webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Talking_Heads/Stop_Making_SenseBillie Eilish Hit me Hard SoftPEARL-JAM-DARK-MATTERKnopfler-Mark -One Deep RiverKINGS OF LEON Can We Please Have FunBLACK-KEYS-OHIO-PLAYERS-ALBUM

Nieuw album Eefje de Visser + Ticketactie!

Deel dit:

Datum: 13-06-2024

eefje-de-visser-heimwee-lp-cd-kopen

Boudewijn de Groot- Oogst 22CD box

Boudewijn de Groot- Oogst 22CD box

Deel dit:

Datum: 10-06-2024

Oogst is een zeer super uitgebreide, 22-CD's tellende, oeuvre box van Boudewijn de Groot, genaamd 'Oogst'. De titel is een verwijzing naar zijn TV debuut in de talentenjacht 'Nieuwe Oogst' in 1964. 'Oogst' bevat alle solo albums van Boudewijn, zijn drie albums met Vreemde Kostgangers, twee CD's met curiosa als non-album singles, b-kantjes en duetten, het Duitstalige album 'Bo De Groot' en één CD met nog niet eerder verschenen thuisdemo's. Deze laatste CD is exclusief voor deze boxset, sommige tracks belandde in afgemaakte vorm op albums maar anderen zagen nooit eerder het daglicht. Een bijzonder voorbeeld hiervan is de waardige afsluiter 'Mooi Geweest', een ruim acht minuten durend nummer waarin Boudewijn terugblikt op zijn loopbaan, zijn samenwerking met Lennaert Nijgh en het leven als artiest. 

» LEES HIER VERDER ...
Arooj Aftab - Night Reign

Arooj Aftab - Night Reign

Deel dit:

Datum: 04-06-2024

De nacht staat centraal op Arooj Aftab’s nieuwe album ‘Night Reign’. Aftab haalde alle jaarlijstjes met haar vorige twee albums en alles lijkt erop te wijzen dat het met haar nieuwste album weer raak is. Op de gedurfde eerste single ‘Raat Ki Rani’ weet de Pakistaanse verschillende stijlen te combineren. Jazz, klassiek, traditionele Pakistaanse muziek en pop worden zo samengesmolten dat het mystieke van de nacht, de donkerte en het onverwachte, soms zelfs de dreiging die de nacht in zich kan hebben, perfect in muziek weet te vangen. Het is een fascinerende luisterervaring, bijna filmisch. 

» LEES HIER VERDER ...
King Hannah - Big Swimmer

King Hannah - Big Swimmer

Deel dit:

Datum: 01-06-2024

Het muzikale breiwerk van King Hannah benadrukt naadloos de serene diepte van meditatieve pop met uitgebreide, eentonige landschappen. Maar wel met een duizelingwekkende dosis duisternis, verstand en wrange humor. Hannah Merricks zang, bijkans een rokerige lekkernij, geven King Hannah’s songs diepgang, potentie, intimiteit en evenzo goed afstand. De voornaamste partner van Hannahs heerlijke karakteristieke stem zijn de prachtig ingeschilderde bluesy gitaarpartijen. De sound verschuift van postrock naar de sensatie van bijvoorbeeld Bruce Springsteen straying onto a gritty side-street off his highway to freedom. Je hoort een Dry Cleaning-achtige onderkoeldheid, de herhaling van Portishead, maar vooral de onvergelijkbare kracht van elf ijzersterke King Hannah songs. En niet onbelangrijk: Sharon Van Etten zingt een tweede stem mee. AANRADER! 

» LEES HIER VERDER ...
The Police - Synchronicity remasters

The Police - Synchronicity remasters

Deel dit:

Datum: 31-05-2024

Mooie heruitgaves voor The Police fans. De nieuwe versies van Synchronicity komen uit op 2CD, een Picture Disc LP, een luxe 6CD boxset en een luxe 4LP vinyl boxset. Uiteraard inclusief het originele album, maar dan in een alternatieve volgorde van de tracks. De 2CD bevat 18 bonusnummers, de luxe boxset nog heel veel meer. 26 juli in de winkels! 

» LEES HIER VERDER ...
John Moreland - Visitor

John Moreland - Visitor

Deel dit:

Datum: 29-05-2024

Visitor is het eerste album van John Moreland na zijn folk-elektronica uitstapje Birds In The Ceiling uit 2022. De daaropvolgende tour verliep voor hem moeizaam en Moreland besloot een pauze te nemen van muziek en internet. Na bijna een decennium in de schijnwerpers te hebben gestaan, voortdurend levend onder de druk die de verwachtingen van zijn publiek, de muziekindustrie en anonieme vreemden online met zich meebrachten, maakte hij voor het eerst wat tijd vrij om uit te rusten en na te denken. Het resultaat van dat jaar thuis is Visitor. Een intieme folkrockplaat die qua sound en aanpak helemaal teruggrijpt naar de basis van zijn doorbraakalbums ‘In The Throes’ en ‘High on Tulsa Heat’. Moreland nam het album in slechts tien dagen op in zijn huis in Bixby, Oklahoma en speelde vrijwel alles zelf in.

» LEES HIER VERDER ...
Richard Thompson - Ship to Shore

Richard Thompson - Ship to Shore

Deel dit:

Datum: 27-05-2024

Richard Thompson, meestergitarist en grootheid van de Engelse folk, heeft zo veel bereikt in zijn loopbaan dat hij nu, van zichzelf, mag doen wat hij wil. Zijn negentiende album Ship to Shore is een feest van muzikale vrijheid en bovendien een oersterk statement van een onvermoeibare liedschrijver. Wat een energie en vooral levensvreugde laat de Engelsman (75) uit de vingers vloeien, direct vanaf het eerste nummer Freeze. Het onmiskenbare, sprankelende gitaarspel van Thompson roept mooie herinneringen op aan zijn jarenzestigband Fairport Convention, die ook zo knap puntige rock aan traditionele, Keltische liedkunst wist te verbinden. Vier sterren in De Volkskrant! 

» LEES HIER VERDER ...
Goldband - Samen tegen elkaar

Goldband - Samen tegen elkaar

Deel dit:

Datum: 23-05-2024

‘Samen Tegen Elkaar’ is het tweede studioalbum van Goldband. Op dit nieuwe album verkennen Milo, Boaz en Karel de relatie met zichzelf, met elkaar en met de prachtige storm die zij gecreëerd hebben: Goldband. Van drie simpele jongens uit Den Haag binnen no-time naar supersterrenstatus doet wat met kwesties als vriendschap, zelfbewustzijn en liefde. Daarnaast schijnt het album ook een licht op een breder maatschappelijker thema. De wereld staat in brand, de systeemfouten worden pijnlijk zichtbaar en iedereen is samen tegen elkaar. Over drie weken al in de winkels!! 

» LEES HIER VERDER ...

The Sound lp's opnieuw uit op vinyl

Deel dit:

Datum: 16-05-2024

the-sound-2024-vinyl-heruitgaves
 

Benedict October - And then the Ocean

Benedict October - And then the Ocean

Deel dit:

Datum: 10-05-2024

In samenwerking met ons eigen platenlabel komt vrijdag 17 mei een oprecht prachtig album uit. And Then The Ocean is het tweede album van Benedict Ocotber. Het is het vervolg op ‘You Can Tell Me Nothing That I Should’ dat nog onder de naam Benedict werd uitgebracht. Benedict October is het muzikale alter-ego van Martijn Smits. Het thema van dit nieuwe album is de Liefde na de dood. Als gevolg van de dood van Smits' vader is het album veel persoonlijker geworden dan de bedoeling was. Door middel van de werkelijk waar ongekend mooi geschreven teksten geeft Smits zich helemaal bloot. De muziek is van dezelfde pracht als die teksten. De sound is soms groots en theatraal en op andere momenten weer heel erg klein, kwetsbaar en intiem. In de kern zijn het echter allemaal popliedjes die mensen die van bands als Tindersticks, The National, David Bowie, Nick Cave en Roxy Music/Bryan Ferry houden gegarandeerd mooi zullen vinden. 

 

» LEES HIER VERDER ...
Iron & Wine - Light Verse

Iron & Wine - Light Verse

Deel dit:

Datum: 26-04-2024

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar I&W is een behoorlijk solide artiest met maandelijks 4 miljoen luisteraars en meer dan een miljoen volgers. Sam Beam maakte tot dusver zes albums waarvan er geen een tegenviel en die zelfs zijn status stukje bij beetje hebben vergroot. Album nummer zeven, ‘Light Verse’, ontstond pas na covid, toen Beam’s hoofd helemaal niet naar muziek maken stond - it completely paralyzed the songwriter in me - en hij juist heel veel voldoening haalde uit het huiselijke bestaan; vrienden, familie, tuinieren, koken, alles behalve muziek maken. Het was de ‘Lori’ ep die Sam weer aan de praat kreeg, het vuur aanwakkerde. Tien songs over acceptatie van ongeluk en ouder worden… the disquiet of middle-aged frailty and brokenness. Track by track, its equal parts elegy, kaleidoscope, truth, and dare. IJzersterke plaat en luister vooral naar het duet met Fiona Apple. Light Verse is  te koop op CD en op (geel gekleurd) vinyl. 

» LEES HIER VERDER ...

Nieuw album David Gilmour - Luck and Strange

Deel dit:

Datum: 24-04-2024

david-gilmour-2024-luck-and-strange

Record Store Day releases nu online!

Deel dit:

Datum: 23-04-2024

record_store_day_releases_online_kopen

Bekijk ons complete weblog