webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
ryley-walker-course-fableyol--gun--altintopaz-album--israel--nashBALTHAZAR-SANDFleet_Foxes---Shore-cd-lp
Nieuw album Douwe Bob

Nieuw album Douwe Bob

Deel dit:

Datum: 15-04-2021

Born To Win, Born To Lose is het vijfde studioalbum van Douwe Bob. Het is een plaat die hij ‘altijd al wilde, maar nooit durfde te maken.’ Het album bevat dertien nummers, zelfgeschreven of in samenwerking met gelijkgestemden, en geproduceerd door Daniël Lohues. Thuiskomen, zo voelt het. ‘Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad in het maken van een album’, zegt Douwe Bob. Dat ‘thuis’ van Douwe Bob bevindt zich in het land van de Americana/Country. Born To Win, Born To Lose bewijst hoe goed hij in dat genre de weg weet. Inclusief alle uithoeken. En zonder daarbij ook maar een moment het woord pop te vergeten. Born to win, born to lose komt uit op CD en LP. Van de LP komt de eerste persing op transparant vinyl.  
 

» LEES HIER VERDER ...
Nieuwe 10" EP Benedict op Kroese Records

Nieuwe 10" EP Benedict op Kroese Records

Deel dit:

Datum: 13-04-2021

Volgende week vrijdag komt er via ons Kroese Records Label een mooie release uit. Het is de 'Here's what i forgot' EP van BENEDICT op 10 " vinyl. De EP is een vervolg op het vorig jaar uitgebrachte debuutalbum "You Can Tell Me Nothing That I Should". Er staan een viertal nummers op die niet op BENEDICT’s debuut terecht zijn gekomen, maar waar BENEDICT, werkend aan nieuwe songs, maar geen afscheid van kon nemen. Die nummers zijn nu opnieuw aangepakt en op plaat gezet.

Benedict: “de EP is een verlengstuk van het debuutalbum en qua thematiek en instrumentatie onlosmakelijk verbonden met het album. Met deze EP en de, nog uit te komen, videoclip bij het nummer ‘The Letter’ sluit ik een creatieve periode af”. 

» LEES HIER VERDER ...
Jubileum uitgave van Paul McCartney - Ram

Jubileum uitgave van Paul McCartney - Ram

Deel dit:

Datum: 12-04-2021

In verband met het 50 jarig jubileum van RAM komt er binnenkort een mooie nieuwe vinylversie van Ram uit. Ram is het enige album dat zowel aan Paul als Linda McCartney werd toegeschreven. Het album bereikte de 1e plaats in de Engelse LP-charts en stond vijf maanden in de Amerikaanse Top 10. Het album werd in New York opgenomen nadat McCartney de Beatles had verlaten en voordat hij Wings oprichtte. Doordat hij zonder band in New York zat, met al geschreven, besloot hij samen met Linda maar gewoon te gaan opnemen. Uiteindelijk werkten er ook sessie-muzikanten mee op het album, die op auditie kwamen voor de, toen nog te vormen, band Wings.
 

» LEES HIER VERDER ...
Liquid Tension Experiment 3

Liquid Tension Experiment 3

Deel dit:

Datum: 11-04-2021

Toen Mike Portnoy in 2010 Dream Theater, niet geheel vrijwillig, verliet werd het voortbestaan van Liquid Tension Experiment uiteraard een lastig verhaal. Maar tijd heelt vele wonden en na enkele incidentele samenwerkingen tussen Portnoy en Levin werd in 2019 duidelijk dat een nieuw album van de band wel eens tot de mogelijkheden kon behoren. Het gebrek aan ruimte in de agenda’s was het enige struikelblok. Dat probleem werd door de Covid-pandemie opgelost. De hernieuwde samenwerking tussen Petrucci en Portnoy op Petrucci’s soloalbum vorig jaar brak het ijs definitief. Alle vier de heren waren uitermate enthousiast over de chemie die meteen weer naar boven kwam. Dat is meteen terug te horen op de eerste track van het album, Hypersonic. Met name de eerste en de laatste 30 seconden van deze track doen de titel alle eer aan. De overige 7:30 minuten zijn ook één grote achtbaan van instrumentaal geweld. Naast het vele uitbundige geweld is er ook een aantal rustpunten. O.a. in Liquid Evolution, een fraaie ingetogen improvisatie waarin Levin met zijn zoemende speelstijl samen met Rudess de boventoon voert.

» LEES HIER VERDER ...
Prince - Welcome to America

Prince - Welcome to America

Deel dit:

Datum: 09-04-2021

Hier hebben de echter Prince fans op zitten wachten!! De eerste officiële release uit de kluizen van Prince. Welcome to America is een nog nooit eerder uitgebracht album met materiaal dat ook nog niet al een keer gelekt is en ook nog nooit al een keer live gespeeld is. De opnames stammen uit 2010. Welcome 2 America komt uit op CD, als 2LP en als een super deluxe boxset. 

» LEES HIER VERDER ...
Sven Hammond eert Thelonious Monk

Sven Hammond eert Thelonious Monk

Deel dit:

Datum: 08-04-2021

Sinds de oprichting in 2006 maakt Sven Hammond een swingende mix van pop, rock, soul en blues: stijlen die stuk voor stuk altijd vertrouwd klinken, maar gecombineerd door Sven Hammond nooit vervelen. Sphere is het resultaat van de afgelopen  twee jaar veel in de studio werken. Op het album staat o.a. Monk’s Dream, het nummer dat Sven Hammond uitbracht ter ere van de geboortedag van jazzlegende Thelonious Monk, wie een grote invloed van Sven Hammond is. Op het album gaat Sven de samenwerking aan met talenten uit de hiphop- en soulhoek van nu, zoals Typhoon, Zoë Love Smith, Cheyenne Toney, Akwasi en Gianski. DE VROEGSTE BESTELLERS KRIJGEN BIJ ONS EEN SETJE POSTCARDS ERBIJ! 

» LEES HIER VERDER ...

John Lennon - Plastic Ono Band Ultimate Mix

Deel dit:

Datum: 07-04-2021

My Bloody Valentine heruitgaves

Deel dit:

Datum: 02-04-2021

Vandaag bereikte ons het mooie nieuws dat in mei de volledige My Bloody Valantine catalogus opnieuw uitgegeven gaat worden. Het ziet er allemaal prachtig uit! Klik op de afbeelding voor het overzicht. 


 

Maak hier uw Winkelafspraak!

Deel dit:

Datum: 02-04-2021

Sturgill Simpson - Cuttin' Grass volume 2

Sturgill Simpson - Cuttin' Grass volume 2

Deel dit:

Datum: 01-04-2021

Morgen brengt Sturgill Simpson het tweede bluegrass album in korte tijd uit. Op dit tweede volume staan maar liefst zes nummers van het fantastisch mooie A Sailor's Guide To Earth album. Van de hectische opener Call To Arms met die heerlijk typische bluegrass tokkel tot het nu veel somberdere Oh Sarah, het werkt perfect. Welcome To Earth geeft met de nieuwe, zachtere melodie een gevoel van medeleven en intimiteit alsof je in Sturgill's ziel kan kijken. Hoogtepunt is afsluiter Hobo Cartoon. Geschreven met Merle Haggard, die in zijn laatste levensjaren goed bevriend raakte met Simpson. Beschikbaar op CD en (volgende week) op LP. 

» LEES HIER VERDER ...
Ryley Walker - Course in Fable

Ryley Walker - Course in Fable

Deel dit:

Datum: 31-03-2021

Course in Fable is het vijfde soloalbum van de toch wel fenomenaal en geniaal te noemen Ryley Walker. Op ‘Course In Fable’ heeft hij zich vooral door de muziekscene van zijn woonplaats Chicago laten inspireren. Vooral de jaren '90 scene met Tortoise, Gastr Del Sol en The Sea And Cake leverden input. Daarom ook was drummer extraordinaire John McEntire de voor de hand liggende producer (o.a. Stereolab, Jim O’Rourke). Hij geeft de juiste vorm aan Ryley’s nieuwe sound, waarin een mix van indierock, jazz en prog terug te horen is.

» LEES HIER VERDER ...
Godspeed You Black Emperor - G_d's P at State S End

Godspeed You Black Emperor - G_d's P at State S End

Deel dit:

Datum: 30-03-2021

Het blijft een mysterieus en ongrijpbaar gezelschap, Godspeed You Black Emperor. Geen site, geen social media, geen interviews, blijft toch bijzonder. zo ook hun muziek, episch met een subtiel gevoel voor dramatiek, langzaam opgebouwd, meeslepend, soms bijna voorspelbaar, maar toch ook weer niet. Ze noemen het zelf provocerend anarcho-symphonic post-metal of ur-punk of instrumental rock en dat is het ook. Dit nieuwe GYBE album, grotendeels on the road geschreven, toen touren nog mogelijk was en in corona-tijden in de studio opgenomen met maskers op. Het album gaat over het wachten op het einde, maar dus ook over wachten op het begin. Verkrijgbaar op CD en LP.

» LEES HIER VERDER ...
Dry Cleaning - New Long Leg

Dry Cleaning - New Long Leg

Deel dit:

Datum: 29-03-2021

De uit Zuid-London afkomstige band Dry Cleaning bestaat uit Nick Buxton (drums), Tom Dowse (gitaar), Lewis Maynard (bas) en Florence Shaw (zang). Hun debuutalbum New Long Leg werd afgelopen zomer opgenomen in Rockfield Studios op het plattelang van Wales onder leiding van producer John Parish (PJ Harvery, Aldous Harding). Shaw over de titel van het album: “the title is ambiguous; a new long leg could be an expensive present or a growth or a table repair.” New Long Leg volgt hun veelgeprezen EP’s ‘Boundry Road Snacks and Drinks’ en Sweet Princess’ uit 2019 op. Het album is ambitieuzer en complexer, met de zang van Shaw nauw verweven met de instrumentalen van de band. Er is spanning wanneer ze met elkaar duelleren, er is ...

» LEES HIER VERDER ...
Debuutalbum Broers + Klazinga

Debuutalbum Broers + Klazinga

Deel dit:

Datum: 24-03-2021

Broers + Klazinga is een in 2015 opgerichte symfonische rockband. De band bestaat uit Jacob Broers en Gerben Klazinga. Beiden spelen  keyboards, maar naast keyboard speelt Gerben ook bas, slaggitaar en drums. Klazinga is bekend als oprichter van de band Knight Area. Eind 2014 ontmoetten Gerben en Jacob elkaar bij toeval in de Knight Area studio. De klik tussen de twee muzikanten was dusdanig goed dat, hoewel Klazinga helemaal niet voornemens was naast Knight Area nog aan een nieuw project te beginnen, Broers en Klazinga toch besloten samen een album te maken. Dit resulteerde in hun debuutalbum ‘Burdens Of The Mind’.

» LEES HIER VERDER ...
Bekijk ons complete weblog