webshopkeurmerk-logo
Gratis Verzending vanaf € 20.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels Direct uit voorraad leverbaar!
leonard-cohen-kings-of-leon-walls-lp-cdblaudzun-jupiterBON IVERnick-cave-skeleton-treelance-canales-luxor-kroese-presents
Lance Canales live in Luxor

Lance Canales live in Luxor

Deel dit:

Datum: 21-10-2016

Zondag 23 oktober, is het zover: Lance Canales live in Luxor. Zijn vorig jaar uitgebrachte album 'The Blessing & the Cursed' wordt bij veel onze klanten als één van de mooiste roots-platen van vorig jaar genoemd en wij zijn ervan overtuigd dat het morgenmiddag een mooie middag gaat worden. Kaarten zijn te koop in onze winkels en via de site van Luxor Live. Jullie zijn van harte welkom! 

» lees verder
Agnes Obel is terug met haar derde album

Agnes Obel is terug met haar derde album

Deel dit:

Datum: 17-10-2016

Agnes Obel is terug met haar derde album Citizen Of Glass. De Deense singer songwriter gaat niet over een nacht ijs als het gaat over haar muziek. Na haar eerste twee prachtige albums Philharmonics en Aventine is ze terug met een plaat, waar ze donkere folk, klassieke muziek, experimentele muziek en meer vermengt tot een hypnotiserend meesterwerk. Niet alleen de single 'It's Happening Again' is wonderschoon, ook 'Familiar' waar piano en cello prachtig samengaan ...

» lees verder
Golden Years Of Dutch Pop Music - het Boek

Golden Years Of Dutch Pop Music - het Boek

Deel dit:

Datum: 13-10-2016

Muziekjournalist Robert Haagsma kreeg de opdracht om dit leuke en informatierijke boek te schrijven over de hoogtijdagen van de Nederlandse bands in de jaren zestig en zeventig, die ook in het buitenlands erg veel succes hadden. We noemen bijvoorbeeld Cuby + The Blizzards, Golden Earring, Shocking Blue en Earth & Fire. Het voorwoord werd geschreven door Dave von Raven van The Kik. Inclusief cd met daarop 18 tracks.

NU OP VOORRAAD

» lees verder
Kings of Leon - Walls

Kings of Leon - Walls

Deel dit:

Datum: 11-10-2016

Kings Of Leon is drie jaar na het zeer geslaagde Mechanical Bull terug met hun zevende plaat WALLS. In eerste instantie leek het er op dat de band gebroken had met hun vijf-lettergrepen-albumtitels, maar WALLS is de afkorting voor "We Are Like Love Songs". Verder hebben de broers en neef Followill de zaken toch wel wat anders aangepakt. Zo werd naar Californië uitgeweken om de plaat op te nemen. Er werd gewerkt met een andere producer en wel niemand minder dan Markus Dravs, die al eerder werkte met Arcade Fire, Florence + The Machine en Mumford & Sons. Het resultaat klinkt geïnspireerd en meer poppy dan ooit. Eerste single is de nieuwe stadionmeezinger 'Waste A Moment' en knap is de akoestische afsluiter 'Walls'. Sterke plaat van Kings Of Leon, die het speelplezier hebben hervonden. 

» lees verder
Win kaarten concert Blaudzun in Doornroosje

Win kaarten concert Blaudzun in Doornroosje

Deel dit:

Datum: 05-10-2016

 Jupiter (part 1) is het vijfde album van Blaudzun. De toevoeging Part 1 leest als een mooie belofte: het is dan ook de bedoeling dat dit het eerste deel wordt van een trilogie. In eerdere interviews heeft zanger Johannes Sigmond laten weten dat hun vorige album Promises of no Man's Land (2014) voelde als een afsluiting, een eindpunt. Op basis daarvan, en op basis van Johannes Sigmonds electronisch uitstapje met Haty Haty, zou je kunnen denken dat met Jupiter (part 1) een compleet nieuwe muzikale weg ingeslagen gaat worden ..... 

ALS JE BIJ ONS JUPITER (PART 1) BESTELT, MAAK JE KANS OP HET WINNEN VAN KAARTJES VOOR HET CONCERT VAN BLAUDZUN IN DOORNROOSJE.

» lees verder
Nu uit op Kroese Records: Liwet's Eye - Takeaway Sun

Nu uit op Kroese Records: Liwet's Eye - Takeaway Sun

Deel dit:

Datum: 01-10-2016

De herfst komt eraan, maar de Arnhemse band Liwet's Eye zorgt er met de release van hun album Takeaway Sun eigenhading voor dat de zomer toch nog even iets langer duurt. Met de zon als inspiratiebron en gewapend met een aanstekelijke dosis passie  is dit vrolijke viertal de studio Het Lab ingedoken en kwamen ze naar buiten met dit uit elf nummers bestaande Takeaway Sun. Met hun energiek party-indie-pop zorgt Liwet's Eye voor euforische vibes waarbij zelfs de meest starre tuinhekken onmogelijk stil kunnen blijven staan. Met hun muziek is Liwet's Eye de perfecte aanvulling voor een ieders broodnodige dagelijkse hoeveelheid zonnenschijn en positieve energie.  

ZATERDAG 29 OKTOBER LIVE IN KROESE ARNHEM. 

» lees verder
Bon Iver - 22, a Million

Bon Iver - 22, a Million

Deel dit:

Datum: 26-09-2016

Na het intieme For Emma, Forever Ago en het rijk gearrangeerde Bon Iver is Justin Vernon terug met plaat nummer drie: mysterieus 22, A Million getiteld. Gezien zijn vele samenwerkingen met elektronicakunstenaar James Blake moge het geen verrassing zijn dat Vernon hier een meer elektronische, experimentele kant opgaat: het schitterende openingsnummer '22 (OVER S∞∞N)' doet met zijn loopende vocal-beat zelfs behoorlijk denken aan de samenwerking van beide heren die eerder dit jaar op James Blakes The Colour In Anything verscheen. En hoewel je bij het zien van de tracklist (o.a. '666 ʇ', '____45_____' en '715 - CRΣΣKS') het gevoel krijgt dat Vernon zijn toetsenbord aan het poetsen was bij het bedenken van de titels, is de plaat toegankelijker dan de pretentieuze buitenkant doet vermoeden. Schitterend is bijvoorbeeld '21 M♢♢N WATER' met een nadrukkelijke rol voor de fraaie stem van Sean Carey, ondanks meerdere solo-platen gelukkig nog altijd lid van het Bon Iver-collectief. We kunnen na drie zúlk van elkaar verschillende platen, doch allemaal van zó'n wereldniveau, niet anders dan concluderen dat Justin 'Bon Iver' Vernon tot de absolute genieën van deze tijd behoort.

» lees verder
Win een t-shirt bij aankoop van de nieuwe Pixies

Win een t-shirt bij aankoop van de nieuwe Pixies

Deel dit:

Datum: 23-09-2016

Met Head Carrier, de zesde van Pixies, gaan we terug naar de basis, terug naar het geluid wat de Amerikanen zo populair maakte tussen 1986 en 1993. Surfer Rosa, Doolittle, Bossanova en Trompe le Monde werden in die periode uitgebracht, waarbij de eerste - Surfer Rosa - als een waar rockdocument kan worden omschreven. Francis Black kan nog immer een stekelig stemgeluid voortbrengen en Paz Lenchantin, de nieuwe Argentijnse bassist van de band, bewijst op Head Carrier dat ze een uitstekende aanwinst voor Pixies is. Qua baslijnen én stemgeluid. Deze zesde is een groeiplaat die absoluut doet terugdenken aan de vroege jaren van Pixies.  

BIJ AANKOOP VAN HEAD CARRIER MAAK JE KANS OP HET WINNEN VAN EEN T-SHIRT! 

» lees verder
Exclusieve 7" van Kensington nu in de winkel

Exclusieve 7" van Kensington nu in de winkel

Deel dit:

Datum: 20-09-2016

Onder de noemer Every Day is Record Store Day is er sinds zaterdag 24 september,, een gelimiteerde 7" vinyl-single van 'Do I Ever', het nieuwe nummer van Kensington, bij ons in de winkels verkrijgbaar . Eind oktober verschijnt het nieuwe album van Kensington en deze eerste single wordt nu op speciaal vinyl met een geëtste b-kant uitgebracht. Deze single is alleen bij ons en andere Record Store Day-winkels te koop en helaas niet online te bestellen.

» lees verder
Keaton Henson speelt en klinkt op Kindly Now zoals we hem graag horen

Keaton Henson speelt en klinkt op Kindly Now zoals we hem graag horen

Deel dit:

Datum: 17-09-2016

Na uitstapjes richting elektronica, een do-it-yourself-productie van Vivaldi, een gedichtenbundel en een filmsoundtrack is de immer onvoorspelbare Keaton Henson terug zoals we hem ooit leerden kennen: met een plaat vol bitterzoete mijmeringen. Slechts gewapend met zijn - vaak in falset schietende - stem en elektrische gitaar is hij op zijn best, en roept hij meerdere malen Jeff Buckley en Damien Rice in herinnering. Maar ook ondersteund door sporadisch aanzwellende strijkers of een gospel-koor klinkt Henson breekbaar en intiem, een talent dat past bij de ingetogen, zelden in het openbaar verschijnende Brit. Gezien zijn weinige optredens mogen we in onze handen knijpen met deze prachtige nieuwe plaat van de nog altijd pas 28-jarige Henson, want hier kunnen we een heel najaar - en welja, ook een donkere en koude winter - mee vooruit. 

» lees verder
Lovende recensies voor nieuwe album Nick Cave

Lovende recensies voor nieuwe album Nick Cave

Deel dit:

Datum: 13-09-2016

Soms komen er albums voorbij die we bijna allemaal mooi vinden. De nieuwe Nick Cave is zo'n plaat: zowel in de winkel als onder de muziekjournalisten heerst er louter lof over het meeslepende nieuwe album van de Australiër en zijn Bad Seeds, met als overheersende thema de dood van zijn 15-jarige zoon Arthur. "De muziek is van een grote zeggingskracht en de teksten zijn van een intense schoonheid," aldus De Volkskrant in haar vijfsterrenrecensie over Skeleton Tree. Het NRC kopt "Nieuwe album Nick Cave is rauw, puur en kwetsbaar" en geeft vier sterren. Maar ook buitenlandse media schuiven hun lof niet onder stoelen of banken. Zo geeft Pitchfork een zeldzame 9.0 en gaan NME en The Independent zelfs voor de volle score. Lang verhaal kort: we kunnen in september al concluderen dat dit een zekerheidje wordt voor de jaarlijsten.

Skeleton Tree is ook verkrijgbaar op vinyl

» lees verder
Nieuwe Wilco is opvallend akoestisch, broeierig en goed

Nieuwe Wilco is opvallend akoestisch, broeierig en goed

Deel dit:

Datum: 08-09-2016

Een van de beste en spannendste Amerikaanse bands van de laatste twintig jaar is terug met een nieuwe plaat. Het werd vorig jaar bij de surprise release van 'tussendoortje' Star Wars (die met die kat voorop) al een beetje voorspeld: dan zou Wilco komend jaar wel met een serieuze, aangekondigde plaat komen. Maar bij Wilco weet je natuurlijk nooit wat je krijgt. En ja, een paar maanden geleden was daar weliswaar de aankondiging voor plaat nummer 10, ietwat flauwig Schmilco getiteld, maar flauw is de jubileumplaat van Tweedy en kornuiten allerminst. Op deze meest akoestische plaat tot dusverre klinkt de band opvallend coherent, waarbij de experimenteerdrang van meestergitarist Cline is teruggebracht tot de kern: fraaie slide-solo's en sfeervolle akoestische begeleiding, waar we vorig jaar op Star Wars nog schurende elektrische gitaren hoorden. Het broeierige Schmilco (een knipoog naar Nilsson Schmilsson?) is er duidelijk één voor de liefhebbers van het rustiger Wilco-werk à Sky Blue Sky, of genregenoten als Yo La Tengo en Calexico.

Tijdelijk ook verkrijgbaar op wit-roze vinyl

» lees verder
Nieuw: The Beatles - Live At The Hollywood Bowl cd

Nieuw: The Beatles - Live At The Hollywood Bowl cd

Deel dit:

Datum: 06-09-2016

The Beatles - Live At The Hollywood Bowl is één van de weinige officiële live-opnames van The Fab Four. In 1964 en 1965 hebben de heren drie uitverkochte concerten gegeven in The Hollywood Bowl in Los Angeles en daarmee de weg geplaveid voor het fenomeen 'stadion concert'.

The Beatles - Live At The Hollywood Bowl ligt 9 september vrijdag in de winkel, inclusief vier niet eerder verschenen tracks. De originele opnames zijn opnieuw gemixt en gemasterd door Giles Martin en Sam Okell, waarbij zij hun best hebben gedaan om de originele sfeer van de concerten te behouden.

» lees verder
Jack White - Acoustic

Jack White - Acoustic

Deel dit:

Datum: 04-09-2016

A.s. vrijdag 9 september verschijnt op 2-cd en 2-lp de nieuwe Acoustic Recordings 1998-2016 van Jack White. Hij speelt nummers van The White Stripes, The Raconteurs, Dead Weather en van zijn soloplaten op een manier die je nog nooit eerder hoorde. Hieruit blijkt hoe sterk Jack White als songschrijver is en wat voor een fantastische muzikanten hij om zich heen heeft verzameld. Als verrrassing bevat deze uitstekende compilatie ook een niet eerder uitgebracht nummer van The White Stripes. 

» lees verder
Bekijk ons complete weblog