webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!

  
 

David Gilmour - Luck and Strange"Luck and Strange" is het nieuwe album van David Gilmour. Het album werd gedurende vijf maanden opgenomen in Brighton en Londen en is Gilmour's eerste album met nieuw materiaal in negen jaar. "Luck and Strange" werd geproduceerd door David en Charlie Andrew, die o.a. bekend zijn van hun werk met ALT-J en Marika Hackman. De teksten zijn grotendeels geschreven door Polly Samson, die de afgelopen dertig jaar de co-schrijver van Gilmour is.

"Luck and Strange" bevat acht nieuwe nummers en een prachtige nieuwe versie van "Between Two Points" van The Montgolfier Brothers. Muzikanten die bijdragen aan de plaat zijn Guy Pratt & Tom Herbert op bas, Adam Betts, Steve Gadd en Steve DiStanislao op drums, Rob Gentry & Roger Eno op keyboards. De strijkers- en koorarrangementen zijn van de hand van Will Gardner.

Het titelnummer "Luck and Strange" bevat ook wijlen Pink Floyd-toetsenist Richard Wright, opgenomen in 2007 bij David thuis tijdens een "Barn Jam". De albumhoes, gefotografeerd en ontworpen door Anton Corbijn, is geïnspireerd op de teksten geschreven door Charlie Gilmour voor het laatste nummer van het album, Scattered..

Er worden van "Luck and Strange" maar liefst zeven versies uitgebracht. Een CD, een Bluray en vijf verschillende kleuren vinyl. 

 

sorteer op  » prijs» populariteit» alfabet