webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
blaudzun-lonelyzappa-mothers-71FRANK-BOEIJEN-SUBLIEM--GEBAARKroese Jaarlijst 2021neil-young-crazy--horse--barnvolbeat--servant-of-the--mindRAISE--THE-ROOF---PLANT--KRAUSSspringsteen no nukes concert
Band of Horses - Things are great

Band of Horses - Things are great

Deel dit:

Datum: 20-01-2022

Los van het feit dat Band of Horses mooie liedjes schrijven, is het grootste pluspunt van de band toch zeker wel de stem van zanger Ben Bridwell. De beste man is gezegend met de stem van een engel die het meent. Things are great is hun zesde album en man oh man wat zijn we hier blij mee. De eerlijkheid gebiedt ons namelijk te zeggen dat na hun magistrale eerste twee albums de kwaliteit van de liedjes op album 3, 4 en 5, naar onze mening, toch wel een tikkie minder werd. De stem van Bridwell trok ons iedere keer weer over streep, gelukkig, maar ons enthousiasme was toch iets minder groot. Vanochtend hebben we Things are great  twee keer integraal kunnen beluisteren en we werden collectief weer ouderwets Band-of-Horses-blij. De songs zijn weer sterk en Bridwell's stem klinkt nog steeds als nederdalend vanuit de hemel. Super toffe plaat! Op CD en op LP. 

» LEES HIER VERDER ...
Blaudzun - Lonely City Exit Wounds

Blaudzun - Lonely City Exit Wounds

Deel dit:

Datum: 19-01-2022

Geschreven alsof het zijn laatste album is, met de gedrevenheid van een debuut; Blaudzun is terug en presenteert dit jaar Lonely City Exit Wounds, misschien wel zijn meest urgente en troostvolle plaat ooit. Het album werd geschreven in een tijd waarin alles ineens tot stilstand kwam en de vaart de volkeren werd verstomd door een oorverdovende stilte. Vanuit deze stilte ontvouwt zich nu een nieuwe tijd, vereeuwigd door Blaudzun in 12 puntgave songs.  “De songs op dit album hebben soms de schijn van opgewektheid maar zijn in de kern angstaanjagend. Pas nadat je dat ondergaat en meemaakt, is er een kans dat je hun ware aard ontdekt en wellicht troost vindt. Dat hoop ik tenminste.” – Blaudzun. De openings track Lonely City Exit Wounds start waar  ...

» LEES HIER VERDER ...
Pip Blom - Welcome Break

Pip Blom - Welcome Break

Deel dit:

Datum: 18-01-2022

Een jaar of twee geleden werden we verblijd met Boat, het ontwapenende debuut van dit viertal uit Amsterdam. Onbevangen, heerlijk pakkende indie, wat wilden we nog meer? Juist: we willen dolgraag een opvolger die net zo lekker vrolijkmakend wegluistert. Welnu, die hebben we gekregen! Sterker nog, met Welcome Break (de titel verwijst naar een keten van Engelse wegrestaurants) doet Pip Blom een flinke stap vooruit. De songs zitten beter in elkaar, gelaagder zo u wil (let op de trombone in Different Tune, en de mooi vervlochten gitaarlijnen overal), terwijl ze nog net zo fris en minstens zo catchy zijn als voorheen. De zang is minder nonchalant, en de refreinen van You Don’t Want This en Keep It Together zitten meteen muurvast in je hoofd. It Should Have Been Fun en I Know I’m Not Easy To Like zijn lekker stekelig, terwijl Pip Blom op Different Tune en Faces een gevoelige kant laat zien. We kunnen kort zijn: hartstikke toffe plaat. Verkrijgbaar op CD en LP. 

» LEES HIER VERDER ...
Nu bestelbaar, Subliem Gebaar op vinyl

Nu bestelbaar, Subliem Gebaar op vinyl

Deel dit:

Datum: 15-01-2022

De meest gesteld vraag aan ons de afgelopen weken was wanneer het gisteren uitgebracht album Subliem Gebaar uit gaat komen op vinyl. Tot vanochtend hadden we daar geen antwoord op, maar nu weten we het antwoord: vrijdag 29 april ligt Subliem Gebaar op LP in de winkels!  De LP wordt geperst op mooi transparant blauw vinyl en gaat (bij ons) € 24,99 kosten. Er worden maar 1.250 stuks van gemaakt en ze worden allemaal met de hand genummerd. 

» LEES HIER VERDER ...
Nieuwe, uitgebreide LP versie Golden Earring's Moontan

Nieuwe, uitgebreide LP versie Golden Earring's Moontan

Deel dit:

Datum: 14-01-2022

Volgende maand verschijnt er van Golden Earring een nieuwe vinylversie van hun klassieker Moontan. Het is niet de eerste lp versie van Moontan, maar speciaal aan deze nieuwe versie is, behalve dat de lp geperst is op transparant vinyl, dat er drie nog niet eerder uitgebrachte mixen en vier bonustracks op te beluisteren zijn.   

» LEES HIER VERDER ...
Frank Zappa & the Mothers '71

Frank Zappa & the Mothers '71

Deel dit:

Datum: 13-01-2022

Net aangekondigd! Deze erg mooie 8CD boxset, uitgegeven in verband met het 50 jarig jubileum. De box bevat de complete Fillmore East-tapes, met daarop elke noot gespeeld gedurende 4 shows (verdeeld over 2 dagen) in de Fillmore East, inclusief de toegift van John Lennon en Yoko Ono. Ook bevat de boxset het complete concert van de laatste show in het Rainbow Theatre in Londen, Engeland, waar Zappa destijds van het podium werd geduwd. In de slipstream van deze release, wordt ook nog de 3LP vinylversie van Fillmore East '71 en de 3LP vinylversie van Rainbow Theater '71 uitgebracht. 

» LEES HIER VERDER ...
Bonobo - Fragments

Bonobo - Fragments

Deel dit:

Datum: 12-01-2022

Fragments is alweer het 10de album van Bonobo. Het album telt 12 tracks en is zijn meest emotionele en intense album ooit. Het album is geproduceerd en gemixed door Bonobo, aka Simon Green, zelf.  Het is geen verrassing dat Fragments Bonobo's meesterwerk is. Het album is een serie van 12 sonische affirmaties, waaronder 6 tracks in samenwerking met Miguel Atwood-Ferguson, Jordan Rakei, O'Flynn, Jamila Woods, Joji en Kadhja Bonet, met enkele van de hardste en meest dansbare grooves die Green ooit heeft gemaakt. De ballads zijn overal perfect geplaatst; ze vangen een wereld in beweging en gloeien van hoop. Het uitwerken van de ideeën vergde aanvankelijk veel ...

» LEES HIER VERDER ...
Dope Lemon, het chillproject van Angus Stone

Dope Lemon, het chillproject van Angus Stone

Deel dit:

Datum: 12-01-2022

Angus Stone is de mannelijke helft van het muzikale familieduo Angus & Julia Stone, die bekend staan om hun aangename indiefolkliedjes. Angus vindt in zijn soloproject DOPE LEMON de ruimte om een andere weg in te slaan en uitgesponnen, psychedelische slackerrock te creëren. Na Honey Bones en Smooth Big Cat is Rose Pink Cadillac alweer het derde DOPE LEMON album. De ontspannen en zomerse single 'Rose Pink Cadillac' opent het album sterk, goed gevonden is de sample van Jungle Fever van The Chakachas in 'Howl With Me' en het iets stevigere 'God's Machete'. Verder blijft het ultieme chillmuziek geschikt voor een lome zondagmiddag.

» LEES HIER VERDER ...
The Weeknd - Aftermath

The Weeknd - Aftermath

Deel dit:

Datum: 07-01-2022

Vandaag verraste The Weeknd iedereen met de digitale release van het nieuwe album Dawn FM. Dawn FM is het vijfde studioalbum van The Weeknd. Naast de single Sacrifice bevat het album ook de hit Take My Breath. Met medewerking van o.a. (en niemand minder dan!!) Tyler The Creator, Lil Wayne en Quincy Jones. Dawn FM komt over drie weken al uit op CD (in 2 versies!!). De LP komt wat later, eind april. 

» LEES HIER VERDER ...
Frank Boeijen - Subliem Gebaar

Frank Boeijen - Subliem Gebaar

Deel dit:

Datum: 05-01-2022

Vrijdag 14 januari brengt Frank Boeijen zijn nieuwe album Subliem Gebaar uit. Het is zijn dertigste album en komt die dag uit op CD. Er staan dertien nieuwe liedjes op. ALS JE SUBLIEM GEBAAR BIJ ONS VOOR 12 JANUARI BESTELT, MAAK JE OOK NOG KANS OP HET TERUGSTORTEN VAN HET AANKOOPBEDRAG

» LEES HIER VERDER ...
40 jaar De Dijk

40 jaar De Dijk

Deel dit:

Datum: 03-01-2022

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van De Dijk verschijnt deze uitgebreide 24CD-boxset 40 Jaar De Dijk. De box bevat alle studio albums die De Dijk in die 40 jaar uitbracht, plus de live albums De Dijk Live, Dijkers En Strijkers en het niet eerder op CD verschenen De Dijk In Paradiso 2019. Als extra is de box ook nog inclusief de bonus CD Curiosa met daarop onder meer duetten, live opnames en b-kantjes.

» LEES HIER VERDER ...
J.W. Roy - Kouwe Kermis boek+CD

J.W. Roy - Kouwe Kermis boek+CD

Deel dit:

Datum: 28-12-2021

De leegte die afgelopen jaar voelbaar werd, herinnerde JW Roy aan de ruimte en rust uit zijn jeugd. Sterker nog, het wakkerde de gedachte aan dat hij een wat leger leven eigenlijk heel fijn vindt. JW besloot het idee te onderzoeken en dit al schrijvende vast te leggen. Kouwe Kermis is het resultaat van dat onderzoek. Het is een album met acht persoonlijke maar vooral ook herkenbare liedjes, gebundeld in een mooi boekwerk waarin JW niet alleen de verhalen achter de nummers blootgeeft, maar waarin ook veel foto’s uit de regio en persoonlijke geschiedenissen te lezen zijn die door iedereen herkend zullen worden

» LEES HIER VERDER ...
Merol - Troostprijs

Merol - Troostprijs

Deel dit:

Datum: 21-12-2021

Net aangekondigd, 'Troostprijs', het langverwachte debuutalbum van Merol! Troostprijs is een frisse, eigenzinnige album geworden met muziek die je troost. Troost bij angst om te mislukken, om buiten de boot te vallen, bij fomo maar ook bij perfectionisme. De plaat is een ode aan alle laatbloeiers en buitenbeentjes. "Trek je niets aan van de verwachtingen van anderen en leg je eigen lat. Geef mij die Troostprijs maar.” aldus MEROL. Troostprijs is een hedendaagse popplaat op z’n MEROL’s: eerlijk, empowerend en sexy. Naast de hit ‘vol’ bevat het album ook de singles ‘patronen’ en ’gemengde signalen’.

» LEES HIER VERDER ...
Neil Young & Crazy Horse - Barn

Neil Young & Crazy Horse - Barn

Deel dit:

Datum: 11-12-2021

'Barn' is het nieuwe album van Neil Young & Crazy Horse.  Het album bestaat uit tien nieuwe nummers die qua sound de rustige kant laat horen van de good old Young - Crazy Horse combinatie. 'Barn' is de afgelopen zomer opgenomen onder een volle maan, in een gerestaureerde 19e-eeuwse schuur hoog in de bergen. Een omgeving waar de band zich meteen thuis voelde. De atmosfeer zorgde ervoor dat de prachtige liefdesliedjes, de reflecterende ballads en krachtige rockers die nu op 'Barn' gevangen staan, makkelijk en spontaan tot leven kwamen. 'Barn' is verkrijgbaar op CD, LP en een luxe LP+CD+Bluray box

» LEES HIER VERDER ...
Bekijk ons complete weblog