webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!

  
 

The Beatles / White Album 2018

In verband met het 50 jarig bestaan van The Beatles / White Album wordt deze Beatles klassieker opnieuw uitgebracht. Het origineel werd in 1968 op 22 november oorspronkelijk uitgebracht. Eigenlijk heet het album simpelweg The Beatles, maar door het uiterlijk van de hoes, bijna volledige wit, is men het The White Album gaan noemen. Het hoesontwerp is van de Britse kunstenaar Richard Hamilton.

Historisch kan The Beatles / White Album gezien worden als het eerste album waarop merkbaar was dat de band uit elkaar groeide. Veel nummers zijn namelijk bijna soloprojecten te noemen. Hoewel de composities nog altijd op naam staan van Lennon & McCartney, zijn de nummers in werkelijkheid geschreven door óf Lennon, óf McCartney.

Wat interessant is, is dat deze heruitgave o.a. de, onder fans bekende, ESHER DEMOS, bevat. Dit is een 27 nummers bevattende 'Beatles Unplugged' album. Negentien van die nummers dienden als demo's voor songs die laten op het White Album terecht zijn gekomen. Deze ESHER DEMOS is een van de meest beroemde Beatles-bootlegs en is alleen ooit door de fans in slechte kwaliteit gehoord. Voor deze heruitgave is gebruikt gemaakt van de originele 4 track-opnames. Daarnaast bevat deze heruitgave ook Giles Martin-remixes van uitvoeringen van 'Lady Madonna', 'Hey Jude' en 'Revolution' die in 1968 als singles werden uitgebracht, maar niet op het originele album terecht zijn gekomen.  

De 50th anniversary van The Beatles / White Album wordt uitgebracht in vier verschillende versies:
-  een 3CD (limited, wordt later een 2cd),
-  een dubbel LP,
-  een 7 CD boxset en
-  een 4LP boxset. 


Kijk hieronder voor de nu nog leverbare versies: 
 

sorteer op  » prijs» populariteit» alfabet