webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Altijd meer dan 16.000 titels uit voorraad leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd releases

 

Sons of Kemet - Your Queen is a Reptile

Sons of Kemet - Your Queen is a Reptile

Deel dit:

Datum: 20-03-2018

Sons Of Kemet is een jazzkwartet bestaande uit Shabaka Hutchings met tuba speler Theon Cross en de drummers Tom Skinner en Eddie Hick. Op dit debuutalbum voor Impulse Your Queen Is A Reptile wordt de jazzmuziek aangevuld met zeer energieke soca ritmes en elementen uit de Londense grime, die door de dubbele drums en Hurchings' saxofoonspel naar grote hoogten gebracht.

» lees verder
Ning Feng speelt Sonates en Partita's van Bach

Ning Feng speelt Sonates en Partita's van Bach

Deel dit:

Datum: 01-03-2018

Ning Feng (1981, Chengdu, China) is een meesterviolist en bespeelt een Stradivarius uit 1721, de ‘MacMillan'. Feng is al jaren een belangrijke artiest in de stal van het Nederlandse label Channel Classics en zijn vertolking van deze sonates en partita's van Bach bevestigt dat nog eens ten overvloede.

Hij treedt met zijn vertolking in de voetsporen van al die grote violisten die een vrije dialoog met deze zo bijzondere muziek zijn aangegaan, en de Doopsgezinde kerk in Deventer is voor een recital als dit werkelijk een schitterende locatie: de muziek krijgt de akoestische ruimte die zij voor zich opeist, daarbij uiteraard een technisch ‘handje' geholpen. Hiermee is met deze opname een topprestatie neergezet.

» lees verder
After the Fall van Keith Jarrett

After the Fall van Keith Jarrett

Deel dit:

Datum: 27-02-2018

After the Fall is een live-opname van een concert uit 1998. De bezetting bestond destijd uit Gary Peacock op contrabas, Jack Dejohnette op drums en uiteraard Jarrett zelf. Het is een bijzondere opname op een bijzonder moment want Jarrett was in die tijd herstellende van CVS (het chronische vermoeidheids syndroom). Hij benaderde dit concert toen als een experiment voor zichzelf, om te kijken of hij weer fit genoeg was om op te treden. Het antwoord op die was overduidelijk! De opnames staan bol van verrassende muziek en briljant samenspel. Bebop versies van bekende jazznummers, waar niet iedere muzikant zomaar in zou kunnen slagen. Volgens Jarrett zelf is After the Fall niet alleen een mooi historisch document, maar ook gewoon een geweldig concert. Meer dan de moeite waard!

 

» lees verder
4 grote werken op 4 piano's door Alexander Melnikov

4 grote werken op 4 piano's door Alexander Melnikov

Deel dit:

Datum: 23-01-2018

De Russische pianist Alexander Melnikov heeft vier beroemde piano stukken op evenzoveel verschillende piano's gespeeld. Het resultaat is schitterend.
Van Schubert speelt hij Fantasie in C Major D. 760 (ook wel bekend als de Wanderer-Fantasie), de Etudes, Op. 10 van Chopin (de revolutie-etudes), van Liszt virtuoos Reminiscences de Don Juan, S. 418 en tenslotte van Stravinsky Trois mouvements de Petrouchka.

Vijf sterren in De Volkskrant (19 januari 2018)

» lees verder
5 sterren voor Mahler 5 door Gurzenich Orhestra met Francois-Xavier Roth

5 sterren voor Mahler 5 door Gurzenich Orhestra met Francois-Xavier Roth

Deel dit:

Datum: 05-01-2018

Sinds 2015 leidt de Franse dirigent Francois-Xavier Roth het operahuis van Keulen, inclusief het Gürzenich Orchester, dat kan bogen op een bijna 130-jarige traditie. Hoogtepunt: in 1904 dirigeerde Gustav Mahler er de wereldpremière van zijn Vijfde symfonie, met het dankzij de film Death in Venice beroemd geworden Adagietto. Het stuk zit de Keulenaren dus in de genen. Wie onrustig wordt van de grillige Mahlers die Daniele Gatti dirigeert bij het Concertgebouworkest, kan hier in retraite. Roth levert rust en heldere lijnen. En opvallend veel zangerigheid, wat natuurlijk uitstekend past bij een zomercomponist die de kost verdiende als dirigent van de Weense opera 

» lees verder
Mood Indigo, mooie verzamelaar van de jonge Nina Simone, ook verkrijgbaar op LP

Mood Indigo, mooie verzamelaar van de jonge Nina Simone, ook verkrijgbaar op LP

Deel dit:

Datum: 27-12-2017

Begin februari komt er een mooi verzamelalbum van Nina Simone op de markt. Het album heet Mood Indigo en is een verzamelaar met werk uit haar beginperiode. Op deze verzamelaar zijn alle legendarische Bethlehem singles Nina Simone haar verzameld, waaronder dus opnames van My Baby Just Cares For Me, Porgy (I Loves You Porgy), Love Me Or Leave Me en Mood Indigo. Alle opnames zijn volledig remastered en in de liner notes (Ashley Kahn) van het begeleidend boekwerk staat een nieuw interview met Nina Simone's bassist Al “Tootie” Heath. Mood Indigo wordt ook op vinyl uitgebracht. 

» lees verder
Vintueile Sonata van Maria en Nathalie Milstein uitgeroepen tot mooiste album va

Vintueile Sonata van Maria en Nathalie Milstein uitgeroepen tot mooiste album va

Deel dit:

Datum: 22-12-2017

Aan het einde van ieder jaar is het tijd om de balans van het afgelopen jaar op te maken. Zo ook in de muziek. De top 50 van De Volkskrant is al jaren een invloedrijke lijst, Dit jaar stond er ook weer veel klassieke muziek in en was ook het beste album een klassiek album. De eer ging dit jaar naar de gezusters Milstein, wiens album Vintueil Sonates wwerd uitgeroepen tot het beste labum van 2018. Op Vintueil Sonates gaan Maria en Nathalie Milstein op zoek naar de compositie die model stond voor de raadselachtige Sonate de Vinteuil uit Marcel Proust's gedicht À la recherche du temps perdu.     

» lees verder
Miles Davis Bootleg Series 6, de laatste tour met John Coltrane

Miles Davis Bootleg Series 6, de laatste tour met John Coltrane

Deel dit:

Datum: 14-12-2017

Bootleg Series 6 van Miles Davis bevat vier cd's met daarop vijf van de best opgenomen concerten van Miles Davis met John Coltrane uit de 1960 periode, de periode waarop beiden op de top van hun kunnen waren. Het was de periode net nadat Kind of Blue uitgeven was. De shows waren onderdeel van een Europese tour. Deze tour was de laatsten waarbij John Coltrane nog als side-man fungeerde. Daarna ging hij zijn eigen weg. De volledige beztting van de band tijdens deze tour bestond uit pianist Wynton Kelly, bassist Paul Chambers and drummer Jimmy Cobb, die aook allemaal mee gedaan hadden op de opnames van Kind of Blue.  

» lees verder
Win kaartjes voor exclusieve showcase Gregory Porter

Win kaartjes voor exclusieve showcase Gregory Porter

Deel dit:

Datum: 12-12-2017

Voor de fans van Gregory Porter hebben we een mooi Bestel & Win actie!!
Als u nu het het album ‘Nat King Cole & Me’ bij ons bestelt/koopt, dan maakt u kans op een exclusieve showcase van Gregory Porter op 16 januari in Amsterdam. De showcase zal ongeveer van 16.00 tot 17.00 uur zijn. De exacte locate is nu nog geheim en zal aan de winnaars gecommuniceerd worden.

 

» lees verder
Maya Fridman - Red Velvet

Maya Fridman - Red Velvet

Deel dit:

Datum: 24-11-2017

Het nieuwste album van meestercelliste Maya Fridman is alweer de 11e release op het audiofiele TRPTK label. Fridman speelt met een ongekende zeggingskracht en gedurfde originaliteit. Het albums is daardoor ook classificeerbaar als ‘modern klassiek’, maar dit dekt niet helemaal de lading. Dit omdat Fridman zich zoals gewoonlijk de composities helemaal eigen maakt en alle genre-grenzen overschrijdt.

Red Velvet opent met ‘The Song of Songs’; een elektronische drone die langzaam wordt aangevuld met de melancholische cello-klanken van Maya. Je hoort er de ziel van Shostakovich in terug. Meeslepend en mysterieus. De prachtige compositie ‘Danseur de Corde’ van César Lüttger werd voor het eerst solo opgevoerd door Maya Fridman tijdens het ‘Composers’ Festival 2016′ in Amsterdam ...

» lees verder
Cecilia Bartoli en Sol Gabetta samen in Dolce Duello

Cecilia Bartoli en Sol Gabetta samen in Dolce Duello

Deel dit:

Datum: 04-11-2017

Mezzosopraan Cecilia Bartoli en celliste Sol Gabetta vonden elkaar in hun liefde voor de barok. Op Dolce Duello gaan ze een symbolische strijd aan in werken voor de menselijke stem én het instrument dat daar het dichtst bij staat en probeerden elkaar te overtreffen in virtuositeit en in schoonheid. Fraaie aria’s van onder andere Caldara, Albinoni en Händel worden afgewisseld met instrumentale stukken van Gluck, Hasse en een van de celloconcerten van Boccherini. Beiden worden daarbij puntig begeleid door Cappella Gabetta onder leiding van Andres Gabetta, de broer van Sol Gabetta. 

» lees verder
Domenico Scarlatti door Daria van den Bercken

Domenico Scarlatti door Daria van den Bercken

Deel dit:

Datum: 03-11-2017

Domenico Scarlatti is een enigma. Naast de sonates is nauwelijks muziek van hem bekend, en over zijn leven weten we bar weinig. Wat we wel weten, maakt hem alleen maar intrigerender. Daria van den Bercken: "Doordat we enerzijds zo weinig weten over Scarlatti, en anderzijds zijn muziek zo overduidelijk ánders is dan die van zijn tijdgenoten, voelde ik na maandenlang met de partituren doorgebracht te hebben, een enorme vrijheid om mijn eigen keuzes te kunnen maken. Daarvoor ging ik wel eerst in gesprek met verschillende musici en barokexperts. Ik ga graag alles na wat ze zeggen, probeer uit, assimileer of keur af. Dat was erg leerzaam. Voor dit album heb ik gekeken hoe ik een recital zou vullen met Scarlatti-sonates: welke passen goed achter elkaar, of geven juist een contrast? De muziek is zo levendig, daar hoort wat mij betreft een live-gevoel ...

» lees verder
Leif Ove Andsnes speelt Sibelius

Leif Ove Andsnes speelt Sibelius

Deel dit:

Datum: 26-10-2017

Jean Sibelius is niet alleen de symfonicus die het Finse nationalisme een stem en een melodie gaf. Hij is ook een stille poëet die voor de piano prachtige roman¬tische karakterstukjes schreef die stuk voor stuk meeslepende verhalen vertellen over bossen, bomen, vergezichten, mooie wandelingen en dromerige gedachten. Sibelius is ook een componist bij wie je niet meteen aan de piano denkt, maar in Leif Ove Andsnes heeft hij een warm pleitbezorger, die zijn pianomuziek van zo tussen 1890 en 1929 in alle rust tot klinken brengt. Andsnes neemt alle tijd zonder dat de muziek stil komt te staan, terwijl de ontspanning in zijn spel voortdurend voor een hele natuurlijke frasering zorgt. Andsnes haalt, dankzij die ontspanning en zijn schijnbaar achteloze techniek, het maximale uit Sibelius' verrassend mooie muziek. Deze stukken kregen tot op heden niet zoveel aandacht, maar als Leif Ove Andsnes ze speelt, klinken ze opeens als een onvergetelijke Schumann, doorspekt met het overweldigende gevoel van de Finse meren. Een must voor elke pianoliefhebber.  

» lees verder
Gregory Porters eerbetoon aan Nat King Cole

Gregory Porters eerbetoon aan Nat King Cole

Deel dit:

Datum: 13-10-2017

'Nat King Cole & Me' is het 5e studio album van Gregory Porter en is Porter's tribute aan Nat King Cole. Voor Gregory Porter zijn de persoon en de muziek van Nat King Cole (1919-1965) sinds zijn vroegste kinderjaren van grote betekenis en invloed geweest. Op het album wordt Gregory begeleid door topmuzikanten en een 60-koppig orkest. Arrangementen werden gemaakt door niemand minder dan Vince Mendoza. 

» lees verder