webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 50.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 18.000 titels UIT VOORRAAD leverbaar!
Champion, Max Mr. Joe Jackson Presents: Max Champion In 'what A Racke
  • Champion, Max
    Mr. Joe Jackson Presents: Max Champion In 'what A Racke

  • onze prijs:€ 25.99
  •  
  • formaat:LP
  • releasedatum:24 november 2023
  • levertijd:OP VOORRAAD, 1 werkdag
 
Info

180GR.
HQ


Joe Jackson blaast nieuw leven in de liedjes van de enigmatische Engelse Music Hall-artiest Max Champion op zijn nieuwste album 'What A Racket!'.
 

Music Hall was (samen met zijn Amerikaanse neef, Vaudeville) begin van de 20e eeuw de eerste vorm van massa-entertainment gecreëerd door de arbeidersklasse. Het rauwe begin vond plaats in de pubs en straten van Londen uit het midden van de 19e eeuw, en hoewel het nooit echt als ‘respectabel’ werd beschouwd, werd het tegen 1900 opgevoerd in weelderige theaters voor een groot publiek uit alle lagen van de bevolking. Zowel prostituees als prinsen zongen mee met supersterren, van wie velen nu legendarisch zijn en wier liedjes nog steeds bekend zijn in Groot-Brittannië.
 

Een van de meest fascinerende latere Music Hall-artiesten was Max Champion. Er is weinig over hem bekend, behalve dat hij in 1882 in het Londense East End werd geboren en vermoedelijk verwant was aan de grote Victoriaanse entertainer Harry Champion. Als opkomend artiest deelde hij het podium met grote sterren als Gus Ellen en Vesta Tilley, maar zijn carrière (net als het Music Hall-tijdperk zelf) werd afgebroken door de Eerste Wereldoorlog en zijn liedjes vervaagden in de vergetelheid. . Dat wil zeggen, tot 2014, toen de bladmuziek van Max Champion opdook: eerst in Malta, daarna in Engeland en, intrigerend genoeg, in België, waar Max waarschijnlijk zijn einde vond in de loopgraven. In 2019 waren er genoeg nummers teruggevonden zodat Joe Jackson ze weer tot leven kon wekken met een twaalfkoppig orkest.

1.  Why Why Why
2.  The Sporting Life
3.  Dear Old Mum
4.  Monty Mundy
5.  Shades Of Night
6.  What A Racket!
7.  The Bishop And The Actress
8.  Think Of The Show
9.  Never So Nice In The Morning
10.  Health And Safety
11.  Worse Things Happen At See
1.  Why Why Why
2.  The Sporting Life
3.  Dear Old Mum
4.  Monty Mundy
5.  Shades Of Night
6.  What A Racket!
7.  The Bishop And The Actress
8.  Think Of The Show
9.  Never So Nice In The Morning
10.  Health And Safety
11.  Worse Things Happen At See
Klik hier voor alles van Champion, Max