webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
Bohemian_Rhapsodywithin-temptation-resistborneman-robin-folklore-3-cradle-treespringsteen-on-broadway-cd-lpde-staat-bubble-gum-lp-cd-limited-vinyl
Win een huiskamerconcert van Robin Borneman

Win een huiskamerconcert van Robin Borneman

Deel dit:

Datum: 04-02-2019

Vrijdag 22 februari brengt Robin Borneman het album ‘Folklore III: The Cradle Tree’ uit. Met deze release voltooit Borneman zijn ambitieuze ‘Folklore’ drieluik. Het album wordt uitgebracht op CD en op vinyl, als LP+CD. De releaseshow is dezelfde dag in een reeds lang uitverkocht Doornroosje, Nijmegen. 

ALS JE BIJ ONS FOLKLORE III: THE CRADLE TREE BESTELT, MAAK JE KANS OP HET WINNEN VAN EEN HUISKAMERCONCERT VAN ROBIN BORNEMAN BIJ JOU THUIS. BIJ BESTELLEN / RESERVEREN VIA DE SITE HOEF JE NIETS SPECIAALS TE DOEN. OP BASIS VAN JE BESTELLING DOE JE AUTOMATISCH MEE. BIJ AANKOOP OF RESERVEREN IN DE WINKEL, MELD DAN AAN DE BALIE EVEN DAT JE MEE WIL DOEN. DE ACTIE GELDT UITERAARD OOK VOOR IEDEREEN DIE HET ALBUM AL BESTELD HAD.

» lees verder
Zangeres Daughter brengt solo-album uit: Ex:Re

Zangeres Daughter brengt solo-album uit: Ex:Re

Deel dit:

Datum: 30-01-2019

Ex:Re is het soloproject van Elena Tonra, de zangeres van de band Daughter. Op haar solo-album brengt Elena donkere, sferische muziek die je bij de strot grijpt. Dit luister je dan ook niet zomaar even tussendoor. Hier moet je voor gaan zitten én tot in het uiterste van genieten. Het liefst met je ogen dicht, jezelf laten onderdompelen in de pracht van haar stem en de doordachte kilheid van de arrangementen. Met dit solodebuut slaat Ex:Re een brug tussen ambient, triphop én post-punk op een poëtische manier zoals je dat maar zelden hoort.

» lees verder
Win een door Andy Burrows gesigneerde canvas

Win een door Andy Burrows gesigneerde canvas

Deel dit:

Datum: 25-01-2019

Vrijdag 1 februari ligt 'Reasons ts stay Alive' in de winkels. Het album is het resultaat van een samenwerking tussen Burrows en auteur Matt Haig, waarbij het boek ‘Reasons To Stay Alive’ van Haig het middelpunt vormt. De nummers zijn geïnspireerd door het boek, met songteksten van Haig en muziek van Burrows. Reasons To Stay Alive, een titel die de thema's en invloeden van het autobiografische boek van Haig erkent, is een uniek project: een rijke, kleurrijke reeks van moedige, klassieke liedjes. 

ACTIE!!  ALS JE BIJ ONS 'REASONS TO STAY ALIVE' OP CD OF LP AANSCHAFT, MAAK JE KANS OP HET WINNEN VAN EEN DOOR ANDY BURROWS GESIGNEERD CANVAS!!

» lees verder
Indian Askin - Another Round

Indian Askin - Another Round

Deel dit:

Datum: 21-01-2019

 ‘Another Round’ is de opvolger van het drie jaar geleden uitgebrachte, erg mooie, debuutalbum ‘Sea Of Ethanol’. De release van Another Round volgt nadat in het afgelopen jaar al vier nummers, respectievelijk ‘I Feel Something’, ‘I Know How To Party’, ‘On and On’ en ‘Keep It To Myself’ wereldkundig gemaakt zijn. Hoewel het album de titel 'Another Round' meegekregen is 'Another Round' zeker geen herhalingsoefening. Het album klinkt voller, vetter, diverser en ... erg internationaal.

» lees verder
Bestel nu de BOHEMIAN RHAPSODY film en maak kans op een Gratis CD

Bestel nu de BOHEMIAN RHAPSODY film en maak kans op een Gratis CD

Deel dit:

Datum: 20-01-2019

BOHEMIAN RHAPSODY was een van de meest succesvolle films van 2018. De film is een oprechte ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.

BESTEL NU BIJ ONS DE DVD OF BLURAY VAN 'BOHEMIAN RHAPSODY' EN MAAK KANS OP HET WINNEN VAN EEN GRATIS EXEMPLAAR VAN DE CD VAN HUN CLASSIC ALBUM 'A NIGHT AT THE OPERA'. 

» lees verder
Deerhunter - Why hasn't everything already disappeared?

Deerhunter - Why hasn't everything already disappeared?

Deel dit:

Datum: 18-01-2019

Na het indrukwekkende album Fading Frontier uit 2015 keert Deerhunter, de rond rond Bradford Cox, terug met Why Hasn’t Everything Already Disappeared? Op Why hasn't ... album speelt Cate Le Bon een gastrol en zij was tevens betrokken bij de productie. Daarnaast is het vooral weer een album Cox zelf geworden waarop Cox als songschrijver uitstekend in vorm is. Mentaal waarschijnlijk ook, want hij spoort vooral aan om te genieten van de meest basale dingen in het leven. Alles verandert sneller dan je denkt, dat weet hij, met zijn kwakkelende gezondheid, als geen ander. 

» lees verder
Steve Gunn - Unseen in between

Steve Gunn - Unseen in between

Deel dit:

Datum: 16-01-2019

Van Steve Gunn verschenen er talloze instrumentale gitaaralbums, maar dit nieuwe album is zijn vierde waarbij de focus meer ligt op zang en liedschrijven. De meestergitarist, die eerder in Kurt Vile's begeleidingsband The Violaters speelt, houdt het uiteraard wel gitaar georiënteerd, maar dit tweede album voor het Matador label is wel een stuk akoestischer van toon dan diens voorganger Eyes On The Lines. Wat dat betreft weet hij hier het beste van zijn vorige albums te combineren. Er klinken aangenaam herhalende melodieën en verrassend ontluikende liedjes die de luisteraar meteen weten mee te voeren. 

» lees verder
Joe Jackson super vitaal op 'Fool'

Joe Jackson super vitaal op 'Fool'

Deel dit:

Datum: 15-01-2019

Fool is de twintigste plaat van de Engelse zanger die 40 jaar geleden doorbrak met het inmiddels klassieke album Look Sharp. Op Fool keert Joe, na talloze muzikale zijpaden bewandeld te hebben, weer terug bij waar hij het beste in is: ogenschijnlijk simpele maar o zo doeltreffende, pakkende en energieke popliedjes. Hoogtepunt is wel Fabulously Absolute, een ijzersterk liedje dat zo op Look Sharp had kunnen staan. Jackson is in topvorm, dus we kijken al uit naar het voorjaar, wanneer hij weer door ons land toert. 

» lees verder
Nieuw sterk album van Sharon van Etten

Nieuw sterk album van Sharon van Etten

Deel dit:

Datum: 14-01-2019

In de afgelopen vier jaar dat er geen plaat van haar uitkwam, zat Sharon Van Etten niet bepaald stil. Ze acteerde in de nieuwe Netflix hitserie ‘The OA’, zat in de revival versie van ‘Twin Peaks’ en schreef een filmscore en een song voor Tig Notaro’s show ‘Tig’. En ondertussen beviel ze ook nog van haar eerste kind. Duidelijk dat Sharon in een enorme flow zit en daar is ‘Remind Me Tomorrow’ het absolute hoogtepunt van. Ze luisterde veel naar Portishead (’Third’), Nick Cave (‘Push The Sky Away’) en naar het ontwrichtende Suicide. Allemaal referenties die sporen hebben nagelaten in de tien songs, maar geen van allen een duidelijke verwijzing zijn. Van Etten zit in die onwaarschijnlijke stroomversnelling die soms klinkt als Lucinda Willams treurzang, Bruce Springsteen of Siouxsie & The Banshees. Producer John Congleton laat veel songs klinken als bonkende hartkleppen, als geheel, bijkans een enkel instrument. Ze hebben bijna allemaal een verrassende productionele wending die het zaakje volledig op z’n kop zet. Wat dat betreft is ‘Remind Me…’ bijna te vergelijken met Low’s laatste album ‘Double Negative’… piano keys that churn, deep drones, distinctive sharp drums. Eindejaarslijstjesmateriaal. Nu al.  

» lees verder
Nieuw op Kroese Records: Juneville - Obey the Heart

Nieuw op Kroese Records: Juneville - Obey the Heart

Deel dit:

Datum: 10-01-2019

Morgen, vrijdag 11 januari wordt er via ons Kroese Records platenlabel de nieuwe CD uitgebracht. Het is de tweede CD van Juneville, getiiteld 'Obey the Heart'. Op de CD laat de band zich nadrukkelijk van zijn extraverte kant zien. In tijden van leugens en machtsmisbruik brengt de Nijmeegse band Juneville een ode aan oprechtheid. Het aanstaande album Obey The Heart draait daarom om hartstocht in al zijn vormen. 

» lees verder
Zondag 20 januari Instore-event met Torre over Bubble Gum

Zondag 20 januari Instore-event met Torre over Bubble Gum

Deel dit:

Datum: 08-01-2019

Fans van De Staat hebben vanaf nu een goede reden om zondagmiddag 20 januari vrij te houden, of om de reeds gemaakte plannen volledig om te gooien. We hebben namelijk iets veel leukers in de aanbieding!! 

Die zondagmiddag houden we namelijk  ‘An afternoon with Torre Florim van De Staat'. Dit event gaat over hun nieuwe album Bubble Gum. Tijdens deze middag, zal Torre (misschien ook nog wel samen met één of meerdere andere bandleden) vertellen over het creatieproces van hun nieuwe album Bubble Gum & over wie/wat er van invloed is geweest op de plaat. Ook zal hij enkele tracks laten horen en er zal tijd en ruimte zijn om hem vragen te stellen.  Winkel Nijmegen 20 januari: van 17.00 -18.00 uur.

» lees verder
De eerst muzikale tip van 2019: Old Sea Brigade

De eerst muzikale tip van 2019: Old Sea Brigade

Deel dit:

Datum: 06-01-2019

Er zijn van die albums waarvan we het zonde zouden vinden als die geen aandacht zouden krijgen. Ode to a Friend van Old Sea Brigade is er zo één. Old Sea Brigade is het project van de uit Nashville afkomstige Ben Cramer. Na in een aantal bands te hebben gespeeld, koos Ben, na de zoveelste band break-up, ervoor om solo te gaan. Dat resulteert in een prachtig rustig singer-songwriter album dat beslist een aanrader is voor mensen die van de muziek van Bon Iver, S. Carey, Luke Sital Singh en (het vroege werk van ) James Vincent McMorrow houden. Als je op 'Lees hier verder' op op de afbeelding van de hoes klikt, kom je op een pagina waar je drie complete nummers kan beluisteren en bekijken. 

Even ter info ... de release is, een paar dagen na het schrijven van dit stukje, helaas uitgesteld naar vrijdag 1 februari. 

» lees verder
Kroese Presents: Bony King of Nowhere in Luxor Live

Kroese Presents: Bony King of Nowhere in Luxor Live

Deel dit:

Datum: 30-12-2018

Samen met Luxor Live organiseren we vrijdag 8 februari weer een mooi concert. Het uit België afkomstige Bony King of Nowhere speelt dan in de bovenzaal. Tickets zijn via de site van Luxor en in onze winkels te koop. 

Het is de afgelopen jaren stil geweest rond The Bony King of Nowhere, héél stil. Na Wild Days uit 2015 ging het huwelijk van Bram Vanparys (zijn echte naam) eraan, maar hij is er weer bovenop. De plaat die hij uit zijn dal meebracht, heet Silent Days, zijn vijfde alweer. The Bony King Of Nowhere is op zoek gegaan naar het pure uit zijn begintijd, gecombineerd met de ervaring in het songschrijven van de latere jaren. Zelf verwoordt hij dit als het in evenwicht brengen van zijn liefde voor de experimenteerdrift van Kid A en het klassieke van Blood on the Tracks.

» lees verder
Industrial Silence van Madrugada eindelijk weer op CD verkrijgbaar

Industrial Silence van Madrugada eindelijk weer op CD verkrijgbaar

Deel dit:

Datum: 29-12-2018

De afgelopen vijf jaar was 'Industrial Silence', het prachtige, uit 1999 afkomstige, debuutalbum van Madrugada, op CD alleen nog maar via het tweedehands kanaal verkrijgbaar. Een doorn in ons oog ...  Nu wordt het album op 19 januari a.s. gelukkig weer opnieuw op CD uitgebracht. Meteen voor een mooie prijs van 8,99. Op dezelfde dag verschijnt het album ook  gelimiteerd op wit vinyl.    

» lees verder
Bekijk ons complete weblog