webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd releases

 

Sheku Kanneh-Mason speelt Elgar samen met het London Symphonic

Sheku Kanneh-Mason speelt Elgar samen met het London Symphonic

Deel dit:

Datum: 10-01-2020

De 20-jarige cellist Sheku Kanneh-Mason voert op zijn nieuwe album Elgar (op Decca Classics uitgebracht) het Cello Concerto van Elgar uit, evenals een verzameling aan dit concert gerelateerde werken. Op dit album draagt ook het Londense Symphony Orchestra o.l.v. Sir Simon Rattle bij. Het werd opgenomen in juni 2019 in de Abbey Road Studios in Londen. Kanneh-Mason heeft vroege jeugdherinneringen aan het concert van Elgar: ‘Ik herinner me dat toen ik opgroeide, dat ik de video bekeek van Jacqueline du Pré die het Elgar Cello Concerto uitvoerde met Daniel Barenboim en het Philharmonic Orchestra. Ik heb het steeds weer gezien en ik heb me nog nooit zo geïnspireerd gevoeld.'

» lees verder
MILES DAVIS "Birth of the Cool" documentaire op DVD en BluRay

MILES DAVIS "Birth of the Cool" documentaire op DVD en BluRay

Deel dit:

Datum: 08-01-2020

Miles Davis behoeft uiteraard geen introductie meer. Deze Birth of the Cool' docu draait volledig om hen en schets een beeld van niet alleen de muzikant Miles Davis, maar vooral ook van de persoon Miles Davis (1926-1991). De documentaire is rustig en chronologisch opgebouwd en schetst een duidelijk en eerlijk beeld aan de hand van archieffoto's, home-video's en interviews met o.a. Herbie Hancock, Wayne Shorter, Quincy Jones en Carlos Santana.

» lees verder
Tweede album ERIC VLOEIMANS' GATECRASH

Tweede album ERIC VLOEIMANS' GATECRASH

Deel dit:

Datum: 03-01-2020

Party Animals is het tweede album van het Eric Vloeimans Gatecrash project. Vloeimans, die bekend staat om zijn improvisatie-vermogen, kijkt graag buiten de paden van de jazz en om uiting aan die creativiteit te kunnen geven is hij, samen met Jeroen van Vliet (Fender), Gulli Gudmundsson (bass) en Jasper van Hulten (drums) het Gatecrash project gestart. Party Animals is hiervan het tweede album. Het album staat vol met met krachtige solo's, gepassioneerde ballads en jazzfunk in zijn meest opwindende vorm.

» lees verder
JOHN MCLAUGHLIN - Is that so?

JOHN MCLAUGHLIN - Is that so?

Deel dit:

Datum: 23-12-2019

Het is alweer jaren geleden (The Boston Record uit 2014) dat de iconische gitarist John McLaughlin een album uitbracht. Voor Is That So? is de jazz-fusion maestro de samenwerking aangegaan met de Indiase componist Shankar Mahadevan en tabla legende Zakir Hussain voor een samensmelting van oosterse ritmes en melodieën met westerse harmonieën en stijlen.

» lees verder
LUDOVICO EINAUDI Seven Day Walking Boxset

LUDOVICO EINAUDI Seven Day Walking Boxset

Deel dit:

Datum: 20-11-2019

Het Seven Days Walking project van Ludovi Einaudi is geïnspireerd op zijn eigen persoonlijke wandelingen in zijn eigen nabije natuur. De muziek is meditatief en rustgevend en geeft de luisteraar de ruimte om na te denken en te ontspannen. 
Op Seven Days walking speelt Ludovico Einaudi deze keer niet alleen piano, maar speelt hij ook cello en viool. Ludovico Einaudi doet de modern klassieke, minimalistische en elektronische muziek versmelten tot een eigen, unieke stijl, die zich kenmerkt door een prachtige combinatie van rust met emotionele intensiviteit. Deze Seven Days walking boxset bevat alle zeven delen van het project: dag 1 tot en met dag 7. Elk deel, elke dag, richt zich op verschillende hoofdthema's, die zich muzikaal in verschillende vormen herhalen: zeven variaties, zeven albums. 

» lees verder
Jazz-tip: Ethan Iverson Quartet ft. Tom Harrell

Jazz-tip: Ethan Iverson Quartet ft. Tom Harrell

Deel dit:

Datum: 18-10-2019

Ethan Iverson is een pianist, componist en criticus die het meest bekend is om zijn werk in het avant-garde jazztrio The Bad Plus, welke hij in 2017 verliet. Het livealbum Common Practice dat hij op nam met zijn kwartet met Tom Harrell op trompet staat vol met standards, gespeeld zoals dat in de jaren 60 door Bill Evans werd gedaan: met klassieke lyriek en veel rust tussen de noten. Als er niet op verschillende momenten een applaus zou opsteken, zou je niet eens doorhebben dat het om een liveopname in een New Yorkse jazzclub (het beroemde Village Vanguard) ging. Maar bij het gerenommeerde ECM label gaan ze niet voor minder dan perfectie.

» lees verder
Aangenaam Klassiek 2019 is begonnen

Aangenaam Klassiek 2019 is begonnen

Deel dit:

Datum: 01-10-2019

 

---> Bekijk alle titels in de actie


Het Aangenaam Klassiek Geschenk is dit jaar verzorgd door Guido van Oorschot, muziekjournalist van de Volkskrant. Aangenaam Klassiek presenteert Klinkende liefde: een bundel met twintig verhalen over muziek en hartstocht en een bijbehorende cd, geschreven en samengesteld door Guido van Oorschot. Dit geschenk krijgt u exclusief aangeboden bij aankoop van de Aangenaam Klassiek 2019 2-cd-set en is geïntegreerd verpakt in een luxe mediaboek.

Tevens krijgt u een Aangenaam Klassiek-cadeaucard met € 5,- shoptegoed cadeau, die u direct kunt inwisselen bij aankoop van een of meer titels uit de campagne.
 

» lees verder
Nieuw album LAVALU op komst

Nieuw album LAVALU op komst

Deel dit:

Datum: 29-09-2019

Met Midair brengt LAVALU het tweede deel uit van haar drieluik, getiteld: Rise. Waar op Solitary High (deel één) zij dromerig zong over nachtelijke verlangens grijpt LAVALU hier het leven vast. Eerdere invloeden van Satie en Debussy maken nu plaats voor grommende pianoklanken à la Rachmaninov of lichte baroktonen van Bach. Opgenomen in de legendarische Teldex Studios te Berlijn.  De albumpresentatie van Midair in Tivoli/Vredenburg op zaterdag 12 oktober is al een tijdje uitverkocht, maar .. als je bij ons Midair voor vrijdag 11 oktober pre-ordert, dan maak je kans op het winnen van 2 gastenlijstplekken. 

 

» lees verder
Nieuw album Ibrahim Maalouf

Nieuw album Ibrahim Maalouf

Deel dit:

Datum: 28-09-2019

De Frans-Libanese jazztrompettist en componist Ibrahim Maalouf heeft zijn elfde studioalbum 'S3NS' aangekondigd. Maalouf staat bekend om zijn vermogen klassiek, jazz en Arabische muziek moeiteloos te mengen met zijn herkenbare, mystieke trompetsound. In november komt Maalouf naar Nederland voor drie shows in Groningen, Amsterdam en Utrecht. Op 'S3NS' wordt Maalouf bijgestaan door een aantal zeer getalenteerde gastmuzikanten.
Met bijdrages van drie virtuoze Cubaanse pianisten Harold Lopez Nussa, Alfredo Rodriguez en Roberto Fonsec, saxofonist Irving Acao en violist Ylilian Canizares levert hij een zeer sterk album dat voor fans zeer herkenbaar zal zijn. Zijn muziek klinkt fris, maar toch nostalgisch. Niet echt jazz, niet echt pop, bij vlagen zelfs rock. Ondefinieerbaar, maar toch fijn, precies zoals we van Maalouf gewend zijn. 

» lees verder
Vijf sterren voor Nino Gvetadze - Visions

Vijf sterren voor Nino Gvetadze - Visions

Deel dit:

Datum: 27-09-2019

Op het album Visions, dat pianostukken van de Engelse componist Cyril Scott bevat, laat de Georgisch-Nederlandse pianist Nino Gvetadze horen hoe goed ze de veelal verstilde, impressionistische muziek weet te brengen. De Volkskrant verwaardert het album met vijf sterren, de maximale score. Aanrader!

» lees verder
Opnieuw niet eerder uitgebracht album van John Coltrane

Opnieuw niet eerder uitgebracht album van John Coltrane

Deel dit:

Datum: 28-08-2019

Na het succes van Both Directions At Once - The Lost Album verschijnt er opnieuw een niet eerder uitgebracht album van saxofoongrootheid John Coltrane. Blue World werd opgenomen in juni 1964, tussen de sessies voor ‘Crescent’ en ‘A Love Supreme'. Coltrane speelt hier in zijn klassieke kwartet, met bassist Jimmy Garrison, drummer Elvin Jones en pianist McCoy Tyner, waarbij zij teruggrijpen na eerder werk van Coltrane en dat opnieuw interpreteren. De sessie is opgenomen op quarter-inch analog mono tape en gemixed door jazz engineer exceptionel Rudy Van Gelder.

» lees verder
Mooie reviews voor Jazz Fest 5cd boxset

Mooie reviews voor Jazz Fest 5cd boxset

Deel dit:

Datum: 23-08-2019

De box is al een tijdje beschikbaar (eind mei gereleased), maar in de afgelopen dagen ontving de Jazz Fest boxset een paar mooie reviews. De box is naar aanleiding van het 50 jarige bestaan van het New Orleans Jazz & Heritage muziekfestival uitgegeven door het kwaliteitslabel Smitsonian Folkways. De box biedt 5 cd's gevuld met 50 verschillende live-nummers, aangevuld met een zoegvuldig samengesteld boekwerk.  

» lees verder
Ruud Bos' Secret All Star Band

Ruud Bos' Secret All Star Band

Deel dit:

Datum: 24-06-2019

Tussen 1964 en 1969 initieerde de VPRO in de personen van Han Reiziger en Bob Rooyens een serie sessies met een door Ruud Bos (1936) samengestelde band. De bezetting leest als een who-is-who van de toenmalige Nederlandse jazzscene: Piet Noordijk, Harry Verbeke, Ruud Brink, Herman Schoonderwalt, Toon van Vliet, Cees Smal, Eddie Engels, Frans Elsen, Cees Slinger, Misha Mengelberg, Jacques Schols, Rob Langereis, John Engels. Ondanks de mooie namen is dit orkest altijd totaal onbekend gebleven. 

In het muziekarchief van de VPRO vond men een groot aantal originele opnamebanden terug. Daaruit is deze nieuwe Nederlands Jazz Archief-cd samengesteld; een ware Treasure of Dutch Jazz. Frisse, levendige stukken waarin de grootst denkbare solisten te horen zijn. Met arrangementen van Frans Elsen, Herman Schoonderwalt, Misha Mengelberg en Ruud Bos zelf. Inclusief twee live bonustracks waarin Misha Mengelberg solist is.

» lees verder
Miles Davis' lost album, Rubberband

Miles Davis' lost album, Rubberband

Deel dit:

Datum: 19-06-2019

Begint september komt er van Miles Davis het 'Rubberband' album uit, een album dat tot nu toe anog steeds op de plan was blijven liggen en nog nooit uitgebracht geweest is. Nadat Miles Davis de banden met Columbia Records verbrak, nam hij in oktober 1985 een nieuw album dat radicaal anders was dan eerder werk, met muzikanten uit de funk en soul hoek. Het was de bedoeling dat zelfs Al Jarreau en Chaka Khan op het album zouden komen, maar zover is het niet gekomen want uiteindelijk belandde Rubberband op de plank en werd het album nooit officieel uitgebracht. Tot nu. Oorspronkelijk geproduceerd door Randy Hall en Zane Giles, en geëngineerd door Reggie Dozier, de broer van Motown legend Lamont Dozier, Rubberband is nu afgerond door Davis’ neef Vince Wilburn Jr., die ook al speelde op de oorspronkelijke sessies. De vocalen zijn op twee nummers nu ingezongen door Ledisi en Lalah Hathaway.  

RUBBER BAND WORDT OP CD EN OP VINYL UITGEBRACHT.

» lees verder