webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Rolling Stones Hackney Diamonds
  • Rolling Stones
    Hackney Diamonds

  • onze prijs:€ 17.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:20 oktober 2023
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

Hackney Diamonds van The Rolling Stones is het eerste album met origineel materiaal in 18 jaar. The greatest rock 'n roll band in the world bestaat natuurlijk al sinds begin jaren zestig van de vorige eeuw, maar Mick Jagger en co. weten als geen ander met de tijd mee te gaan. Hackney Diamonds is allerminst een museumstuk. Het is een 21e-eeuwse plaat voor een 21e-eeuws publiek die, met een ouderwetse speelduur van 48 minuten, de luisteraar alleen maar hongerig laat naar meer.

Opener en eerste single 'Angry' klinkt zowel anno nu, maar heeft ook een drive die Jagger en co. al zo lang beter maakt dan talloze andere rockbands. 'Get Close' is gebouwd rond een heerlijke riff, waarna 'Depending On You' een klassieke Stones ballad is. In 'Bite My Head Off' horen we een ijzersterke bassolo van Paul McCartney, countryblues in 'Dreamy Skies', twee back-to-back Charlie Watts-tracks (elders schittert Steve Jordan betrouwbaar), Chic-y floor-filler 'Mess It Up' en The Stones-rocker 'Live By The Sword'.
 
Gospel-epos 'Sweet Sound Of Heaven' is een Jagger-masterclass, waarbij Lady Gaga zingt met mooie stem, en ook Stevie Wonder onbetwist een essentiële bijdrage levert, maar zoals bij alle gastoptredens op het album (Elton John is ook van de partij) overtreft niemand de Stones. Allemaal dienen ze de liedjes in plaats van ego's. En tenslotte sluit 'Rolling Stone Blues' (het nummer van Muddy Waters dat de band hun naam gaf) het album af en maakt de cirkel rond. Rauw, gestript, onberispelijk. Briljant.

Klik hier voor alles van Rolling Stones