webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Elles Springs Reveal
  • Elles Springs
    Reveal

  • onze prijs:€ 14.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:19 november 2016
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Reveal is het nieuwe album van de Arnhemse singer-songwriter Elles Springs. Al vanaf 2001 bestormt Elles de nationale podia. Eerst met de Elles Springs Band en sinds eind 2014 ook met haar americana band The State Sinners. Het grote publiek maakte kennis met haar door haar deelname aan The Voice of Holland in 2012.

Reveal is een mooi en ingetogen album, waarop Elles zichzelf meer dan ooit tevoren bloot geeft. Dit heeft ook te maken met de aanleiding voor het schrijven van het eerste nummer van dit album. In het najaar van 2015 nam Elles namelijk het nummer “Unfamiliar Road” op, een lied dat zij schreef over en voor haar neef die ongeneeslijk ziek bleek te zijn. Het schrijven van dit lied gaf Elles nieuwe inspiratie en de ideeën voor nieuwe songs stroomden binnen. Al snel ontstaat hierdoor bij Elles het idee om een solo-album te maken. Nog geen jaar later, is het album Reveal het resultaat. 
 

Reveal staat voor onthullen, openbaren, blootleggen en dat is precies wat Elles op dit album doet. De teksten zijn persoonlijk en de muziek is ontdaan van alle overbodige opsmuk. Het resultaat is dan ook een album met eerlijke, pure en kleine liedjes met een country-feel.

Elles werkte op Reveal samen met de Canadese singer-songwriter Shannon Lyon, Caroline Kamp & Mark de Grauw (The State Sinners), Timo Somers (Vengeance & Delain) zangeres Lana Wolf (The Country Legends) , Jeroen van Riet (My Favorite Scar) en zanger Ralph Buttner (Wilson). Het album Reveal is opgenomen in Sound Vision Studio Arnhem o.l.v producer George Konings en gemastered door Miles Showell van de legendarische Abbey Road Studio in London.


 

Klik hier voor alles van Elles Springs