webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
PEARL-JAM-DARK-MATTERKnopfler-Mark -One Deep RiverKing Marcus Mood SwingsBeyonce_-_Cowboy_Carter CD LPElbow--Audio_VertigoKINGS OF LEON Can We Please Have FunBLACK-KEYS-OHIO-PLAYERS-ALBUM
Thom Yorke - Comfindenz soundtrack

Thom Yorke - Comfindenz soundtrack

Deel dit:

Datum: 22-04-2024

De Italiaanse film Confidenza is een film van regisseur Daniel Luchetti. De film is een bewerking van het Italiaanse drama gebaseerd op de gelijknamige roman van Domenico Starnone. De film ging in première op het International Film Festival in Rotterdam. De sound van de soundtrack kan worden omschreven als donker en broeierig. Yorke krijgt op Confidenza de medewerking van het London Contemporary Orchestra. Hoogtepunt  van het album is het nummer Knife Edge, een liefdesliedje met wiegeliedje-achtige zang, klarinet, wurlitzer en het koper van het London Contemporary. De Confindenza soundtrack komt uit op CD, zwart vinyl en gekleurd vinyl.

» LEES HIER VERDER ...
St. Vincent - All born screaming

St. Vincent - All born screaming

Deel dit:

Datum: 19-04-2024

Annie Clark maakte haar debuut als St. Vincent in 2007 met ‘Marry Me’ en werd al snel beschouwd als een van de meest innovatieve en fascinerende artiesten in de moderne muziek. Na ‘Actor’ en ‘Strange Mercy’ won ze in sleepte ze met haar vierde, vijfde en zesde albums meerdere Grammy’s binnen en nu is daar haar zevende: ‘All Born Screaming’. Deze produceerde ze helemaal zelf en toont St. Vincent op haar meest primitieve manier. ‘All Born Screaming’ is evenveel spirituele verlatenheid als verrukkelijke acceptatie. "Als je schreeuwend geboren wordt, is dat een geweldig teken," zegt Clark, "want dat betekent dat je ademt. Dat je leeft. Mijn god. Het is vreugdevol. En het is ook een protest. We zijn allemaal op een bepaalde manier uit protest geboren. Het is angstaanjagend om te leven, het is extatisch om te leven. Het is alles."

» LEES HIER VERDER ...
Golden Earring - Back Home 2CD+DVD

Golden Earring - Back Home 2CD+DVD

Deel dit:

Datum: 17-04-2024

Fijn nieuws voor de vele Golden Earring fans. Het bekende concert van de Earring in Leiden 1984, wordt nu voor het eerst in zijn geheel uitgebracht op 2CD met DVD. Het album is geremasterd en deels ook opnieuw gemixt met gebruik van de originele digitale en analoge mastertapes. Het album bevat 4 bonustracks, waaronder 3 Ben Liebrand mixen. Op de DVD staat de volledige, voor deze gelegenheid gerestaureerde, concertfilm uit 1984, aangevuld met 3 bonus videoclips. Inclusief een boekje van 32 pagina's met een nieuw essay, memorabilia en foto's. 

» LEES HIER VERDER ...
Nieuw album Billie Eilish in mei in de winkel

Nieuw album Billie Eilish in mei in de winkel

Deel dit:

Datum: 12-04-2024

Billie Eilish's derde studioalbum, "HIT ME HARD AND SOFT", is haar meest gedurfde album tot nu toe, een diverse maar samenhangende verzameling nummers - idealiter in zijn geheel beluisterd van begin tot eind - precies zoals de albumtitel suggereert; raakt je zowel tekstueel als sonisch hard en zacht, terwijl het genres ombuigt en trends trotseert. Met de hulp van haar broer en enige medewerker, FINNEAS, schreven ze en namen ze het album samen op in hun geboorteplaats Los Angeles. Dit album volgt op haar twee enorm succesvolle albums “WHEN WE ALL FALL ASLEEP WHERE DO WE GO?” en “Happier Than Ever” en werkt aan de verdere ontwikkeling van de wereld van Billie Eilish. Uit op CD en twee LP versies. 

» LEES HIER VERDER ...
Saranne - Wie ben je dan?

Saranne - Wie ben je dan?

Deel dit:

Datum: 10-04-2024

De release van deze 6 nieuwe tracks tellende EP komt een jaar later dan gepland. Door een, ogenschijnlijk onschuldig, ongeluk verloor Saranne namelijk haar zangstem, maar gelukkig is Saranne niet kapot te krijgen en is hier dan eindelijk haar nieuwe EP! Muzikaal blijft Saranne op ‘Wie ben je dan?’ trouw aan haar grote liefde voor americana. In de nummers bezingt ze voor iedereen herkenbare emoties en situaties. Ze bekijkt deze in een bredere context, hoe ze zich verhouden tot de wereld, tot de ander en tot de behoefte aan leven en liefde en de moeite van het vasthouden aan jezelf binnen dit alles. ‘Wie ben je dan?’ is opgenomen in de Uncle Gabe studio van Gabriël Peeters. Op de EP krijgt Saranne o.a. de samenwerking van Bertolf. 

» LEES HIER VERDER ...
English Teacher - This could be Texas (Tip!)

English Teacher - This could be Texas (Tip!)

Deel dit:

Datum: 04-04-2024

Spannend debuutalbum This Could Be Texas van nieuwe indiehelden English Teacher uit Leeds. Voorafgegaan door de sterke singles 'The World's Biggest Paving Slab', 'Nearly Daffodils' en 'Mastermind Specialism', die allemaal op de A-lijst stonden op de BBC 6 Music-afspeellijst, uitverkochte headlining tours afgelopen najaar en hun opwindende debuutoptreden bij Later With...Jools Holland, is er nu het debuutalbum van English Teacher. Zangeres Lily Fontaine legt uit: “Ik wil dat dit album het gevoel geeft dat je naar de ruimte bent gegaan, en het blijkt bijna identiek te zijn aan Doncaster. Het gaat over tussenvormen, over thuis, en over verlangenspaden." In verschillende nummers reflecteert Fontaine op het opgroeien als individu van gemengd ras op een plek, zegt ze, "waar velen geen enkele tolerantie hadden jegens mensen die anders zijn” in een post-Brexit-landschap.

» LEES HIER VERDER ...
Conan Gray - Found Heaven

Conan Gray - Found Heaven

Deel dit:

Datum: 03-04-2024

Zoals alle carrières begon de carrière van Conan Gray klein. Op zijn Youtube-kanaal liet hij z’n dagelijks leven zien op het platteland van Texas. Hij vlogde over koken, het huishouden en zo af en toe speelde hij een liedje. En met succes, want binnen de kortste keren had hij vijfentwintig miljoen views. Zijn in eigen beheer uitgebrachte debuut haalde ook miljoenen streams op Spotify en toen het derde album ‘Superache’ in 2022 uitkwam, haalde hij wereldwijd, waaronder in Nederland, de album Top 10. Voor het nieuwste album, ‘Found Heaven’, heeft Gray de platenkast van z’n moeder (zijn ouders zijn gescheiden) omgekeerd en zich laten inspireren door artiesten uit de jaren 80: Bryan Adams, Toto, Duran Duran, je hoort er duidelijke verwijzingen naar. Een duidelijk andere artistieke keuze dus van de 'pop prince for sad internet teens'. Found Heaven is verkrijgbaar op CD en versies gekleurd vinyl.

» LEES HIER VERDER ...
Phosphorescent - Revelator (Tip!)

Phosphorescent - Revelator (Tip!)

Deel dit:

Datum: 02-04-2024

Het uit Alabama, Amerika afkomstige Phosphorescent is zo'n band die wel een wat grotere bekendheid verdient. Bij ons staat de band op de radar sinds het erg sterke Muchacho (2013). Hoewel het schrijven en opnemen van Revelator slechts zes maanden duurde, was het toch geen gemakkelijk maakproces: Revelator zorgde ervoor dat  Matthew Houck, de man achter Phosphorescent, zijn neiging tot twijfel aan zichzelf confronteerde, die werd versterkt door zijn vragen over wat voor soort album hij aan het maken was. Revelator belooft misschien een frisse kijk, een andere horizon, maar in de eerste plaats worstelt het album met een aanhoudend gevoel van angst. Dat klinkt misschien zwaar of wat depressief, maar zo klinkt dat muzikaal niet. Fans van War on Drugs worden hier beslist wel blij van. 
 

» LEES HIER VERDER ...
Black Keys - Ohio Players

Black Keys - Ohio Players

Deel dit:

Datum: 01-04-2024

Het twaalfde studioalbum van The Black Keys, Ohio Players - een titel die is geïnspireerd op de legendarische Dayton, Ohio, funkband met dezelfde naam - bevat verschillende samenwerkingen tussen bandleden Dan Auerbach en Patrick Carney met verschillende vrienden en collega's, zoals Dan "The Automator" Nakamura, Beck, Noel Gallagher, Greg Kurstin en anderen. Ohio Players ligt begin april in de winkels en komt uit op CD en op zwart en op rood gekleurd vinyl.

» LEES HIER VERDER ...
David Bowie '72 Rock 'n Roll Star

David Bowie '72 Rock 'n Roll Star

Deel dit:

Datum: 29-03-2024

David Bowie's ''72 Rock 'n' Roll Star!' brengt Bowie's 'reis' naar Ziggy Stardust in kaart. Het overzicht begint met vroege thuisdemo's en gaat via radiosessies en live-optredens naar sessie-opnames, outtakes en alternatieve versies van de opnames van het album 'the rise and fall of ziggy stardust' naar het album zoals we dat kennen. Een mooi compilatie voor de fans. Verkrijgbaar in een 5CD+Bluray boxset en een De 1LP half-speed master waarop alleen de alternatieve takes en mixen staan. De boxset bevat maar liefst 29 onuitgebrachte tracks. 

» LEES HIER VERDER ...
Marcus King - Mood Swings

Marcus King - Mood Swings

Deel dit:

Datum: 27-03-2024

‘Mood Swings’ is het nieuwste album van Marcus King, geboren in South Carolina, de voor een Grammy genomineerde artiest, performer, gitarist en songwriter. Geproduceerd door Rick Rubin in zijn beroemde Shangri-La-studio's in Malibu. De muziek hier is zeer persoonlijk, gedreven door King's emotionele zang en zijn gerespecteerde gitaarwerk, en hoewel de behandelde onderwerpen vaak rauw van aard zijn (hartzeer, verslaving, geestelijke gezondheid), is er altijd een gevoel van hoop in de kracht van de muziek.

» LEES HIER VERDER ...
Khruangbin - A La Sala

Khruangbin - A La Sala

Deel dit:

Datum: 26-03-2024

Khruangbin's vierde studioalbum, A La Sala, is een oefening in terugkeren naar de basis om uiteindelijk weerverder te gaan, en dat te doen op je eigen voorwaarden. Op A La Sale zet Khruangbin het mysterie en de heiligheid voort die de sleutel vormen tot hoe Khruanghbin hun muziek benaderen en hoe ze klinken. Het is een prachtig, luchtig album geworden die alleen is gemaakt met behulp van hun oude technicus, Steve Christensen, met gebruik van een minimaal aantal overdubs. Op A La Sala verkleint Khruangbin zichzelf om uiteindelijk op te kunnen schalen. Verkrijgbaar op CD, muziekcassette en 2 vinyl-versies. 

» LEES HIER VERDER ...
The Teskey Brothers - The Circle Session

The Teskey Brothers - The Circle Session

Deel dit:

Datum: 25-03-2024

The Teskey Brothers delen The Circle Session – een live EP met vijf nummers, met de verbluffende vertolking van de band van de Ray Charles-klassieker 'Drown In My Own Tears', naast live-opnames van vier andere nummers van hun #1 ARIA-album , The Winding Way - winnaar van het beste blues- en rootsalbum tijdens de ARIA Awards 2023. Deze limited vinyl uitgave markeert de derde live-opname van de band, geperst op 12 inch, na Live At The Forum uit 2020 en hun even verbluffende Live At Hamer With Orchestra Victoria (2021). De Circle Session-serie, opgenomen terwijl de band in 2023 in Duitsland was, bevat ook gastbijdragen van onder meer Hozier, Lewis Capaldi, Freya Ridings en meer. Alleen op vinyl, helaas. 

» LEES HIER VERDER ...
Oasis - Supersonic opnieuw uit op single

Oasis - Supersonic opnieuw uit op single

Deel dit:

Datum: 21-03-2024

30 jaar geleden, op 11 april 1994, bracht Oasis hun eerste single Supersonic uit. Een jaar daarvoor tekende ze hun platencontract bij het Creation Records platenlabel. Supersonic was hun eerste wapenfeit. Wat daarna kwam werd, was en is geschiedenis. In verband met de 30 jarige verjaardag van Supersonic wordt de single in een gelimiteerde oplage opnieuw uitgebracht, op CD-single en op 7" vinyl-single. 

» LEES HIER VERDER ...
Bekijk ons complete weblog