webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd releases

 

Peter Beets ontmoet Stochelo Rosenberg

Peter Beets ontmoet Stochelo Rosenberg

Deel dit:

Datum: 13-12-2018

Peter Beets (piano), samen met Martin Limberger (gitaar) en Frans van Geest (bas), ontmoeten Stochelo Rosenberg. Vier virtuozen op gitaar, vleugel en contrabas, die met hart en ziel spelen. Het treffen van deze giganten onlangs in The North Sea Jazz Club moest een vervolg krijgen. Deze pure vrijheid om te spelen én te genieten. Het gebeurt intuïtief en met schijnbaar zoveel gemak. Deze vier wisselen solo’s uit, reageren op elkaar, communiceren met hun instrumenten, zwepen elkaar op in een prachtig en spannend muzikaal spel.  

» lees verder
The Voice of the Viola in Times of Oppression

The Voice of the Viola in Times of Oppression

Deel dit:

Datum: 01-11-2018

Op 'Voice of the Viola in times of oppression' staat het werk van drie joodse componisten, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vervolgd, centraal. Vredenburg (1904-1976) en Weinberg (1919-1996) moesten hun geboorteland ontvluchten en overleefden de oorlog. Hun werken zijn de afgelopen jaren aan de vergetelheid ontrukt. Weinberg wordt inmiddels met Prokofjev en Sjostakovitsj tot de beste Russische componisten van de twintigste eeuw gerekend. De jonge componist Dick Kattenburg (1919-1944) overleefde de oorlog niet; sinds de ontdekking van zijn sprankelende jazzovergoten partituren wordt hij gezien als een Gershwin in de dop. 

» lees verder

Klassiek voor jou-actie

Deel dit:

Datum: 30-10-2018

Met Gratis cd van Nora Fischer

Gedurende de actie ‘Klassiek voor jou’ zijn de albums van een groot aantal artiesten in de aanbieding. Bij besteding van 20 euro of meer aan cd’s van deze artiesten is de cd FOLK van Nora Fischer voor jou. Gratis. Deze unieke cd wordt verder niet verkocht en wordt ook niet via streamingsdiensten aangeboden. Let wel; op=op!

De Raad van Toezicht - 84

De Raad van Toezicht - 84

Deel dit:

Datum: 13-10-2018

Na het succes van hun debuutalbum “De Raad” lanceert De Raad van Toezicht in oktober 2018 een nieuw album genaamd “84". Verschillende wisselingen in de bezetting hebben geleid tot een geoliede machine met een strakke blazerssectie, een scala aan toetsen, ruige gitaren en een dubbele ritmesectie. Met een brutalere sound, sterke nieuwe composities en een ruige opstelling met dubbele drums bewijst De Raad een live sensatie te zijn, zowel binnen het pop- als jazzcircuit.  

» lees verder
Historische Kurhaus opnames Art Blakey uit op CD

Historische Kurhaus opnames Art Blakey uit op CD

Deel dit:

Datum: 12-10-2018

Op 29 november 1958 speelden Art Blakey & the Jazz Messengers in het Kurhaus in Scheveningen. Dit is de live opname van deze legendarische avond. Art Blakey was, samen met pianist Horace Silver, in 1954 mede-oprichter van the Jazz Messengers. Een aantal jaar later leidt hij het kwintet alleen, op zoek naar de grootste talenten, om ze te coachen en mee te nemen naar de top. Het ensemble breidde zich uit tot in de late jaren ‘80 van de vorige eeuw, maar al in 1958 waren ze geïnspireerd, succesvol en doordrongen met zelfvertrouwen. De crème de la crème van de jazzwereld stond deze bewuste avond aan de Nederlandse kust op het podium en de avond geraakte in de vergetelheid totdat deze opname werd uitgebracht. 

» lees verder
Minder is meer bij nieuw album Michiel Borstlap

Minder is meer bij nieuw album Michiel Borstlap

Deel dit:

Datum: 09-10-2018

Na een imposante internationale jazzcarrière slaat pianist en componist Michiel Borstlap definitief een nieuwe weg in: die van de minimal music. Met minder noten, maar meer gevoel. En met een hoofdrol voor zijn eerste piano, 'Georg', een honderdjarig exemplaar met een eigenzinnige, doorleefde sound. Rust, stilte en contemplatie staan centraal in zijn nieuwe werk. "Het gaat niet meer om de noten, maar om de ruimte tussen die noten. Want in die ruimte gebeurt echt iets. 

» lees verder
Keith Jarrett betovert La Fenice in Venetië

Keith Jarrett betovert La Fenice in Venetië

Deel dit:

Datum: 04-10-2018

Dit langverwachte dubbelalbum laat pianist Keith Jarrett horen tijdens zijn concert in het Gran Teatro La Fenice in Venetië, in juli 2006. De setting - een van de beroemdste klassieke locaties in Italië - roept parallellen op met La Scala, Jarrett's geliefde opname uit 1995, maar elk van de Jarrett's solo-optredens creëert een eigen wereld. Zijn creativiteit brengt voortdurend nieuwe vormen aan het licht.
La Fenice (de feniks) kanaliseert zijn inspiratie in een reeks van acht spontaan gecreëerde stukken die verwijzen naar stijlen als blues tot aan atonale ingevingen. Vanaf de eerste vlaag noten is deze uitgave een voortdurend boeiende reis. La Fenice kan worden beschouwd als het hoogtepunt van een reeks soloconcerten die in september vorig jaar begon met het Carnegie Hall Concert.

» lees verder
Jazz Orchestra of the Concertgebouw - Crossroads

Jazz Orchestra of the Concertgebouw - Crossroads

Deel dit:

Datum: 20-09-2018

'Crossroads' is de titel van het nieuwe album van het Jazz Orchestra van het Concertgebouw (JOC). Dit is het eerste album onder leiding van de nieuwe chef-dirigent Dennis Mackrel en co-dirigent Rob Horsting. Crossroads geeft een internationaal perspectief op het JOC: composities van bandleden als Joris Roelofs, Martijn van Iterson en Ilja Reijngoud worden op het album namelijk door internationale top arrangeurs als Michael Abene, Ed Partyka en Vellu Halkosalmi bewerkt in nieuwe arrangementen.

Dit idee van artistiek leider Juan Martinez werd verder uitgewerkt met chef-dirigent Dennis Mackrel (o.a. Count Basie Jazzorchestra, Dizzy Gillespie All Stars en Maria Schneider) en arrangeur en co-dirigent Rob Horsting, waarna de internationale arrangeurs met de composities aan de slag gingen. Waar de composities vanuit een sterk persoonlijk perspectief in gaan op nieuwe ontwikkelingen in jazz en andere verwante hedendaagse muziekstromingen, hebben de arrangeurs de grenzen van het idioom van het JOC flink opgerekt met hun keuze voor bepaalde instrumentatie, harmonieën en ruimte voor improvisatie.  

» lees verder
Vier sterren in NRC voor Robin de Raaff

Vier sterren in NRC voor Robin de Raaff

Deel dit:

Datum: 18-09-2018

De in 1968 geboren Nederlandse componist Robin de Raaff heeft tot nu toe 4 symphonieën op zijn naam staan.
Deze symfonieën hebben weinig te maken met het klassieke concept. De Raaff is namelijk teveel een constructivist om een ​​symfonie te schrijven in het klassieke zin van het woord. Hij schuwt voorgeschreven vormen en ontwikkelingen. De symfonie, het orkestapparaat al geheel samen klinkend, zijn verhaal vertellen voor een periode van minstens 20 minuten, dat is wat hij als uitgangspunt neemt. 

De Raaff's Second en Vierde symfonieën zijn het resultaat van een herinterpretatie van werken voor een solisten- of solistengroep met begeleiding. Ze zijn een revisie van het materiaal, dat doet denken aan de manier waarop Pierre Boulez lncises voor piano laat uitgroeien tot Sur Incises voor Ensemble en hoe Luciano Berio een aantal van zijn Sequenzas opnieuw heeft samengesteld naar Chemins.  

» lees verder
Barbara Hannigan op Vienna, Fin de Siècle weer samen met Reinbert de Leeuw

Barbara Hannigan op Vienna, Fin de Siècle weer samen met Reinbert de Leeuw

Deel dit:

Datum: 16-09-2018

Na het succes met haar Grammy Award-winnende album, Crazy Girl Crazy (2017), is de Canadese sopraan Barbara Hannigan terug met een recitalalbum gemaakt met haar mentor Reinbert de Leeuw. Voor dit nieuwe album verkent het duo de wortels van de moderne muziek met componisten die een muzikale revolutie voerden: Arnold Schönberg, Hugo Wolf, Anton Webern, Alexander Zemlinsky, Alma Mahler en Alban Berg.
Vienna, Fin de Siècle presenteert een visie van Wenen op het toppunt van de late romantiek, toen muziek het meest weelderig en decadent was, aan de rand van de tonaliteit en vol wulpse schoonheid. Met componisten voor wie tekst en lied onafscheidelijk waren, legt het album het rijke en intense moment vast voor de verstoring van de harmonische taal van de late 19e en vroege 20e eeuw. Hannigan en De Leeuw zijn al lang liefhebbers van het prachtige repertoire uit deze epoque. 

» lees verder
Ibrahim Maalouf smeedt een cultureel meesterwerk

Ibrahim Maalouf smeedt een cultureel meesterwerk

Deel dit:

Datum: 13-09-2018

De Levant, letterlijk “het land waar de zon opkomt”, verwijst naar het gebied ten oosten van de Middellandse Zee, waarin o.m. Israël, grotendeels Jordanië, Libanon, Palestina, Syrië en een deel van Turkije liggen. The New Levant Initiative, een organisatie die economische integratie en culturele uitwisseling tussen de volkeren van de Levant bevordert, gaf trompettist Maalouf de opdracht een symfonie te schrijven over de levendige en gedeelde identiteit in de regio.

Met dit nieuwe werk bindt Maalouf de volkeren van de Levant. Niet alleen in muziek en poëzie, maar ook in een gedeelde collectieve identiteit. Maalouf, geboren in Beiroet ten tijde van de Libanese burgeroorlog in 1980, weet als geen ander de hooggespannen verwachtingen van zo'n opdracht waar te maken. Dit is een meeslepend werk, dat je als luisteraar niet onberoerd laat, ongeacht je culturele afkomst.

» lees verder
Nieuw album Cecile McLorin Salvant

Nieuw album Cecile McLorin Salvant

Deel dit:

Datum: 12-09-2018

Het moment dat de wereld voor het eerst van de ongelooflijke vocale artisticiteit van Cécile McLorin Salvant hoorde, was toen ze in 2010 het prestigieuze Thelonious Monk International Jazz Competition won. In de jaren daarna heeft McLorn Salvant zich ontwikkeld van eerst alleen bekende bij jazzcritici en vroege fans, tot een multi-GRAMMY® Award-winnares en een vooruitziende, onbevreesde stem in de hedendaagse jazz. 'The Window', is de titel van haar nieuwe album. Het is een album gevuld met duetten met pianist Sullivan Fortner. Met alleen Fortner's begeleiding ter ondersteuning van de stem van McLorin Salvant, zijn beiden vrij om te improviseren en vrij om te spelen met harmonie, melodie en frasering. 

» lees verder
Catherine Hewgill samen met Vladimir Ashkenazy

Catherine Hewgill samen met Vladimir Ashkenazy

Deel dit:

Datum: 30-08-2018

Gedurende twee dagen in oktober 2016, gingen de Russische pianist en dirigent Vladimir Ashkenazy en de Australische cellist Catherine Hewgill samen de studio in om hun eerste gezamelijke album op te nemen. Het werd een volledig Russisch programma, met cello sonates van Sjostakovitsj en Prokofjev en werk van Rachmaninov. 

Dit is album is de eerste opname voor Decca (Australië). Het album heet From Darkness to Light. "De titel weerspiegelt de vele zeer donkere passages in elk van de twee sonates, die uiteindelijk lijken op te lossen in de mogelijkheid van universeel licht en hoop", zegt Catherine Hewgill, hoofdcellist van het Sydney Symphony Orchestra.  

» lees verder
Originele invalshoek van nieuw album van Huelgas Ensemble

Originele invalshoek van nieuw album van Huelgas Ensemble

Deel dit:

Datum: 31-07-2018

Voor het nieuwe album van Huelgas Ensemble o.l.v. Paul van Nevel is gekozen voor diverse werken van verschillende componisten die werden uitgegeven door de Frans/Vlaamse boekdrukker en uitgever Christophe Plantin (c. 1520-89), één van de meest invloedrijkste printers en uitgevers van de zestiende eeuw. Voor de opnames selecteerde het Huelgas Ensemble werken van George de la Hèle (1547–86), Claude le Jeune (c.1529-1600), Jacobus de Kerle (1531–91), Philippus de Monte (1521–1603), Palestrina (c. 1525–94) en Andreas Pevernage (1542–91).

» lees verder