webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Di-rect Sphinx
  • Di-rect
    Sphinx

  • onze prijs:€ 39.99
  •  
  • formaat:LP
  • releasedatum:08 maart 2024
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

GEPERST OP TRANSPARANT VINYL. 

Voor hun nieuwe album SPHINX heeft DI-RECT opnieuw de handen ineengeslagen met producer Niels Zuiderhoek. Naast bekende hits als "Through The Looking Glass", “90s Kid”, "How My Heart Was Won" & "OMG It’s Happening", staat het album in het teken van nieuwe muziek, waar de band de afgelopen twee jaar met ziel en zaligheid aan heeft gewerkt.

Op “SPHINX” laat DI-RECT zich van haar meest veelzijdige kant zien, met als rode draad de oprechte en bevlogen energie die in de muziek weerklinkt. Inhoudelijk put de band inspiratie uit het alledaagse en zijn ze meer persoonlijk dan ooit tevoren. Zowel heel dichtbij zoals in “How My Heart was Won”, wat een ode is aan de liefde van Marcel’s leven, als in een grotere context, zoals in titeltrack “SPHINX”, wat kan worden gezien als een pleidooi voor meer compassie in tijden waar men steeds vaker tegenover elkaar staat, in plaats van schouder aan schouder.

Na 24 jaar beleeft DI-RECT een bijzonder momentum, niet eerder was de band zo succesvol. De eigen shows in Rotterdam AHOY mogen inmiddels een traditie genoemd worden. Met als hoogtepunt de editie van afgelopen jaar toen de band maar liefst drie keer voor een uitverkochte AHOY speelde, met als speciale gast het Residentie Orkest. Dit laatste concert is live uitgezonden op NPO3. Ook het nieuwe jaar is de band goed begonnen. Begin januari kondigde de band de “SPHINX Clubtour” aan, waarbij er tot twee keer toe extra shows aan de tour toegevoegd moesten worden om aan de vraag te kunnen voldoen. Met als resultaat; 24 volledig uitverkochte shows door Nederland & België vanaf september, waarbij het nieuwe album centraal zal staan.


1 My Blood
2 Wastelands
3 Through the Looking Glass
4 How My Heart Was Won
5 Diamond Under Pressure
6 90s Kid pt. II
7 Waterfall
8 90s Kid
9 OMG It's Happening
10 Sphinx

Klik hier voor alles van Di-rect