webshopkeurmerk-logo
Gratis Verzending vanaf € 20.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels Direct uit voorraad leverbaar!
blur-magic-whipbootleg-betty-left-the-barnkovacs-shades-of-blackpokey-lafarge-something-in-the-waterjose-james-yesterday-I-had-the-bluesselah-sue-reasonvan-morisson-duetsprodigy-day-is-my-enemySeasick Steve sonic soul surfer
Exclusieve release: Daniel Norgren - Alabursy

Exclusieve release: Daniel Norgren - Alabursy

Deel dit:

Datum: 23-04-2015

Tot voor kort was Daniel Norgren een van de best bewaarde muzikale geheimen van Zweden. Daar heeft hij eigenhandig verandering in gebracht de afgelopen paar jaar door kris kras door Europa te touren. Norgren live zien is geloven, want wat hij solo, of met band, doet is van een hoog niveau en op deze manier heeft hij langzaam maar heel erg zeker naam weten te maken.

Alabursy is Norgren's nieuwe album en zijn meest persoonlijke tot nu toe. Of zoals hij het zelf omschrijft: ”Alabursy is a black and white journey through an almost archaic landscape marked by death and loneliness". Het album is door Norgren zelf opgenomen in zijn eigen huis diep in de Zweedse bossen.

De officiële releasedatum van Alabursy in Nederland is begin juni, maar Alabursy is gedurende de maand mei exclusief, dus alleen, verkrijgbaar bij ons en de andere Mania-winkels.  

» lees verder
Blur - Magic Whip

Blur - Magic Whip

Deel dit:

Datum: 21-04-2015

Toen Blur in 2009 aankondigde weer actief te worden als band, veerde de hele wereld op. Optredens op grote festivals als Glastonbury en T in the Park volgden, maar het heeft toch nog zes jaar geduurd voordat er een nieuw album kwam. Het lange wachten wordt nu beloond, want hier is 'ie dan: Magic Whip, het achtste album van de band en het eerste in twaalf jaar tijd! De Oriëntaalse tekens op de albumhoes zijn geen toeval. Toen een ...

» lees verder
Eerste Kroese Records release, Left the Barn van Bootleg Betty nu te bestellen

Eerste Kroese Records release, Left the Barn van Bootleg Betty nu te bestellen

Deel dit:

Datum: 08-04-2015

Sinds kort hebben wij ons eigen platenlabel. De naam van het label is Kroese Records en al snel, op zaterdag 18 april met Record Store Day, krijgt de eerste release het levenslicht te zien. Het is de debuut-ep van de Nijmeegse all-female rootsband Bootleg Betty.

De muziek van Bootleg Betty staat bol van de invloeden van pop, rock ‘n roll, country en rockabilly en in hun nummers nemen de dames je mee naar een rokerige, vuige kroeg waar de versterkers kraken en het zweet van de muren druipt. De ep heet Left the Barn en bevat vijf sprankelende nummers waarin de dames van Bootleg Betty u alle hoeken van de rootsmuziek laten horen en zien.

Left the Barn zal zowel op cd als op 10" vinyl worden uitgebracht.

» lees verder
Win uw geld terug bij bestelling van de nieuwe Boudewijn de Groot

Win uw geld terug bij bestelling van de nieuwe Boudewijn de Groot

Deel dit:

Datum: 07-04-2015

Achter Glas is de titel van het twaalfde studioalbum van Boudewijn de Groot. De 15 nieuwe nummers op Achter Glas, die voor het grootste deel door De Groot zelf zijn geschreven, reflecteren aan vroeger en aan nu. "Relaties vormen, in de breedste zin van het woord, de rode draad van het album", aldus De Groot. "Relaties van vroeger, die nog even tastbaar lijken als in het verleden, maar onbereikbaar blijven. Vandaar de titel Achter Glas: alsof je door een vensterraam of naar een ingelijste foto kijkt."

BESTEL en WIN:

Koop nu bij ons 'Achter Glas' van Boudewijn de Groot en maak kans op terugstorting van het aankoopbedrag.  

» lees verder
Heartbreaker, het solodebuut van Ryan Adams eindelijk weer opnieuw verkrijgbaar

Heartbreaker, het solodebuut van Ryan Adams eindelijk weer opnieuw verkrijgbaar

Deel dit:

Datum: 04-04-2015

De eerste soloplaat van Ryan Adams was Heartbreaker in 2000. Een album vol pijnlijk eerlijk nummers over het einde van een relatie. Of beter gezegd: het naderende, onafwendbare einde van die relatie. Pitchfork noemde Heartbreaker in een lovende recensie (9.0 / 10) destijds al "the soundtrack to the last ten minutes of any relationship you've ever watched crumble before your eyes". Na enkele jaren afwezigheid is deze tijdloze plaat (met zeldzaam mooie achtergrondzang van Emmylou Harris!) nu gelukkig weer verkrijgbaar.

» lees verder
Black Marble Selection live in Kroese Arnhem

Black Marble Selection live in Kroese Arnhem

Deel dit:

Datum: 03-04-2015

Deze zaterdag (4 april!) komt Black Marble Selection live in onze winkel in Arnhem spelen. De vijf heren hebben net hun debuutalbum 'Under her Spell' uitgebracht. Met deze release was het meteen raak. Als je naar het album luistert en je ogen sluit, waan je je een paar decennia terug. Beat, garage, fuzz, rhythm & blues, al deze invloeden worden onder in aangename deken van reverb gedrenkt tot een onweerstaanbaar geheel. De band komt in complete bezetting (5 man) en in volledige bepakking (drums, twee giteren, bas, mondharmonica). Dat kan alleen maar heel erg mooi worden! Je bent van harte welkom.    

» lees verder
Handsome Poets live in onze winkel in Arnhem

Handsome Poets live in onze winkel in Arnhem

Deel dit:

Datum: 27-03-2015

Zaterdag 28 maart speelt Hansome Poets live in onze winkel in Arnhem. De instore begint om 13.30 uur en de entree is Gratis.

Het is meteen vanaf het begin hard gegaan met de mannen van Handsome Poets. Hun succesvolle debuutalbum zorgde ervoor dat de band vanaf 'dag 1' meteen meedeed met de groten en als jonge broekies op festivals meteen tussen de grote binnen- en buitenlandse namen stonden geprogrammeerd. Handsome Poets heeft daardoor vanaf hun bliksemstart veel meters gemaakt en veel geleerd. Alle ervaringen die zij de afgelopen jaren hebben opgedaan, hebben ze meegenomen in hun nieuwe album, 2015. Hoe dat klinkt, kun je 's middags bij ons en 's avond in Luxor zien en horen. 

» lees verder
Eerste exemplaren nieuwe CD Kovacs gesigneerd

Eerste exemplaren nieuwe CD Kovacs gesigneerd

Deel dit:

Datum: 24-03-2015

Sharon Kovacs is een intrigerende dame. Haar kenmerkende lage stemgeluid past perfect op de spannende triphopbeats die haar muzikaal omlijsten. Daarmee weet ze een mysterieuze, bij vlagen beklemmende sfeer op te roepen die soms doet denken aan Portishead. Filmisch, rokerig en indringend zijn woorden die je te binnen schieten bij het horen van haar muziek. Haar ster was natuurlijk al rijzende, met een EP en een goed optreden bij DWDD op zak, maar met dit album en 3FM nu ook aan boord gaat heel Nederland zwichten voor de duistere charme van Kovacs. 

De eerste zending van Shades of Black die wij ontvangen zal gesigneerd zijn. Dus, bestel nu snel jouw exemplaar van Shades of Black en je hebt straks een gesigneerd exemplaar in de kast staan.  

» lees verder
My Baby live in beide winkels!

My Baby live in beide winkels!

Deel dit:

Datum: 21-03-2015

Vandaag, zaterdag 21 maart, speelt de Amsterdamse band My Baby live in onze beide winkels.  De Amsterdamse band debuteerde in 2013 met het absoluut prachtige album 'Loves Voodoo' en sinds vorige week ligt hun tweede album 'Shamanaid' in de winkels. Vanaf dag één zijn wij fans voor het leven. Gisteravond speelde de band in een uitverkocht Merleyn in Nijmegen het dak eraf. De band is dus in vorm! We hebben er al geruime tijd ontzettend veel zin in en we willen iedereen van harte uitnodigen om aanwezig te zijn. Jullie zijn van harte welkom! 

De aanvangstijden zijn: winkel Nijmegen 13.00 uur en winkel Arnhem 15.00 uur

My Baby was afgelopen dinsdag te gast bij De Wereld Draait Door. Kijk HIER hun minuut terug. 

» lees verder
Mooie overzichtbox van Hawkwind

Mooie overzichtbox van Hawkwind

Deel dit:

Datum: 18-03-2015

This is your Captain speaking ... your Captain is dead is een erg mooie en vooral ook interessante box die de periode 1970-1974 van Hawkwind beslaat. De box bevat alle albums en singles die de band maakte destijd voor het United Artists label maakte. Alle albums zijn voor deze box opnieuw geremasterd en daarnaast bevat de box ook nog een goed gevulde bonusdisc.

» lees verder
Van Morisson - Duets: Reworking the Catalogue

Van Morisson - Duets: Reworking the Catalogue

Deel dit:

Datum: 17-03-2015

Duets is maar liefst het 35ste studio-album van Van Morisson. Voor deze gelegeheid heeft 'Van the man' een aantal songs uit zijn rijke oevre geselecteerd en opnieuw opgenomen. Dat heeft hij gedaan in samenwerking met grote namen als onder andere Mark Knopfler, Joss Stone, Gregory Porter, Michael Buble en Steve Winwood. Geen half werk dus, getuige ook de erg lovende recensie die de Volkskrant erover schreef. De zanger vermijdt de open deuren door zijn grootste klassiekers niet te spelen, en haalt het beste uit zowel zichzelf als zijn gasten.

» lees verder
Nooit eerder uitgebracht materiaal van Hendrix

Nooit eerder uitgebracht materiaal van Hendrix

Deel dit:

Datum: 13-03-2015

U leest het goed. Op 20 maart verschijnt er een album met daarop een nummer van gitaargod Jimi Hendrix dat nooit eerder werd uitgebracht. Dat album is van Curtis Knight, een rhythm n' blueszanger uit de jaren zestig in wiens begeleidingsband een jonge Hendrix de gitarist was. Het gaat hier om opnames uit 1965 tot 1967, en daarop hoor je hoe Hendrix zich langzaam ontwikkelt van een bescheiden gitarist in de begeleidingsband tot iemand die zelf zijn muzikale ideeën ontplooit en de basis legt voor het genie dat hij uiteindelijk zou worden.

» lees verder
Win een gesigneerde cd van Laura Marling

Win een gesigneerde cd van Laura Marling

Deel dit:

Datum: 12-03-2015

Short Movie is al het vijfde studio-album in zeven jaar tijd voor Laura Marling. Absoluut een bijzondere prestatie voor iemand die net 25 jaar oud is geworden. Dit album markeert een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van Laura Marling: 'Short Movie' is grootser van opzet en Laura heeft een elektrische gitaar omgehangen. Het is een vrijer en losser klinkend album.

Als je bij ons Short Movie bestelt, maak je kans om een door Laura gesigneerde CD te winnen! Behalve een bestelling te plaatsen, hoef je hier verder niets extra's voor te doen. Je doet automatisch mee op basis van je bestelnummer.

» lees verder
Bruut! vrijdagmiddag live in Kroese Arnhem

Bruut! vrijdagmiddag live in Kroese Arnhem

Deel dit:

Datum: 11-03-2015

Vrijdagmiddag 13 maart a.s. speelt het Amsterdamse jazz-kwartet, voorafgaand aan hun concert diezelfde avond in Luxor, live in onze winkel in Arnhem. Met hun puntige, funky en eigenwijze benadering van het genre maken ze geen onderdeel uit van de gevestigde orde, maar vertoeven ze in hun eigen hoekje, waar langzaamaan steeds meer spotlights op komen te staan. Met elementen van funk, boogie en rhythm & blues zetten ze een aanstekelijk en swingend geluid neer in compacte nummers. Live beslist een aanrader! 

De instore van Bruut! begint om 16.00. Je bent van harte welkom!  

» lees verder
Bekijk ons complete weblog