webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!
EDITORS Black Goldborneman-robin-homebootleg-series-15-dylanopeth-in-cauda-venenumilse-delange-gravel-dustkensington-2019-time-albumSlow-Show-Lust-And-Learn
Frank Zappa - Halloween '73

Frank Zappa - Halloween '73

Deel dit:

Datum: 19-10-2019

Een interessante voor de Zappa-fans, Halloween ’73!! Twee complete shows opgenomen op 31 oktober 1973 in het Auditorium in Chicago. De box bestaat uit 4 cd's en een informatief boekwerk. Deze bevat nieuwe liner-notes van Ruth Underwood & Ralph Humphrey, die beiden meespeelden in beide shows, Inclusief veel foto’s uit de Zappa-archieven. De 4e disc bevat repetities van vlak voor de tournee. Daarnaast in de box ook nog een Frank Zappa-masker en handschoenen. 

» LEES HIER VERDER ...
Maak kans op een gratis nieuw album van Van Morrison

Maak kans op een gratis nieuw album van Van Morrison

Deel dit:

Datum: 18-10-2019

Vrijdag 25 oktober ligt 'Three Chords and the Truth', het nieuwe album van Van Morrison in de winkels. Het album is geproduceerd en geschreven door Van Morrison (op 'If We Wait for Mountains' na, dat ook werd geschreven door Don Black). Three Chords And The Truth bevat bijdragen van de legendarische gitarist Jay Berliner en een duet met The Righteous Brothers' Bill Medley ('Fame Will Eat the Soul').

ACTIE !! 
ALS JE BIJ ONS 'THREE CHORDS AND THE TRUTH' BESTELT, MAAK JE KANS OP HET TERUG (GESTORT) KRIJGEN VAN JE AANKOOPBEDRAG!! DE ACTIE LOOPT TOT EN MET ZONDAG 3 NOVEMBER EN GELDT ZOWEL IN DE WINKEL ALS VOOR BESTELLINGEN/RESERVERINGEN VIA DE SITE.

» LEES HIER VERDER ...
Beck komt met nieuw album Hyperspace

Beck komt met nieuw album Hyperspace

Deel dit:

Datum: 17-10-2019

Beck (Hansen) trakteert ons nog voor het einde van het jaar op een nieuw album Hyperspace. Een elektronisch album, geschreven en geproduceerd met Pharrell Williams, maar daarmee niet per se happy. Hyperspace laat Beck (onlangs gescheiden van zijn vrouw) in een droevige bui horen, omringd door synthesizers en Kanye-gewijs huilend door een loeiende autotune. ‘Everything has changed / Nothing feels right.’ 808’s en hartzeer. Ook zijn er gastbijdragen van Coldplay’s Chris Martin (backing vocals in “Stratosphere”) en Sky Ferreira (in “Die Waiting”).

HYPERSPACE verschijnt ook op 22 november op ZWART vinyl, GEKLEURD vinyl en op MUZIEKCASSETTE.

» LEES HIER VERDER ...
50e verjaardag Frank Zappa's Hot Rats

50e verjaardag Frank Zappa's Hot Rats

Deel dit:

Datum: 11-10-2019

Het legendarsche Hot Rats album van Frank Zappa is 50 jaar oud/jong en dat gaat gevierd worden. Net voor kerst wordt er een uitgebreide 6CD Hot Rats Sessions boxset uitgebracht. De opnamesessies van destijds produceerden een schat aan materiaal dat uiteindelijk werd verspreid over meerdere releases tijdens Frank's leven. Deze zes CD boxset documenteert en compileert iedere compositie die tijdens die dagen in juli 1969 opgenomen zijn. Aangevuld met vele extra's, waaronder een bordspel (!!).    

» LEES HIER VERDER ...
Robin Borneman's Home opnieuw verkrijgbaar

Robin Borneman's Home opnieuw verkrijgbaar

Deel dit:

Datum: 09-10-2019

Mooi nieuws voor de fans van Robin Borneman! Zijn, uit 2012 daterende, succesvolle eigen beheer album "Home", die al lange tijd niet meer verkrijgbaar was, is weer opnieuw beschikbaar. In 2012 was Home bij ons één van de best verkochte albums. Iets wat we met een eigen beheer album nog nooit meegemaakt hadden, én hebben!! Dit album stond aan de basis van onze samenwerking met Robin, dus zijn we er super blij mee dat Home nu verkrijgbaar is via ons Kroese Records platenlabel.  

» LEES HIER VERDER ...
Win tickets exclusief EDITORS concert

Win tickets exclusief EDITORS concert

Deel dit:

Datum: 04-10-2019

Na 15 jaar spelen en zes studio-albums wordt het hoogtijd voor een 'Best of' van Editors. Die komt er dan nu ook. De verzamelaar heeft de titel Black Gold meegekregen en bevat maar liefst zestien nummers. Drie daarvan zijn nieuwe nummers.

ALS JE BLACK GOLD BIJ ONS BESTELT, MAAK JE KANS OP HET WINNEN VAN ENTREEKAARTEN VOOR EXCLUSIEF CONCERT DAT EDITORS GAAN GEVEN OP 24 OKTOBER A.S. IN HET ZONNEHUIS IN AMSTERDAM. 

» LEES HIER VERDER ...
Erg fijne Cubaan eindelijk opnieuw weer verkrijgbaar

Erg fijne Cubaan eindelijk opnieuw weer verkrijgbaar

Deel dit:

Datum: 03-10-2019

El Carretero van Guillermo Portabales was altijd één van de mooiste Cubaanse albums. Jammer genoeg was het album al heel erg lang niet meer verkrijgbaar. Hoog tijd voor een mooie heruitgave en die is er nu. Portabales was vooral in de jaren '60 actief en groeide destijds uit tot een Cubaanse legende. Hoewel van Cubaanse afkomst, was hij ook erg populair in Zuid en Noord Amerika. Deze 'El Carretero' is een mooi samengestelde verzamelaar, vernoemd naar zijn grootste hit. Het album werd als in 1996, net voor het uitkomen van het uiterst succesvolle Buana Vista Social Club album, op CD uitgebracht. Nu gelukkig eindelijk weer leverbaar, en voor het eerst nu ook op vinyl.

» LEES HIER VERDER ...
Nieuw album LAVALU op komst

Nieuw album LAVALU op komst

Deel dit:

Datum: 29-09-2019

Met Midair brengt LAVALU het tweede deel uit van haar drieluik, getiteld: Rise. Waar op Solitary High (deel één) zij dromerig zong over nachtelijke verlangens grijpt LAVALU hier het leven vast. Eerdere invloeden van Satie en Debussy maken nu plaats voor grommende pianoklanken à la Rachmaninov of lichte baroktonen van Bach. Opgenomen in de legendarische Teldex Studios te Berlijn. 

 

De albumpresentatie van Midair in Tivoli/Vredenburg op zaterdag 12 oktober is al een tijdje uitverkocht, maar .. als je bij ons Midair voor vrijdag 11 oktober pre-ordert, dan maak je kans op het winnen van 2 gastenlijstplekken.

 

» LEES HIER VERDER ...
Chernobyl op DVD/BluRay

Chernobyl op DVD/BluRay

Deel dit:

Datum: 28-09-2019

Nu eindelijk op DVD en op BluRay,  de succesvolle en indrukwekkende HBO-serie CHERNOBYL. Chernobyl dramatiseert het verhaal van de historische kernramp die zich in 1986 voordeed. In de serie staat het concept 'de leugen' centraal. Leugens die verteld worden omdat de waarheid niet past. Bij Chernobyl zijn het de leiders van de Sovjet-Unie die de ernst van de kernramp in Tsjernobyl in 1986 liever bagatelliseren en koste wat kost de schijn ophouden, dan toegeven dat er ernstige fouten zijn gemaakt.

» LEES HIER VERDER ...
Nirvana MTV Unplugged 25th anniversary vinyl heruitgave

Nirvana MTV Unplugged 25th anniversary vinyl heruitgave

Deel dit:

Datum: 27-09-2019

Precies op de dag dat het Nirvana - MTV Unplugged album 25 jaar oud, dan wel jong is, wordt het vinyl ter ere van deze verjaardag heruitgegeven. Deze nieuwe uitgave komt als een dubbel LP en bevat vijf extra nummers. Dit zijn vijf tijdens de repetities oppgenomen tracks. Deze stonden wel al op de MTV Unplugged DVD, maar zijn nog niet eerder op LP of CD beschikbaar geweest. De verpakking is een mooie, gedeeltelijk zilver-kleurige, klaphoes.
 

» LEES HIER VERDER ...

The Beatles - Abbey Road 2019 heruitgaves

Deel dit:

Datum: 25-09-2019

 

Postuum album Leonard Cohen

Postuum album Leonard Cohen

Deel dit:

Datum: 24-09-2019

Vrij onverwacht kwam er afgelopen dagen opeens mooi nieuws voor Leonard Cohen fans. 22 november verschijnt namelijk "Thanks for the Dance". Dit album is gemaakt op basis van Cohen achtergelaten heeft. Voor zijn dood heeft hij zijn zoon Adam gevraagd de songs af te maken. Deze sketches zijn overblijfselen van de voorbereidingen van het ‘You Want It Darker’ album. Daarop werkte vader en zoon immers ook al samen. "Thanks for the Dance" is na de voorbereidingen van Adam op veel plaatsen in de wereld en met medewerking van veel verschillende artiesten afgemaakt.   

» LEES HIER VERDER ...
MUSE - Origin of MUSE 4LP+9CD boxset

MUSE - Origin of MUSE 4LP+9CD boxset

Deel dit:

Datum: 24-09-2019

Dt jaar zullen veel MUSE fans als Sinterklaas cadeautip een (goed gevulde) enveloppe op hun verlanglijst hebben staan. Daags na de verjaardag van de goed heilig man ligt namelijk de limited 4LP+9CD boxset in de winkels. Voor de ware fan absoluut ontzettend interessant, want "Origin of MUSE" is een box vol met maar liefst 113 tracks, waarvan in totaal 40 nog nooit eerder uitgebrachte nummers. 

» LEES HIER VERDER ...
Opeth - In Cauda Venenum

Opeth - In Cauda Venenum

Deel dit:

Datum: 22-09-2019

De enige zekerheid die de Opeth-fans de laatste releases hebben, is dat het van te voren nooit helemaal zeker is hoe het nieuwe album gaat klinken. De band, onder leiding van frontman Mikael Akerfeldt, doet wat ze wil. Opeth weigert daarbij binnen de bekende lijntje te blijven kleuren en weigert zichzelf te herhalen. Zoals we van Opeth gewend zijn, bevatten de nummers In Cauda Venenum ook weer veel wendigen en keringen. Wat we nog niet vaak gehoord hebben is Akerfeldt die regelmatig met kopstem zingt. In Cauda Venenum duurt plus minus 70 minuten en staat vol met nummers die een mooie muix vormen tussen prog en metal. Op In Cauda Venenum is de band te horen in een vorm die vol overtuiging als topvorm bestempeld mag worden.  

» LEES HIER VERDER ...
Bekijk ons complete weblog