webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
metallica-72-seasonsbowie--divinespringsteen-only-the- strongRobin Borneman Live at LuxorArctic Monkeys - The CarUse your Illusion 2022

Black Friday lp's nu ook online

Deel dit:

Datum: 04-12-2022

Een ode aan Bruce Springsteen

Een ode aan Bruce Springsteen

Deel dit:

Datum: 03-12-2022

In Ode aan Springsteen komen uiteraard leden van The E Street Band aan het woord, maar ook zijn er interviews met beroemde collega’s die speciaal voor het magazine hun favoriete Springsteen-songs kiezen. Denk aan Elvis Costello, Melissa Etheridge, Graham Nash en Nederlandse rockers als Barry Hay en Kensington. Verder wordt Springsteens hele oeuvre nog eens flink onder de loep genomen in een zeer uitgebreide discografie. En voor de lijstjesfanaten zijn er o.a. de Springsteen Top 40, een door fans samengestelde lijst van de beste Bruce-nummers, en een overzicht van memorabele shows van Springsteen in Nederland. Daarnaast bevat Ode aan Springsteen een voorwoord van radio-dj Gerard Ekdom en heeft de special een aantal fotokaternen op extra luxe papier met uniek beeldmateriaal van onder anderen de Nederlandse topfotograaf Paul Bergen!

» LEES HIER VERDER ...
Double Cream van Dewollf en Dawn Brothers nu op LP

Double Cream van Dewollf en Dawn Brothers nu op LP

Deel dit:

Datum: 01-12-2022

Begin september bracht Dewolff samen met hun vrienden Dawn Brothers het album Double Cream uit. Het album was een geslaagd uitstapje in de richting van het beste van de soul, funk en rhythm & blues uit de 50'er, 60'er en begin 70'er jaren. Liefhebbers van Otis Redding, Sam Cooke en Al Green zullen dan ook aangenaam en blij verrast worden door Double Cream. Hoewel de CD als een paar maanden in de winkel ligt, is als gevolg van de drukte bij de vinylperserijen Double Cream pas vanaf nu verkrijgbaar op vinyl.  

» LEES HIER VERDER ...
Neil Young - Harvest 50th anniversary

Neil Young - Harvest 50th anniversary

Deel dit:

Datum: 30-11-2022

Origineel uitgebracht in februari 1972 en sinds dat moment nog steeds één van de meest succesvolle en geliefde Neil Young albums.  Dit jaar bestaat Harvest dus 50 jaar en voor de plmij is dat een goede reden om het album een in twee uitgebreide jubileum versies uit te brengen. Dit is de CD versie die uit 3CD en 2 DVD's bestaat Op de eerste CD staat het Harvest album in volledig geremasterde vorm, de tweede CD bevat het Live at the Royal Albert Hall onden 1971 concert, op de derde CD staan drie outtakes, op de eerste  DVD staat de twee uur durende Making of Harvest documentaire en op DVD2 staat het Royal Albert Hall concert. 

» LEES HIER VERDER ...
Metallica - 72 Seasons nu te bestellen

Metallica - 72 Seasons nu te bestellen

Deel dit:

Datum: 29-11-2022

72 Seasons is het 12e studio-album van Metallica. Het album duurt maar liefst 77 minuten en is geproduceerd door Greg Fidelman samen met Hetfield en Ulrich. De titel slaat op het feit dat je tijdens je eerste 18 levensjaren (= 72 seizoenen) je persoonlijkheid vormt en dat je de rest van je leven wordt beïnvloedt door die eerste 18 jaren. Vraag vervolgens is of je die rest van je leven een gevangene blijft van die eerste 18 jaar, of dat je jezelf ontwikkelt en vrij maakt van wat je tijdens die eerste 18 jaren geleerd hebt. 72 seasons komt 14 april uit op CD, zwarte 2LP en een limited paars gekleurd indie only vinyl.

» LEES HIER VERDER ...
Moonage Daydreeam op DVD en Bluray

Moonage Daydreeam op DVD en Bluray

Deel dit:

Datum: 28-11-2022

Eén van de meest waardevolle en bijzondere manieren waarop je afgelopen jaar tijd in de bioscoop kon doorbrengen was door naar de regiisseur Brett Morgen gemaakte David Bowie docu/film te gaan. Moonage Daydream is een ontzettend meeslepend en knap gemaakt. De ongeveer twee uur durende film kijkt weg als één grote videoclip. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook als een gids dient voor een leven dat zinvol is en voldoening geeft in de 21e eeuw. Er valt van alles over Moonage Daydream te schrijven, maar dit is nou net zo'n film die je moet ondergaan, die je moet zien. 

» LEES HIER VERDER ...
Tom Petty Live at the Fillmore

Tom Petty Live at the Fillmore

Deel dit:

Datum: 24-11-2022

om Petty & The Heartbreakers speelden in 1997 20 nachten op de legendarische locatie Fillmore in San Francisco. 6 van de shows werden professioneel opgenomen en deze release bevat veel van de hoogtepunten van de residentie. Door de kleine zaal kon de band elke avond van set wisselen; ze bevatten opnieuw gearrangeerde en onderscheidende versies van hun hits, deep cuts en vele coverversies - een eerbetoon aan de artiesten door wie Tom en de band waren beïnvloed. 

» LEES HIER VERDER ...
De Dijk - muzikanten dansen niet op LP!

De Dijk - muzikanten dansen niet op LP!

Deel dit:

Datum: 23-11-2022

Muzikanten Dansen Niet is het elfde studio album van De Dijk en werd destijds origineel uitgebracht in 2002. De productie is in handen van JB Meijers en drummer Antonie Broek. Het album was altijd erg succesvol, maar was tot op heden nog niet eerder op vinyl verkrijgbaar. Daar komt nu verandering. De fans die De Dijk op vinyl compleet willen houden en/of maken zullen blij zijn.  

» LEES HIER VERDER ...
heruitgaves The Cure - Wish

heruitgaves The Cure - Wish

Deel dit:

Datum: 22-11-2022

In verband met de 30ste verjaardag van The Cure - Wish, wordt het album deze week opnieuw uitgebracht. Deze jubileum editie van Wish is opnieuw gemastered door Robert Smith en Miles Showell in de Abbey Road Studios. Widh komt opnieuw uit op LP, 1CD en op een interessante 3CD versie. De 3CD uitvoering bevat o.a. een tweede CD met 21 niet eerder verschenen demo's, waarvan 9 nummers überhaupt nooit eerder zijn uitgebracht en de derde CD bevat de 4 nummers van de Lost Wishes cassette. 

» LEES HIER VERDER ...
Bob Dylan - Bootleg Series 17

Bob Dylan - Bootleg Series 17

Deel dit:

Datum: 22-11-2022

Deze Bootleg Series richt zich op Dylan's Time out of Mind album dat uitgebracht is in september 1997. Met Bootleg Series 17 krijgen we een mooi beeld van de totstandkoming van het album. Zo staan er klein, intieme uitvoeringen (o.a. de niet eerder uitgebrachte Teatro Sessie) op het album, maar horen we ook vroege live-versies van Time out of Mind tracks zoals ze na de release van het album gespeeld werden. Bootleg Series 17 komt eind januari uit als 2CD, 5CD box en 4LP box. 

» LEES HIER VERDER ...
David Bowie - A Divine Symmetry

David Bowie - A Divine Symmetry

Deel dit:

Datum: 19-11-2022

In december 1971 bracht David Bowie zijn meesterwerk Hunky Dory uit. Eind november komt er een nieuwe Bowie release uit waarop tracks staan die uit de periode van 12 maanden voorafgaand aan de Hunky Dory release  komen. De boxset heet A Diviny Symmetry: An alternative Journey through Hunky Dory. Het album komt uit als 1LP en als luxe 4CD+ Bluray Audio boxset.  

» LEES HIER VERDER ...
Weyes Blood - And in the Darkness ...

Weyes Blood - And in the Darkness ...

Deel dit:

Datum: 18-11-2022

Toen Weyes Blood in 2019 met ‘Titanic Rising’ definitief doorbrak had ze al een paar redelijk succesvolle albums gemaakt. En als je eenmaal de liefhebbers van verzorgde muziek hebt opgeschud dan kunnen die nauwelijks meer wachten op een volgend album, maar nu is er ‘And The Darkness…’. De afgelopen jaren lag Natalie Mering ’s nachts geregeld wakker denkend aan technologische onrust, narcistische vermoeidheid en eindeloze afzondering. Uiteindelijk heeft ze de slapeloosheid in tien wonderlijke, wonderschone songs omgezet in dezelfde stijl als het verbluffend mooie vorige album. Hemelse folk die ons moet bevrijden van de algoritmische en de ideologische chaos. We’re in a fully functional shit show. My heart is a glow stick that’s been cracked, lighting up my chest in an explosion of earnestness, aldus Mering. Songs die niet per se de manifestische oplossing bieden, maar wel een beetje licht geven in de hedendaagse ontgoocheling.

» LEES HIER VERDER ...
Jimi Hendrix - Live at the Forum '69

Jimi Hendrix - Live at the Forum '69

Deel dit:

Datum: 17-11-2022

Op Live At The L.A. Forum horen we een bijzonder sterk optreden van de Hendrix Experience, gespeeld op 26 april 1969. In een uitverkocht huis scheurden Hendrix, drummer Mitch Mitchell en bassist Noel Redding door een unieke set met niet alleen hoogtepunten als I Don't Live Today, Purple Haze, Red House, maar ook een verbazingwekkende medley van Voodoo Child (Slight Return ) en Cream's Sunshine Of Your Love. Voor deze release is de originele 8 tracks mastertape opnieuw gemixt door Eddie Kramer, Hendrix's oude engineer. Het album wordt aangevuld met linernotes van Billy Gibbons van ZZ Top, die destijds bij de show aanwezig was. Verkrijgbaar op 2P en enkele CD.  

» LEES HIER VERDER ...
Neil Young & Crazy Horse - World Record

Neil Young & Crazy Horse - World Record

Deel dit:

Datum: 16-11-2022

Neil Young zit absoluut niet stil en brengt zijn zoveelste nieuwe album uit, dit keer weer met Crazy Horse. World Record is weer een eclectisch geheel; country, countryrock, gewone rock enraggende hardrock! Van de gezapige countryopener Love Earth, via honky-tonk Overhead, naar het overgestuurde I Walk With You, met een omweg rondom het overstuurde The World (is in trouble now), om uit te komen bij het echte ragwerk Break the Chain. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het genre staat op deze plaat, van een stilistisch geheel is absoluut geen sprake en dat is positief bedoeld. Ome Neil, bassist Billy Talbot, drummer Ralph Molina en good old gitarist/zanger Nils Lofgren bakken ze weer dusdanig bruin tijdens hun inmiddels derde jeugd samen dat er voor elke fan wel iets te halen is op de elf tracks van World Record. Verkrijgbaar op CD en twee 2LP vinyl versies. 

» LEES HIER VERDER ...
Bekijk ons complete weblog