webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Shaking Godspeed Rumspringa
  • Shaking Godspeed
    Rumspringa

  • onze prijs:€ 16.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:09 juni 2016
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Shaking Godspeed staat bekend als de meest eigenzinnige rockband van Nederland. Schrijversduo Iona Daniel & Rineke Roosenboom hebben samen met Shaking Godspeed in de afgelopen maanden bij Orkater gewerkt aan een nieuwe muziektheatervoorstelling over een geheim genootschap genaamd De Kring van Welsch. Shaking Godspeed heeft hiervoor geheel nieuwe muziek geschreven, voor het eerst zingt de band in het Nederlands.

De soundtrack van de voorstelling, Rumspringa, is op 10 juni uitgebracht als volwaardig Shaking Godspeed album op Suburban Records.

Het stuk is in première gegaan op het Oerol festival 2016 op Terschelling, waar de band in tien dagen precies twintig voorstellingen heeft gegeven. Een volledige theatertour start in 2017.

Rumspringa

Rumspringa is een fenomeen vanuit de Amish en betekent zoiets als, ronddollen. Jongeren van een jaar of zestien mogen proeven aan de moderne samenleving, gebruiken auto’s, computers of mobiele telefoons. De jongeren wonen meestal nog wel thuis en moeten zich ook nog houden aan regels van de ouders maar deze laten de teugels even vieren.

De Kring van Welsch

De Kring van Welschis een geheim genootschap, opgericht in de late jaren ’60 in Engelberg, Zwitserland. De oprichters voelden zich niet thuis in het keurslijf van het gezin en zochten naar een andere samenlevingsvorm. Ze verenigden zich met gelijkgestemden en gingen leven in een gemeenschappelijk woonhuis, genaamd Heim. De leden noemt men ook wel Heimers. Steeds meer mensen sloten zich bij hen aan. In 1997 vestigde de Nederlandse afsplitsing van het genootschap zich in het plaatsje Reek, daar ontstond een eigen Heim met eigen Heimers.

Klik hier voor alles van Shaking Godspeed