webshopkeurmerk-logo
Gratis Verzending vanaf € 20.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels Direct uit voorraad leverbaar!
BON IVERkensington-do-i-ever-vinyl-singleSLOW SHOW INSTOREwilco-schmilconick-cave-skeleton-treeeinfach-kurtnorah-jones-day-breakslance-canales-luxor-kroese-presents
Exclusieve 7" van Kensington vandaag in de winkel

Exclusieve 7" van Kensington vandaag in de winkel

Deel dit:

Datum: 20-09-2016

Onder de noemer Every Day is Record Store Day zal vandaag, zaterdag 24 september,, een gelimiteerde 7" vinyl-single van 'Do I Ever', het nieuwe nummer van Kensington, bij ons in de winkels verkrijgbaar zijn. Eind oktober verschijnt het nieuwe album van Kensington en deze eerste single wordt nu op speciaal vinyl met een geëtste b-kant uitgebracht. Deze single is alleen bij ons en andere Record Store Day-winkels verkrijgbaar en helaas niet online te bestellen.

» lees verder
Keaton Henson speelt en klinkt op Kindly Now zoals we hem graag horen

Keaton Henson speelt en klinkt op Kindly Now zoals we hem graag horen

Deel dit:

Datum: 17-09-2016

Na uitstapjes richting elektronica, een do-it-yourself-productie van Vivaldi, een gedichtenbundel en een filmsoundtrack is de immer onvoorspelbare Keaton Henson terug zoals we hem ooit leerden kennen: met een plaat vol bitterzoete mijmeringen. Slechts gewapend met zijn - vaak in falset schietende - stem en elektrische gitaar is hij op zijn best, en roept hij meerdere malen Jeff Buckley en Damien Rice in herinnering. Maar ook ondersteund door sporadisch aanzwellende strijkers of een gospel-koor klinkt Henson breekbaar en intiem, een talent dat past bij de ingetogen, zelden in het openbaar verschijnende Brit. Gezien zijn weinige optredens mogen we in onze handen knijpen met deze prachtige nieuwe plaat van de nog altijd pas 28-jarige Henson, want hier kunnen we een heel najaar - en welja, ook een donkere en koude winter - mee vooruit. 

» lees verder
The Slow Show (UK) live in Kroese Arnhem

The Slow Show (UK) live in Kroese Arnhem

Deel dit:

Datum: 14-09-2016

Vrijdag 30 september wordt voor ons en voor de mensen die van rustige indie-pop houden een mooie dag. Allereerst komt dan Dream Darling, het nieuwe album van The Slow Show uit. Als de voortekenen ons niet bedriegen gaat dit één van de mooiere herfstplaten van dit jaar worden. 

Extra bijzonder is dat de heren van The Slow Show die vrijdag live in onze winkel in Arnhem komen spelen. Dat gaat vast en zeker een bijzonder mooie instore worden, die je niet mag missen. 

Tijstip van aanvang is 's middags om 15.00 uur en, hoewel de heren vanuit Engeland via Duitsland naar Arnhem komen, de entree is gewoon weer gratis. Klik hier door om de eerste single 'Ordinary Lives' te beluisteren. 

» lees verder
Lovende recensies voor nieuwe album Nick Cave

Lovende recensies voor nieuwe album Nick Cave

Deel dit:

Datum: 13-09-2016

Soms komen er albums voorbij die we bijna allemaal mooi vinden. De nieuwe Nick Cave is zo'n plaat: zowel in de winkel als onder de muziekjournalisten heerst er louter lof over het meeslepende nieuwe album van de Australiër en zijn Bad Seeds, met als overheersende thema de dood van zijn 15-jarige zoon Arthur. "De muziek is van een grote zeggingskracht en de teksten zijn van een intense schoonheid," aldus De Volkskrant in haar vijfsterrenrecensie over Skeleton Tree. Het NRC kopt "Nieuwe album Nick Cave is rauw, puur en kwetsbaar" en geeft vier sterren. Maar ook buitenlandse media schuiven hun lof niet onder stoelen of banken. Zo geeft Pitchfork een zeldzame 9.0 en gaan NME en The Independent zelfs voor de volle score. Lang verhaal kort: we kunnen in september al concluderen dat dit een zekerheidje wordt voor de jaarlijsten.

Skeleton Tree is ook verkrijgbaar op vinyl

» lees verder
Nieuwe Wilco is opvallend akoestisch, broeierig en goed

Nieuwe Wilco is opvallend akoestisch, broeierig en goed

Deel dit:

Datum: 08-09-2016

Een van de beste en spannendste Amerikaanse bands van de laatste twintig jaar is terug met een nieuwe plaat. Het werd vorig jaar bij de surprise release van 'tussendoortje' Star Wars (die met die kat voorop) al een beetje voorspeld: dan zou Wilco komend jaar wel met een serieuze, aangekondigde plaat komen. Maar bij Wilco weet je natuurlijk nooit wat je krijgt. En ja, een paar maanden geleden was daar weliswaar de aankondiging voor plaat nummer 10, ietwat flauwig Schmilco getiteld, maar flauw is de jubileumplaat van Tweedy en kornuiten allerminst. Op deze meest akoestische plaat tot dusverre klinkt de band opvallend coherent, waarbij de experimenteerdrang van meestergitarist Cline is teruggebracht tot de kern: fraaie slide-solo's en sfeervolle akoestische begeleiding, waar we vorig jaar op Star Wars nog schurende elektrische gitaren hoorden. Het broeierige Schmilco (een knipoog naar Nilsson Schmilsson?) is er duidelijk één voor de liefhebbers van het rustiger Wilco-werk à Sky Blue Sky, of genregenoten als Yo La Tengo en Calexico.

Tijdelijk ook verkrijgbaar op wit-roze vinyl

» lees verder
Nieuw: The Beatles - Live At The Hollywood Bowl cd

Nieuw: The Beatles - Live At The Hollywood Bowl cd

Deel dit:

Datum: 06-09-2016

The Beatles - Live At The Hollywood Bowl is één van de weinige officiële live-opnames van The Fab Four. In 1964 en 1965 hebben de heren drie uitverkochte concerten gegeven in The Hollywood Bowl in Los Angeles en daarmee de weg geplaveid voor het fenomeen 'stadion concert'.

The Beatles - Live At The Hollywood Bowl ligt 9 september vrijdag in de winkel, inclusief vier niet eerder verschenen tracks. De originele opnames zijn opnieuw gemixt en gemasterd door Giles Martin en Sam Okell, waarbij zij hun best hebben gedaan om de originele sfeer van de concerten te behouden.

» lees verder
Jack White - Acoustic

Jack White - Acoustic

Deel dit:

Datum: 04-09-2016

A.s. vrijdag 9 september verschijnt op 2-cd en 2-lp de nieuwe Acoustic Recordings 1998-2016 van Jack White. Hij speelt nummers van The White Stripes, The Raconteurs, Dead Weather en van zijn soloplaten op een manier die je nog nooit eerder hoorde. Hieruit blijkt hoe sterk Jack White als songschrijver is en wat voor een fantastische muzikanten hij om zich heen heeft verzameld. Als verrrassing bevat deze uitstekende compilatie ook een niet eerder uitgebracht nummer van The White Stripes. 

» lees verder
Jett Rebel met nieuw album live in Kroese Arnhem

Jett Rebel met nieuw album live in Kroese Arnhem

Deel dit:

Datum: 24-08-2016

Jett Rebel weet iedereen meestal wel te verrassen. Zowel met de muziek die hij maakt, als ook met de timing van zijn nieuwe projecten. Nu is er, na een veelbesproken show op Lowlands, opeens een nieuw album. Het album heet 'Don't die on me Now' en dit nieuwe album druipt van pure rock én roll. Het staat vol gitaargeweld, stinkt naar bezwete topjes, binnen wordt gerookt en buiten wordt de liefde bedreven in het licht van de opkomende zon. Jett Rebel speelde vorig jaar in 10 dagen tijd maar liefst 11 shows in New York. Daar werden de nummers van ‘Don’t Die On Me Now’ live gespeeld en ontstond hun vorm, live en in het bijzijn van het publiek. Deze speelsheid is terug te horen op het album, mede doordat Jett Rebel alles live heeft opgenomen met drummer Kees Schaper en bassist Xander Vrienten. Het is voor het eerst dat Jett Rebel zich in de studio liet bijstaan door andere muzikanten dan hemzelf.

LET OP !!  
MAANDAG 29 AUGUSTUS OM 14.00 UUR LIVE IN DE WINKEL IN ARNHEM.  

» lees verder
Win een huiskamerconcert van Einfach Kurt

Win een huiskamerconcert van Einfach Kurt

Deel dit:

Datum: 22-08-2016

Einfach Kurt, één van de eerste bands op ons Kroese Records platenlabel, komt vrijdag 2 september alweer met een nieuw album! De titel luidt Narcissism Blues en het is een mooie plaat geworden. Wat er ook leuk aan is, is dat een groot aantal bevriende muzikanten uit bands als Navarone, Bootleg Betty, Naked Sweatdrips en Donnerwetter, aan het album hebben meegewerkt. Als je hieronder op LEES VERDER klikt kom je op een pagina met daarop alvast 2 video's als kennismaking. 

BESTEL EN WIN:

ALS JE NARCISSISM BLUES BIJ ONS VOOR VRIJDAG 16 SEPTEMBER BESTELT, MAAK JE KANS OP HET WINNEN VAN EEN HUISKAMERCONCERT VAN EINFACH KURT. DE BAND KOMT DAN BIJ JOU THUIS, VOOR JOU EN JE VRIENDEN, EEN OPTREDEN VERZORGEN
.

 

» lees verder
Nieuwe Ryley Walker nu in de winkel

Nieuwe Ryley Walker nu in de winkel

Deel dit:

Datum: 18-08-2016

Een jaar na het meesterwerk Primrose Green (ons album van het jaar!) is Ryley Walker alweer terug. Op zijn derde solo-album Golden Sings That Have Been Sung verkent de jonge gitaarvirtuoos uit Chicago opnieuw de grenzen van (brit)folk en jazz, met lange gitaarstukken in de stijl van Bert Jansch en John Martyn en een stemacrobatiek die nog altijd Tim Buckley-vergelijkingen oproept. Hoewel: anders dan op de voorgaande plaat lijkt Ryley Walker nu ook meer zijn eigen stemgeluid te hebben gevonden. Zo horen we hem in 'The Roundabout', dat absoluut tot zijn mooiste liedjes tot nu toe mag worden gerekend opeens meer de kant van Donovan of Sixto Rodriguez opgaan. Het resultaat: weer zo'n fenomenale plaat die ongetwijfeld hoog in menig jaarlijst gaat eindigen.

Tijdelijk leverbaar in de GELIMITEERDE Deep Cuts Edition met een tweedelige extended live-versie van albumtrack ‘Sullen Mind’ als bonus-cd. OP=OP.

» lees verder
Blood Orange - Freetown Sound

Blood Orange - Freetown Sound

Deel dit:

Datum: 17-08-2016

Een mix van electronica, jarentachtigfunk en soulvolle r&b klinkt niet vaak zó aanstekelijk en indringend als bij Blood Orange, het alter ego van de Britse songwriter en producer Dev Hynes. Die maakte eerder onder zijn alias Lightspeed Champion nog meer Leon Bridges-achtige singer-songwritersoul, schreef en produceerde hits voor alternatieve popsterren als Sky Ferreira, maar blijkt als Blood Orange toch een paar muzikale niveaus hoger te spelen. Want naast de productie en gastmuzikanten (onder meer Nelly Furtado, Deborah Harry) is het vooral tekstueel een razend interessante plaat. Een aanklacht in de lijn van Kendrick Lamars To Pimp A Butterfly, d'Angelo's Black Messiah en Kamasi Washingtons The Epic: tegen de onderdrukking van zwarten, maar nog meer dan genoemde vergelijkingen ook tegen de onderdrukking van homoseksuelen en tegen sociale ongelijkheid in het algemeen.  

» lees verder
Exclusieve vinyl-versie van Norah Jones' Day Breaks

Exclusieve vinyl-versie van Norah Jones' Day Breaks

Deel dit:

Datum: 15-08-2016

Day Breaks is het zesde solo-album van Norah Jones en op dit album keert Jones weer terug naar de muziek die ze aan het begin van haar carriere maakte. Op Day Breaks staan negen nieuwe nummers en speelt Norah drie covers van respectievelijk Horace Silver, Duke Ellington en Neil Young. Op het album wordt meegewerkt door saxophonist Wayne Shorter, organist Dr. Lonnie Smith en drummer Brian Blade. 

DAY BREAKS IS BIJ ONS VERKRIJGBAAR IN EEN EXCLUSIEVE VINYL-VERSIE, GEPERST OP ORANJE VINYL.
 

» lees verder
Benjamin Francis Leftwich maakt prachtig album

Benjamin Francis Leftwich maakt prachtig album

Deel dit:

Datum: 12-08-2016

We waren hem haast vergeten, maar vijf jaar na zijn fraaie debuut-cd Last Smoke Before The Snowstorm is Benjamin Francis Leftwich éindelijk terug met zijn tweede album, dat over precies een week verschijnt. En wat voor album: terecht krijgt After The Rain het predikaat No Risk Disc in de augustuseditie van de PlatoMania. Met zijn indringende fluisterstem raakt de Yorkse jongeman ongetwijfeld eenieder die houdt van populaire singer-songwriters met minimale begeleiding als Ben Howard, James Vincent McMorrow en - om het dichter bij huis te zoeken - Michael Prins. Goede productie, goede liedjes, goede stem.

Voor de eerste bestellers hebben we GESIGNEERDE exemplaren. Op=op!

» lees verder
Sterke come-back van hip-hop classics De La Soul

Sterke come-back van hip-hop classics De La Soul

Deel dit:

Datum: 10-08-2016

 And The Anonymous Nobody is het eerste album van De La Soul sinds The Grind Date uit 2004, als we het tussendoortje De La Soul's Plug 1 & 2 First Serve (2012) niet meetellen. De hiphopveteranen wilden opnieuw een op samples gebaseerd album maken, vergelijkbaar met hun vijf sterren debuutplaat 3 Feet High And Rising (1989). Om tijdrovende "sample clearance" te vermijden, is het drietal uit Brooklyn de afgelopen jaren bezig geweest om een eigen muziekbibliotheek aan te leggen. Er werd meer dan 300 uur muziek opgenomen, variërend van bossanova, soul, hiphop, funk, disco en reggae.

Gastbijdragen zijn er van Jill Scott, Snoop Dogg, Roc Marciano, Estelle & Pete Rock, Justin Hawkins, David Byrne, Usher, Little Dragon, 2Chainz, David Goldblatt en Damon Albarn. Opnieuw een lekker eclectisch lijstje. Opvallend is dat And The Anonymous Nobody bijna mellow klinkt (de heren zijn inmiddels ook een stukje ouder), maar dit jasje past hen perfect!

» lees verder
Bekijk ons complete weblog