webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!

Veelgestelde Vragen


1. Heb ik een account nodig om op online bij Kroese een bestelling te plaatsen?
Ja, om bij ons te kunnen bestellen heeft u een account nodig. U hoeft deze alleen niet speciaal aan te maken. Tijdens de afronding van uw eerste bestelling maakt u vrijwel automatisch het account aan. De gegevens die u hierbij invoert zullen nooit aan derden worden dooverkocht en zijn te allen tijde optimaal beveiligd.


2. Hoe kan ik bij Kroese betalen?
Bij ons kunt u online betalen door middel van:
- Ideal (internet bankieren via uw eigen bank)
- Creditcard (master of visa)
- rembours (de meerkosten voor deze betaalmethode bedraagt € 18,50)

3. Ik heb wel al een Verzendbericht ontvangen, maar mijn pakketje heb ik nog niet in huis. Wat kan ik doen? 
Het verzendbericht dat u (automatisch) ontvangt, wordt verstuurd op het moment dat wij een zending verwerkt hebben een aan de post mee gegeven hebben. Uw bestelling is dus onderweg. De snelheid van de verschillende bezorgdiensten is alleen helaas niet meer wat het vroeger was. Dat geldt het sterkst voor zendingen zonder track en trace die door de brievenbus kunnen. Het enige wat u en wij op zo'n moment kunnen doen is afwachten. Uw bestelling is verstuurd en zal, normaal gesproken, binnenkort bezorgd worden. 

4. Het lijkt mij niet om in te loggen. Wat kan ik doen? 
In de meeste gevallen is de oorzaak van het niet kunnen inloggen het feit dat u probeert in te loggen met een (nog) niet bekend e-mailadres. In dergelijke gevallen bent u in ons systeem, door een eerdere bestelling (wellicht van lang geleden) wel bekend, maar zijn uw gegevens daarbij nog gekoppeld aan uw oude e-mailadres. U heeft in dergelijke gevallen twee mogelijkheden:
A. inloggen met het oude mailadres (u kunt daarna onder My Kroese uw mailadres bij uw gegevens aanpassen) of,
B. een nieuw account aanmaken met het nieuwe mailadres.  

Belangrijk om te weten is dat als je voor het eerst iets via onze webshop bestelt, je niet eerst hoeft in te loggen. Geeft bij het begin van het afrekenen aan dat je een Nieuwe Klant bent. Door middel van het uiteindelijk definitief afronden van je bestelling of reservering wordt je webshop-account automatisch aangemaakt.  

5. Ik kom al jaren in de winkel(s) bij jullie, ben ik dan online een Bekende Klant of een Nieuwe Klant? 
Je bent dan voor de webshop een Nieuwe Klant. Jouw gegevens (adres en email) zijn bij de webshop nog niet bekend. 
 

6. Ik beschik niet over een creditcard en bankier niet online. Kan ik dan toch nog bestellen?
Ja, dat kan, echter het is dan alleen mogelijk uw bestelling in één van onze twee winkels op te komen halen. Mocht u hiervan gebruik willen maken, dan kunt u aan het begin van het afrekentraject aangeven dat u de bestelling in de winkel in Nijmegen of Arnhem wil ophalen.
Als u deze keuze gemaakt heeft, krijgt u aan het einde van het afrekentraject een extra betaaloptie: Betalen in de winkel. Als u op die optie klikt wordt de bestelling definitief gemaakt. Wanneer de door u bestelde titel(s) bij ons voor u binnen komen, ontvangt u van ons een afhaalbericht en worden deze voor u klaar gelegd om opgehaald te worden. 


7. Ik heb van mijn bestelling geen bevestingsmail ontvangen. Wat nu?
Als u, binnen een uur na het plaatsen van een bestelling, niet een bevestingsmail van ons ontvangen hebt, doet u er verstandig aan via mail contact met ons op te nemen.

Stuur ons in een dergelijk geval aub een mail op info@kroese-online.nl met daarin de volgende gegevens:
- uw bestelnummer (begint met KO en kunt u vinden bij het betalingsbewijs van uw bank of creditcardoverzicht),
- het betaalde bedrag,
- het moment / dag van bestellen,
- de artikelen die u besteld had en
- het adres waar u de bestelling naartoe wil laten verzenden.

Met deze gegevens kunnen wij uw transactie makkelijk en snel terugvinden en voor een snelle en correcte afhandeling zorgen.  


8. Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten bedragen bij levering in Nederland bij alle cd en dvd bestellingen € 2,50. Als u vinyl bestelt, of als vinyl onderdeel uitmaakt van een gemengde bestelling dan bedragen de verzendkosten € 5,00. 
Voor levering buiten Nederland kijk bij Verzendkosten op onze Klantenservice pagina. 


9. Wat is de levertijd van mijn bestelling?
De levertijdinschatting van de artikelen staan per artikel twee maal vermeld op de pagina van het artikel. Net onder 'Onze Prijs' en bij de Produktspecificaties. Deze levertijd komt tot stand op basis van informatie die door de leveranciers wordt verstrekt. Het gaat hier om een inschatting, de getoonde levertijd moet niet als een garantie opgevat worden.

Ophalen in Nijmegen?  LET OP !!
De levertijdinschattingen die op onze site getoond worden, zijn gebaseerd op de voorraad van onze winkel in Arnhem. Als u ervoor gekozen heeft uw bestelling in onze winkel in Nijmegen op te halen, dan is het mogelijk dat de levertijd niet overeenkomt met de levertijd die wij op de site tonen. Dat kan zowel positief als negatief uitvallen. Als u niet voor niets naar onze winkel in Nijmegen wil gaan, wacht dan in ieder geval altijd op ons mailtje dat u uw bestelling kan komen ophalen. Dan weet u zeker dat uw bestelling voor u klaar ligt. 


10. Wordt mijn uit meerdere artikelen bestaande bestelling in één keer geleverd, of wordt deze opgesplitst in deelleveringen?
Hierop kunnen wij niet een eenduidig antwoord geven. Wat sowieso geldt is dat dat wij ernaar streven om uw bestelling zo vlot mogelijk aan u te kunnen leveren. De richtlijn is dat wij proberen een geplaatste bestelling in de meeste gevallen in één keer compleet naar u uit te leveren. Hier wordt door onze medewerkers echter vaak van afgeweken. Dat gebeurt voor al in de volgende twee, veelvuldig voorkomende, gevallen:
- uw bestelling bestaat uit meer dan vijf artikelen,
- uw bestelling bestaat uit meerdere artikelen en de levertijdinschatting van één of meerdere artikelen wordt duidelijk overschreden.


11. Waarom is mijn bestelling nog niet verstuurd?
Als u langer moet wachten dan u verwacht had, kunnen er meerdere dingen aan de hand zijn:
- de levering van het door u bestelde artikel is vertraagd,
- wij wachten op het compleet krijgen van uw bestelling,
- u heeft van ons een factuur ontvangen, maar deze is nog niet betaald.


12. Wat doet Kroese als de levertijdinschatting wordt overschreden?
Als u één artikel besteld heeft en de ingeschatte levertijd wordt overschreden, dan hoort u niet altijd meteen iets van ons. In vrijwel alle gevallen zijn de overschrijdingen van de levertijd namelijk relatief klein. In sommige gevallen is levering van een artikel tijdelijk een stuk lastiger dan eerst door de leverancier werd ingeschat. In die gevallen krijgen wij daar van de leverancier bericht van. In die gevallen nemen wij contact met u op om met u te overleggen.

Meestal zijn er dan drie verschillende opties:
- de bestelling annuleren,
- het bestelde artikel vervangen door een ander artikel,
- de bestelling verlengen en het blijven proberen.

In de meeste gevallen, zeker bij (lastig verkrijgbare) importtitels, is het vaak zo dat de aanhouder wint.


13. Ik heb bericht gekregen dat een bestelde titel niet leverbaar is, maar deze staat nog wel als bestelbaar op de site. Hoe kan dat? 
Het kan voorkomen dat wij van onze leveranciers bericht krijgen dat bestelde titels niet leverbaar zijn. In zo'n geval laten we je dat weten en storten we eventueel betaald geld meteen terug op je rekening of creditcard. Kans is echter groot dat desbetreffende titel dan wel nog steeds als verkrijgbaar op de site blijft staan. Dit komt doordat platenmaatschappijen en platenlabels dergelijke titels, hoewel op dit moment niet leverbaar, toch actief in hun catalogus laten staan. Doordat er dan toch nog bestellingen op binnen komen, kunnen ze een inschatting maken of desbetreffende nog interessant genoeg is om bij te persen. Niet echt handig en chique, als je het ons vraagt, maar helaas niet iets waar wij invloed op hebben. 

14 Kan ik een reeds geplaatste en ook al betaalde bestelling alsnog annuleren?
Ja, dat kan. Stuur ons in dat geval een mail op info@kroese-online.nl of neem telefonisch contact met ons op. Vermeld in alle correspondentie te allen tijde het KO nummer/bestelnummer.


15. Kan ik eenvoudig artikelen ruilen of retour sturen?
Ja, bij Kroese mag u binnen 35 dagen na ontvangst van uw bestelling één of meerdere artikelen, gesealed en voor zover mogelijk graag in de originele staat, naar ons terugsturen. De keus is daarna aan u of u dan een andere artikel van ons toegestuurd krijgt of dat wij het aankoopbedrag op uw rekening terugstorten.
Ons retouradres is:
Kroese
T.a.v. Retouren
Rijnstraat 31
6811EW ARNHEM

Wellicht ten overvloede, maar stuur nooit iets naar ons retour zonder dat vooraf aan ons te melden. Informeer ons via een e-mail naar info@kroese-online.nl en vermeld, in verband met een snelle afhandeling, in die mail dan a.u.b.: 
- de titel die je terug wil sturen, 
- de reden van retourneren en 
- het bestelnummer van de bestelling waar de titel onderdeel van uitmaakte.


16. Hoe én wanneer krijg ik mijn geld van een geretourneerd artikel terug?
Wanneer wij uw retourzending ontvangen hebben, zal deze zo spoedig mogelijk, maar gegarandeerd altijd binnen 5 werkdagen, door ons verwerkt worden. Na verwerking wordt het geld vrijwel meteen door ons op uw rekeningnummer teruggestort.


17. Wie betaalt het terugsturen van een artikel?
Als een geleverd artikel onverhoopt defect blijkt te zijn, dan betalen wij de kosten voor uw retourzending en ook de kosten voor het opnieuw toesturen van een nieuw exemplaar. De door u gemaakte verzendkosten worden altijd door ons aan u vergoed. 
Als u een artikel wil retourneren omdat u een vergissing gemaakt heeft, of het artikel wil ruilen tegen een ander artikel, dan dient u de verzendkosten voor de retourzending te betalen. 


18. Mijn adresgegevens zijn veranderd. Waar kan ik dat aanpassen?
U kunt uw veranderde gegevens aanpassen onder myKroese (net boven de navigatiebalk op onze site). U kunt daar inloggen met uw email en uw wachtwoord. Als u ingelogd bent, heeft u zicht op de gegevens zoals die bij ons op dat moment bekend zijn. Deze kunt u aanpassen. Als u daarna op de knop 'Gegevens aanpassen' klikt, worden de aanpassingen opgeslagen.
 

19. Hoe kan ik mij afmelden voor jullie nieuwsbrief?
Onderaan onze nieuwsbrief vindt u de mogelijkheid om u uit te schrijven. Klik op de link 'Klik hier om u af te melden' en de rest gaat vanzelf.


20. Kan ik mij in geval van een geschil tot een derde partij wenden?
Wij zijn aangesloten bij het Webshop Keurmerk. Dit is een onafhankelijke stichting die als doel heeft consumenten te beschermen tegen ondeugdelijke webwinkels. Als u in geval van een geschil met ons niet tot een u tevreden stellende oplossing komt, kunt u te allen tijde contact opnemen met de geschillencommissie van Webshop Keurmerk.