webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
muzz-cd-lp-muzzrolling-blackouts-c-f-italymoses-sumney-grae-cd-lpfontaines-dc-hero-death-bannerniemandersteskey-brothers-live-forum-cd-lplucinda-williams-good
ROLLING BLACKOUTS COASTAL FEVER - Sideways to new Italy

ROLLING BLACKOUTS COASTAL FEVER - Sideways to new Italy

Deel dit:

Datum: 04-06-2020

Op basis van hun ep's en het ijzersterke debuutalbum Hope Downs hebben wij Rolling Blackouts Coastal Fever in ons hart gesloten. Twee jaar na het debuut is de vijfkoppige band terug met het tweede album Sideways To New Italy. onder leiding van singer-songwriter-gitaristen Tom Russo, Joe White en Fran Keaney keerde de vijfkoppige gitaarpop terug naar Australië na het meedogenloze tourschema dat volgde op Hope Downs. Het gevoel dat de letterlijke en metaforische grond onder hun voeten was verschoven, begon de band te grijpen naar iets betrouwbaars. Voor Keaney vertaalde dat zich in het schrijven van 'pure romantische fictie' en het bewust vermijden van de verleiding van angstaanjagende break-upnummers, terwijl Russo naar ...

» LEES HIER VERDER ...

Onze nieuwe openingstijden, vanaf dinsdag 2 juni

Deel dit:

Datum: 01-06-2020

Vanaf morgen, dinsdag 2 juni passen we onze openingstijden weer aan. We gaan wat langer open. Misschien goed om te weten, vandaag, tweede pinksterdag zijn onze beide winkels gesloten.

LOVE YOUR LOCAL RECORD STORE RELEASES 20 JUNI

Deel dit:

Datum: 28-05-2020

MUZZ, Nieuw project van INTERPOL zanger

MUZZ, Nieuw project van INTERPOL zanger

Deel dit:

Datum: 27-05-2020

De afgelopen jaren is Paul Banks, de zanger van Interpol, tamelijk druk geweest. Interpol tourde intensief voor het 15 jarige jubileum van hun eerste album en brachten in 2018 en 2019 nog een album en ep uit. Toch vindt frontman Paul Banks dat hij nog niet genoeg hooi op zijn vork heeft en richt zich nu volledig op zijn zijprojecten. Hij bracht eerder al twee albums uit onder Julian Plenti en dit Muzz is zijn nieuwste neven-project. Banks vormde de band samen met Matt Barrick (drummer van Jonathan Fire Eater, The Walkman en Fleet Foxes’ liveband) en Josh Kaufman (Bonny Light Horsemen, Day Of The Dead). 

» LEES HIER VERDER ...
THE HOWL & THE HUM - Human Contact

THE HOWL & THE HUM - Human Contact

Deel dit:

Datum: 25-05-2020

Fans van gitaarpop met een groots geluid als bijvoorbeeld The Killers moeten zeker The Howl & The Hum checken. Tijdens de bekende London Calling concerten in Paradiso in 2019 maakte Nederland al kennis met The Howl And The Hum, een band uit het Britse York. Daar deed voorman Sam Griffiths ervaring op als bruiloften zanger en straatmuzikant, terwijl hij tegelijkertijd open mic avonden bezocht om zijn eigen geluid aan de man te brengen. Daar ontmoete hij de rest van de band en nu ligt hier hun debuut LP. Love You Like A Gun opent nog rustig, met nauwelijks percussie, maar daarna barst het gitaar en synth geweld los. Door die twee instrumenten los te laten op de popsongs die het in nature zijn, komt de band ergens uit tussen de Arctic Monkeys en The Boxer Rebellion, welke laatste ook in stemgeluid wel wat overeenkomsten kent. Gecombineerd met ijzersterke songs als Hallo of Hame en '27' maken ze de gewekte verwachtingen helemaal waar.

» LEES HIER VERDER ...
"Nieuw" album NEIL YOUNG

"Nieuw" album NEIL YOUNG

Deel dit:

Datum: 23-05-2020

Dit zou wel eens een heel erg mooie kunnen worden. Vrijdag 19 juni verschijnt er van NEIL YOUNG een nieuw album. Hoewel nieuw ... het album is al maar liefst 46 jaar oud. Het heet Homegrown en is destijds gemaakt net na Young's klassieker Harvest. Het album is echter tot op heden nog nooit uitgebracht. Op Homegrown doen o.a. Levon Helm, Emmylou Harris en Robbie Robertson mee en het wordt opgebracht op CD en op LP. . 

» LEES HIER VERDER ...
BROEDER DIELEMAN - De Liefde is de eerste Wet

BROEDER DIELEMAN - De Liefde is de eerste Wet

Deel dit:

Datum: 20-05-2020

Een nieuw album van Broeder Dieleman is altijd iets waar wij met bovengemiddeld grote belangstelling naar uitzien. De Liefde is de eerste wet is zijn nieuwe collectie van prachtige verhalen in de vorm van dertien liedjes, vakkundig uitgeknipt door broeder Dieleman en ingekleurd door hem en zijn band (o.a. Peter Slager en Frans Grapperhaus). De albumtitel ‘De Liefde is de Eerste Wet’, iis afkomstig uit de 19e eeuw. Het is een tekst die de destijds rondtrekkende kunstenaar Jan de Prentenknipper in de 19e eeuw regelmatig als slogan uitsneed op zijn prachtige gekleurde prenten, die nu nog steeds vele kamers sieren in Zeeland. 

» LEES HIER VERDER ...
Nu te reserveren, de nieuwe BOB DYLAN

Nu te reserveren, de nieuwe BOB DYLAN

Deel dit:

Datum: 14-05-2020

Het hing, na het uitbrengen van het fantastische Murder Most Foul en het al eerder uitgebrachte False Prophet, in de lucht, er komt een nieuwe album van Bob Dylan aan. Het album heet Rough and Rowdy Ways en bevat tien nummers. Rough and Rowdy Ways is Dylan's 39e studio-album en het eerste album met nieuwe werk in acht jaar (Tempest, uit 2012, was de laatste). Rough and Rowdy Ways wordt uitgebracht op een dubbel CD en op een dubbel LP. 
 

» LEES HIER VERDER ...
MOSES SUMNEY - Grae

MOSES SUMNEY - Grae

Deel dit:

Datum: 13-05-2020

De in Amerika geboren van Ghanese ouders singer-songwriter Moses Sumney debuteerde in 2017 met het voortreffelijke Aromanticism. Hierop sprong zijn falsetto stem er onmiddellijk uit, ingebed in ingenieuze muziek met elektronische elementen. Zijn unieke talent werd al erkend door muzikanten zoals James Blake, Flume en Chance The Rapper. Voor zijn nieuwe album heeft Sumney de zaken grootst aangepakt. Het album bestaat uit twee delen, tezamen zijn het maar liefst twintig nummers. Opvallend genoeg weet Sumney zijn muzikale universum verder op te rekken. Zo is Gagarin gebaseerd op een nummer van de overleden jazzheld Esbjörn Svensson. Er is spoken word. Het is meer dan zo maar een plaat, dit is een “work of art”. Thematisch beschrijft hij alle facetten van grijsheid. Virile is dan misschien de meest geschikte single, maar wel met prachtige arrangementen en van een kwaliteit die je ook vindt in klassieke muziek. Zijn eeuwige zoektocht naar vernieuwing maakt dit avant-garde popmuziek van nu.

» LEES HIER VERDER ...
FRANK ZAPPA - The Mothers 1970

FRANK ZAPPA - The Mothers 1970

Deel dit:

Datum: 12-05-2020

Vandaag een mooie verrassing voor de Frank Zappa fans! Ter ere van het 50-jarig jubileum van The Mothers komt deze 4CD box van Frank Zappa en The Mothers uit. Op deze box maar liefst 70 nog nooit eerder officieel uitgebrachte nummers. Een deel van deze tracks, zoals de VPRO Piknik opnames, waren uiteraard wel aI eerder op bootlegs verkrijgbaar. In de band zaten destijds Mark & Howard Kaylan (Flo & Eddie), George Duke, Ian Underwood, Jeff Simmons en Aynsley Dunbar. Bij de studio sessies was Roy Thomas Baker de producer. De live opnames zijn voor het grootste deel door Zappa zelf opgenomen met zijn eigen vier-sporen bandrecorder.

» LEES HIER VERDER ...
FRAZEY FORD - U kin be the Sun

FRAZEY FORD - U kin be the Sun

Deel dit:

Datum: 11-05-2020

Op haar derde album ‘U kin B the Sun’, woont de in Vancouver gevestigde singer / songwriter Frazey Ford in een wereld van vorm veranderende ritmes, waarbij elke beat en groove wordt opgetild met het subtiele magnetisme van haar betoverende stem. ‘U kin B the Sun’ is het resultaat van een persoonlijke transformatie die Ford de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Op haar vorige album, het prachtige Indian Ocean, werkte ze nog samen met leden van de  HI Records ritme sectie, op U Kin B in the sun gaat ze anders te werk. Voor deze derde soloplaat koos de voormalige zangeres van The Be Good Tanyas voor een spontane werkwijze. Veel van U Kin B The Sun ontstond uit jams in de studio. Haar stem, met het soms onbeteugelde vibrato, kreeg de vrije loop in diep geëmotioneerde uitingen van pijn, hoop en liefde. Prachtig album! 

» LEES HIER VERDER ...
 BILL WITHERS - Complete Sussex and Columbia Albums

BILL WITHERS - Complete Sussex and Columbia Albums

Deel dit:

Datum: 07-05-2020

Voor de mensen die nog niets, of nog maar heel weinig, van de recentelijk overleden Bill Withers in de kast hebben staan, is dit Complete Sussex and Columbia Albums boxje super interessant. Het boxje was al eerder in 2012 verkrijgbaar en wordt nu door Music on CD opnieuw uitgebracht. In de box zitten alle albums die Withers uitgaf in de 1970 - 1985 en bevat negen albums. Vier daarvan kwamen destijds uit via het Sussex label en de andere vijf via het grotere Columbia. De negen albums worden aangevuld met een 40 pagina's tellend boekwerk. Voor de juiste beeldvorming, Music on CD was al voor de dood van Withers bezig met werken aan deze heruitgave. Anders was de box nu nog niet verkrijgbaar geweest ...

» LEES HIER VERDER ...
MARK LANEGAN - Straight Songs of Sorrow

MARK LANEGAN - Straight Songs of Sorrow

Deel dit:

Datum: 06-05-2020

Nog niet eens een jaar na het uitbrengen van het album 'Somebody's knocking' verblijdt Mark Lanegan ons alweer met een nieuw album. 'Straight Song of Sorrow' heet het album. Het is een donker en kwetsbaar album. Het lijkt erop of Lanegan zijn dagboek erbij gehaald heeft en terug in moeilijke tijden is gaan kijken. Lanegan doet dat op dit album niet alleen. Zo doen Adrian Autley (Portishead), John Paul Jones (Led Zeppelin) en (niet onverwacht) Greg Dulli mee. Ook krijgt Lanegan de medewerking van Nick Cave's sidekick Warren Ellis, die veel ruimte krijgt om zijn invloed te tonen. Door de thematiek is Straight Songs of Sorrow een donker album geworden, maar is dat juist niet hoe we Lanegan graag horen? 

» LEES HIER VERDER ...
Bekijk ons complete weblog