webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
mordechai-khruangbin-albumBob-Dylan-Rough-and-Rowdy-Waysmuzz-cd-lp-muzzrolling-blackouts-c-f-italyfontaines-dc-hero-death-bannerniemanders
LANA DEL REY - Violent bent backwards over the Grass

LANA DEL REY - Violent bent backwards over the Grass

Deel dit:

Datum: 11-07-2020

Violet Bent Backwards Over The Grass is een poëzie project van en door Lana del Rey. Het bevat dor Del Rey geschreven gedichten die op dit 'album' door haarzelf voorgedragen worden. Het voordragen van de gedichten wordt ondersteund door muziek die geschreven is door Jack Antonoff, de producer/singers/songwriter die behalve eerder al met Del Rey, ook met Lorde en Taylor Swift samen werkte. Het 'album' wordt uitgebracht op CD, zwart vinyl en op Picture Disc vinyl. 

» LEES HIER VERDER ...
RUFUS WAINWRIGHT - Unfollow the Rules

RUFUS WAINWRIGHT - Unfollow the Rules

Deel dit:

Datum: 08-07-2020

Dit nieuwe album van Rufus Wainwright kan worden omschreven als zijn eerste echte pop-album sinds zijn in 2012 verschenen Out of the Game. Het  in Los Angeles, met behulp van producer Mitchell Froom, opgenomen album is zijn negende studio-album en is, na zijn geflirt met opera en Shakerspeare-sonnetten, eindelijk weer een album vol met liedjes zoals hij die in het eerste deel van zijn carrière maakte. Doel bij het maken van Unfollow .. was om verschillende aspecten uit zijn leven, die Rufus als artiest gemaakt hebben tot wie hij nu is, samen te laten komen. Hij zoekt met dit nieuwe album aansluiting bij een reeks artiesten waarvan, naar zijn mening, het tweede deel van hun carrière hun sterkste werk bevat.

» LEES HIER VERDER ...
BEAR'S DEN - Fragments

BEAR'S DEN - Fragments

Deel dit:

Datum: 01-07-2020

De band Bear's Den is geliefd bij hun fans vanwege de manier waarop hun liedjes zich hebben verweven met enkele van de meest bitterzoete hoofdstukken van hun leven. In april 2019 bracht de band hun derde album ‘So that you might hear me’ uit. De opvolger ‘Fragments‘ is een samenwerkingsalbum tussen Bear's Den en de bekroonde componist Paul Frith. Op dit album heeft hij bestaande tracks op subtiele wijze voorzien van orkestrale bewerkingen dan wel volledig uit elkaar gehaald en opnieuw bedacht. De band werkte al eerder samen met Frith, maar op Fragments krijgt hij een veel grotere rol toebedeeld. Fragments wordt uitgebracht op CD, op LP en op een gelimiteerde INDIE ONLY vinyl-versie.

» LEES HIER VERDER ...
Eindelijk een 'echt' nieuw album van SUFJAN STEVENS

Eindelijk een 'echt' nieuw album van SUFJAN STEVENS

Deel dit:

Datum: 30-06-2020

Vandaag erg mooi nieuws voor de SUFJAN STEVENS fans! Eindelijk komt-ie er dan! De 'echte' opvolger van het in 2015 uitgebrachte Carrie & Lowell album van Sufjan Stevens. Niet dat er na Carrie & Lowell niets uitgebracht is, maar liefst vier verschillende albums / projecten zagen het levenslicht, maar 'The Ascension' is eindelijk weer een 'echt' Sufjan Stevens album. De verwachtingen zijn groots! 
The Ascension wordt uitgebracht op CD, op LP, op een gelimiteerde LP (!!!) en op muziekcassette. 

» LEES HIER VERDER ...
THE ROLLING STONES - Living in a Ghost Town

THE ROLLING STONES - Living in a Ghost Town

Deel dit:

Datum: 25-06-2020

Na een succesvol optreden tijdens One World Together At Home, komen The Rolling Stones voor het eerst in acht jaar naar buiten met nieuwe muziek. De single heet 'Living in a Ghost Town' en wordt fysiek op knal oranje vinyl uitgebracht. Het nummer is geschreven en opgenomen in Los Angeles en London en in afzondering afgemaakt. De single kan vanaf nu gepre-orderd / gereserveerd worden.   

» LEES HIER VERDER ...
RAY LAMONTAGNE - Monovision

RAY LAMONTAGNE - Monovision

Deel dit:

Datum: 24-06-2020

Monovision is (alweer) het achtste studio-album van Ray Lamontagne. Sinds het uitbrengen van het sterke debuutalbum 'Trouble', maakt Lamontagne eigenlijk best een opmerkelijk rustige carrière mee. Op basis van het succes van 'Trouble' viel te verwachten dat hij vrij snel in het singer-songwriter genre één van de groteren der aarde zou worden. Tot op heden is dat echter toch nog niet echt gebeurd. Het is niet zo dat Lamontagne reden tot klagen heeft, als zijn APK er weer aan komt zal de rekening hem naar alle waarschijnlijkheid geen zorgen baren, maar zijn bekendheid is vooralsnog toch vooral bij de kenners en 'fijnproevers' blijven hangen. Vanaf het horen van de eerste tonen van 'Trouble' gunnen wij Lamontagne al alle goed en we hopen dan ook oprecht dat het met Mononvision nu eindelijk eens een keer goed raak zal zijn. Het album is er mooi genoeg voor. 

» LEES HIER VERDER ...
HAIM - Women in Music part 3

HAIM - Women in Music part 3

Deel dit:

Datum: 22-06-2020

De zusjes Alana, Danielle en Este HAIM zijn na het releases van een aantal sterke singles ('Summer Girl', 'The Steps', 'I Know Alone' en 'Don't Wanna') met hun derde studioalbum Women In Music Part III. Deze vier tracks staan ook allemaal op het album dat maar liefst 16 nummers telt. Het trio heeft het schrijven van perfecte popliedjes zeer goed in de vingers. Women In Music Part III zit vol met Californische zonnestralen en is weer gemaakt met producers Ariel Rechtshaid en Rostam Batmanglij (voorheen Vampire Weekend), die het geluid van HAIM verder hebben geperfectioneerd. Vergeleken met zijn twee voorgangers klinkt Women In Music Pt. III net wat eigentijdser en avontuurlijker. Wereldfaam ligt op de loer!

» LEES HIER VERDER ...
Live album BLIND FAITH

Live album BLIND FAITH

Deel dit:

Datum: 20-06-2020

Blind Faith was een Engelse supergroep met Steve Winwood, Eric Clapton, Ric Grech en Ginger Baker - voornamelijk actief in 1969. De band was de voortzetting van Clapton en Baker's voormalige groep Cream, aangevuld met Steve Winwood die in Traffic speelde. De combinatie was natuurlijk ongekend interessant, maar helaas gingen de heren al na één album en tour weer uit elkaar. Deze cd "Lost Concert Performance" werd in 1969 opgenomen voor WWM-FM en bevat o.a. de nummers Can't Find My Way Home, Do What You Like en de Cream all-time hit Sunshine Of Your Love. 
 

» LEES HIER VERDER ...
'Overal' vijf sterren voor de nieuwe BOB DYLAN

'Overal' vijf sterren voor de nieuwe BOB DYLAN

Deel dit:

Datum: 17-06-2020

Het hing, na het uitbrengen van het fantastische Murder Most Foul en het al eerder uitgebrachte False Prophet in de lucht, er komt een nieuw album van Bob Dylan aan. Het werk heet Rough and Rowdy Ways en bevat tien nummers. Rough and Rowdy Ways is Dylan's 39e studio-album en het eerste plaat met nieuwe werk in acht jaar (Tempest, uit 2012, was de laatste). Het is een erg mooi album geworden, vrij rustig en met veel aandacht en ruimte vor zijn teksten. Rough and Rowdy Ways wordt uitgebracht op een dubbel CD en (een maand later!) op vinyl in een zwarte en een gekleurde versie.
 

» LEES HIER VERDER ...
"Nieuw" album NEIL YOUNG

"Nieuw" album NEIL YOUNG

Deel dit:

Datum: 16-06-2020

Dit zou wel eens een heel erg mooie kunnen worden. Vrijdag 19 juni verschijnt er van NEIL YOUNG een nieuw album. Hoewel nieuw ... het album is al maar liefst 46 jaar oud. Het heet Homegrown en is destijds gemaakt net na Young's klassieker Harvest. Het album is echter tot op heden nog nooit uitgebracht. Op Homegrown doen o.a. Levon Helm, Emmylou Harris en Robbie Robertson mee en het wordt opgebracht op CD en op LP. . 

» LEES HIER VERDER ...
ROBIN BORNEMAN - Echoes

ROBIN BORNEMAN - Echoes

Deel dit:

Datum: 15-06-2020

Zaterdag komt via ons Kroese Records platenlabel het album Echoes van Robin Borneman uit. Echoes is een door Robin zelf samengestelde verzamelaar van in de periode 2006-2009 in eigen beheer uitgebrachte nummers. Destijds allemaal thuis op de zolderkamer opgenomen, nu voor deze release allemaal door Robin zelf opnieuw gemixt en gemasterd. In Amerika is Robin Borneman bij velen bekend als zanger bij het in Amerika erg bekende Trans Siberian Orchestra. Bij ons in Nederland kennen we Robin Borneman vooral van zijn eigen muziek. Vorig jaar voltooide hij zijn Folklore trilogie. Op die trilogie vermengde hij folk, blues, pop en filmmuziek tot een eigen, groots geluid. In de jaren voorafgaande aan de Folklore trilogie bewoog Robins muziek meer in het singer-songwriter genre. LET OP, de oplage is maar beperkt, 250 stuks. 
 

» LEES HIER VERDER ...
PHOEBE BRIDGERS - Punisher

PHOEBE BRIDGERS - Punisher

Deel dit:

Datum: 12-06-2020

Het debuutalbum van Phoebe Bridgers 'Stranger in the Alps' was meteen schot in de roos. Het album vestigde meteen haar naam bij liefhebbers en kenners van het indie singer-songwriter genre. Haar liedjes zijn geen lovesongs. Haar nummers gaan meer over de impact die liefde kan hebben op ons leven, persoonlijkheid en verwachtingen. Punisher is haar tweede soloalbum is een ijzersterk werk. De elf tracks van ‘Punisher’ gaan niet puur over hartenbrekerij, daarvoor is Bridgers melancholie te veelzijdig en boeiend. En de pijn in haar liedjes poetst de vreemde vreugde niet zomaar weg. Juist daarom zien velen Phoebe Bridgers als een van de slimste, tederste en productiefste songwriters van deze tijd. En ze heeft een goed netwerk en dat zie je aan de gastmuzikanten: Conor Oberst, Nick Zinner (Yeah Yeah Yeahs), Jenny Lee Lindberg (Warpaint), Julian Baker, Lucy Dacus.   
 

» LEES HIER VERDER ...
THE STOOGES - Live at Goose Lake 1970

THE STOOGES - Live at Goose Lake 1970

Deel dit:

Datum: 11-06-2020

Dat Jack White nog steeds zijn punk-rock hart op de goed plek heeft zitten getuigt deze nieuwe release op ijn Third Man Records label wel weer: THE STOOGES - Live at Goose Lake 1970. Het verhaal van dit Stooges concert op het Goose Lake-festival is nogal legendarisch. Bassist Dave Alexander stond wel op het podium, maar speelde, als gevolg van zenuwen of andere ietwat wazigere redenen, geen enkele noot. Onmiddellijk na het optreden wordt hij dan ook door Iggy Pop uit de band gezet. Dat was het begin van het einde van The Stooges. De opnames van dit live-album zijn per ongeluk gevonden in de kelder van een boerderij in Michigan Het complete concert stond op een 1/4 ”stereo tweesporenband. Het live-album wordt uitgebracht op CD en LP.  

» LEES HIER VERDER ...
Bekijk ons complete weblog