webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!

Jazz en Klassieke muziek, nieuwe en actuele cd releases

 

Prachtige kamermuziekbewerkingen van Van Baerle Trio

Prachtige kamermuziekbewerkingen van Van Baerle Trio

Deel dit:

Datum: 13-07-2018

Het Van Baerle Trio heeft het plan opgevat alle pianotrio's van Ludwig van Beethoven op te nemen. Dit is het tweede deel in die reeks. Vorig jaar november verscheen het eerste deel van Beethoven's Complete Piano Trios van Van Baerle Trio. Pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder hebben er weer een mooi album van gemaakt. De muziek van Beethoven komt goed tot zijn recht, vooral ook door het gebruik van de bijzondere 'piano' waarop Hannes Minnaar speelt.

Vijf sterren in De Volkskrant (13 juli 2018)

» lees verder
Erroll Garner: live in Amsterdam 1964

Erroll Garner: live in Amsterdam 1964

Deel dit:

Datum: 12-07-2018

In navolging van de prachtige uitgaven van The Complete Concert By The Sea en Ready Take One, komt nu Erroll Garner's Nightconcert uit, een uit de originale mastertapes gerestaureerde concertopname van de jazzpianist op het hoogtepunt van zijn uitverkochte Europese tour in 1964.

» lees verder
Uniek livemateriaal van Dexter Gordon

Uniek livemateriaal van Dexter Gordon

Deel dit:

Datum: 19-06-2018

Het Nederlands Jazz Archief komt opnieuw met live opnames, waar we niet omheen kunnen. In januari 1963 kwam Dexter Gordon voor het eerst naar Nederland. Zijn concert in de Utrechtse jazzkelder Persepolis met Rob Madna, Ruud Jacobs en Cees See wordt door velen, in het bijzonder collega-muzikanten, gerekend tot zijn beste Europese optredens. Deze VARA-opnamen werden niet eerder op de plaat uitgebracht. Release 29 juni.

» lees verder
Benjamin Herman - Project S

Benjamin Herman - Project S

Deel dit:

Datum: 10-06-2018

Het album Project S is een soundtrack die Benjamin Herman gemaakt heeft voor bij de gelijknamige documentaire over de legendarisch Citroën SM. De Citroën SM was ooit het mythische voertuig van de groten der aarde. Het was een Citroën met een Maserati-motor erin. Vele beroemdheden reden erin. Onder hen de presidenten van Frankrijk en de Sovjet-Unie, maar ook Johan Cruijff had er één. Het album klinkt als dezelfde mix van de auto. Frankrijk ontmoet Italië. ‘Serge Gainsbourg meets Fausto Papetti’, volgens Benjamin Herman.  

» lees verder
Lost album John Coltrane - Both Directions at once

Lost album John Coltrane - Both Directions at once

Deel dit:

Datum: 07-06-2018

Both directions is een verloren gewaand album. Het album is in 1963 opgenomen in de klassiek bezetting bestaande uit McCoy Tyner op piano, Elvin Jones op drums en Jimmy Garrison op bas. In de bezetting maakten zij ook de albums Coltrane (1962), Crescent (1964) en A Love supreme (1965). 

Volgens een persbericht, op 6 maart 1963, brachten Coltrane en zijn kwartet de dag door in Van Gelder Studios in Englewood, New Jersey, waar ze een mix opnamen van nieuwe composities en covers. Coltrane bracht een kopie van de tape mee naar huis, maar een album gebaseerd op de sessie werd nooit geproduceerd om onbekende redenen en de mastertapes werden waarschijnlijk in de jaren zeventig van de hand gedaan door Van Gelder. Gelukkig bewaarde Coltrane's eerste vrouw, Juanita Naima Coltrane, de kopie.

» lees verder
Joshua Redman - Still Dreaming

Joshua Redman - Still Dreaming

Deel dit:

Datum: 20-04-2018

Still Dreaming is het nieuwe album van Joshua Redman. Een album waarop hij in het gezelschap verkeert van drummer Brian Blade, bassist Scott Colley en Ron Miles op trompet. Het album is geïnspireerd op de band Old and New Dreams waarin vader Dewey Redman, samen met Don Cherry. Ed Blackwell en Charlie Haden, in de periode 1976-1987 mee speelde. Op Still Dreaming staan eigen, nieuwe nummers, een composite van Charlie Haden en één van Ornette Coleman.  

» lees verder
Kamasi Washington komt met nieuw album

Kamasi Washington komt met nieuw album

Deel dit:

Datum: 12-04-2018

Kamasi Washington is letterlijk en figuurlijk een grote naam in de jazz. Drie jaar geleden vestigde hij zich in één klap in de absolutele top met zijn magistrale debuutalbum The Epic. Ook zijn bijdrage aan Kendrick Lamar's meesterwerk To Pimp A Butterfly heeft hem geen windeieren gelegd. Vorig jaar verscheen het erg fijne tussendoortje Harmony Of Difference, maar nu is Kamasi Washington terug met zijn tweede volledige album; Heaven & Earth.

Heaven & Earth is samengesteld uit twee tegengestelde delen, waarbij Washington zijn visie op de wereld verder uitbouwt: de chaos waarin de wereld zich bevindt ten opzichte van zijn toekomstbeeld. De muziek is gecomponeerd, geschreven en gearrangeerd door Washington, met nieuwe arrangementen van jazz en bebop legende ...

» lees verder
Bestel nu de CD van NORA FISCHER en MARNIX DORRESTEIN met korting!

Bestel nu de CD van NORA FISCHER en MARNIX DORRESTEIN met korting!

Deel dit:

Datum: 29-03-2018

HUSH gaat over intimiteit. Met dit debuutalbum brengt zangeres Nora Fischer een lang gekoesterde droom tot werkelijkheid. Nora komt uit een familie van klassieke muzikanten, en had al van jongs af aan een grote liefde voor 17e eeuwse componisten als Monteverdi, Purcell en Dowland. Ze voert hun muziek vaak uit in de traditionele setting, maar ze hoorde ook altijd een alternatieve versie in haar hoofd. In Marnix Dorrestein vond ze de perfecte partner voor dit project: een popmuzikant die nieuw was in de wereld van de oude muziek, maar met een open mind en natuurlijke nieuwsgierigheid.  

ACTIE: BESTEL BIJ ONS DE CD VAN 'NORA FISCHER EN MARNIX DORRESTEIN' VOOR 'ZONDAG 15 APRIL (=DAG NA HET INSTORE-OPTREDEN BIJ ONS IN ARNHEM) EN BETAAL SLECHTS € 12.50. VANAF ZONDAG DE 15E WORDT DE PRIJS € 15,99. JE VOORDEEL BEDRAAGT MEER DAN 20%.

 

» lees verder
Sons of Kemet - Your Queen is a Reptile

Sons of Kemet - Your Queen is a Reptile

Deel dit:

Datum: 20-03-2018

Sons Of Kemet is een jazzkwartet bestaande uit Shabaka Hutchings met tuba speler Theon Cross en de drummers Tom Skinner en Eddie Hick. Op dit debuutalbum voor Impulse Your Queen Is A Reptile wordt de jazzmuziek aangevuld met zeer energieke soca ritmes en elementen uit de Londense grime, die door de dubbele drums en Hurchings' saxofoonspel naar grote hoogten gebracht.

» lees verder
Ning Feng speelt Sonates en Partita's van Bach

Ning Feng speelt Sonates en Partita's van Bach

Deel dit:

Datum: 01-03-2018

Ning Feng (1981, Chengdu, China) is een meesterviolist en bespeelt een Stradivarius uit 1721, de ‘MacMillan'. Feng is al jaren een belangrijke artiest in de stal van het Nederlandse label Channel Classics en zijn vertolking van deze sonates en partita's van Bach bevestigt dat nog eens ten overvloede.

Hij treedt met zijn vertolking in de voetsporen van al die grote violisten die een vrije dialoog met deze zo bijzondere muziek zijn aangegaan, en de Doopsgezinde kerk in Deventer is voor een recital als dit werkelijk een schitterende locatie: de muziek krijgt de akoestische ruimte die zij voor zich opeist, daarbij uiteraard een technisch ‘handje' geholpen. Hiermee is met deze opname een topprestatie neergezet.

» lees verder
After the Fall van Keith Jarrett

After the Fall van Keith Jarrett

Deel dit:

Datum: 27-02-2018

After the Fall is een live-opname van een concert uit 1998. De bezetting bestond destijd uit Gary Peacock op contrabas, Jack Dejohnette op drums en uiteraard Jarrett zelf. Het is een bijzondere opname op een bijzonder moment want Jarrett was in die tijd herstellende van CVS (het chronische vermoeidheids syndroom). Hij benaderde dit concert toen als een experiment voor zichzelf, om te kijken of hij weer fit genoeg was om op te treden. Het antwoord op die was overduidelijk! De opnames staan bol van verrassende muziek en briljant samenspel. Bebop versies van bekende jazznummers, waar niet iedere muzikant zomaar in zou kunnen slagen. Volgens Jarrett zelf is After the Fall niet alleen een mooi historisch document, maar ook gewoon een geweldig concert. Meer dan de moeite waard!

 

» lees verder
4 grote werken op 4 piano's door Alexander Melnikov

4 grote werken op 4 piano's door Alexander Melnikov

Deel dit:

Datum: 23-01-2018

De Russische pianist Alexander Melnikov heeft vier beroemde piano stukken op evenzoveel verschillende piano's gespeeld. Het resultaat is schitterend.
Van Schubert speelt hij Fantasie in C Major D. 760 (ook wel bekend als de Wanderer-Fantasie), de Etudes, Op. 10 van Chopin (de revolutie-etudes), van Liszt virtuoos Reminiscences de Don Juan, S. 418 en tenslotte van Stravinsky Trois mouvements de Petrouchka.

Vijf sterren in De Volkskrant (19 januari 2018)

» lees verder
5 sterren voor Mahler 5 door Gurzenich Orhestra met Francois-Xavier Roth

5 sterren voor Mahler 5 door Gurzenich Orhestra met Francois-Xavier Roth

Deel dit:

Datum: 05-01-2018

Sinds 2015 leidt de Franse dirigent Francois-Xavier Roth het operahuis van Keulen, inclusief het Gürzenich Orchester, dat kan bogen op een bijna 130-jarige traditie. Hoogtepunt: in 1904 dirigeerde Gustav Mahler er de wereldpremière van zijn Vijfde symfonie, met het dankzij de film Death in Venice beroemd geworden Adagietto. Het stuk zit de Keulenaren dus in de genen. Wie onrustig wordt van de grillige Mahlers die Daniele Gatti dirigeert bij het Concertgebouworkest, kan hier in retraite. Roth levert rust en heldere lijnen. En opvallend veel zangerigheid, wat natuurlijk uitstekend past bij een zomercomponist die de kost verdiende als dirigent van de Weense opera 

» lees verder
Mood Indigo, mooie verzamelaar van de jonge Nina Simone, ook verkrijgbaar op LP

Mood Indigo, mooie verzamelaar van de jonge Nina Simone, ook verkrijgbaar op LP

Deel dit:

Datum: 27-12-2017

Begin februari komt er een mooi verzamelalbum van Nina Simone op de markt. Het album heet Mood Indigo en is een verzamelaar met werk uit haar beginperiode. Op deze verzamelaar zijn alle legendarische Bethlehem singles Nina Simone haar verzameld, waaronder dus opnames van My Baby Just Cares For Me, Porgy (I Loves You Porgy), Love Me Or Leave Me en Mood Indigo. Alle opnames zijn volledig remastered en in de liner notes (Ashley Kahn) van het begeleidend boekwerk staat een nieuw interview met Nina Simone's bassist Al “Tootie” Heath. Mood Indigo wordt ook op vinyl uitgebracht. 

» lees verder