webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 25.= (*bij cd's en dvd's)
Altijd meer dan 16.000 titels uit voorraad leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd releases

 

Gregory Porters eerbetoon aan Nat King Cole

Gregory Porters eerbetoon aan Nat King Cole

Deel dit:

Datum: 13-10-2017

'Nat King Cole & Me' is het 5e studio album van Gregory Porter en is Porter's tribute aan Nat King Cole. Voor Gregory Porter zijn de persoon en de muziek van Nat King Cole (1919-1965) sinds zijn vroegste kinderjaren van grote betekenis en invloed geweest. Op het album wordt Gregory begeleid door topmuzikanten en een 60-koppig orkest. Arrangementen werden gemaakt door niemand minder dan Vince Mendoza. 

» lees verder
Vincent van Amsterdam - Red, dark and blue

Vincent van Amsterdam - Red, dark and blue

Deel dit:

Datum: 10-10-2017

Red, dark and blue is het vierde album van accordeonist Vincent van Amsterdam, de man die vorig jaar nog de Dutch Classical Talent Award won. Op dit album speelt Van Amsterdam stukken van uiteenlopende en bovendien vrij sterk van elkaar verschillende componisten. Hierdoor bevat Red, dark and blue ook stukken uit verschillende stijlperiodes. Zo horen we composities van Bach en Franck (barok/klassiek), Solotarjov en Kusjakov (neoromantiek) en Gubaidulina en Shalygin (avant-garde). Hij toont daarmee aan tot welke extremen zijn instrument in staat is. Het album begint met delen uit ....

» lees verder
Uitgebreide live boxset van Maria Callas

Uitgebreide live boxset van Maria Callas

Deel dit:

Datum: 23-09-2017

Super uitgebreide boxset, bestaande uit 42CDs, 3 Blu-ray's en een 216 pagina's tellend boekwerk. De box bevat 20 complete operas en vijf compleet gefilmde concerten (met 2 verschillende variaties op Act 2 van Tosca). Van deze 20 opera's in deze boxset werden er maar liefst 12 nooit door Callasopgenomen in de studio. Bovendien is op deze boxset ook haar historische uitvoering van Verdi's Aida in Mexico Stad te beluisteren; La Traviata (Lissabon 1958), gedirigeerd door Franco Ghione met Alfredo Kraus; haar enige live uitvoering van Gilda in Rigoletto; Bellini's Norma; Donizetti's Lucia di Lammermoor; Cherubini's Medea; Bellini's La sonnambula en het hartverscheurende Puccini Tosca live in Covent Garden 1964. 

» lees verder
Kronos Quartet samen met Trio Da Kali

Kronos Quartet samen met Trio Da Kali

Deel dit:

Datum: 18-09-2017

Na de prijswinnende samenwerking met Rokia Traore (Bowmboi) is het vermaarde Kronos Quartet opnieuw een samenwerking aangegaan met Malinese muzikanten. Trio Da Kali bestaat uit een aantal zeer getalenteerde muzikanten; zangeres Hawa Diabaté (dochter van de legendarische griot zanger Kassé Mady Diabaté), balafon (een soort xylofoon) speler Fodé Lassana Diabaté en bass n’goni luit door Mamadou Kouyaté. Resultaat is een prachtige cross-over van het klassieke westerse idioom en traditionele Afrikaanse muziek.
 

» lees verder
Fenomenale pianist Marc-Andre Hamelin

Fenomenale pianist Marc-Andre Hamelin

Deel dit:

Datum: 28-07-2017

De Canadese pianist Marc-André Hamelin is voor dit album opnieuw op zoek geweest naar een pianostuk dat niet vaak wordt gespeeld. For Bunita Marcus is een werk van de Amerikaanse muziekvernieuwer Morton Feldman (1926-1987). Een pianostuk van 72 minuten, maar ook een stuk waarin de piano er eigenlijk niet toe lijkt te doen. In het stuk klinken weinig noten. Door de grote concentratie en de virtuoze wijze waarop Hamelin dit stuk speelt, maakt hij dit een speciale plaat. Het kan gevoelens van beklemming of juist bevrijding oproepen bij de luisteraar. Fenomenaal.

5 sterren in De Volkskrant (21 juli 2017)

» lees verder
G. P. Telemann door Francois Lazarevitch

G. P. Telemann door Francois Lazarevitch

Deel dit:

Datum: 28-06-2017

Prachtig uitgevoerde Twaalf fantasia's voor dwarsfluit door de Fransman François Lazarevitch. De fantasia's vormen een didactische verzameling waarin allerlei stijlen, dansen en toonsoorten samenkomen. Georg Philipp Telemann (1681-1767) was dan misschien de productiefste componist van de barok, maar deze grootheid is niet alom bemind. In dit jubileumjaar (250 jaar na zijn dood) heeft deze Franse uitvoeringskunstenaar de essentie van de muziek van Telemann prachtig gevat met zijn kernachtige toon en gevoel voor cadans.

Vijf sterren in De Volkskrant (23 juni 2017)

» lees verder
Ella Fitzgerald: 's Wonderful - live in Amsterdam

Ella Fitzgerald: 's Wonderful - live in Amsterdam

Deel dit:

Datum: 22-04-2017

Op 25 april is het honderd jaar geleden dat Ella Fitzgerald werd geboren. Bij dat eeuwfeest brengt het Nederlands Jazz Archief de cd ’s Wonderful uit, met haar Amsterdamse concerten van 5 mei 1957 en 27 februari 1960. In de afgeladen Grote Zaal van het Concertgebouw zingt de geliefdste zangeres uit de jazzgeschiedenis al haar grote nummers: April In Paris, The Lady Is A Tramp, Angel Eyes, The Man I Love en natuurlijk Mack The Knife. Het waren de gloriejaren van The First Lady of Song en ze liet zich in Amsterdam in haar uitbundigste vorm horen. Ze wordt begeleid door grote jazznamen zoals pianist Paul Smith, de gitaristen Herb Ellis en Jim Hall, bassist Ray Brown en drummer Jo Jones. 

» lees verder
Matthaus-Passion van Reinbert de Leeuw

Matthaus-Passion van Reinbert de Leeuw

Deel dit:

Datum: 18-04-2017

2 Dvd + 3 cd-box van de Matthäus-Passion o.l.v. dirigent Reinbert de Leeuw, vastgelegd door regisseur Cherry Duyns in de documentaire: De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw met de gehele concertverfilming zowel op dvd als cd in een prachtige box verzameld inclusief begeleidend boekwerk.

Pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek. Van Schönberg tot Oestvolskaja. Nu draait hij zich om en strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus-Passion. Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. Regisseur Cherry Duyns volgt Reinbert de Leeuw vanaf de eerste repetitiedagen met ensemble Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en de solisten tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk.

» lees verder
Vijf sterren voor Simone Lamsma

Vijf sterren voor Simone Lamsma

Deel dit:

Datum: 14-04-2017

De Nederlandse violiste Simone Lamsma speelt op haar nieuwe album het Violin Concerto No. 1, Op. 77 van Dmitri Shostakovich (dat uit vier delen bestaat) en In Tempus Praesens van Sofia Gubiadulina. Op beide stukken wordt ze begeleidt door Het Radio Filharmonisch Orkest, waarbij James Gaffigan de dirigent is bij het Shostakovich-deel en Reinbert de Leeuw uit stuk van Gubiadulina aanvoert.

Prachtige uitvoeringen, die in De Volkskrant van 14 april is gewaardeerd met vijf sterren.

» lees verder
Joep Beving live in Kroese Arnhem

Joep Beving live in Kroese Arnhem

Deel dit:

Datum: 06-04-2017

Zaterdag 15 april komt Joep Beving naar onze winkel in Arnhem. Hij zal dan een aantal stukken spelen die op zijn net nieuwe album 'Prehension' staan. De carriere van Joep zat het afgeloen in een ontzettend sterk stroomversnelling doordat zijn debuutalbum 'Solipsism'in een aantal playlisten van streamingsdiensten terecht kwam en inmiddels al meer dan tachtig miljoen keer gestreamd is. Zijn muziek werd opgepikt door een manager van Deutsche Grammophon die het album van Joep hoorde in een kroeg in Berlijn. Het duurde niet lang voordat Joep zijn handtekening zette onder een contract bij het vooraanstaande klassieke label. Deze handtekening leidde tot het nieuwe album ‘Prehension’ dat voortborduurt op de muziek, de filosofie en het succes van ‘Solopsism’. Melancholische en breekbare melodieën als balsem voor de ziel.

» lees verder
Slotstuk van drieluik Les Arts Florissants aan Monteverdi Madrigali

Slotstuk van drieluik Les Arts Florissants aan Monteverdi Madrigali

Deel dit:

Datum: 17-02-2017

Het Franse ensemble Les Arts FLorissants met Paul Agnew als voorzanger heeft drie cd's gewijd aan het madrigali werk van Monteverdi. Op dit derde album Venezia komen Monteverdi's zevende en achtste madrigaal boek aan de orde. Hierin rekt de componist de aanvankelijk simpele vier- of vijfstemmige poëziezetting naar alle kanten op: duetten, soloaria, complete minicantates of zelfs opera-achtige scènes behoren tot de mogelijkheden, en ook de instrumentale begeleiding raakt meer en meer geëmancipeerd.

» lees verder
Amy Dickinson - Glass

Amy Dickinson - Glass

Deel dit:

Datum: 27-01-2017

Philip Glass is januari van dit jaar 80 jaar geworden. Dit blijft niet onopgemerkt. Dit jaar zijn de nodige festivals waaronder een Hommage komende zondag in Hoofddorp. Ook verschijnen er veel nieuwe albums van jonge musici zoals van Amy Dickson (Sydney 1982). Amy is een zeer getalenteerde saxofoonspeler, die in London en Amsterdam studeerde. Tien jaar geleden hoorde Amy Dickson voor het eerst het iconische vioolconcert van Philip Glass uit 1987. Ondanks de technische uitdagingen weet zij dit uitdagende werk goed onder de knie te krijgen. Veel uitdagender was voor haar de vioolsonate, die voor saxofoon is bewerkt. De saxofoon weet perfect de rol van de viool te kunnen vervullen. Deze prachtige opname wordt gecomplementeerd met twee delen uit The Hours.

» lees verder
Renee Fleming - Distant Light

Renee Fleming - Distant Light

Deel dit:

Datum: 10-01-2017

Operadiva Renée Fleming richt zich de laatste tijd meer op het concert- en liedrepertoire. Op Distant Light paart zij de eigentijdse Anders Hillborg aan Barbers ‘Knoxville’ en Björk. Hillborg is een klankalchemist met een feilloos gevoel voor dosering. In ‘The Strand Settings’ stelt hij zijn wonderlijke timbremengsels geheel ten dienste van de vocale lijn. Fleming kleurt die veelzijdig in: van fluistertonen in ‘Black Sea’ tot een scherpgerande spreekstem en hysterische uithalen in ‘Dark Harbor XXXV’. Als Hillborg uitpakt, weet je niet wat je hoort. Het iriserende C-groot in de openingsmaten van ‘Dark Harbor XX’ is van een raadselachtige schoonheid. Symfonische bewerkingen van popsongs zijn zelden zo overtuigend als ... 

» lees verder