now heeft McClaslin een passende tribute aan die periode gemaakt.. Samen met Jason Lindner, Mark Guiliana en Tim Lefebvre - allen te horen op Black Star - laat hij zich diep inspireren door Bowie en speelt hier naast eigen werk ook twee songs van Bowie. Twee covers van Deadmau5 en Mutemath complementeren het geheel en maken van Beyond Now een bijzondere plaat. McCaslin weet namelijk elektronica zo te mengen met jazz dat het niet vreemd is dat Bowie met hem wilde werken. En het is juist de wijze waarop Bowie risico’s aanging en niet bang was te experimenteren dat McCaslin hier ten volle gebruikt.

» lees verder

Klassieke Zaken actie

Deel dit:

Datum: 18-10-2016

Geef u, door op onderstaande afbeelding door te klikken, op voor de mailinglijst van Klassieke Zaken en ontvang gratis de komende drie exemplaren toegestuurd.

Christina Pluhar's nieuwe album

Christina Pluhar's nieuwe album

Deel dit:

Datum: 15-10-2016

Als de naam Christina Pluhar in combinatie met haar ensemble L’Arpeggiata valt, is een vorm van muzikale magie dichtbij. Pluhar en consorten weten telkens weer op inzichtelijke en onderhoudende wijze oud en nieuw, populair en klassiek, folklore en kunst te combineren tot een boeiend discours dat een ander inzicht geeft in de oude muziek. Ook met deze nieuwe stap in de ontwikkeling van Pluhar en haar ensemble slagen de musici erin iets adembenemends af te leveren. Met Orfeo Chamán creëerde Pluhar haar eerste eigen opera.

» lees verder
Anna Netrebko's prachtige nieuwe album

Anna Netrebko's prachtige nieuwe album

Deel dit:

Datum: 03-09-2016

Op haar nieuwe cd Verismo brengt de wereldberoemde sopraan Anna Netrebko samen met Antonio Pappano en het Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia rauwe, emotievolle, Italiaanse opera arias uit de laat negentiende eeuw en begin twintigste eeuw ten gehore.

Alles wordt gezongen zonder ook maar iets in te houden, vol met emotie en met een stem, die sinds haar 2013 Verdi album aan kracht en diepte heeft gewonnen. Op Verismo zingt Netrebko misschien wel de bekendste stukken uit het Grote Italiaanse repertoire van die periode, met arias van Puccini, Leoncavallo, Ponchielli, Boito, Giordano, Catalani.

Verismo is één van de meest langverwachte releases van 2016 en Anna Netrebko maakt het opnieuw helemaal waar.

» lees verder