webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Melvins Tarantula Heart
  • Melvins
    Tarantula Heart

  • onze prijs:€ 16.99
  •  
  • formaat:CD
  • releasedatum:19 april 2024
  • levertijd:30 à 50 werkdagen
 
Info

Volgens een persbericht is Tarantula Heart misschien wel het meest onconventionele, pakkende en fantasierijke werk van de band tot nu toe, waarmee een erfenis wordt voortgezet die wordt gevierd vanwege zijn excentrieke en buitengewone output.

"De manier waarop we 'Tarantula Heart' benaderden was anders dan elk ander MELVINS-album", legt Buzz Osborne uit. "Ik liet Dale en Roy Mayorga binnenkomen en wat riffs spelen met Steven en mij, daarna volgde ik die sessies en bedacht welke delen zouden werken en schreef er nieuwe muziek bij. Dat is geen studiomethode die we ooit hebben gebruikt. Meestal hebben we de nummers geschreven VOORDAT we beginnen met opnemen!"

"Het grootste deel van 'Tarantula Heart' bestaat uit twee drumpartijen", voegt oude MELVINS-drummer Dale Crover toe. "Roy is een geweldige drummer. We bespraken wat we met de patronen wilden doen en gingen er vervolgens voor. We improviseerden riffs en wisselden drumfills uit." In werkelijkheid is niets uit het niets ontstaan. Buzz bracht vele uren door met de drumtracks en schreef zelf liedjes op wat hij op de drums hoorde. "Toen de rest van de band de nummers hoorde die ik tijdens de sessies had gemaakt, waren ze weggeblazen", zegt Buzz.

"Het waren volledig ontwikkelde nieuwe nummers die ze nog nooit eerder hadden gehoord en schijnbaar uit het niets waren gekomen. Presto!" Het album is opgenomen, gemixt en gecoproduceerd door Toshi Kasai, een oude MELVINS-medewerker, en WE ARE THE ASTEROID-gitarist Gary Chester is ook betrokken. De geschiedenis van Gary and the MELVINS gaat terug naar hun dagen bij Boner Records, toen de gitarist deel uitmaakte van de legendarische band ED HALL.

Klik hier voor alles van Melvins