webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd, vinyl en dvd releases

 

Aangenaam Klassiek 2021

Aangenaam Klassiek 2021

Deel dit:

Datum: 24-09-2021

Het is eindelijk zover. Op 24 september start de langverwachte campagne van Aangenaam Klassiek 2021.

Zoals elk jaar is het ook dit jaar weer een prachtig mediaboek geworden met vele extra’s. Het geschenk een boekje met verhalen over de kruisbestuiving tussen muziek en kunst. 11 musea uit de provincies hebben verhalen aangeleverd over een werk of werken in hun collectie.

Bovendien bevat het mediaboek naast de EntertainmentCard t.w.v. € 5,- ook vouchers voor een bezoek aan deze musea.

» lees verder
Janine Jansen - 12 Stradivari

Janine Jansen - 12 Stradivari

Deel dit:

Datum: 04-08-2021

Een bijzonder project, dit nieuwe album van Janine Jansen, want op 12 Stradivari  speelt Janine Jansen op twaalf verschillende historische Stradivarius-violen. Voor het eerst in de geschiedenis werden twaalf Stradivarius-violen van over de heel wereld samengebracht. De kostbare strijkinstrumenten met elk een eigen geluid en karakter behoorden ooit toe aan beroemde violisten als Fritz Kreisler, Nathan Milstein, Oscar Shumsky en Ida Haendel. Jansen bespeelt alle twaalf instrumenten, begeleid op piano door Antonio Pappano. Samen met hem speelt ze stukken van uiteenlopende componisten waaronder Elgar, Kreisler, Rachmaninov en Ravel. De stukken zijn zorgvuldig geselecteerd om de individuele kwaliteiten van de verschillende instrumenten te duiden.

» lees verder
De Volkskrant geeft Joris Roelofs vijf sterren

De Volkskrant geeft Joris Roelofs vijf sterren

Deel dit:

Datum: 11-06-2021

Joris Roelofs (klarinet) treedt aan met fagottist Bram van Sambeek, pianist Bram de Looze, contrabassist Clemens van der Feen en drummer Martijn Vink. De fagot is zelden in de jazz te horen, maar zorgt met zijn knorrende geluid altijd voor een verrassende dimensie. Ook is het verfrissend dat Roelofs ervoor kiest om geen gebruik te maken van elektronica, een middel dat niet altijd leidt tot de meest verheffende artistieke uitingen. De componist wil uitdrukkelijk een akoestisch landschap creëren. Vijf sterren in de VK van vrijdag 11 juni. 

» lees verder
Cinema van Ludovico Einaudi

Cinema van Ludovico Einaudi

Deel dit:

Datum: 31-05-2021

Voor de mensen die nog niet heel veel van Ludovico Einaudi in de kast hebben staan, komt er vrijdag een mooie verzamelaar van hem uit. Dan ligt Cinema in de winkels. Cinema van Ludovico Einaudi bevat voor de volle honderd procent precies dat wat we op basis van de titel mogen verwachten: een uit 2 CD's bestaande verzamelaar met daarop werken van Einaudi die in diverse films en tv gebruikt zijn. Inclusief twee nog niet eerder uitgebrachte nummers. Cinema komt uit op 2CD, 2LP en gekleurd, gelimiteerd vinyl.  

» lees verder
Sons of Kemet - Black to the Future

Sons of Kemet - Black to the Future

Deel dit:

Datum: 10-05-2021

Waar de Amerikaanse jazz steeds meer gaat varen in futuristische wateren, gaat de Britse jazz steeds verder terug naar zijn roots. Inspiratie wordt veel gezocht in de Caraïben of in Afrika, met name in traditionele folk- en drummuziek uit die regio’s. Sons Of Kemet zijn daar altijd al een uitgestrekt voorbeeld van geweest. Je zou snel vergeten dat ze al 8 jaar actief zijn, 8 jaar waarin ze zowel in Engeland als daarbuiten de zekere lovende kritiek en zelfs de nodige prijzen hebben mogen verdienen. Welverdiend, dat mag gezegd worden. Black To The Future neemt je weer mee op een politiek beladen doch ontspannen, opgewekt doch neerslachtige reis door wereldwijde zwarte muziek tradities. Soms met tekst maar soms ook instrumentaal, want soms heb je geen woorden nodig om een duidelijke boodschap te brengen. Sons Of Kemet zeker niet, zeker niet met dit talent en met deze bravoure. Wat een heerlijke plaat, eentje om de zomer mee in te gaan.

» lees verder
Vijf sterren voor nieuw album van Vijay Iyer

Vijf sterren voor nieuw album van Vijay Iyer

Deel dit:

Datum: 16-04-2021

De New Yorkse pianist en componist Vijay Iyer heeft al een aantal prachtige albums op zijn naam staat, zoals Break Stuff (2015) en Far From Over (2017). Ook het album Transitory Poems met Craig Taborn uit 2019 was een parel. Nu heeft Iyer een nieuw trio met Linda May Han Oh op contrabas en Tyshawn Sorey als slagwerker. Er wordt op Uneasy maar liefst zeventig minuten gespeeld met en tegen elkaar, zonder solo's. Dat levert een bijzonder sterk album op waarbij dit trio tot nieuwe inzichten komt in de aloude combinatie van piano, bas en drums.


De Volkskrant 16 april ★★★★★

» lees verder
Pat Metheny - Road to the Sun

Pat Metheny - Road to the Sun

Deel dit:

Datum: 05-03-2021

Pat Metheny is al decennia lang niet in een hokje te stoppen. Zijn nieuwe album Road to the Sun is dan ook weer geen naadloos vervolg op de vorig jaar verschenen voorganger From this Place. Was From this Place nog een groepsalbum, op Road to the Sun gaat hij op de klassieke tour. Metheny schreef twee suites, één voor sologitaar en één voor vier gitaren. Voor de eerste, Four Paths of Light getiteld, vroeg hij klassiek gitarist Jason Vieaux en voor de tweede, naar de albumtitel vernoemd, het Los Angeles Guitar Quartet. Metheny speelt zelf maar enkele stukjes mee.  Vieaux en de 4 mannen van het Los Angeles Guitar Quartet zijn perfecte muzikanten om de nieuwe composities van Metheny uit te voeren. Het zijn de rijke composities, die in alles de grote ontwikkeling van Metheny als gitarist en arrangeur laten horen. Wat een enorme rijkdom aan sferen en emoties weet hij in de nieuwe composities toch weer op te roepen. Heeeel erg mooi! 

» lees verder
Impulse Records: Music, Message and the Moment

Impulse Records: Music, Message and the Moment

Deel dit:

Datum: 15-02-2021

Voor de verzamelaar een mooie tip vandaag, de uit vier LP's bestaande Impulse boxset 'Music, Message and the Moment. De boxset wordt uitgegeven in verband met het 60-jarig jubileum van Impulse Records en bevat, naast de LP's,  een 'magazine-style' boekwerk en een Impulse slipmat. Een en ander is verpakt in een mooie, luxe verpakking.  

» lees verder
Live album R+R=Now

Live album R+R=Now

Deel dit:

Datum: 22-01-2021

Robert Glasper vestigde zich in oktober 2018 in de Blue Note Jazz Club in New York voor een residentie van een maand, waarvan een paar nachten met het nieuwe dreamteamcollectief R + R = NOW. Glasper op de toetsen, Terrace Martin op synthesizer, vocoder, en altsaxofoon, Christian Scott aTunde Adjuah op trompet, Derrick Hodge op bas, Taylor McFerrin op synthesizer en Justin Tyson op drums. De band had kort hiervoor hun debuutalbum ‘Collagically Speaking’ uitgebracht en de muziek had tijdens de concerten al duidelijk een nieuwe dimensie gekregen. Dit is goed te horen op deze live-opname. O.a. met nummers van het studioalbum zoals "Change of Tone" en "Resting Warrior", evenals een cover van Kendrick Lamars "How Much a Dollar Cost". Het album komt uit op CD en op LP. 

» lees verder
Nieuw album Lucas en Arthur Jussen

Nieuw album Lucas en Arthur Jussen

Deel dit:

Datum: 15-01-2021

‘The Russian Album’ is het zevende album van Lucas en Arthur Jussen op het Deutsche Grammophon label. De pianisten maakten een selectie van werken voor twee piano’s van de Russische meesters Dmitri Sjostakovitsj, Sergei Rachmaninov, Igor Stravinsky en Anton Arensky en proberen hiermee de essentie van Russische muziek met haar specifieke klank, kleur en energie te vatten. De cover van het album is geïnspireerd op het beroemde schilderij ‘Kleurenstudie, Vierkanten met concentrische cirkels’ van de Russische kunstenaar Wassily Kandinsky, tijdgenoot van de componisten op dit album. 
 

» lees verder
Sonny Rollins - Rollins In Holland

Sonny Rollins - Rollins In Holland

Deel dit:

Datum: 04-12-2020

Drie sessies, samen meer dan twee uur verloren gewaande opnamen (in glanzend stereo en authentiek mono) uit de Nederlandse tournee van Mei 1967 door de gigant van de tenorsaxofoon worden hier bijeen gebracht.

Op Rollins in Holland (een coproductie van Resonance Records & het Nederlands Jazz Archief) is materiaal bijeengebracht van drie verschillende optredens door dit unieke trio:
– de studiosessie die op de ochtend van 5 mei 1967 in glanzende stereo werd opgenomen in de VARA Studio te Hilversum, waar Albert Ayler en Eric Dolphy tevens onvergetelijke opnamen gemaakt hebben. Deze vier stukken zijn nooit eerder openbaar gemaakt en de opnamen werden pas onlangs gevonden in het Nederlands Jazz Archief.
– een al even unieke vondst uit het Nederlands Jazz Archief: het geluid van het televisieprogramma Jazz met Jacobs waarin Rollins, Jacobs en Bennink op 5 mei 1967 ’s avonds optraden en dat werd opgenomen in de GoGo Club te Oud-Loosdrecht die destijds eigendom was van zangeres Rita Reys en haar echtgenoot Pim Jacobs.
– en een sprankelende concertopname van 3 mei 1967, gemaakt in de Academie voor Beeldende Kunst te Arnhem, waarin Rollins uitblinkt in uitvoeringen van soms meer dan 20 minuten.

» lees verder
Jacob Collier sluit Djesse trilogie af

Jacob Collier sluit Djesse trilogie af

Deel dit:

Datum: 24-11-2020

Dit is het laatste album in de Djesse trilogie van Jacob Collier. Geen enkel album in de trilogie klinkt hetzelfde. Deze keer invloeden van Hip-hop en Neo-Soul, stevige beats, prachtige vocalen en de gebruikelijke riskante uitstapjes waar Collier zo om geliefd is. Uitermate spannend en sterk hoogtepunt om een trilogie mee af te sluiten.

» lees verder

Aangenaam Klassiek 2020

Deel dit:

Datum: 30-09-2020

Vijf sterren voor Hannes Minnaar - Nox

Vijf sterren voor Hannes Minnaar - Nox

Deel dit:

Datum: 26-09-2020

Het effect van de nacht, dat is wat je hoort op het adembenemende nieuwe album van pianist Hannes Minnaar, Nox. Op dit album, met de donkerte van de nacht die onbehagen oproept maar je ook kan omarmen, klinkt Minnaar zoals hij is: nuchter maar sensitief. Minnaar speelt vier stukken van Robert Schumann. Robert Zuidam had zijn Tanglewood Concerto (2015) door Minnaar horen spelen en was zo gegrepen door Minnaars spel, dat hij besloot speciaal voor de pianist te componeren. Dat werden vijf nocturnes onder de naam Nox. Het album wordt dan afgesloten met drie srtukken van Maurice Ravel en één van Leos Janacek.

De Volkskrant 24 september ★★★★★

» lees verder