webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd releases

 

Caspar Vos speelt Mompou op Restart

Caspar Vos speelt Mompou op Restart

Deel dit:

Datum: 20-03-2019

Restart is de tweede solo-cd van Caspar Vos en staat opnieuw vol met schitterende gedoseerde pianoklanken. De composities zijn dit keer van de Catalaanse componist Federico Mompou. Mompou was een bescheiden mens. Zo bescheiden dat hij het bijvoorbeelde niet aandrufde zijn grote voorbeeld Gabriel Fauré om een ontmoeting te vragen. 

Die bescheidenheid klinkt zeker ook door in zijn werk, maar wie goed luistert, hoort ook eigenzinnigheid en originaliteit. Als musicus is het gevaarlijke muziek, want het gevaar om alles te zoet en te makkelijk laten klinken ligt continue op de loer. Vos is zich blijkbaar terdege bewust van dit gevaar, want iedere keer, net voordat je je kritische vingertje wil opsteken, is Vos al weer terug bij de eenvoud die de muziek van Mompou zo aantrekkelijk maakt.

» lees verder
Ludovico Einaudi - Seven Days walking, Day 1

Ludovico Einaudi - Seven Days walking, Day 1

Deel dit:

Datum: 10-03-2019

Seven Days Walking is geïnspireerd op de persoonlijke wandelingen van Einaudi in zijn eigen nabije natuur. De muziek is meditatief en rustgevend en geeft de luisteraar de ruimte om na te denken en te ontspannen. Op Seven Days walking speelt Ludovico Einaudi deze keer niet alleen piano, maar speelt hij ook cello en viool. Ludovico Einaudi doet de modern klassieke, minimalistische en elektronische muziek versmelten tot een eigen, unieke stijl, die zich kenmerkt door een prachtige combinatie van rust met emotionele intensiviteit.

Seven Days walking is een bijzonder, uit zeven delen bestaand, project geworden. Er worden, met tussenpozen van een maand, zeven albums uitgebracht. Dag 1 tot en met Dag 7. Elk deel richt zich op verschillende hoofdthema's, die zich muzikaal in verschillende vormen herhalen: zeven variaties, zeven albums.

» lees verder
Fris en charmant nieuwe album van Philippe Jaroussky

Fris en charmant nieuwe album van Philippe Jaroussky

Deel dit:

Datum: 08-03-2019

Op 'Ombra mai Fu', het nieuwe album van Philippe Jaroussky, zingt Jaroussky opera aria's van de zeventiende eeuws componist Fransesco Cavalli. De werken van Cavalli sluiten naadloos aan op het talent van Jaroussky. Jaroussky klinkt fris, charmant en verleidelijk wat als resultaat heeft dat het hele album net zo mooi en aanstekelijk klinkt als de hoes eruit ziet.

» lees verder
Dominc Miller - Absinthe

Dominc Miller - Absinthe

Deel dit:

Datum: 26-02-2019

Met Absinthe heeft gitarist Dominic Miller een nieuw album met een bijzondere, nieuwe sfeer gecreëerd. Terwijl Millers ECM-debuut Silent Light intimiteit benadrukte, bevat Absinthe - zijn tweede release voor ECM - juist lyrische composities. Van grote waarde is de aanwezigheid Manu Katché op drums. Katche is niet alleen ECM-veteraan, maar ook al jaren lang collega van Miller in de band van Sting. Het herkenbare drumgeluid van Katché geeft extra diepte Absinthe. Dit wordt aangevuld met het pianospel van Mike Lindup dat een spookachtige sfeer aan het album, terwijl bassist Nicholas Fiszman het geluid dieper wortelt. Ook wordt er op dit album een bandoneon gebruikt, wat een hele nieuwe en andere sfeer geeft dan op Miller's voorgaande ECM album.  

» lees verder
Theon Cross - Fyah

Theon Cross - Fyah

Deel dit:

Datum: 14-02-2019

Theon Cross komt uit Londen en speelt tuba. Hij is bekend van de groep Sons of Kemet, maar daarnaast wordt hij ook veel gevraagd om met andere groepen en muzikanten, onder wie Emile Sandé, maar hij brengt ook onder eigen naam het publiek in verroering.  Hieronder een fantastische set die hij bij Vrije Geluiden speelde.  

» lees verder
Wegdromen bij Raoul Steffani en Gerold Huber

Wegdromen bij Raoul Steffani en Gerold Huber

Deel dit:

Datum: 18-01-2019

Droom weg met dit sfeervolle debuutalbum Deep in a dream van Nederlands' rijzende ster bariton Raoul Steffani, begeleid door pianist Gerold Huber. Het is een verzameling vroege liederen van de componisten Robert Schumann, Edvard Grieg, Jean Sibelius en Alban Berg.

Veel van de liederen op dit album hebben één ding gemeen: het zijn hoofdzakelijk vroege composities. Een enkele keer zijn het zelfs de eerste liederen die deze componisten schreven. Ze hebben allemaal een zekere spontaniteit en frisheid, die aantoont dat de jongemannen die ze componeerden, nog aan het begin stonden van hun carrière, vol dromen en hoop op de toekomst. Het is daarom geen wonder dat de liederen vaak over dromen gaan, geheel in de geest van de ware romantische ziel.  

» lees verder
Peter Beets ontmoet Stochelo Rosenberg

Peter Beets ontmoet Stochelo Rosenberg

Deel dit:

Datum: 13-12-2018

Peter Beets (piano), samen met Martin Limberger (gitaar) en Frans van Geest (bas), ontmoeten Stochelo Rosenberg. Vier virtuozen op gitaar, vleugel en contrabas, die met hart en ziel spelen. Het treffen van deze giganten onlangs in The North Sea Jazz Club moest een vervolg krijgen. Deze pure vrijheid om te spelen én te genieten. Het gebeurt intuïtief en met schijnbaar zoveel gemak. Deze vier wisselen solo’s uit, reageren op elkaar, communiceren met hun instrumenten, zwepen elkaar op in een prachtig en spannend muzikaal spel.  

» lees verder
The Voice of the Viola in Times of Oppression

The Voice of the Viola in Times of Oppression

Deel dit:

Datum: 01-11-2018

Op 'Voice of the Viola in times of oppression' staat het werk van drie joodse componisten, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vervolgd, centraal. Vredenburg (1904-1976) en Weinberg (1919-1996) moesten hun geboorteland ontvluchten en overleefden de oorlog. Hun werken zijn de afgelopen jaren aan de vergetelheid ontrukt. Weinberg wordt inmiddels met Prokofjev en Sjostakovitsj tot de beste Russische componisten van de twintigste eeuw gerekend. De jonge componist Dick Kattenburg (1919-1944) overleefde de oorlog niet; sinds de ontdekking van zijn sprankelende jazzovergoten partituren wordt hij gezien als een Gershwin in de dop. 

» lees verder

Klassiek voor jou-actie

Deel dit:

Datum: 30-10-2018

Met Gratis cd van Nora Fischer

Gedurende de actie ‘Klassiek voor jou’ zijn de albums van een groot aantal artiesten in de aanbieding. Bij besteding van 20 euro of meer aan cd’s van deze artiesten is de cd FOLK van Nora Fischer voor jou. Gratis. Deze unieke cd wordt verder niet verkocht en wordt ook niet via streamingsdiensten aangeboden. Let wel; op=op!

De Raad van Toezicht - 84

De Raad van Toezicht - 84

Deel dit:

Datum: 13-10-2018

Na het succes van hun debuutalbum “De Raad” lanceert De Raad van Toezicht in oktober 2018 een nieuw album genaamd “84". Verschillende wisselingen in de bezetting hebben geleid tot een geoliede machine met een strakke blazerssectie, een scala aan toetsen, ruige gitaren en een dubbele ritmesectie. Met een brutalere sound, sterke nieuwe composities en een ruige opstelling met dubbele drums bewijst De Raad een live sensatie te zijn, zowel binnen het pop- als jazzcircuit.  

» lees verder
Historische Kurhaus opnames Art Blakey uit op CD

Historische Kurhaus opnames Art Blakey uit op CD

Deel dit:

Datum: 12-10-2018

Op 29 november 1958 speelden Art Blakey & the Jazz Messengers in het Kurhaus in Scheveningen. Dit is de live opname van deze legendarische avond. Art Blakey was, samen met pianist Horace Silver, in 1954 mede-oprichter van the Jazz Messengers. Een aantal jaar later leidt hij het kwintet alleen, op zoek naar de grootste talenten, om ze te coachen en mee te nemen naar de top. Het ensemble breidde zich uit tot in de late jaren ‘80 van de vorige eeuw, maar al in 1958 waren ze geïnspireerd, succesvol en doordrongen met zelfvertrouwen. De crème de la crème van de jazzwereld stond deze bewuste avond aan de Nederlandse kust op het podium en de avond geraakte in de vergetelheid totdat deze opname werd uitgebracht. 

» lees verder
Minder is meer bij nieuw album Michiel Borstlap

Minder is meer bij nieuw album Michiel Borstlap

Deel dit:

Datum: 09-10-2018

Na een imposante internationale jazzcarrière slaat pianist en componist Michiel Borstlap definitief een nieuwe weg in: die van de minimal music. Met minder noten, maar meer gevoel. En met een hoofdrol voor zijn eerste piano, 'Georg', een honderdjarig exemplaar met een eigenzinnige, doorleefde sound. Rust, stilte en contemplatie staan centraal in zijn nieuwe werk. "Het gaat niet meer om de noten, maar om de ruimte tussen die noten. Want in die ruimte gebeurt echt iets. 

» lees verder

Deel dit:

Datum: 04-10-2018

Dit langverwachte dubbelalbum laat pianist Keith Jarrett horen tijdens zijn concert in het Gran Teatro La Fenice in Venetië, in juli 2006. De setting - een van de beroemdste klassieke locaties in Italië - roept parallellen op met La Scala, Jarrett's geliefde opname uit 1995, maar elk van de Jarrett's solo-optredens creëert een eigen wereld. Zijn creativiteit brengt voortdurend nieuwe vormen aan het licht.
La Fenice (de feniks) kanaliseert zijn inspiratie in een reeks van acht spontaan gecreëerde stukken die verwijzen naar stijlen als blues tot aan atonale ingevingen. Vanaf de eerste vlaag noten is deze uitgave een voortdurend boeiende reis. La Fenice kan worden beschouwd als het hoogtepunt van een reeks soloconcerten die in september vorig jaar begon met het Carnegie Hall Concert.

» lees verder
Jazz Orchestra of the Concertgebouw - Crossroads

Jazz Orchestra of the Concertgebouw - Crossroads

Deel dit:

Datum: 20-09-2018

'Crossroads' is de titel van het nieuwe album van het Jazz Orchestra van het Concertgebouw (JOC). Dit is het eerste album onder leiding van de nieuwe chef-dirigent Dennis Mackrel en co-dirigent Rob Horsting. Crossroads geeft een internationaal perspectief op het JOC: composities van bandleden als Joris Roelofs, Martijn van Iterson en Ilja Reijngoud worden op het album namelijk door internationale top arrangeurs als Michael Abene, Ed Partyka en Vellu Halkosalmi bewerkt in nieuwe arrangementen.

Dit idee van artistiek leider Juan Martinez werd verder uitgewerkt met chef-dirigent Dennis Mackrel (o.a. Count Basie Jazzorchestra, Dizzy Gillespie All Stars en Maria Schneider) en arrangeur en co-dirigent Rob Horsting, waarna de internationale arrangeurs met de composities aan de slag gingen. Waar de composities vanuit een sterk persoonlijk perspectief in gaan op nieuwe ontwikkelingen in jazz en andere verwante hedendaagse muziekstromingen, hebben de arrangeurs de grenzen van het idioom van het JOC flink opgerekt met hun keuze voor bepaalde instrumentatie, harmonieën en ruimte voor improvisatie.  

» lees verder