webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd releases

 

Nieuw album van Shabaka Hutchings

Nieuw album van Shabaka Hutchings

Deel dit:

Datum: 13-03-2020

Shabaka Hutchings is een razend actieve saxofonist die met een aantal bands tegelijk zijn stempel drukt op de actuele jazzscene in Londen. Die bands heten Sons of Kemet, The Comet is Coming en The Ancestors. Het nieuwste album van die laatste band, Shabaka & The Ancestors, heet We Are Sent Here By History en is verschenen bij het prestigieuze en gerenommeerde label Impulse! Deze band van Shabaka maakt traditionelere jazz dan de andere twee, maar de muziek is desalniettemin bepaald avontuurlijk te noemen: ‘spirituele jazz’.

» lees verder
YURI HONING schittert op Bluebeard

YURI HONING schittert op Bluebeard

Deel dit:

Datum: 27-02-2020

Yuri Honig's nieuwe album Bluebeard is een schitterende album, waarop Honing, samen met pianist Wolfert Brederode, bassist Gulli Gudmundsson en drummer Joost Lijbaart, ons meeneemt op een ontdekkingstocht door de catacomben van de mythische figuur Blauwbaard, hoofdfiguur van het gelijknamige 17e eeuwse Franse sprookje. Je wordt ondergedompeld in fonteinen van muziek in verborgen kamers. In die zin is Bluebeard iets gevarieerder dan de ook erg mooie voorganger Goldbrun. Bluebeard is wederom een nieuwe mijlpaal voor dit fantastische kwartet, dat de term ‘jazz’ allang ontstegen is en een volstrekt unieke en eigen muziek maakt.

» lees verder
Vijf sterren voor nieuw album PAT METHENY

Vijf sterren voor nieuw album PAT METHENY

Deel dit:

Datum: 21-02-2020

From This Place, het nieuwe album van Pat Metheny, heeft hij gemaakt met zijn nieuwe groep met daarin de relatief onbekende bassist Linda May Han Oh, pianist Gwilym Simcock en een orkest. De enige constante van de laatste jaren is drummer Antonio Sanchez. De muzikanten op From This Place hebben samen al heel wat getoerd en daarbij oude stukken van Metheny gespeeld. Vervolgens zijn ze de studio ingedoken om nieuw materiaal op te nemen. Misschien dat From This Place daarom zo vertrouwd klinkt. Het is een gevarieerde, ambitieuze, voor Metheny-begrippen tamelijk conventioneel album geworden en doet denken aan Secret Story uit 1992.

» lees verder
Mooi, maar obscuur, album NINA SIMONE opnieuw verkrijgbaar

Mooi, maar obscuur, album NINA SIMONE opnieuw verkrijgbaar

Deel dit:

Datum: 15-02-2020

Begin april worden we blij gemaakt met een mooie heruitgaven van een Nina Simone album. "Fodder On My Wings", opgenomen in 1982, niet lang nadat ze naar Parijs was verhuisd, was een van de favoriete albums van Nina Simone en is toch altijd een van haar meest obscure albums gebleven. Oorspronkelijk was het album opgenomen voor een klein Frans label en sinds de eerste release is het altijd slechts sporadisch beschikbaar gebleven. Voor deze heruitgave, die uitkomt op CD en op LP, wordt het originele album uitgebreid met drie bonusnummers. 

» lees verder
Joseph Haydn door het Matangi Quartet

Joseph Haydn door het Matangi Quartet

Deel dit:

Datum: 12-02-2020

Toen het Matangi Quartet in zijn beginjaren 2000 kennis maakte met de Sieben Letzte Worte van Haydn maakte het stuk meteen een onuitwisbare indruk op het viertal. Omdat het stuk verbonden is met de paastijd was er steeds maar een geringe periode waarin er vraag was naar het stuk. Het kwartet was dan ook verguld met de uitnodiging van de Dutch Don’t Dance Division om het stuk meermaals uit te voeren met daarbij een indrukwekkende choreografie van choreograaf Thom Stuart. Na deze serie opvoeringen voelde het kwartet de behoefte om het stuk op cd vast te leggen. Marcel van den Broek van OAK studio tekende voor het prachtige ontwerp van de verpakking van de cd.

» lees verder
Vier Sterren in De Volkskrant voor Maria Milstein en Mathieu van Bellen

Vier Sterren in De Volkskrant voor Maria Milstein en Mathieu van Bellen

Deel dit:

Datum: 07-02-2020

Voor het aanstormende violistenkoppel Maria Milstein en Mathieu van Bellen staat niet virtuositeit voorop maar ‘het creëren van adembenemende landschappen en spannende verhalen’. Dat is hun zonder meer gelukt, al speelt virtuositeit evengoed een rol van betekenis speelt in deze bevlogen uitgevoerde vioolduetten, die allemaal gecomponeerd zijn in ruwweg de eerste helft van de vorige eeuw.  In de sonate die Henryk Górecki op zijn 24ste schreef, toont hij zich al een liefhebber van het contrast tussen wrange, drammende klanken en vrijwel totale kaalslag. Dit is voer voor doorgewinterde luisteraars. Ook ...

» lees verder
Oppassen geblazen bij nieuw album ROBERT GLASPER

Oppassen geblazen bij nieuw album ROBERT GLASPER

Deel dit:

Datum: 03-02-2020

Met Fuck Yo Feelings is het voor Robert Glasper fans van het eerste uur even oppassen geblazen. Wie hem kent van Black Radio 2, zal niet voorbereid op Fuck Yo Feelings zijn (nu wel!;). Glasper vergroot op Fuck Yo Feelings zijn ideeën en brengt deze samen op wat hij een mixtape noemt. Keiharde drums, zachte pianopartijen en een waslijst aan rappers maken dit album een eclectische compilatie van uiteenlopende ideeën. Verwacht experimentele hiphop en solo’s die van een Ornette Coleman album kunnen komen. Een nieuwe weg voor Robert Glasper. (tekst Mania).

» lees verder
Sheku Kanneh-Mason speelt Elgar samen met het London Symphonic

Sheku Kanneh-Mason speelt Elgar samen met het London Symphonic

Deel dit:

Datum: 10-01-2020

De 20-jarige cellist Sheku Kanneh-Mason voert op zijn nieuwe album Elgar (op Decca Classics uitgebracht) het Cello Concerto van Elgar uit, evenals een verzameling aan dit concert gerelateerde werken. Op dit album draagt ook het Londense Symphony Orchestra o.l.v. Sir Simon Rattle bij. Het werd opgenomen in juni 2019 in de Abbey Road Studios in Londen. Kanneh-Mason heeft vroege jeugdherinneringen aan het concert van Elgar: ‘Ik herinner me dat toen ik opgroeide, dat ik de video bekeek van Jacqueline du Pré die het Elgar Cello Concerto uitvoerde met Daniel Barenboim en het Philharmonic Orchestra. Ik heb het steeds weer gezien en ik heb me nog nooit zo geïnspireerd gevoeld.'

» lees verder
MILES DAVIS "Birth of the Cool" documentaire op DVD en BluRay

MILES DAVIS "Birth of the Cool" documentaire op DVD en BluRay

Deel dit:

Datum: 08-01-2020

Miles Davis behoeft uiteraard geen introductie meer. Deze Birth of the Cool' docu draait volledig om hen en schets een beeld van niet alleen de muzikant Miles Davis, maar vooral ook van de persoon Miles Davis (1926-1991). De documentaire is rustig en chronologisch opgebouwd en schetst een duidelijk en eerlijk beeld aan de hand van archieffoto's, home-video's en interviews met o.a. Herbie Hancock, Wayne Shorter, Quincy Jones en Carlos Santana.

» lees verder
Tweede album ERIC VLOEIMANS' GATECRASH

Tweede album ERIC VLOEIMANS' GATECRASH

Deel dit:

Datum: 03-01-2020

Party Animals is het tweede album van het Eric Vloeimans Gatecrash project. Vloeimans, die bekend staat om zijn improvisatie-vermogen, kijkt graag buiten de paden van de jazz en om uiting aan die creativiteit te kunnen geven is hij, samen met Jeroen van Vliet (Fender), Gulli Gudmundsson (bass) en Jasper van Hulten (drums) het Gatecrash project gestart. Party Animals is hiervan het tweede album. Het album staat vol met met krachtige solo's, gepassioneerde ballads en jazzfunk in zijn meest opwindende vorm.

» lees verder
JOHN MCLAUGHLIN - Is that so?

JOHN MCLAUGHLIN - Is that so?

Deel dit:

Datum: 23-12-2019

Het is alweer jaren geleden (The Boston Record uit 2014) dat de iconische gitarist John McLaughlin een album uitbracht. Voor Is That So? is de jazz-fusion maestro de samenwerking aangegaan met de Indiase componist Shankar Mahadevan en tabla legende Zakir Hussain voor een samensmelting van oosterse ritmes en melodieën met westerse harmonieën en stijlen.

» lees verder
LUDOVICO EINAUDI Seven Day Walking Boxset

LUDOVICO EINAUDI Seven Day Walking Boxset

Deel dit:

Datum: 20-11-2019

Het Seven Days Walking project van Ludovi Einaudi is geïnspireerd op zijn eigen persoonlijke wandelingen in zijn eigen nabije natuur. De muziek is meditatief en rustgevend en geeft de luisteraar de ruimte om na te denken en te ontspannen. 
Op Seven Days walking speelt Ludovico Einaudi deze keer niet alleen piano, maar speelt hij ook cello en viool. Ludovico Einaudi doet de modern klassieke, minimalistische en elektronische muziek versmelten tot een eigen, unieke stijl, die zich kenmerkt door een prachtige combinatie van rust met emotionele intensiviteit. Deze Seven Days walking boxset bevat alle zeven delen van het project: dag 1 tot en met dag 7. Elk deel, elke dag, richt zich op verschillende hoofdthema's, die zich muzikaal in verschillende vormen herhalen: zeven variaties, zeven albums. 

» lees verder
Jazz-tip: Ethan Iverson Quartet ft. Tom Harrell

Jazz-tip: Ethan Iverson Quartet ft. Tom Harrell

Deel dit:

Datum: 18-10-2019

Ethan Iverson is een pianist, componist en criticus die het meest bekend is om zijn werk in het avant-garde jazztrio The Bad Plus, welke hij in 2017 verliet. Het livealbum Common Practice dat hij op nam met zijn kwartet met Tom Harrell op trompet staat vol met standards, gespeeld zoals dat in de jaren 60 door Bill Evans werd gedaan: met klassieke lyriek en veel rust tussen de noten. Als er niet op verschillende momenten een applaus zou opsteken, zou je niet eens doorhebben dat het om een liveopname in een New Yorkse jazzclub (het beroemde Village Vanguard) ging. Maar bij het gerenommeerde ECM label gaan ze niet voor minder dan perfectie.

» lees verder
Aangenaam Klassiek 2019 is begonnen

Aangenaam Klassiek 2019 is begonnen

Deel dit:

Datum: 01-10-2019

 

---> Bekijk alle titels in de actie


Het Aangenaam Klassiek Geschenk is dit jaar verzorgd door Guido van Oorschot, muziekjournalist van de Volkskrant. Aangenaam Klassiek presenteert Klinkende liefde: een bundel met twintig verhalen over muziek en hartstocht en een bijbehorende cd, geschreven en samengesteld door Guido van Oorschot. Dit geschenk krijgt u exclusief aangeboden bij aankoop van de Aangenaam Klassiek 2019 2-cd-set en is geïntegreerd verpakt in een luxe mediaboek.

Tevens krijgt u een Aangenaam Klassiek-cadeaucard met € 5,- shoptegoed cadeau, die u direct kunt inwisselen bij aankoop van een of meer titels uit de campagne.
 

» lees verder