webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
raconteursBLACK-KEYS-LETS-ROCKteskey-brothers-run-home-slowbruce-springsteen-western-starsfilm-green-book-dvd-blurayrammstein-cd-lp-vinyl-2019national-i-am-easy-to-find

Lees hier de Nieuwsbrief over afgelopen week

Deel dit:

Datum: 22-06-2019


 

Radio Sessies '85-'90 Fatal Flowers op 2LP!

Radio Sessies '85-'90 Fatal Flowers op 2LP!

Deel dit:

Datum: 21-06-2019

Voor de Fatal Flowers fans is 2019 een bijzonder mooi jaar! Eerst al de succesvolle reünie-tour die nu loopt, maar ook heruitgavesdie onloangs verschene zijn. Nu komt daar ook nog de vandaag uitgebrachte super interessante dubbel LP met allerlei interessante live-op-de-radio-sessies uit de periode 85-90 bij. The Fatal Flowers waren in die periode regelmatig live, bij voornamelijk de VPRO, op de radio te horen en een aantal van die nummers zijn nu verzameld op deze mooie vinyl-uitgave.  

» lees verder
Nieuwe indie sensatie: black midi

Nieuwe indie sensatie: black midi

Deel dit:

Datum: 20-06-2019

black midi is dé Londense band van het moment. Het viertal bestaat pas een jaar en groeide op basis van één single – die niet eens op Spotify staat – uit tot de sensatie van festivals Le Guess Who? en Eurosonic Noorderslag. Een jaar of achttien zijn de heren pas, en ze zitten op de prestigieuze BRIT School die ook Adele, Amy Winehouse en King Krule opleidde. Maar eigenlijk is black midi daar veel te cool voor: de band maakt noise- en mathrock vol psychotische praatzang en tempowisselingen die je met je bek vol tanden zetten. Na de 12" Talking Heads is Schlagenheim het debuutalbum van black midi. Voor fans van o.a. The Fall, Butthole Surfers en Fat White Family. 

» lees verder
Miles Davis' lost album, Rubberband

Miles Davis' lost album, Rubberband

Deel dit:

Datum: 19-06-2019

Begin september komt er van Miles Davis het 'Rubberband' album uit, een album dat tot nu toe nog steeds op de plank was blijven liggen en nog nooit uitgebracht is. Nadat Miles Davis de banden met Columbia Records verbrak, nam hij in oktober 1985 een nieuw album op dat radicaal anders was dan eerder werk met muzikanten uit de funk en soul hoek. Het was de bedoeling dat zelfs Al Jarreau en Chaka Khan op het album zouden komen, maar zover is het niet gekomen want uiteindelijk belandde Rubberband op de plank en werd het album nooit officieel uitgebracht. Tot nu, oorspronkelijk geproduceerd door Randy Hall en Zane Giles en geëngineerd door Reggie Dozier, de broer van Motown legend Lamont Dozier, Rubberband is nu afgerond door Davis’ neef Vince Wilburn Jr., die ook al speelde op de oorspronkelijke sessies. De vocalen zijn op twee nummers nu ingezongen door Ledisi en Lalah Hathaway.  

RUBBER BAND WORDT OP CD EN OP VINYL UITGEBRACHT. 

» lees verder
Boxset Tip: Glen Campbell - Legacy 1961-2017

Boxset Tip: Glen Campbell - Legacy 1961-2017

Deel dit:

Datum: 18-06-2019

Dit weekend in de winkels, Glen Campbell - The Legacy 1961-2017. Deze boxset is een vernieuwde versie van de Legacy 1961-2002 boxset die eerder in 2003 uitgebracht was, bij deze boxset was de vierde cd gevuld met live-materiaal. De de vierde disc bij de nieuwe versieis gevuld met materiaal uit de periode 2003-2017. Daarnaast zit er nog een 60 pagina's tellend boekwerk bij waarvan de teksten voor deze nieuwe versie ge-update zijn. De box bevat 78 tracks en begint met 'Turn around, look at me', de eerste single die Campbell schreef en eindigt met drie tracks afkomstig van zijn in 2017 verschenen album 'Adios',
 

» lees verder
Tip: Black Pumas

Tip: Black Pumas

Deel dit:

Datum: 17-06-2019

Lekker plaatje voor liefhebbers van muziek van nu wat klinkt als muziek van toen. Het debuutalbum van Black Pumas. Black Pumas is het project van de uit L.A. afkomstige singer/songwriter Eric Burton en gitarist/producer Adrian Quesada uit Austin, Texas. Het duo ging de studio in om het materiaal van vocalen te voorzien en bleek dat het zangtalent van Burton uitstekend paste op de psychedelische soul met een rockrandje die Quesada voor ogen had. Al snel gingen ze het podium op en in Austin waren ze 'the hottest party in town'. Met net zoveel delen Ghostface Killah als Motown! 

» lees verder
Gelukkig weer nieuw werk van Bill Callahan

Gelukkig weer nieuw werk van Bill Callahan

Deel dit:

Datum: 13-06-2019

Shepherd In A Sheepskin Vest is het eerste nieuwe album van Bill Callahan sinds 2013. Even leek het er op dat de Amerikaanse singer songwriter die verantwoordelijk was voor meesterwerken Sometimes I Wish I Were An Eagle en Apocalypse niet meer met nieuwe muziek op de proppen zou komen. Hij had een vrouw gevonden en een kind gekregen. De drang om zich te uiten via zijn muziek was weg. Gelukkig voor ons heeft hij toch opnieuw inspiratie, maar liefst twintig nummers staan er op de opvolger van Dream River.

» lees verder
Calexico en Iron & Wine opnieuw samen

Calexico en Iron & Wine opnieuw samen

Deel dit:

Datum: 10-06-2019

We zullen eerlijk zijn, .. we waren het al bijna vergeten, maar 14 jaar geleden maakten Iron & Wine en Calexico ook al samen een album: het zeven tracks tellende mini-album In the Reins. We zijn er super blij mee dat deze twee, heel erg bovengemiddeld door ons gewaardeerde, bands samen weer de studio ingedoken zijn. Meteen na enkele minuten luisteren valt je op dat de sound van beide bands naadloos in elkaar overvloeit op Years to Burn. Het hele album klink ingetogen en er wordt over de hele linie ingehouden ingespeeld. Er komt geen noot teveel langs en ieder geeft de ander steeds genoeg ruimte. Mooi! 

» lees verder
Weer sterke tweede plaat van Peter Perrett

Weer sterke tweede plaat van Peter Perrett

Deel dit:

Datum: 03-06-2019

Wat was dat een fijne plaat, het twee jaar geleden verschenen How The West Was Won van Peter Perrett. De legendarische oud frontman van het net zo legendarische The Only Ones komt nu opnieuw met een soloplaat op Domino Records. Hoewel 'solo'? Peter's band bestaat uit zijn gitaar en bas spelende zoons Jamie en Peter Jr, drummer Jake Woodward, Jenny Maxwell (Microkorg synthesiser, viola, BVs) en Lauren Moon (keys, drums, BVs). Na zijn Only Ones periode leek Perrett verloren te gaan aan drugs, maar we mogen blij zijn dat hij die periode overleeft heeft. Net als voorganger How the West was won is Humanworld ook weer een super sterk album van een ouderwetse, onvervalste Rock & Roll survivor.  

» lees verder
Win kaartjes voor uitverkocht Teskey Brothers concert

Win kaartjes voor uitverkocht Teskey Brothers concert

Deel dit:

Datum: 01-06-2019

Eén van de mooiste albums van vorig jaar was 'Half Mile Harvest' van THE TESKEY BROTHERS. Begin augustus komen zij alweer met een nieuw album. Dat album heet 'Run Home Slow' en de single 'Hold Me' wordt al veel op de radio gedraaid. Samen met de platenmaatschappij hebben we een mooie pre-order actie opgezet. 

The Teskey Brothers spelen namelijk woensdag 17 juli, tijdens de 4daagse feesten in Nijmegen in de prachtige St. Stevenskerk. Dit concert is al lang uitverkocht, maar ..... onder de enthousiastelingen die Run Home Slow bij ons VOOR DONDERDAG 11 JULI bestellen, mogen we nog een paar gratis kaartjes (2 per winnaar) verloten.
 

» lees verder
Nieuw op Kroese Records: Shaemless EP IIII

Nieuw op Kroese Records: Shaemless EP IIII

Deel dit:

Datum: 30-05-2019

Shaemless maakt een originele mix van (post)punk, noise, blues en surfy 60s garage met volstrekt eigen sound. Ze worden geïnspireerd door bands Iceage, Oh Sees, Shame en Jon Spencer. Hun songs zijn altijd puur, hard en toch dansbaar. EP IIII is alweer hun vierde EP en laat duidelijk horen dat de band binnen hun eigen geluid manieren ontdekt om zich nog steeds te ontwikkelen. Thematisch gaat EP IIII vooral over het onzekere en machteloze gevoel dat je enerzijds vol zit met energie en dadendrang maar dat je helemaal geen idee hebt waar je al die energie en dadendrang in moet of kan stoppen, hoe je die moet uiten. EP IIII is geproduceerd en gemixt door Jelle Haagsma, ook wel bekend als Jellephant.  

» lees verder
Gelimiteerde, gekleurde versie Madame X van Madonna

Gelimiteerde, gekleurde versie Madame X van Madonna

Deel dit:

Datum: 25-05-2019

Gistermiddag is bekend gemaakt dat er van Madame X van Madonna, naast de reguliere vinyl-versie, ook nog een gelimiteerde, gekleurde, regenboog versie uitgebracht gaat worden. Deze versie komt in een beperkte oplage en zal tegelijk met de andere versies in de winkels liggen. Deze versie kan vanaf nu besteld/gereserveerd worden.  

» lees verder
The Call - Collected

The Call - Collected

Deel dit:

Datum: 21-05-2019

De jaren '80 new wave / popband The Call is eigenlijk zo'n band die wereldberoemd had moeten worden, maar het, om onbekende redenen, helaas niet geworden is. Spil van de band was zanger Michael Been, een man met een volle en doordringende stem. De hoogtijdagen van de band lagen in het midden van de jaren '80. Toen brachten ze de albums Reconciled en Into the Woods uit. Hun bekendste nummer van THE CALL was I Still Believe, een bescheiden underground-hitje.  

Vrijdag 7 juni verschijnt er een mooi uitgebreide Collected 3CD verzamelaar van The Call. Als je op de afbeelding hiernaast of op "lees verder" klikt, kom je op de artikelpagina, met daarop een viertal nummers om je geheugen op te frissen en enthousiasme aan te wakkeren.  

» lees verder
Win een testpersing van The Raconteurs

Win een testpersing van The Raconteurs

Deel dit:

Datum: 19-05-2019

Na een afwezigheid van maar liefst elf jaar zijn The Raconteurs – Jack White, Brendan Benson, Jack Lawrence en Patrick Keeler - terug met hun derde album Help Us Stranger. Lang leek het er op dat The Raconteurs geen nieuwe muziek zouden maken, maar met Help Us Stranger zijn ze teruggekeerd precies wanneer ze het hardst nodig zijn. Nog steeds blijven ze de hedendaagse rock & roll vooruit duwen naar zijn toekomst, met verbluffende riffs, blueskracht, pezige psychedelica, Detroit funk, en Nashville soul via Benson en White's compromisloze songcraft en de standvastige muzikale spierkracht van de hele band. 

ALS JE BIJ ONS 'HELP US STRANGER' VOOR VRIJDAG 21 JUNI BESTELT, MAAK JE KANS OP HET WINNEN VAN EXCLUSIEVE TESTPERSING VAN DE SINGLE 'HEY GIP' EEN DONOVAN-COVER. 

» lees verder
Bekijk ons complete weblog