webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
agnes-obel-myopiajoker-dvd-movieeefje-de-visser-bitterzoetROOSBEEFextraordinaire-tres-illustre-compagnie-chat-noir
Vijf sterren voor nieuw album PAT METHENY

Vijf sterren voor nieuw album PAT METHENY

Deel dit:

Datum: 21-02-2020

From This Place, het nieuwe album van Pat Metheny, heeft hij gemaakt met zijn nieuwe groep met daarin de relatief onbekende bassist Linda May Han Oh, pianist Gwilym Simcock en een orkest. De enige constante van de laatste jaren is drummer Antonio Sanchez. De muzikanten op From This Place hebben samen al heel wat getoerd en daarbij oude stukken van Metheny gespeeld. Vervolgens zijn ze de studio ingedoken om nieuw materiaal op te nemen. Misschien dat From This Place daarom zo vertrouwd klinkt. Het is een gevarieerde, ambitieuze, voor Metheny-begrippen tamelijk conventioneel album geworden en doet denken aan Secret Story uit 1992. Vijf sterren in De Volkskrant van 21/2/20. 

» LEES HIER VERDER ...
TIP!!  KLANGSTOF - The Noise You Make Is Silent

TIP!! KLANGSTOF - The Noise You Make Is Silent

Deel dit:

Datum: 20-02-2020

Voorganger Close to the Eyes mocht er al zijn, maar The Noise You Make Is Silent, het tweede album van Klangstof, zou wel eens op vele plekken (in de wereld) hoge ogen kunnen gooien. The Noise You Make Is Silent is een plaat die in het teken staat van het losbreken van gebaande paden. Ieder nummer vertegenwoordigt een expressieve tussenstop: zoals de nieuwe single Phantoms, met een bijdrage van Luwten, het melancholische We Never Liked The Outcome (waarop Wayne Coyne van The Flaming Lips een gastbijdrage levert), het dansbare vinnige ‘New Congress, New Father’ en het dwingende, warmbloedige openingsnummer ‘Blank Page’.  

» LEES HIER VERDER ...
AGNES OBEL - Myopia

AGNES OBEL - Myopia

Deel dit:

Datum: 19-02-2020

Vrijdag in de winkels, Myopia, het nieuwe album van Agnes Obel. Het is haar debuut op heb befaamde Deutsche Grammophon label. Alles op het nieuwe album is geschreven, uitgevoerd, geproduceerd en gemixt door Agnes zelf, in haar eigen studio in Berlijn. De letterlijke betekenis van Myopia is 'bijziendheid'. Daarmee refereert Agnes Obel aan het vertrouwen op de waarheid. Kun je op jezelf en je eigen oordelen vertrouwen? Op je intuïtie en instinct? Kun je erop vertrouwen dat je het juiste doet? Dit is een terugkerend thema in de muziek van Obel. Myopia wordt uitgebracht op CD en op LP. 

» LEES HIER VERDER ...
HANK WILLIAMS - Pictures from Life's other Side

HANK WILLIAMS - Pictures from Life's other Side

Deel dit:

Datum: 15-02-2020

Mooie, uit zes-cd's bestaande boxset, met als inhoud 144 live-tracks die Hank Williams uitvoerde tijdens een wekelijks uitgezonden radioprogramma. Deze Hank Williams: Pictures From Life's Other Side - The Man and His Music in Rare Photos and Recordings bevat een compleet overzicht van Williams' uitvoeringen in dit programma dat altijd 15 minuten duurde. Het maken van het radioprogramma begon in 1951 en werd vanuit de WSM-studio's uitgezonden.

» LEES HIER VERDER ...
Win Gratis kaartjes FRAZEY FORD concert

Win Gratis kaartjes FRAZEY FORD concert

Deel dit:

Datum: 13-02-2020

Vrijdag 27 maart ligt het nieuwe album van FRAZEY FORD, U kin B the Sun, in de winkels. Het is een prachtig vervolg (het album is via streamen al helemaal te beluisteren) op haar al ongekend mooie Indian Ocean (2014). Op dit nieuwe album weet Ford de lat toch weer hoger te leggen. ALS JE BIJ ONS "U KIN B THE SUN" AANSCHAFT, MAAK JE KANS OP HET WINNEN VAN GRATIS KAARTJES (2 per winnaar) VOOR DIT, ONGETWIJFELD MOOIE, OPTREDEN. De actie geldt zowel bij aankoop van de CD als de LP. 

» LEES HIER VERDER ...

Tame Impala - The Slow Rush

Deel dit:

Datum: 03-02-2020

JOKER op DVD en Bluray

JOKER op DVD en Bluray

Deel dit:

Datum: 02-02-2020

Joker, absoluut een van de belangrijkste films van vorig jaar verschijnt deze week op DVD en Bluray. In de Joker film speelt Joaquin Phoenix, op werkelijk waar magistrale wijze, een eenling die langzaam afglijdt doordat de maatschappij en de mensen om hem heen hem de rug toekeren. Phoenix speelt Arthur Fleck, een eenzame, narcistische, getraumatiseerde man, die zeven soorten medicijnen slikt tegen zijn geestelijke problemen. Naast zijn problemen verlies Fleck zijn baan, wordt hij dagelijks vernederd en worden zijn psycholoog en medicijnen wegbezuinigd. Vervolgens gaan in zijn hoofd fantasie en werkelijkheid steeds vaker door elkaar lopen en vanaf dat moment gaat het dus fout. Absoluut een aanrader, zeker ook voor mensen die van mooie beelden houden.

» LEES HIER VERDER ...
YOUNG GUN SILVER FOX - Canyons

YOUNG GUN SILVER FOX - Canyons

Deel dit:

Datum: 01-02-2020

3e album met de betoverende westcoastpopsound van Young Gun Silver Fox. De sound van het tweetal laat zich makkelijk omschrijven: laid back jaren 70’s westcoastpop maar dan met een vleugje eighties; schatplichtig aan legendarische bands als The Eagles, The Doobie Brothers en Hall & Oates. De stemmen en talenten van Shawn Lee en Andy Platts lijken daarbij voor elkaar gemaakt. Het resulteert in betoverende melodieën, pakkende songstructuren en schitterende harmoniezang. Een sound met soul, die ondanks alle referenties anno nu volledig authentiek is. Dit alles op de superieure wijze geproduceerd, met een rijk en vol geluid, wat de echte topstudio’s in Los Angeles in de jaren zeventig zo onderscheidde. 

» LEES HIER VERDER ...
Gesigneerd vinyl bij nieuw album Nathaniel Rateliff

Gesigneerd vinyl bij nieuw album Nathaniel Rateliff

Deel dit:

Datum: 30-01-2020

Na zijn explosieve debuut in samenwerking met The NightSweats, komt Nathaniel Rateliff met een nieuw soloalbum. ‘And It’s Still Alright’ is een persoonlijk album dat bestaat uit tien nummers van levendige country-blues, ballads, sierlijke Americana en jazz-verbogen R&B. Het album is geproduceerd door Nathaniel Rateliff zelf, Patrick Meese en James Barone van de band Beach House en is voornamelijk opgenomen in National Freedom in Oregon. 

VOOR DE SNELSTE BESTELLERS HEBBEN WE VAN DE GELIMITEERDE VERSIE VAN HET OCEAN GROENE VINYL VAN 'AND IT'S STILL ALRIGHT' EEN AANTAL GESIGNEERDE EXEMPLAREN!!  

» LEES HIER VERDER ...
ARETHA FRANKLIN - Amazing Grace op DVD en Bluray

ARETHA FRANKLIN - Amazing Grace op DVD en Bluray

Deel dit:

Datum: 27-01-2020

Amazing Grace is een documentaire over de live opnames van Aretha Franklins album Amazing Grace in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles gedurende 2 avonden in januari 1972. Aretha Franklin nam toen  Amazing Grace op en het werd het meest succesvolle gospelalbum aller tijden. Deze filmopnames lagen al meer dan 40 jaar op de planken, maar nog nooit eerder zijn deze vertoond aan het publiek.  

» LEES HIER VERDER ...
JACK POELS solo op "Blauwe Vear"

JACK POELS solo op "Blauwe Vear"

Deel dit:

Datum: 24-01-2020

Na 35 jaar komt Rowwen Heze-zanger Jack Poels met zijn allereerste solo-album. Blauwe Vear heet het album en het bevat liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Heze dolenthousiast zullen maken. De begeleiding is overal klein gehouden waardoor de poëtische teksten nog meer opgloeien en licht werpen op de soms duistere wegen van het leven. Het album bevat twaalf Nederlands/Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Blauwe Vear is een album vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.

» LEES HIER VERDER ...
JAMES TAYLOR - American Standard

JAMES TAYLOR - American Standard

Deel dit:

Datum: 23-01-2020

Er is een buitengewone artiest voor nodig om een ​​aantal van de meest geliefde liedjes van de 20e eeuw opnieuw op te nemen op een volstrekt unieke en persoonlijke manier. En dat is precies wat James Taylor heeft gedaan met zijn gloednieuwe album, American Standard. Hij heeft deze 14 tracks, die al honderden keren eerder zijn gecoverd in een “uitgeklede” akoestische versie opnieuw opgenomen en er echte James Taylor songs van gemaakt. 

» LEES HIER VERDER ...
GILL LANDRY - Skeleton At The Banquet

GILL LANDRY - Skeleton At The Banquet

Deel dit:

Datum: 22-01-2020

Gill Landry speelde van 2004 tot 2014 in Old Crow Medicine Show en bracht al 4 soloalbums uit, waarop bevriende muzikanten Laura Marling, Brandi Carlile, Klara Soderberg (First Aid Kit) en Karen Elson waren te horen. Skeleton At The Banquet is Gill Landry’s vijfde studio album en de opvolger van 2017’s Love Rides A Dark Horse. Het album is opgenomen en geproduceerd in Los Angeles door Gill en Seth Ford-Young (Tom Waits, Edward Sharpe). Het laat Landry horen op vocalen, gitaren, pedal steel, toetsen en harmonica, Seth Ford-Young op bas, Josh Collazo op drums, Stewart Cole op trumpet en Odessa Jorgensen op viool.

» LEES HIER VERDER ...
Nieuw op Kroese Records: SARANNE

Nieuw op Kroese Records: SARANNE

Deel dit:

Datum: 21-01-2020

In het singer-songwriterlandschap duikt af en toe een stem op waar je niet omheen kunt. Saranne heeft zo'n stem: warm, zuiver en vol emotie. Sarannes melodieën zijn eenvoudig, maar geraffineerd en ze is hoorbaar beïnvloed door folk-, americana- en bluesvoorbeelden.‘Dagen dat het anders gaat’ is een persoonlijk en kwetsbaar album waarop Saranne vertelt over de opdringerige hectiek van het leven, over balanceren, vallen en opstaan. Het album is opgenomen in de Wild Verband studio van BJ Baartmans. Baartmans schreef ook arrangementen en was verantwoordelijk voor de productie.  

» LEES HIER VERDER ...
Bekijk ons complete weblog