webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
coldplay-201-album-everyday-lifebootleg-series-15-dylanmichael-kiwanuka-2019
50e verjaardag Frank Zappa's Hot Rats

50e verjaardag Frank Zappa's Hot Rats

Deel dit:

Datum: 13-12-2019

Het legendarische Hot Rats album van Frank Zappa is 50 jaar oud/jong en dat gaat gevierd worden. Net voor kerst wordt er van Hot Rats een uitgebreide 6CD Hot Rats Sessions boxset uitgebracht. De opnamesessies van destijds produceerden een schat aan materiaal dat uiteindelijk werd verspreid over meerdere releases tijdens Frank's leven. Deze zes CD boxset documenteert en compileert iedere compositie die tijdens die dagen in juli 1969 opgenomen zijn en bevat super veel materiaal dat nog niet eerder uitgebracht is geweest. Aangevuld met leuke extra's, waaronder een bordspel (!!).    

» LEES HIER VERDER ...
VPRO Doc- Chinese Dromen

VPRO Doc- Chinese Dromen

Deel dit:

Datum: 10-12-2019

Chinese Dromen is een docu-serie van Ruben Terlou, de man die eerder ook al de docu's Langs de oever van de Yanghtze en Door het hart van China gemaakt heeft. In Chinese dromen reist Terlou verder door China, gedreven door zijn niet aflatende fascinatie voor de Chinezen en met de snel veranderende maatschappij als kompas. In vloeiend Mandarijn voert hij persoonlijke gesprekken met de Chinezen die hij onderweg tegenkomt en toont hij de menselijke en kwetsbare kant van een volk dat zo ver van ons af lijkt te staan. Waar hij in zijn vorige series de rivier de Yangtze volgde en het land van noord naar zuid doorkruiste, reist Ruben ditmaal kriskras door China. 

» LEES HIER VERDER ...
ALEX ROEKA - Rauwe Genade

ALEX ROEKA - Rauwe Genade

Deel dit:

Datum: 08-12-2019

Rauwe Genade is Roeka’s vijfde album voor Excelsior en is opgenomen met zijn persoonlijke dreamteam: producer Frans Hagenaars, multi instrumentalist Reyer Zwart en drummer Jeroen Kleijn. Roeka trok zich na vijfentwintig jaar muziekleven terug in een Zeeuws dorp om tot rust te komen, na te denken en nieuwe songs te schrijven. Af en toe kwam er een bekende bij hem langs in zijn tijdelijke onderkomen. Ook stuitte hij op interessante onbekenden en allerlei situaties. Die leverden allemaal inspiratie voor liedjes.

» LEES HIER VERDER ...

Kroese Presents: EMILY JANE WHITE

Deel dit:

Datum: 06-12-2019

Once Upon a Time in Hollywood op DVD en BluRay

Once Upon a Time in Hollywood op DVD en BluRay

Deel dit:

Datum: 05-12-2019

Quentin Tarantino's ONCE UPON A TIME... IN HOLLYWOOD is ​Quentin Tarantino's negende speelfilm. Dit keer speelt het verhaal zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. Hoofdpersoon is TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), een acteur op zijn retour, voelt aan dat zijn dagen als leading man in tv-westerns stilaan geteld zijn. Hij vindt troost bij zijn rechterhand en stuntman, Cliff Booth genaamd, die tevens zijn chauffeur en klusjesman is. Rick ziet met lede ogen aan hoe Hollywood een nieuw tijdperk ingaat, waarin het toeval wil dat Daltons huis zich vlak naast dat van de beroemde Poolse regisseur Roman Polanski en diens mooie vrouw Sharon Tate bevindt.

» LEES HIER VERDER ...
Nieuw album van The Who

Nieuw album van The Who

Deel dit:

Datum: 02-12-2019

Het was een nogal gewaagde uitspraak die Roger Daltrey deed over het nieuwe album van The Who, toen hij deze omschreef als het beste album van de band sinds het in 1973 verschenen meesterwerk Quadrophenia. Maar eerlijk is eerlijk, de zanger zit er niet ver naast. De nieuwe release klinkt fris en energiek, met All This Music Must Fade als inspirerende openingstrack. Verwacht geen conceptalbum in de stijl van Tommy of Quadrophenia, maar meer een verzameling van nummers over universele thema’s als sterfelijkheid en spiritualiteit. De muzikale verscheidenheid die is te horen, werd kort geleden door Pete Townshend treffend samengevat: “dark ballads, heavy rock stuff, experimental electronica, sampled stuff and Who-ish tunes that began with a guitar that goes yanga-dang.” Ook politieke kwesties komen op het album aan bod, zoals de single Ball and Chain laat horen (een aanklacht tegen het detentiecentrum op Guantanamo). Of dit album in de toekomst net zo wordt gewaardeerd als Tommy, Who’s Next of Quadrophenia valt nog te bezien, maar het is The Who wel gelukt om een verrassend goede plaat neer te zetten. De Britse rockers op leeftijd zijn nog steeds ‘in the game’.

» LEES HIER VERDER ...
RAMSES SHAFFY - Door alles heen (Boek + 2CD)

RAMSES SHAFFY - Door alles heen (Boek + 2CD)

Deel dit:

Datum: 25-11-2019

Het is dit jaar 10 jaar geleden dat Rames Shaffy overleed. Door alles heen viert het leven van Ramses Shaffy (1933–2009). Met zijn muziek en kunst toonde Shaffy in alle omstandigheden zijn karakter en charisma. Biograaf Sylvester Hoogmoed boort in Door alles heen nieuwe bronnen aan. Hij stuitte op onbekende informatie over onder meer Shaffy's familie. Hoogmoed beschrijft in een heerlijk weg lezende biografie vol prachtige foto’s de levensloop van Shaffy mede gebruikmakend van quotes van de mensen om hem heen en recensies van zijn werk. Over zijn carrière, maar vooral over de mens Shaffy. Naast Hoogmoeds teksten en de waanzinnige fotografie, bevat dit boek een uitgebreide discografie, afbeeldingen van zijn schilderijen en twee cd's. Een van deze twee schijfjes staat vol met zeldzame, nooit eerder officieel uitgebrachte opnamen. Waaronder een onbekende versie van Laat Me en de Franstalige versie van Wij Zullen Doorgaan.

» LEES HIER VERDER ...
PRE-ORDERVOORDEEL op 7" boxset MUMFORD & SONS - SIGH NO MORE

PRE-ORDERVOORDEEL op 7" boxset MUMFORD & SONS - SIGH NO MORE

Deel dit:

Datum: 25-11-2019

Ter ere van het 10 jarig jubileum van Mumford & Sons’ debuutalbum ‘Sigh No More’ brengt de band een collectors edition van het album uit. De boxset bevat 6 x 7” standaard gewicht zwart vinyl in speciaal geprinte hoezen. Verder een op maat gemaakt fotoboek met 12 x 30x30mm afbeeldingen. Dit alles is verpakt in een kastanjebruine verzamel boxset. 

  PRE-ORDER ACTIE  
BESTEL DEZE 'SIGH NO MORE' 7 INCH BOXSET  VOOR VRIJDAG 13 DECEMBER EN BETAAL DE SPECIALE PRE-ORDERPRIJS VAN € 49,99. VANAF DAG VAN RELEASE WORDT DE PRIJS € 54,99

» LEES HIER VERDER ...

ORIGINAL ALBUM CLASSICS nu super VOORDELIG

Deel dit:

Datum: 23-11-2019

COLDPLAY  -  Everyday Life

COLDPLAY - Everyday Life

Deel dit:

Datum: 21-11-2019

Een kleine maand geleden werd, na een korte periode van geruchten, bekend gemaakt dat COLDPLAY al op 22 november hun nieuwe album gaat uitbrengen. Dit nieuwe album heet "Everyday Life" en zal uitkomen op CD en op vinyl als 2LP.  ‘Everyday Life’ telt 16 nieuwe nummers. Het album is onderverdeeld in twee delen van 8 nummers, ‘Sunrise’ en ‘Sunset’ en ligt nu dus al in de winkels!   

Als voorloper op het album bracht COLDPLAY op 25 oktober de ORPHANS / ARABESQUE 7 INCH SINGLE  uit.  

» LEES HIER VERDER ...
Leonard Cohen - Thanks for the Dance

Leonard Cohen - Thanks for the Dance

Deel dit:

Datum: 20-11-2019

‘Thanks for the Dance’ is een onverwacht nieuwe Cohen met alleen maar nieuwe liedjes. De nummers zijn gebasseerd op de sketches die Cohen achtergelaten heeft. Voor zijn dood heeft hij zijn zoon Adam gevraagd de songs af te maken. Deze sketches zijn overblijfselen van de voorbereidingen van het ‘You Want It Darker’ album. Daarop werkte vader en zoon ook al samen. Daarvoor trok Adam Cohen zich zeven maanden na het overlijden van zijn vader terug in een verbouwde garage in zijn achtertuin in de straat van het huis van Leonard, om zijn vader’s laatste wens te vervullen. Thanks for the Dance is na de  voorbereidingen van Adam op veel plaatsen in de wereld ...

» LEES HIER VERDER ...
Vroeg FLEETWOOD MAC plus PETER GREEN live-materiaal

Vroeg FLEETWOOD MAC plus PETER GREEN live-materiaal

Deel dit:

Datum: 19-11-2019

Onlangs is er een tweetal live-opnames van Fleetwood Mac ontdekt. Deze opnames lagen ergens in de VS op een plank en waren niet gelabeld. Er is daardoor weinig over deze opnames bekend. Beide opnames zijn met Peter Green. De opname uit 1970 zal één van de laatste live-optreden met hem geweest zijn. Onmisbaar voor de fan!  

» LEES HIER VERDER ...
DAVID BYRNE American Utopia live vanaf Broadway

DAVID BYRNE American Utopia live vanaf Broadway

Deel dit:

Datum: 17-11-2019

Eén van de meest opvallende live-shows van de afgelopen tijd is wel die van American Utopia live-show van David Byrne. Byrne verraste iedereen met een podiumbezetting die we eigenlijk nog nooit gezien hadden. Alle muzikanten stonden 'los' op het podium en iedereen, inclusief achtergrondzangers en -zangeressen liep, gekleed in dezelfde pakken, op het open en lege podium rond. 

American Utopia begon als een studio-album voor Byrne. Toen het album erg succesvol ontvangen werd, besloot Byrne ermee op wereldtournee te gaan. Tijdens die tour speelde de band niet alleen materiaal van American Utopia, maar kwamen ook erg veel oudere Byrne en Talking Heads nummers langs. De American Uptopia tour vestigde zich daarna op Broadway. Daar zijn deze opnames gemaakt.   

» LEES HIER VERDER ...
Bekijk ons complete weblog