webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd, vinyl en dvd releases

 

Bijzonder nieuw album van Teus Nobel

Bijzonder nieuw album van Teus Nobel

Deel dit:

Datum: 12-09-2023

Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Hij is in de afgelopen jaren bovendien productiever dan ooit! In rap tempo volgden de albums Journey Of Man (2019), Saudade (2019, bekroond met een Edison Award – Jazz Nationaal), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021) en Human First (2023) elkaar op. In september 2023 volgt zijn inmiddels negende album: After Hours. Een bijzonder album, omdat Nobel voor het eerst een productie uitbrengt waarop hij de nadruk legt op ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker trio album Someday My Prince Will Come (1983). Zijn trio bestaat verder uit gitarist Tim Langedijk en contrabassist Thomas Pol.
 

After Hours ligt vrijdag 15 september in de winkels!

» lees verder
Zeer uitgebreide Maria Callas box

Zeer uitgebreide Maria Callas box

Deel dit:

Datum: 29-07-2023

Binnekort verschijnt de ultieme Maria Callas boxset, bestaande uit maar liefst 131 cd's, 1 dvd en 3 Blu Rays. "LA DIVINA - Maria Callas In All Her Roles" is de meest complete boxset met opnames van Maria Callas die ooit is uitgebracht, waarin La Divina wordt gepresenteerd in alle 74 rollen waarvan audiodocumenten bestaan. Bevat al haar studio-opnames, een uitgebreide verzameling van haar beste live-opnames, de masterclasses die zij gaf aan de Juilliard School, video's en een bonus-cd met niet eerder uitgebrachte opnames: alternatieve opnames en sessiewerk van studio-opnames uit de jaren 60.
La Divina verschijnt op vrijdag 22 september

» lees verder
Nieuw werk van jazziconen John Coltrane en Eric Dolphy

Nieuw werk van jazziconen John Coltrane en Eric Dolphy

Deel dit:

Datum: 05-06-2023

In augustus 1961 speelde het John Coltrane Quintet in de legendarische Village Gate in Greenwich Village, New York. Coltrane's Classic Quartet had zijn definitieve vorm nog niet gevonden en die avond speelde de visionaire multi-instrumentalist Eric Dolphy mee. Twee iconen uit de jazz-scene van die tijd, twee jaar later zou Dolphy overlijden. Op dit album 90 minuten nooit eerder gehoorde muziek van deze groep, vergeten en herontdekt in de New York Public Library.

» lees verder
Deluxe edition van Samara Joy's Linger Awhile

Deluxe edition van Samara Joy's Linger Awhile

Deel dit:

Datum: 08-05-2023

Samara Joy (1998) behoort nu al tot de veelbelovende nieuwe generatie jazzzangeressen. Opgegroeid in muzikaal gezin in New York, bereikt ze nu met video’s op haar sociale media accounts wereldwijd miljoenen mensen. Ook bekende Hollywood acteurs Regina King en Lakeith Stanfield lieten weten fan te zijn. Sommigen vergelijken haar stem zelfs met die van Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Nina Simone of Sarah Vaughan. ‘Linger Awhile’ is haar debuutalbum op Verve Records waarop ze bekende jazzstandaards vertolkt, waaronder Can’t Get Out Of This Mood en Sweet Pumpkin.  

Vanwege het succes verschijnt er op 19 mei een deluxe edition van Linger Awhile met maar liefst 8 bonustracks!

» lees verder
London Brew

London Brew

Deel dit:

Datum: 31-03-2023

London Brew is een gelegenheidsband van 12 Britse jazzmuzikanten, die in de geest van Miles Davis’ jazzrockmeesterwerk Bitches Brew samen een plaat te maken. Het resultaat is London Brew, anderhalf uur klaterende elektrische jazz en improviserend samenspel, opmerkelijk genoeg zonder trompet maar met de geweldige saxofoons van Nubya Garcia en Shabaka Hutchings. Het zijn eigen nummers, waarin de geest van Davis rondwaart door inzet van twee drummers, twee toetsenisten en gitarist Dave Okumu, die net zo knap ontregelende dissonanten met zijn gitaar als John McLaughlin destijds. Naarmate het album vordert, roept het meer de latere jarenzeventigplaten als On the Corner en Jack Johnson in herinnering. Anderhalf uur avontuur en experiment met de meanderende basklarinet van Shabaka Hutchings in It’s One of These als een van de hoogtepunten. 

» lees verder
Chet Baker VARA Studio Sessies

Chet Baker VARA Studio Sessies

Deel dit:

Datum: 22-02-2023

Blue Room: The 1979 VARA Studio Sessies in Holland bevat twee sessies van Chet Baker die opgenomen zijn in de legendarische Studio 2 van de VARA. Deze sessies waren onderdeel van het populaire radioprogramma Nine O'Clock Jazz. Beiden sessies worden nu voor het eerst ooit uitgebracht. Het album komt uit als 2CD en beavt ook een uitgebreid boekje met daarin foto's van onder andere Veryl Oakland, Jean-Pierre Leloir en Christian Rose en essays van de Nederlandse journalist Jeroen de Valk en Edwin Rutten, plus interviews met Baker-bandleden Phil Markowtiz, Jean-Louis Rassinfosse en Eric Ineke, trompettisten Randy Brecker en Enrico Rava, en pianist Enrico Pieranunzi.

» lees verder
New Yorkse tenorsaxofonist James Brandon Lewis

New Yorkse tenorsaxofonist James Brandon Lewis

Deel dit:

Datum: 03-02-2023

New Yorkse tenorsaxofonist James Brandon Lewis' eerste album voor Anti-. Net als Sonny Rollins een halve eeuw voor hem is hij voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om zijn spel te verrijken. Op Eye Of I horen we naast hem Chris Hoffman op elektrische cello en Max Jaffe op slagwerk. Zijn vertrouwde drummer Chad Taylor doet dus niet mee. Een vreemde combinatie, dat elektrische geluid van de cello, zeker als gastkornettist Kirk Knuffke in Someday We’ll all be Free met Lewis in de weer gaat. Maar het klinkt allemaal erg spannend.

Vier sterren in De Volkskrant (2 februari 2023)

» lees verder
Brad Mehldau speelt The Beatles

Brad Mehldau speelt The Beatles

Deel dit:

Datum: 20-12-2022

Bij Mehldau zijn Beatles-nummers altijd deel uitgemaakt van zijn live-shows geweest, maar hij had ze nog nooit opgenomen. Dit live opgenomen soloalbum bevat interpretaties van Mehldau van negen nummers van John Lennon en Paul McCartney en één van George Harrison. Het album eindigt met een David Bowie-klassieker die volgens Mehldau een verband legt tussen The Beatles en popsongwriters die daarna volgden. Your Mother Should Know is in september 2020 opgenomen in Philharmonie de Paris. 

» lees verder
Soloalbum van drummer van Sons Of Kemet en The Smile

Soloalbum van drummer van Sons Of Kemet en The Smile

Deel dit:

Datum: 25-11-2022

Drummer en producer Tom Skinner (The Smile met Radiohead's Thom Yorke, Sons of Kemet) heeft van Voice Of Bishara een mooi album gemaakt waarin hij een sterrijke opnamesessie bewerkte tot een sonore en verleidelijke nieuwe vorm. De titel van Tom Skinner's eerste release onder zijn eigen naam is een verwijzing naar cellist Abdul Wadud's uiterst zeldzame soloalbum 'By Myself' uit 1978, dat Skinner herhaaldelijk beluisterd heeft tijdens de lockdown. Wadud's album werd privé geperst op zijn eigen label, Bisharra, en terwijl Skinner's titel de meer conventionele spelling van deze veel voorkomende Arabische naam gebruikt, hebben ze beide dezelfde bedoeling of betekenis: het betekent 'goed nieuws', of 'de brenger van goed nieuws'.

Dit is een klassiek klinkende plaat die aansluit op Skinner's 2017 Hello Skinny samenwerking met de Amerikaanse componist en Arthur Russell-collaborateur Peter Zummo op 'Watermelon Sun'. Het verbindt zijdelings met Makaya McCraven's door beatmakers geïnspireerde behandelingen van jazzsessies, en het biedt een muzikale brug naar de meest meditatieve momenten van Sons of Kemet.

» lees verder
Fraai nieuw album van Benjamin Herman

Fraai nieuw album van Benjamin Herman

Deel dit:

Datum: 14-11-2022

En weer weet Benjamin Herman zijn nieuwe album anders te laten klinken dan al zijn voorgaande albums. Voor True Love's Flame zocht de altsaxofonist de samenwerking met zangeres Astrid Seriese en liet zich inspireren door onder meer de duistere films van David Lynch. 'In Heaven' is een stuk uit Eraserhead (1983) en 'Audrey's Trance' heeft een Twin Peaks-vibe. Dit eigen stuk van Benjamin Hermans kwartet kent een glansrol voor toetsenist Alexander van Popta.

Vier sterren in De Volkskrant (11 november 2022)

» lees verder
Bill Frisell - Four

Bill Frisell - Four

Deel dit:

Datum: 01-11-2022

Four is Bill Frisell's opvolger van het overal goed ontvangen trio-album Valentine uit 2020 . Dit Four album heeft als thema verlies, vernieuwing en vriendschappen en deze thema's passeren op Four de revue middels nieuwe interpretaties van eerder opgenomen Frisell-originelen en negen nieuwe nummers. Four is Frisell's derde album voor Blue Note Records sinds hij in 2019 bij het label tekende. Het album is geproduceerd door Lee Townsend en er wordt op mee gespeeld door Blue Note-stalgenoten Gerald Clayton op piano en Johnathan Blake op drums, en zijn oude compaan Greg Tardy op saxofoon, klarinet en bas klarinet.

» lees verder
Eric Vloeimans - Wild Port of Europe

Eric Vloeimans - Wild Port of Europe

Deel dit:

Datum: 22-10-2022

Voor het vervolg van de succesvolle documentaire De Nieuwe Wildernis (2013) werd Eric Vloeimans uitgenodigd de muziek te maken voor de nieuwe film van Willem Berents: Wild Port of Europe. Deze documentaire gaat over dieren die leven in de Rotterdamse haven. De opdracht die Vloeimans meekreeg was om het , net als in de docu, in het kleine te zoeken. Deze opdracht blijkt Vloeimans op het lijf geschreven. In de alleskunners Jörg Brinkmann, Dirk-Peter Kölsch en Mark Tuinstra vond hij de perfecte kompanen om zijn muziek vorm te geven. 

» lees verder

Aangenaam Klassiek 2022 van start!

Deel dit:

Datum: 24-09-2022

Kurtags briljante liedcyclus verbluffend goed vertolkt

Kurtags briljante liedcyclus verbluffend goed vertolkt

Deel dit:

Datum: 19-08-2022

Wat de Hongaarse componist György Kurtág bescheiden bestempelt als Kafka-Fragmente, is in werkelijkheid een briljante liedcyclus voor sopraan en viool. Kurtág (inmiddels 96) schreef tussen 1985 en 1987 veertig korte tot ultrakorte stukken rond flarden uit brieven en dagboeken van Franz Kafka. De helft blijft onder de minuut, het langste fragment gaat richting de zeven. Samen vullen ze een verbijsterend origineel uurtje.

Van deze liedcyclus, die nog maar 35 jaar oud is, bestaat er al een verheugend aantal opnamen. Stuk voor stuk goed, maar wat sopraan Anna Prohaska en violist Isabelle Faust ervan maken, stijgt boven alles uit.

★★★★★ in De Volkskrant (19 augustus 2022)

» lees verder