webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Editors--Ebm-ALBUMTaylor Swift - Midnightsbootleg 7 milesPINK-FLOYD---ANIMALSOzzy Osbourne Patient Number 9will-off-the-peopleKhruangbin_Vieux_Farka_Toure/AliReturn of the Dream Canteen
Bruce Springsteen - Only the strong survive

Bruce Springsteen - Only the strong survive

Deel dit:

Datum: 03-10-2022

Er gingen al wat geruchten de ronde omtrent een nieuw album van Bruce Springsteen en de geruchten bleken waar te zijn. Het album heet Only the strong survive en het is een album gevuld met soul-covers. Met Only the strong survive brengt Springsteen een ode aan de talloze hits die soullabels als Motown en Stax en songwriters/producers als bijvoorbeeld Gamble & Huff hebben voortgebracht. Met het uitbrengen van dit cover-album wil Springsteen zijn liefde voor de soulmuziek tonen en overbrengen op een groter publiek. Only the strong survive komt uit CD en op twee soorten vinyl. 

» LEES HIER VERDER ...
David Bowie - A Divine Symmetry

David Bowie - A Divine Symmetry

Deel dit:

Datum: 30-09-2022

In december 1971 bracht David Bowie zijn meesterwerk Hunky Dory uit. Eind november komt er een nieuwe Bowie release uit waarop tracks staan die uit de periode van 12 maanden voorafgaand aan de Hunky Dory release  komen. De boxset heet A Diviny Symmetry: An alternative Journey through Hunky Dory. Het album komt uit als 1LP en als luxe 4CD+ Bluray Audio boxset.  

» LEES HIER VERDER ...
Nieuw album Bjork

Nieuw album Bjork

Deel dit:

Datum: 28-09-2022

De lancering van een nieuw Björk album gaat nooit op de gebruikelijke manier. De aankondiging is anders, de informatiestroom op z’n zachtst gezegd onorthodox en de timing veranderlijk. Maar het belangrijkste blijft dat een nieuw Björk album altijd prettig ongewoon, veelzijdig en onvoorspelbaar is. ‘Fossora’ is bovenal een kunstwerk, een statement, een eigen universum en ook nog een innemende plaat. Björk bedacht het titelwoord zelf en het betekent volgens haar zoiets als zij die graaft. In een statement verklaart Björk dat een album altijd begint met een gevoel dat ze probeert vorm te geven in een sound. In die context hing de sound van ‘Utopia’ in de lucht en staat die van ’Fossora’ met beide benen op de grond…. so sonically it is about bass, heavy bottom-end , we have 6 bass clarinets and punchy sub. En hoe ervaar je het nu als je met 7 miljard mensen in dezelfde quarantaine-stand staat, dan schiet je vanzelf wortel op je verblijfplaats.

» LEES HIER VERDER ...
Buddy Guy - The Blues don't lie

Buddy Guy - The Blues don't lie

Deel dit:

Datum: 27-09-2022

The Blues don't lie komt precies uit op de dag dat Guy 65 jaar geleden 1957 met de trein in Chicago aankwam. Hij kwam toen uit Baton Rouge, Louisiana, met alleen wat kleren en een gitaar op zijn rug. Zijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn en hij werd opnieuw geboren in de blues. 'The Blues Don't Lie' vertelt het verhaal van zijn levenslange reis. Terugkijkend op dit oeuvre zegt Buddy: 'Ik heb ze allemaal beloofd: B.B., Muddy, Sonny Boy, zolang ik leef, zal ik de blues levend houden.' Hij heeft dat inderdaad opnieuw bewezen en zegt: 'Ik kan niet wachten tot de wereld mijn nieuwe album hoort, want 'The Blues Don't Lie'.

» LEES HIER VERDER ...
John Fullbright is terug met Liar

John Fullbright is terug met Liar

Deel dit:

Datum: 26-09-2022

Tien jaar alweer debuteerde John Fullbright met het schitterende From The Ground Up. Hiermee leverde hij een soort instant Americana-klassieker af, die hij twee jaar later vervolgde met het sobere Songs. Daarna werd het stil rond John Fullbright. Slechts in omgeving Tulsa, Oklahoma was hij nog wel op het podium te vinden, net zo vaak in bands van anderen. Gelukkig is er nu The Liar, waarop hij laat horen dat hij songwriten en zingen nog niet verleerd is. Sterker nog, doordat de jaren erover heen zijn gegaan, klinkt zijn muziek doorleefder. Zoals in het openingsnummer Bearden, 1645 waar piano en slidegitaar mooi in elkaar overlopen. Prachtig is Paranoid Heart. De tracks zijn afwisselend, van traditionele country tot American songbook. Poster Child echoot held Tom Waits. Heerlijk ook om de mondharmonica weer te horen. John Fullbright is terug en dat is goed nieuws.

» LEES HIER VERDER ...
Editors - EBM

Editors - EBM

Deel dit:

Datum: 21-09-2022

Editors is terug met hun zevende studioalbum ‘EBM’. Editors is een band ie nooit creatief stil heeft gestaan en 'EBM' is een ademloos zware stap omhoog en Editors' meest linkse materiaal tot nu toe - een opwindende, niet aflatende stuwkracht van krachtige elektro-industriële rock. De albumtitel is een acroniem van Editors en Blanck Mass, maar ook een wetende verwijzing naar Electronic Body Music, het krachtige geluid dat zijn oorsprong vond in de jaren tachtig en dat een enorme invloed heeft gehad op het nieuwe materiaal van Editors, waar de synths van bands als Nitzer Ebb, Front 242 en DAF duister hameren tussen rookmachines, stroboscooplampen en de geur van leer.  Vorige maand bracht de band al het voorproefje ‘Heart Attack’ uit en kondigden zij aan dat Benjamin John Power, a.k.a. Blanck Mass, een nieuw fulltime bandlid is van Editors. 

 

» LEES HIER VERDER ...
Dr. John - Things Happen That Way

Dr. John - Things Happen That Way

Deel dit:

Datum: 20-09-2022

Things Happen That Way is het postume album van de legendarische Dr. John. In de loop van zijn zes decennia lange carrière belichaamde Dr. John een bijna mythische veelheid aan muzikale identiteiten: wereldwijde ambassadeur van New Orleans funk en jazz en R&B, visionaire bluesman, rock-'n-roll-innovator, eenmalige top 10-hitmaker, zelfgezalfde en massaal vereerde hogepriester van psychedelische voodoo. Op Things Happen That Way onthult de zesvoudig Grammy-winnende Rock & Roll Hall of Famer, ook wel bekend als Malcolm John 'Mac' Rebennack Jr., nog een andere dimensie van zijn enorme muzikaliteit: een levenslange affiniteit voor klassieke country & western , wiens liedjes hij voor het eerst ontmoette via de 78-toerenplaten die vaak werden gedraaid in de elektronicawinkel van zijn vader.

» LEES HIER VERDER ...
Tamino - Sahar

Tamino - Sahar

Deel dit:

Datum: 19-09-2022

Sahar is de langverwachte opvolger van de succesvolle EP die Tamino in 2017 en het debuutalbum Amir dat hij in 2018 uitbracht. Na het winnen van een radiowedstrijd ging het erg hard met de Belgische Tamino. Als snel stond hij op de grootste podia. Ook internationaal oogstte hij succes. De afgelopen covid-jaren zijn door Tamino aangegrepen om dit nieuwe album te schrijven. Deze zomer speelde Tamino op veel muziekfestivals en de reacties daarop waren super positief.  
 

» LEES HIER VERDER ...
Vieux Farka Toure & Khruangbin - Ali

Vieux Farka Toure & Khruangbin - Ali

Deel dit:

Datum: 18-09-2022

Sommige combinaties zijn zo vanzelfsprekend dat je je niet eens meer afvraagt waarom ze er nu pas zijn. De manier waarop Khruangbin op dit 'Ali'-album de basis legt voor de ongebreidelde vrijheid van de Malinese gitarist is fabuleus. Met het Khruangbin grondtoon-fundament kan de zoon van Ali Farka Toure geweldig uit de voeten. Daarnaast past de relaxte reggae exotica van Khruangbin super goed bij de nerveuze stijl van de jonge Toure. ‘Ali’ is een prachtig eerbetoon aan Ali Farka Toure. Het repertoire is een overwogen kris kras keuze uit Toure's imposante catalogus. 

» LEES HIER VERDER ...
Nieuwe vinylversie Golden Earring - Naked Truth

Nieuwe vinylversie Golden Earring - Naked Truth

Deel dit:

Datum: 14-09-2022

Naked Truth was destijds een super succesvol album. Oorspronkelijk uitgebracht 1992 en gevuld met live en akoestisch gespeelde nummers. Tot de setlist behoorden o.a. “Another 45 Miles”, “Radar Love”, “Twilight Zone”, “Why Do I”, “Long Blond Animal”, “Weekend Love” en “Eight Miles High”. Deze nieuwe versie is geperst op goud gekleurd vinyl. Beperkte oplage van maar 2000 exemplaren! 
 

» LEES HIER VERDER ...
Miles Davis Bootleg Series 7

Miles Davis Bootleg Series 7

Deel dit:

Datum: 13-09-2022

Dit is het zevende deel in de bekende archiefreeks die in 2011 begon en een mooie en uitgebreid beeld wierp op verschillende tijdperken van de carrière van Miles Davis. Deze box belicht de periode 1982-1985. In de jaren tachtig was populaire muziek overgegaan op een soepeler, op elektronische muziek gebaseerd, geluid dat de stoom van voorgaande jaren verruilde voor ingetogen arrangementen die bedoeld waren om vrede en diepe reflectie op te roepen. Miles Davis omarmde dit tijdperk en haalde inspiratie uit FM-radio en het nieuwe en populaire muziekvideokanaal MTV. Op 'That's What Happened' staat bijna 4 uur niet eerder uitgebrachte muziek, waaronder 2 cd's met studiomateriaal van 1982 tot 1985 plus nog een cd met een complete show van Miles' optreden op het Montreux Jazz Festival  in 1983. Uit op CD en op vinyl.  

» LEES HIER VERDER ...
Suede back to basics met Autofiction

Suede back to basics met Autofiction

Deel dit:

Datum: 12-09-2022

Dit nieuwe album van Suede klinkt ruw, ongepolijst en ontzettend levenslustig. De band noemt het zelf ‘back to basic’. Je voelt dezelfde urgentie die het titelloze debuut ooit ook had. Je merkt hoe gemakkelijk de vele geweldige toegankelijke refreinen en koortjes zich als muzikale oorwurmen in je brein nestelen. Je weet ineens weer hoe verslavend de uitwerking van Suedeliedjes (alle elf, ja!) kan zijn. Het album heeft als titel Autofictie: een gefictionaliseerde autobiografie, zo staat ergens op internet te lezen. Zou dat iets zeggen over de teksten van zanger Brett Anderson? Jazeker, die boodschappen zijn rechtdoorzee en misschien wel openhartiger en eerlijker dan ooit. Kortom: vergeet de gecompliceerde benaderwijze van ... 

» LEES HIER VERDER ...
Pink Floyd Animals 2018 remix

Pink Floyd Animals 2018 remix

Deel dit:

Datum: 10-09-2022

Opgenomen in 1976 en uitgebracht in januari 1977 was Animals het tiende studio-album van Pink Floyd. De productie was in handen van de band zelf, die destijds uit David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters en Richard Wright bestond. Deze 2018 remix komt half september uit en komt als CD, Bluray, Lp en een luxe boxset waar alle versies in zitten. 

» LEES HIER VERDER ...
Jimi Hendrix Experience Live At The L.A. Forum 1969

Jimi Hendrix Experience Live At The L.A. Forum 1969

Deel dit:

Datum: 09-09-2022

Op Live At The L.A. Forum horen we een bijzonder sterk optreden van de Hendrix Experience, gespeeld op 26 april 1969. In een uitverkocht huis scheurden Hendrix, drummer Mitch Mitchell en bassist Noel Redding door een unieke set met niet alleen hoogtepunten als I Don't Live Today, Purple Haze, Red House, maar ook een verbazingwekkende medley van Voodoo Child (Slight Return ) en Cream's Sunshine Of Your Love. Voor deze release is de originele 8 tracks mastertape opnieuw gemixt door Eddie Kramer, Hendrix's oude engineer. Het album wordt aangevuld met linernotes van Billy Gibbons van ZZ Top, die destijds bij de show aanwezig was. Uit op LP en op CD.   

» LEES HIER VERDER ...
Bekijk ons complete weblog