webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 25.= (*bij cd's en dvd's)
Altijd meer dan 16.000 titels uit voorraad leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd releases

 

Miles Davis Bootleg Series 6, de laatste tour met John Coltrane

Miles Davis Bootleg Series 6, de laatste tour met John Coltrane

Deel dit:

Datum: 14-12-2017

Bootleg Series 6 van Miles Davis bevat vier cd's met daarop vijf van de best opgenomen concerten van Miles Davis met John Coltrane uit de 1960 periode, de periode waarop beiden op de top van hun kunnen waren. Het was de periode net nadat Kind of Blue uitgeven was. De shows waren onderdeel van een Europese tour. Deze tour was de laatsten waarbij John Coltrane nog als side-man fungeerde. Daarna ging hij zijn eigen weg. De volledige beztting van de band tijdens deze tour bestond uit pianist Wynton Kelly, bassist Paul Chambers and drummer Jimmy Cobb, die aook allemaal mee gedaan hadden op de opnames van Kind of Blue.  

» lees verder
Win kaartjes voor exclusieve showcase Gregory Porter

Win kaartjes voor exclusieve showcase Gregory Porter

Deel dit:

Datum: 12-12-2017

Voor de fans van Gregory Porter hebben we een mooi Bestel & Win actie!!
Als u nu het het album ‘Nat King Cole & Me’ bij ons bestelt/koopt, dan maakt u kans op een exclusieve showcase van Gregory Porter op 16 januari in Amsterdam. De showcase zal ongeveer van 16.00 tot 17.00 uur zijn. De exacte locate is nu nog geheim en zal aan de winnaars gecommuniceerd worden.

 

» lees verder
Maya Fridman - Red Velvet

Maya Fridman - Red Velvet

Deel dit:

Datum: 24-11-2017

Het nieuwste album van meestercelliste Maya Fridman is alweer de 11e release op het audiofiele TRPTK label. Fridman speelt met een ongekende zeggingskracht en gedurfde originaliteit. Het albums is daardoor ook classificeerbaar als ‘modern klassiek’, maar dit dekt niet helemaal de lading. Dit omdat Fridman zich zoals gewoonlijk de composities helemaal eigen maakt en alle genre-grenzen overschrijdt.

Red Velvet opent met ‘The Song of Songs’; een elektronische drone die langzaam wordt aangevuld met de melancholische cello-klanken van Maya. Je hoort er de ziel van Shostakovich in terug. Meeslepend en mysterieus. De prachtige compositie ‘Danseur de Corde’ van César Lüttger werd voor het eerst solo opgevoerd door Maya Fridman tijdens het ‘Composers’ Festival 2016′ in Amsterdam ...

» lees verder
Cecilia Bartoli en Sol Gabetta samen in Dolce Duello

Cecilia Bartoli en Sol Gabetta samen in Dolce Duello

Deel dit:

Datum: 04-11-2017

Mezzosopraan Cecilia Bartoli en celliste Sol Gabetta vonden elkaar in hun liefde voor de barok. Op Dolce Duello gaan ze een symbolische strijd aan in werken voor de menselijke stem én het instrument dat daar het dichtst bij staat en probeerden elkaar te overtreffen in virtuositeit en in schoonheid. Fraaie aria’s van onder andere Caldara, Albinoni en Händel worden afgewisseld met instrumentale stukken van Gluck, Hasse en een van de celloconcerten van Boccherini. Beiden worden daarbij puntig begeleid door Cappella Gabetta onder leiding van Andres Gabetta, de broer van Sol Gabetta. 

» lees verder
Domenico Scarlatti door Daria van den Bercken

Domenico Scarlatti door Daria van den Bercken

Deel dit:

Datum: 03-11-2017

Domenico Scarlatti is een enigma. Naast de sonates is nauwelijks muziek van hem bekend, en over zijn leven weten we bar weinig. Wat we wel weten, maakt hem alleen maar intrigerender. Daria van den Bercken: "Doordat we enerzijds zo weinig weten over Scarlatti, en anderzijds zijn muziek zo overduidelijk ánders is dan die van zijn tijdgenoten, voelde ik na maandenlang met de partituren doorgebracht te hebben, een enorme vrijheid om mijn eigen keuzes te kunnen maken. Daarvoor ging ik wel eerst in gesprek met verschillende musici en barokexperts. Ik ga graag alles na wat ze zeggen, probeer uit, assimileer of keur af. Dat was erg leerzaam. Voor dit album heb ik gekeken hoe ik een recital zou vullen met Scarlatti-sonates: welke passen goed achter elkaar, of geven juist een contrast? De muziek is zo levendig, daar hoort wat mij betreft een live-gevoel ...

» lees verder
Leif Ove Andsnes speelt Sibelius

Leif Ove Andsnes speelt Sibelius

Deel dit:

Datum: 26-10-2017

Jean Sibelius is niet alleen de symfonicus die het Finse nationalisme een stem en een melodie gaf. Hij is ook een stille poëet die voor de piano prachtige roman¬tische karakterstukjes schreef die stuk voor stuk meeslepende verhalen vertellen over bossen, bomen, vergezichten, mooie wandelingen en dromerige gedachten. Sibelius is ook een componist bij wie je niet meteen aan de piano denkt, maar in Leif Ove Andsnes heeft hij een warm pleitbezorger, die zijn pianomuziek van zo tussen 1890 en 1929 in alle rust tot klinken brengt. Andsnes neemt alle tijd zonder dat de muziek stil komt te staan, terwijl de ontspanning in zijn spel voortdurend voor een hele natuurlijke frasering zorgt. Andsnes haalt, dankzij die ontspanning en zijn schijnbaar achteloze techniek, het maximale uit Sibelius' verrassend mooie muziek. Deze stukken kregen tot op heden niet zoveel aandacht, maar als Leif Ove Andsnes ze speelt, klinken ze opeens als een onvergetelijke Schumann, doorspekt met het overweldigende gevoel van de Finse meren. Een must voor elke pianoliefhebber.  

» lees verder
Gregory Porters eerbetoon aan Nat King Cole

Gregory Porters eerbetoon aan Nat King Cole

Deel dit:

Datum: 13-10-2017

'Nat King Cole & Me' is het 5e studio album van Gregory Porter en is Porter's tribute aan Nat King Cole. Voor Gregory Porter zijn de persoon en de muziek van Nat King Cole (1919-1965) sinds zijn vroegste kinderjaren van grote betekenis en invloed geweest. Op het album wordt Gregory begeleid door topmuzikanten en een 60-koppig orkest. Arrangementen werden gemaakt door niemand minder dan Vince Mendoza. 

» lees verder
Vincent van Amsterdam - Red, dark and blue

Vincent van Amsterdam - Red, dark and blue

Deel dit:

Datum: 10-10-2017

Red, dark and blue is het vierde album van accordeonist Vincent van Amsterdam, de man die vorig jaar nog de Dutch Classical Talent Award won. Op dit album speelt Van Amsterdam stukken van uiteenlopende en bovendien vrij sterk van elkaar verschillende componisten. Hierdoor bevat Red, dark and blue ook stukken uit verschillende stijlperiodes. Zo horen we composities van Bach en Franck (barok/klassiek), Solotarjov en Kusjakov (neoromantiek) en Gubaidulina en Shalygin (avant-garde). Hij toont daarmee aan tot welke extremen zijn instrument in staat is. Het album begint met delen uit ....

» lees verder
Uitgebreide live boxset van Maria Callas

Uitgebreide live boxset van Maria Callas

Deel dit:

Datum: 23-09-2017

Super uitgebreide boxset, bestaande uit 42CDs, 3 Blu-ray's en een 216 pagina's tellend boekwerk. De box bevat 20 complete operas en vijf compleet gefilmde concerten (met 2 verschillende variaties op Act 2 van Tosca). Van deze 20 opera's in deze boxset werden er maar liefst 12 nooit door Callasopgenomen in de studio. Bovendien is op deze boxset ook haar historische uitvoering van Verdi's Aida in Mexico Stad te beluisteren; La Traviata (Lissabon 1958), gedirigeerd door Franco Ghione met Alfredo Kraus; haar enige live uitvoering van Gilda in Rigoletto; Bellini's Norma; Donizetti's Lucia di Lammermoor; Cherubini's Medea; Bellini's La sonnambula en het hartverscheurende Puccini Tosca live in Covent Garden 1964. 

» lees verder
Kronos Quartet samen met Trio Da Kali

Kronos Quartet samen met Trio Da Kali

Deel dit:

Datum: 18-09-2017

Na de prijswinnende samenwerking met Rokia Traore (Bowmboi) is het vermaarde Kronos Quartet opnieuw een samenwerking aangegaan met Malinese muzikanten. Trio Da Kali bestaat uit een aantal zeer getalenteerde muzikanten; zangeres Hawa Diabaté (dochter van de legendarische griot zanger Kassé Mady Diabaté), balafon (een soort xylofoon) speler Fodé Lassana Diabaté en bass n’goni luit door Mamadou Kouyaté. Resultaat is een prachtige cross-over van het klassieke westerse idioom en traditionele Afrikaanse muziek.
 

» lees verder
Fenomenale pianist Marc-Andre Hamelin

Fenomenale pianist Marc-Andre Hamelin

Deel dit:

Datum: 28-07-2017

De Canadese pianist Marc-André Hamelin is voor dit album opnieuw op zoek geweest naar een pianostuk dat niet vaak wordt gespeeld. For Bunita Marcus is een werk van de Amerikaanse muziekvernieuwer Morton Feldman (1926-1987). Een pianostuk van 72 minuten, maar ook een stuk waarin de piano er eigenlijk niet toe lijkt te doen. In het stuk klinken weinig noten. Door de grote concentratie en de virtuoze wijze waarop Hamelin dit stuk speelt, maakt hij dit een speciale plaat. Het kan gevoelens van beklemming of juist bevrijding oproepen bij de luisteraar. Fenomenaal.

5 sterren in De Volkskrant (21 juli 2017)

» lees verder
G. P. Telemann door Francois Lazarevitch

G. P. Telemann door Francois Lazarevitch

Deel dit:

Datum: 28-06-2017

Prachtig uitgevoerde Twaalf fantasia's voor dwarsfluit door de Fransman François Lazarevitch. De fantasia's vormen een didactische verzameling waarin allerlei stijlen, dansen en toonsoorten samenkomen. Georg Philipp Telemann (1681-1767) was dan misschien de productiefste componist van de barok, maar deze grootheid is niet alom bemind. In dit jubileumjaar (250 jaar na zijn dood) heeft deze Franse uitvoeringskunstenaar de essentie van de muziek van Telemann prachtig gevat met zijn kernachtige toon en gevoel voor cadans.

Vijf sterren in De Volkskrant (23 juni 2017)

» lees verder
Ella Fitzgerald: 's Wonderful - live in Amsterdam

Ella Fitzgerald: 's Wonderful - live in Amsterdam

Deel dit:

Datum: 22-04-2017

Op 25 april is het honderd jaar geleden dat Ella Fitzgerald werd geboren. Bij dat eeuwfeest brengt het Nederlands Jazz Archief de cd ’s Wonderful uit, met haar Amsterdamse concerten van 5 mei 1957 en 27 februari 1960. In de afgeladen Grote Zaal van het Concertgebouw zingt de geliefdste zangeres uit de jazzgeschiedenis al haar grote nummers: April In Paris, The Lady Is A Tramp, Angel Eyes, The Man I Love en natuurlijk Mack The Knife. Het waren de gloriejaren van The First Lady of Song en ze liet zich in Amsterdam in haar uitbundigste vorm horen. Ze wordt begeleid door grote jazznamen zoals pianist Paul Smith, de gitaristen Herb Ellis en Jim Hall, bassist Ray Brown en drummer Jo Jones. 

» lees verder