webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Neven, Henk Reves D'espana!
  • Neven, Henk
    Reves D'espana!

  • onze prijs:€ 17.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:22 april 2016
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Op Reves D'Espagne blijven bariton Henk Neven en pianist Hans Eijsackers dicht bij het oude Spanje. Ze kiezen op dit album voor liederen van componisten als Ibert, Ravel, en Sjostakovitsj: composities die wortelen in de volksmuziek en die al die beroemde componisten hebben verleid om die wortels intact te laten en hun eigen idioom voor even naar een tweede plan te schuiven. 

Neven en Eijsackers vormen een fascinerende combinatie. Ze zijn tegelijk verwante zielen én elkaars tegenpolen. Terwijl Henk Neven het fluweel van zijn stem nog eens opwrijft, ratelen de noten van Eijsackers uit de vleugel - als de venijnig stampende hakken van een danser die zich met ritmische precisie in het hout van een vloer boren. Soms zijn de klanken die zo ontstaan hard en zelfs lelijk te noemen, maar ook dat kun je beluisteren als rauwe, onomwonden, oer-Spaanse passie.
 

Ook Neven bereikt een ritmisch raffinement waar je u tegen zegt, maar daarnaast boort hij ook een ander gebied aan: een droomwereld die hij zelf in zijn cd-boekje vergelijkt met de rijke fantasieën van Don Quichot, die van een boerendochter een prinses maakt en van een dorpskroeg een kasteel. Pure magie.

 

Klik hier voor alles van Neven, Henk