webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd releases

 

Jazz-tip: Ethan Iverson Quartet ft. Tom Harrell

Jazz-tip: Ethan Iverson Quartet ft. Tom Harrell

Deel dit:

Datum: 18-10-2019

Ethan Iverson is een pianist, componist en criticus die het meest bekend is om zijn werk in het avant-garde jazztrio The Bad Plus, welke hij in 2017 verliet. Het livealbum Common Practice dat hij op nam met zijn kwartet met Tom Harrell op trompet staat vol met standards, gespeeld zoals dat in de jaren 60 door Bill Evans werd gedaan: met klassieke lyriek en veel rust tussen de noten. Als er niet op verschillende momenten een applaus zou opsteken, zou je niet eens doorhebben dat het om een liveopname in een New Yorkse jazzclub (het beroemde Village Vanguard) ging. Maar bij het gerenommeerde ECM label gaan ze niet voor minder dan perfectie.

» lees verder
Aangenaam Klassiek 2019 is begonnen

Aangenaam Klassiek 2019 is begonnen

Deel dit:

Datum: 01-10-2019

 

---> Bekijk alle titels in de actie


Het Aangenaam Klassiek Geschenk is dit jaar verzorgd door Guido van Oorschot, muziekjournalist van de Volkskrant. Aangenaam Klassiek presenteert Klinkende liefde: een bundel met twintig verhalen over muziek en hartstocht en een bijbehorende cd, geschreven en samengesteld door Guido van Oorschot. Dit geschenk krijgt u exclusief aangeboden bij aankoop van de Aangenaam Klassiek 2019 2-cd-set en is geïntegreerd verpakt in een luxe mediaboek.

Tevens krijgt u een Aangenaam Klassiek-cadeaucard met € 5,- shoptegoed cadeau, die u direct kunt inwisselen bij aankoop van een of meer titels uit de campagne.
 

» lees verder
Nieuw album LAVALU op komst

Nieuw album LAVALU op komst

Deel dit:

Datum: 29-09-2019

Met Midair brengt LAVALU het tweede deel uit van haar drieluik, getiteld: Rise. Waar op Solitary High (deel één) zij dromerig zong over nachtelijke verlangens grijpt LAVALU hier het leven vast. Eerdere invloeden van Satie en Debussy maken nu plaats voor grommende pianoklanken à la Rachmaninov of lichte baroktonen van Bach. Opgenomen in de legendarische Teldex Studios te Berlijn.  De albumpresentatie van Midair in Tivoli/Vredenburg op zaterdag 12 oktober is al een tijdje uitverkocht, maar .. als je bij ons Midair voor vrijdag 11 oktober pre-ordert, dan maak je kans op het winnen van 2 gastenlijstplekken. 

 

» lees verder
Nieuw album Ibrahim Maalouf

Nieuw album Ibrahim Maalouf

Deel dit:

Datum: 28-09-2019

De Frans-Libanese jazztrompettist en componist Ibrahim Maalouf heeft zijn elfde studioalbum 'S3NS' aangekondigd. Maalouf staat bekend om zijn vermogen klassiek, jazz en Arabische muziek moeiteloos te mengen met zijn herkenbare, mystieke trompetsound. In november komt Maalouf naar Nederland voor drie shows in Groningen, Amsterdam en Utrecht. Op 'S3NS' wordt Maalouf bijgestaan door een aantal zeer getalenteerde gastmuzikanten.
Met bijdrages van drie virtuoze Cubaanse pianisten Harold Lopez Nussa, Alfredo Rodriguez en Roberto Fonsec, saxofonist Irving Acao en violist Ylilian Canizares levert hij een zeer sterk album dat voor fans zeer herkenbaar zal zijn. Zijn muziek klinkt fris, maar toch nostalgisch. Niet echt jazz, niet echt pop, bij vlagen zelfs rock. Ondefinieerbaar, maar toch fijn, precies zoals we van Maalouf gewend zijn. 

» lees verder
Vijf sterren voor Nino Gvetadze - Visions

Vijf sterren voor Nino Gvetadze - Visions

Deel dit:

Datum: 27-09-2019

Op het album Visions, dat pianostukken van de Engelse componist Cyril Scott bevat, laat de Georgisch-Nederlandse pianist Nino Gvetadze horen hoe goed ze de veelal verstilde, impressionistische muziek weet te brengen. De Volkskrant verwaardert het album met vijf sterren, de maximale score. Aanrader!

» lees verder
Opnieuw niet eerder uitgebracht album van John Coltrane

Opnieuw niet eerder uitgebracht album van John Coltrane

Deel dit:

Datum: 28-08-2019

Na het succes van Both Directions At Once - The Lost Album verschijnt er opnieuw een niet eerder uitgebracht album van saxofoongrootheid John Coltrane. Blue World werd opgenomen in juni 1964, tussen de sessies voor ‘Crescent’ en ‘A Love Supreme'. Coltrane speelt hier in zijn klassieke kwartet, met bassist Jimmy Garrison, drummer Elvin Jones en pianist McCoy Tyner, waarbij zij teruggrijpen na eerder werk van Coltrane en dat opnieuw interpreteren. De sessie is opgenomen op quarter-inch analog mono tape en gemixed door jazz engineer exceptionel Rudy Van Gelder.

» lees verder
Mooie reviews voor Jazz Fest 5cd boxset

Mooie reviews voor Jazz Fest 5cd boxset

Deel dit:

Datum: 23-08-2019

De box is al een tijdje beschikbaar (eind mei gereleased), maar in de afgelopen dagen ontving de Jazz Fest boxset een paar mooie reviews. De box is naar aanleiding van het 50 jarige bestaan van het New Orleans Jazz & Heritage muziekfestival uitgegeven door het kwaliteitslabel Smitsonian Folkways. De box biedt 5 cd's gevuld met 50 verschillende live-nummers, aangevuld met een zoegvuldig samengesteld boekwerk.  

» lees verder
Ruud Bos' Secret All Star Band

Ruud Bos' Secret All Star Band

Deel dit:

Datum: 24-06-2019

Tussen 1964 en 1969 initieerde de VPRO in de personen van Han Reiziger en Bob Rooyens een serie sessies met een door Ruud Bos (1936) samengestelde band. De bezetting leest als een who-is-who van de toenmalige Nederlandse jazzscene: Piet Noordijk, Harry Verbeke, Ruud Brink, Herman Schoonderwalt, Toon van Vliet, Cees Smal, Eddie Engels, Frans Elsen, Cees Slinger, Misha Mengelberg, Jacques Schols, Rob Langereis, John Engels. Ondanks de mooie namen is dit orkest altijd totaal onbekend gebleven. 

In het muziekarchief van de VPRO vond men een groot aantal originele opnamebanden terug. Daaruit is deze nieuwe Nederlands Jazz Archief-cd samengesteld; een ware Treasure of Dutch Jazz. Frisse, levendige stukken waarin de grootst denkbare solisten te horen zijn. Met arrangementen van Frans Elsen, Herman Schoonderwalt, Misha Mengelberg en Ruud Bos zelf. Inclusief twee live bonustracks waarin Misha Mengelberg solist is.

» lees verder
Miles Davis' lost album, Rubberband

Miles Davis' lost album, Rubberband

Deel dit:

Datum: 19-06-2019

Begint september komt er van Miles Davis het 'Rubberband' album uit, een album dat tot nu toe anog steeds op de plan was blijven liggen en nog nooit uitgebracht geweest is. Nadat Miles Davis de banden met Columbia Records verbrak, nam hij in oktober 1985 een nieuw album dat radicaal anders was dan eerder werk, met muzikanten uit de funk en soul hoek. Het was de bedoeling dat zelfs Al Jarreau en Chaka Khan op het album zouden komen, maar zover is het niet gekomen want uiteindelijk belandde Rubberband op de plank en werd het album nooit officieel uitgebracht. Tot nu. Oorspronkelijk geproduceerd door Randy Hall en Zane Giles, en geëngineerd door Reggie Dozier, de broer van Motown legend Lamont Dozier, Rubberband is nu afgerond door Davis’ neef Vince Wilburn Jr., die ook al speelde op de oorspronkelijke sessies. De vocalen zijn op twee nummers nu ingezongen door Ledisi en Lalah Hathaway.  

RUBBER BAND WORDT OP CD EN OP VINYL UITGEBRACHT.

» lees verder
Debuut Lise Davidsen op Decca

Debuut Lise Davidsen op Decca

Deel dit:

Datum: 27-05-2019

Wat goed is, komt nog steeds snel. Zo ook Lise Davidsen. Deze jonge, Noorse sopraan won al erg veel prestigieuze prijzen (onder meer de World Opera Competition van Placido Domingo en de Gramophone Young Artist of the Year). Inmiddels staat ze dan ook geprogrammeerd in de agenda's van alle grote operahuizen over de gehele wereld. Begin van dit jaar tekende Davidsen een exclusief contract bij Decca Classics, waarop nu haar debuutalbum verschijnt. Op dit album zingt ze stukken van Strauss en Wagner.  

» lees verder
Kirill Petrenko en het Berliner Philharmoniker spelen Tchaikovsky's 6e symphonie

Kirill Petrenko en het Berliner Philharmoniker spelen Tchaikovsky's 6e symphonie

Deel dit:

Datum: 21-05-2019

Het uitbrengen van deze live-registratie van de 6e symphone van Tchaikovsky, gespeeld door het Berliner Philharmoniker onder leiding van dirigent Kirill Petrenko kan al als een bijzonder gebeurtenis gezien worden. Petrenko, sowieso al niet heel erg happig op (media)aandacht, geeft namelijk maar zelden toestemming voor dergelijke uitgaves. Deze opname dateert van maart 2017. Het is het eerste concert dat Petrenko met het Berliner Philharmoniker gaf. Daarvoor, in 2015, was hij benoemd tot hun chef-dirigent en vele liefhebbers waren uitgelopen, nieuwsgierig naar hoe hun Philharmoniker zou klinken in de handen van deze nieuwe chef-dirigent.

Na afloop was iedereen het erover eens dat dit een fabelachtig mooie uitvoering was. Het enthousiasme van de aanwezigen was dusdanig groot dat de vraag naar het uitbrengen van deze uitvoering maar aanhield. Petrenko gaf uiteindelijk toestemming en daar kan een ieder blij mee zij zijn. Beluistering van deze (hybride sa) cd maakt duidelijk dat Petrenko Tchaikovsky's pijn en worsteling voelde. Erg mooi.

» lees verder
Paul Bley live in Lugano, samen met Paul Motian en Gary Peacock

Paul Bley live in Lugano, samen met Paul Motian en Gary Peacock

Deel dit:

Datum: 15-05-2019

In 1999, een jaar na de opname van het prachtige reüniealbum Not Two, Not One, ging Paul Bley's, samen met Gary Peacock en Paul Motian uitgebreid op tournee voor concerten aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Dit "When Will The Blues Leave" is tijdens deze tournee opgenomen. Het is een registratie van hun concert in de Aula Magna STS in Lugano, Zwitserland. De tracklist bevat het freebop Ornette Coleman titelnummer, Paul Bley's eigen, energiek gespeelde, "Mazatlan", Gary Peacock's "Moor", Gershwin's tedere "I Loves You Porgy" en nog veel meer nummers. Alles wordt gespeeld met de subtiliteit van meester-improvisatoren, waarbij de muziek, waar we de noten al van kennen, toch net weer anders klinken. 

» lees verder
Drie  iconische sonates van Brahms en Schubert door Wispelwey en Giacometti

Drie iconische sonates van Brahms en Schubert door Wispelwey en Giacometti

Deel dit:

Datum: 23-04-2019

Cellist Pieter Wispelwey en pianist Paolo Giacometti presenteren met op dit dubbelalbum drie iconische sonates van hun geliefde componisten Brahms en Schubert. Eigenlijk is Opus 78 Brahms’ eerste vioolsonate, maar cellisten koesteren de cello-transcriptie van Paul Klengel, uitgebracht in het laatste jaar van Brahms’ leven bij Brahms’ uitgever Simrock. Na drie opnames in D-majeur, waarin de cello-transcriptie staat, hebben Wispelwey en Giacometti eindelijk Opus 78 in de originele toonsoort G opgenomen. Dat zorgt ervoor dat de sonate sprankelender en transparanter klinkt dan in de cello-aanpassing. De dramatische Opus 108 is Brahms’ laatste vioolsonate (1888). Brahms vertaalt het exuberante vuur van z’n vroegste werken in de sobere maar efficiënte stijl van z’n latere oeuvre. Schubert’s Arpeggione is een juweeltje: van intimiteit, kwetsbaarheid en onbereikbare schoonheid.

» lees verder
Brad Mehldau - Finding Gabriel

Brad Mehldau - Finding Gabriel

Deel dit:

Datum: 19-04-2019

Brad Mehldau zocht voor “Finding Gabriel” zijn inspiratie in de bijbel. Dit atypische album beschrijft de zoektocht van de vereenzaamde mens naar de waarheid en naar een antwoord op levensvragen. Mehldau speelt piano, synthesizers, percussie, Fender Rhodes en zingt. Gastmuzikanten zijn onder andere Ambrose Akinmusire, Sara Caswell, Kurt Elling, Joel Frahm, Mark Guiliana, Gabriel Kahane, en Becca Stevens.
 

» lees verder