webshopkeurmerk-logo
Gratis Verzending vanaf € 20.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels Direct uit voorraad leverbaar!
Juneville-in-the-gardenthe-heat-cdhompfdinga-fjordLAST-SHADOW-PUPPETS-EVERYTHING-YOU
Wonderschoon debuut van Juneville op Kroese Records

Wonderschoon debuut van Juneville op Kroese Records

Deel dit:

Datum: 30-04-2016

Volgende week vrijdag hebben we een bijzonder mooie release op ons Kroese Records platenlabel. Het is het album In the Garden van de band Juneville. In the Garden is een album van een ongekend grote schoonheid. De sfeer is rustig, warm en melancholiek en Junevilles "minder is meer"-credo levert een album op gevuld met subtiele en integere popsongs in de stijl van Nick Lowe, Bryan Ferry, Richard Hawley en de rustige Nick Cave. De kwaliteit van de songs is, naar onze mening, van een ongekend hoog niveau.

» lees verder
Nieuwe Beyonce op vrijdag 6 mei uit

Nieuwe Beyonce op vrijdag 6 mei uit

Deel dit:

Datum: 26-04-2016

Zaterdagnacht was er ineens het bericht dat Beyonce een nieuw album af had en de wereld in had geslingerd. De recensies zijn unaniem lovend en spreken over haar meest persoonlijke album to nu toe. Ook krijgt ze hulp van niet de minsten; Jack White, The Weeknd, James Blake en Kendrick Lamar (in het schitterende Freedom). Haar zesde album heet Lemonade en zal op vrijdag 6 mei in de winkel liggen als cd+dvd.

» lees verder
No Risk Disc van eigen bodem

No Risk Disc van eigen bodem

Deel dit:

Datum: 15-04-2016

Getipt worden door De Volkskrant, Trouw, 3voor12 én 3fm om in de gaten te houden voor 2016: het zal weinig tot geen bands overkomen, maar Indian Askin kreeg het voor elkaar. Nu is daar debuutalbum Sea of Ethanol, inclusief de al veelgedraaide singles 'Answer' en 'Really Wanna Tell'. Verwacht een album vol psychedelische garagepunk, met de lekker schurende stem van de Paraguayaans-Nederlandse Indiaan Chino als opvallend selling point. Meer dan terecht is Indian Askin deze maand de No Risk Disc van de Platomania, en dus ook bij ons.

Sea of Ethanol is bij ons te verkrijgen op cd en lp.

» lees verder
Nieuw album van PJ Harvey

Nieuw album van PJ Harvey

Deel dit:

Datum: 14-04-2016

Na Let England Shake (2011), waarvoor P.J. Harvey volledig terecht de Mercury-prize won, is ze op een andere manier muziek gaan schrijven. Zo legt ze de focus op de woorden en houdt ze zich pas daarna bezig met het instrumentale deel. Inspiratie vond P.J. Harvey ditmaal in Kosovo en met name in de hoofdstad Pristina, waar ze veel tijd doorbracht. Naast de sterke en ook dit keer politiek geladen teksten horen we een muzikaal landschap dat zich bevindt tussen Pink Floyd en Cat Power. The Hope Six Demolition Project is opnieuw een buitengewoon geïnspireerde plaat van een artieste die nooit twee keer dezelfde plaat uitbrengt - al ligt deze qua stijl wel het dichtst bij voorganger Let England Shake.

The Hope Six Demolition Project is vanaf nu bij ons verkrijgbaar op cd en lp.

» lees verder
Binnenkort in de winkel: Prince - HitnRun Phase Two

Binnenkort in de winkel: Prince - HitnRun Phase Two

Deel dit:

Datum: 12-04-2016

Afgelopen december bracht Prince het vervolg op HitnRun Phase One uit, exclusief op de Tidal streaming dienst. Nu zal zijn 39ste studioalbum toch in de winkels komen te liggen en wel op vrijdag 29 april. Prince klinkt hier zoals we hem het liefst horen, als een soulfunkkoning!

» lees verder
Record Store Day release van The Heat op CD

Record Store Day release van The Heat op CD

Deel dit:

Datum: 09-04-2016

Goed nieuws voor liefhebbers van goede muziek zonder een platenspeler! The Heat, één van de vetste bands op ons label, grossieren in super dikke tunes die duidelijke invloeden van bands als Uriah Heep, The Who, The Doors, Led Zeppelin en Black Sabbath laten horen. Tot nu toe heeft The Heat haar muziek alleen nog maar op vinyl uitgegeven, maar in verband met Record Store Day 2016 brengt de band nu al hun eerder uitgebracht muziek (de single 7" en de Matatoro EP) samen uit op deze gelijknamige CD, aangevuld met twee fijne, nog niet eerder uitgebrachte, bonustracks. Leuk verhaal, het fantastisch mooie artwork is gemaakt door een dol enthousiaste, in Vietnam woonachtige, fan.  

» lees verder
WIN KAARTJES VOOR ANDREW BIRD IN PARADISO

WIN KAARTJES VOOR ANDREW BIRD IN PARADISO

Deel dit:

Datum: 02-04-2016

Op Are You Serious excelleert Andrew Bird met zijn viool en maakt van ieder liedje iets bijzonders door zijn grote arrangeertalent. Daarom is het nooit doorsnee en blijft het avontuurlijk klinken, zoals in het sterke Puma en het melodierijke Are You Serious. De normale editie sluit af met het wonderschone Bellevue. Op deze deluxe set vinden we ook nog de nummers Pulaski, bekend van de tv-serie Orange Is The New Black en Shoulder Mountain.

VRIJDAG 6 MEI SPEELT ANDREW BIRD IN PARADISO, AMSTERDAM. ALS JE NU BIJ ONS 'ARE YOU SERIOUS' BESTELT, MAAK JE KANS OP HET WINNEN VAN GRATIS KAARTJES (2 PER WINNAAR) VOOR DAT OPTREDEN.  

» lees verder
Gelimiteerde versie van CD en LP nieuwe Last Shadow Puppets

Gelimiteerde versie van CD en LP nieuwe Last Shadow Puppets

Deel dit:

Datum: 31-03-2016

Morgen ligt Everything you've come to expect in de winkels, het nieuwe album van The Last Shadow Puppets. Het is het tweede album van het zij-project van Alex Turner en Miles Kane. Wat goed is om te weten is dat van zowel de CD als van de LP mooie limited versies verkrijgbaar zijn. Van de CD is een versie verkrijgbaar in een extra mooie hardcover digipack. Deze versie bevat een 40 pagina's tellend boekwerk. Op vinyl is er een versie beschikbaar die ook een uitgebreider boekwerk bevat, maar ook nog een gekleurde 7" als bonus bevat.   

» lees verder
Electro op Kroese Records: debuutalbum Hompfdinga

Electro op Kroese Records: debuutalbum Hompfdinga

Deel dit:

Datum: 29-03-2016

Fjord is het debuutalbum van het enigmatische Hömpfdingå. Achter Hömpfdingå gaat de Zweedse zolderkamerproducer Esben Sandviken schuil. Opgegroeid op het desolate Zweedse platteland had hij alle tijd en ruimte om zijn typerende, eclectische geluid te ontwikkelen. Daarmee werd hij de grondlegger van de Norrköping-sound, de sound die zich bevindt op het grensvlak tussen subtiele techno en stevige electro. Soms licht filmisch, dan weer ironisch of speels maar altijd met een zweem van melancholie en Weltschmerz.  

» lees verder
Win kaartjes concert Laura Gibson

Win kaartjes concert Laura Gibson

Deel dit:

Datum: 24-03-2016

De Amerikaanse zangeres Laura Gibson is singer-songwriter en multi-instrumentalist. Verstild en breekbaar begeleidt ze zichzelf op een gitaar met nylon snaren. Aangevuld met subtiele arrangementen op viool, vibrafoon, piano, strijkers en blazers worden de sfeervolle nummers van deze singer-songwriter boven zichzelf en verschillende genres uitgetild. Gibson verwerkt beelden en gevoelens van nostalgie, intimiteit, eenzaamheid en hoop in haar liedjes.

ALS JE BIJ ONS DIT NIEUWE ALBUM VAN LAURA GIBSON BESTELT, MAAK JE KANS OP HET WINNEN VAN GRATIS KAARTEN VOOR HAAR OPTREDEN DAT OP VRIJDAG 29 APRIL DOOR TANGELDER PRESENTEERT IN DE MARIëNBURGKAPEL IN NIJMEGEN GEORGANISEERD WORDT. 

» lees verder
Debuut-EP Shaemless uit op Kroese Records

Debuut-EP Shaemless uit op Kroese Records

Deel dit:

Datum: 18-03-2016

In 2015 was Shaemless de onbetwiste winnaar van De Roos van Nijmegen, de door poptempel Doornroosje georganiseerde talentenjacht. Shaemless won zowel de juryprijs als de publieksprijs. Nu, bijna een jaar later, is er dan eindelijk hun langverwachte EP en logischerwijs komt die uit op ons eigen label, want een Nijmeegse band die een Nijmeegse popprijs wint hoort toch ook op een Nijmeegs label te debuteren.

Shaemless maakt een energieke soort punkblues die rauw, eerlijk en recht op je afgevuurd wordt. Live komt dat heel erg goed uit de verf, maar de band is er met de opnames in de Nijmeegse Bigmouth Studio in geslaagd om die energie ook op EP vast te leggen. Liefhebbers van Jon Spencer Blues Explosion, The Gun Club en The Stooges gaan hier heel blij van worden. 

De releaseshow is vrijdag 25 maart in Merleyn, Nijmegen. In het voorprogramma staat de Arnhemse band Deaf Charley
.

» lees verder
Twaalfde studio-album Damien Jurado

Twaalfde studio-album Damien Jurado

Deel dit:

Datum: 16-03-2016

Als je ergens vanuit kunt gaan is het wel dat Damien Jurado eens in de twee jaar een plaat uitbrengt. Dat doet hij al sinds 1997, en dus is het niet verrassend dat dit alweer plaat nummer twaalf is van de man uit Seattle - die toevalligerwijs zijn verjaardag deelt met inspirator Neil Young. Wat wel opvalt is dat hij de laatste jaren alleen maar beter lijkt te worden: van het intieme And Now That I'm In Your Shadow (2006) via liedjes-albums Caught in the Trees (2008) en Saint Bartlett (2010) tot de meer psychedelische topper Maraqopa (2012) en Brothers and Sisters of the Eternal Sun (2014), Jurado lijkt bij elke heruitvinding van zichzelf weer een betere plaat af te leveren dan ervoor.

We hadden dus ook wel kunnen zien aankomen dat hij op Visions of Us on the Land - opnieuw geproduceerd door vaste maat Richard Swift (o.a. The Shins) - wéér een nieuwe richting zou inslaan. Dit keer minder psychedelica dan op de twee voorgangers, aardsere teksten en zeker aan het begin van het album een opvallende rol voor de percussie. Het resultaat is zijn zoveelste prachtplaat. We kunnen gerust stellen dat Jurado één van de beste singer-songwriters van deze eeuw is.

Van Visions of Us on the Land is tijdelijk een deluxe-editie op 3 lp's beschikbaar. 

» lees verder
Limited vinylversie van nieuwe Iggy Pop vrijdag in de winkels

Limited vinylversie van nieuwe Iggy Pop vrijdag in de winkels

Deel dit:

Datum: 15-03-2016

Vrijdag a.s. ligt Post Pop Depression, het nieuwe album van Iggy Pop, in de winkels. Van dit album is bij ons een gelimiteerde vinyl-versie verkrijgbaar. Deze versie bevat een 16 pagina's tellend boekwerk met daarin exclusieve foto's, handgeschreven teksten en extra info van alle bandleden. De lp is verpakt in een luxe, mooi uitziende klaphoes.

ALS JE BIJ ONS 'POST POP DEPRESSION' BESTELT, MAAK JE KANS OP HET WINNEN VAN EEN CANVASDOEK MET DAAROP EEN FOTO VAN IGGY POP EN JOSH HOMME.  

» lees verder
Kendrick Lamar - untitled unmastered.

Kendrick Lamar - untitled unmastered.

Deel dit:

Datum: 09-03-2016

Ineens was ie daar; untitled unmastered. Met kleine letters en een punt. De opvolger van het vorig jaar verschenen meesterwerk To Pimp A Butterfly. De 8 nummers zijn restopnames die de To Pimp-plaat niet haalden, maar wel van eenzelfde hoog niveau zijn. Soulvolle, slimme hiphop met veel funk en jazz. Vanaf vrijdag 11 maart te koop in de winkels.

» lees verder
Bekijk ons complete weblog