webshopkeurmerk-logo
Gratis Verzending vanaf € 20.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels Direct uit voorraad leverbaar!
angus-julie-stone-2014-cd-lpJon-Allen-Deep-Riverfink-hard-believer-cd-lptaxidermist-desert-calm-cdgeorge-ezra-wanted-on-voyagelumiere-dvd-tv-series
Song Reader van Beck nu uit op CD

Song Reader van Beck nu uit op CD

Deel dit:

Datum: 26-07-2014

Eind 2012 verraste Beck de muziekwereld met de absoluut geniale en super originele release van 'Song Reader'. Een nieuw Beck-album, maar dan wel uitsluitend bestaande uit bladmuziek. Beck nodigde je dus uit om er zelf mee aan de slag te gaan. Nog nooit vertoond!

In 2013 werd de release van Song Reader vervolgd met een aantal concerten in San Francisco, London en Los Angeles. Aan dit laatste concert werd zelfs meegewerkt door een voltallig orkest. Met het ...

» lees verder
The Breeze - tribute to J.J. Cale

The Breeze - tribute to J.J. Cale

Deel dit:

Datum: 21-07-2014

Eric Clapton & Friends brengen met The Breeze een muzikaal eerbetoon aan de vorig jaar op 26 juli overleden J.J. Cale. De singer songwriter met de laidback zangstijl was decennia lang een vriend van Clapton, die zijn bekendste nummers Cocaine en After Midnight tot wereldhits maakte. The Breeze staat vol met heerlijke laidback tracks opgenomen door Clapton met onder meer Mark Knopfler, Tom Petty en John Mayer.

The Breeze, an appreciation of J.J. Cale wordt op CD en als dubbelLP uitgebracht

» lees verder
Blueslegende Johnny Winter overleden

Blueslegende Johnny Winter overleden

Deel dit:

Datum: 17-07-2014

Bluesmuzikant Johnny Winter is op 70-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in een hotelkamer in Zürich. Gitarist Winter werd geboren in Texas. Van jongs af aan maakte hij muziek; toen hij 10 was trad hij al op, samen met zijn broer Edgar. Beide jongens waren albino.

Decennialang was Winter actief als muzikant en muziekproducent. Zijn grote doorbraak kwam in 1968. Tijdschrift Rolling Stone noemde hem dat jaar, samen met Janis Joplin, een van de beloften van de rockmuziek. Een jaar later stond Winter op Woodstock. In twee jaar bracht hij 4 klassieke bluesplaten uit; Second Winter, The Progressive Blues Experiment, Johnny Winter en Johnny Winter And.

In 1988 kreeg hij een plek in de Blues Hall of Fame. Winter was tot zijn dood actief als muzikant. Zaterdag speelde hij nog op een festival in Oostenrijk en op 1 september komt er nog een nieuw album (Step Back) uit.

» lees verder
Arvo Part wint prestigieuze Praemium Imperiale prijs

Arvo Part wint prestigieuze Praemium Imperiale prijs

Deel dit:

Datum: 17-07-2014

Componist Arvo Pärt (78) wordt dit jaar geëerd met de 'Praemium Imperiale'. De 'Praemuim Imperiale' wordt ook wel gezien als de Nobelprijs voor de kunst. De prijs wordt sinds 1989 jaarlijks toegekend door de Vereniging voor de Kunsten in Japan.

Pärt, een van de bekendste en populairste componisten van deze tijd, ontvangt de onderscheiding in de categorie muziek.De 78-jarige Pärt maakt erg mooie, sfeervolle composities. Zijn muziek wordt gebruikt bij talloze films en documentaires. Hij krijgt de prijs voor zijn grote invloed op de hedendaagse muziek.

» lees verder
Gratis T-shirt bij Back to the Front van Entombed (A.D.)

Gratis T-shirt bij Back to the Front van Entombed (A.D.)

Deel dit:

Datum: 16-07-2014

Begin augustus komt Back to the Front, het nieuwe album van Entombed (nu Entombed A.D.) uit. Het album heet Back to the Front en het wordt uitgebracht in 2 versies. Als je bij ons de gelimiteerde versie (hardcover digipack en een bonustrack) besteld, krijg je er gratis een T-shirt bij. Wees er wel snel bij! 

» lees verder
Nieuw album van Angus & Julia Stone

Nieuw album van Angus & Julia Stone

Deel dit:

Datum: 15-07-2014

Vrijdag 1 augustus a.s. brengen broer en zus Angus & Julia Stone hun langverwachtende derde album uit, na de succesvolle solo uitstapjes Broken Brights (van Angus Stone) en By The Horns en The Memory Machine (van Julia Stone). Daarvoor hadden ze al een gestaag uitdijende fanbase opgebouwd door hun schitterende eerste twee albums; A Book Like This en Down The Way. De drie soloalbums gaven ...

» lees verder
Bassist Charlie Haden overleden

Bassist Charlie Haden overleden

Deel dit:

Datum: 14-07-2014

Haden werd geboren in Shenandoah (Iowa, USA) en groeide op in een muzikaal gezin. Hij maakte zijn radio-debuut op twee jarige leeftijd, waar hij samen met zijn familie countrymuziek en Amerikaanse volksliederen zong. Een milde vorm van polio zorgde ervoor dat hij op 15-jarige leeftijd stopte met zingen. Hierdoor besloot hij zich te focussen op zijn liefde voor de contrabas. Deze bespeelde hij niet louter als begeleidingsintrument, maar hij liet het instrument melodisch zingen. Uiteindelijk zijn de poliosymptomen uit zijn jeugd terug gekomen wat het onmogelijk maakte om te blijven spelen. De ziekte is hem uiteindelijk fataal geworden.

Haden wordt gezien als een van de grondleggers van de free jazz en werkte onder andere samen met grootheden als Keith Jarrett, Paul Motian, John Coltrane en Dizzy Gillespie. In 2009 werd er een documentaire over hem gemaakt, dat er voor zorgde dat hij opnieuw in contact kwam met Keith Jarrett. De vonk tussen de twee sloeg opnieuw over en ze doken samen voor vier dagen de studio in. Dit resulteerde in twee gezamelijke albums: Jasmin en het recentelijk uitgebrachte Last Dance.

» lees verder
Fink - Hard Believer

Fink - Hard Believer

Deel dit:

Datum: 09-07-2014

Hard Believer is het zevende album van Fink. Hoewel Fink sinds enkele jaren over aandacht zeker niet te klagen heeft, verwachten we dat hij met dit album een duidelijke sprong in zijn bekendheid zal gaan maken. Dat hij meerdere concerten mag gaan geven in Paradiso Amsterdam is daar al een duidelijk voorteken van.

Hard Believer zelf is ook weer een juweel. Hard Believer is voor de Fink-fan absoluut een album dat blind, dan wel ongehoord, aangeschaft kan worden. Fink is nog steeds Fink en de songs zijn nog steeds even sterk als we al jaren van hem gewend zijn. Het enige verschil met ...

» lees verder
Jon Allen - Deep River

Jon Allen - Deep River

Deel dit:

Datum: 28-06-2014

In 2009 waren we laaiend enthousiast over Dead Man's Suit, de debuut-cd van Jon Allen. Met een schorre stem en folky roots zong hij een heel album vol met de mooiste liedjes. Inmiddels is Jon Allen toe aan zijn derde plaat. Het album luistert naar de titel Deep River en na een groot aantal keren draaien durven we te zeggen dat Allen met Deep River het niveau van zijn debuut zo goed als geëvenaard heeft.

» lees verder
Desert Calm van Taxidermist, onze nieuwe PrachtPlaat

Desert Calm van Taxidermist, onze nieuwe PrachtPlaat

Deel dit:

Datum: 26-06-2014

Het werd weer tijd voor een nieuwe PrachtPlaat en vorige week tijdens de instore van Taxidermist viel het kwartje, maar ook de beslissing. Wat een band! Desert Calm is het in eigen beheer uitgebrachte album van het uit Nijmegen afkomstige Taxidermist. Het is een album dat niet zonder slag of stoot tot stand gekomen is. Er is maar liefst twee jaar aan gewerkt en de toetsen die ze op twee eerder uitgebrachte EP's nog wel gebruikten, hebben plaats gemaakt voor een extra gitarist. De band heeft zich in die periode min of meer opnieuw uitgevonden. Naar eigen zeggen was het een ...

» lees verder
Courtney Barnett is hot!

Courtney Barnett is hot!

Deel dit:

Datum: 24-06-2014

Courtney Barnett is een twintiger uit Melbourne en momenteel één van de hotste namen in singer songwriter land. Ze staat bekend om haar sterke teksten en haar Bob Dylan-manier van zingen. Ze richtte in 2012 haar eigen label Milk! Records op waarop ze twee EP's uitbracht. Het album A Sea Of Split Peas combineert deze twee EP's in één album. Lovende kritieken in de buitenlandse bladen en blogs en nu is het tijd voor de Benelux met ook een optreden op het nieuwe festival Down The Rabbit Hole in Beuningen. Het is kwestie van tijd voordat u net zo enthousiast bent als uw platenboer!

» lees verder
Nieuw album van Ed Sheeran

Nieuw album van Ed Sheeran

Deel dit:

Datum: 17-06-2014

Ed Sheeran scoorde al twee grote hits dit jaar; I See Fire (uit The Hobbit - Desolation Of Smaug) en natuurlijk Sing (waarmee hij ook zijn eerste hit in de VS in handen had). Hij wist het hele veld van Pinkpop in zijn greep te houden met slechts een gitaar en loopmachine. En nu is het (eindelijk) tijd voor zijn tweede studioalbum Multiply (X). De lijn van zijn uitermate succesvolle debuut Plus (+) wordt moeiteloos doorgetrokken en het moet wel heel raar lopen, wil deze plaat niet net zo'n groot succes worden.

» lees verder
Crosby, Stills, Nash en Young reunie tour CSNY 1974

Crosby, Stills, Nash en Young reunie tour CSNY 1974

Deel dit:

Datum: 14-06-2014

Vrijdag 4 juli kan in de agenda's van de fans van Crosby, Stills, Nash en Young rood omcirkeld worden. Dan komt namelijk CSNY 1974 uit. Dit is een release waar menig Crosby, Stills, Nash & Young fan al lang op heeft zit wachten. Al jaren was er sprake van dat hun 1974 reunie tour op CD uitgebracht zou gaan worden, maar het kwam er maar niet van. Nu is het dan eindelijk (pas) zo ver.

» lees verder
Instore Ensor vrijdag 13 juni

Instore Ensor vrijdag 13 juni

Deel dit:

Datum: 12-06-2014

Op vrijdag 13 juni zal de Nederlandse band Ensor in onze winkels komen spelen. Om 15.00 begint de band in Nijmegen en om 17.00 is Ensor in Kroese Arnhem te zien. Zoals je gewend bent, is de entree gratis. Ensor maakt indierock en haalt inspiratie uit bands als dEUS, the Pixies en Smashing Pumpkins. Benieuwd? Hier kun je het album vast beluisteren!

Bekijk ons complete weblog