webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!

  
 

WHAT'S GOING ON?

 

Op deze plek vind je allerhande soorten nieuws waar wij van dag tot dag tegenaan lopen en welke wij dusdanig interessant vinden dat we dat graag snel bij jullie onder de aandacht willen brengen. 

 
15 FEBRUARI:  
   BENNIE JOLINK - POST NORMAAL

Oud frontman van de Achterhoekse formatie Normaal Bennie Jolink is van oorsprong beeldend kunstenaar. Hij brengt op zijn nieuwe album ‘Bernard Joling: Post Normaal’ zijn drie meest geliefde kunstvormen samen. Het album met daarop 12 nieuwe songs is verpakt in een 96-pagina tellend boek.

Tekstueel bevat het boek de songteksten, een uitgebreide uitleg over alle songs, en verhalen en herinneringen die Bennie schreef sinds het afscheidsconcert van Normaal in 2015. Daarnaast het is boek geillustreerd met ruim 60 tekeningen van Bennie’s hand, die allen betrekking hebben op de songs, de verhalen en de personen die hierin voor komen. Kortom, een prachtige combinatie van muziek, tekst en beeldende kunst.

Release 29 maart
 


 8 FEBRUARI:     CHEMICAL BROTHERS - NO GEOGRAPHY

Vier jaar na Born In The Echoes zijn Chemical Brothers terug met een nieuw album. No Geography verschijnt op 12 april en zal 10 nummers bevatten. Er zijn inmiddels al drie nummers te beluisteren en die beloven veel goeds: 'Free Yourself', 'MAH' en de onweerstaanbare discotrack 'Got To Keep On'.

No Geography verschijnt uiteraard ook op vinyl
  1 FEBRUARI:
     DAVID BOWIE - SPYING THROUGH A KEYHOLE

Spying Through A Keyhole
is een boxje met 4 x 7″ singles  met demo's en niet eerder uitgebrachte songs. Het markeert de 50 jaar die verstreken sinds het uitbrengen van de ‘Space Oddity’ single en bevat 9 niet eerder uitgebrachte opnames uit die tijd. De meeste opnamen zijn solo vocaal en akoestisch demo uitvoeringen. De cover is een foto gemaakt door Ray Stevenson en is gemaakt in Tony Visconti’s flat in de zomer van 1968. Release 5 april.

 


31 JANUARI:   25th ANNIVERSARY VERSIES VAN THE EAGLES - HELL FREEZES OVER 


Goed nieuws voor Eagles fans!

Begin maart brengen The Eagles twee jubileum versies uit van hun inmiddels, classic reunie-album 'Hell freezes over'. Het is dit jaar dan precies 25 jaar geleden dat het album uitgebracht werd.

Beide versies zijn opnieuw gemasterd. Met name de release van HET VINYL is interessant, want 'Hell freezes over' is al heel erg lang niet meer op vinyl verkrijgbaar. 

 

 


25 JANUARI:     RYAN ADAMS wil in 2019 maar liefst 3 nieuwe albums uitbrengen


Ryan Adams heeft grote plannen voor 2019. Hij bracht in 2005 drie albums uit (Cold Roses, Jacksonville City Nights, en 29), iets wat hij dit jaar wil herhalen. Eerste album is Big Colors en komt uit op 19 april.

Big Colors is geproduceerd door Ryan Adams en Beatriz Artola. Het album bevat gastbijdragen van Don Was, Tom Petty and the Heartbreakers toetsenist Benmont Tench, Hüsker Dü’s Bob Mould, en John Mayer.

Big Colors verschijnt ook op limited vinyl
 


14 JANUARI:    NOG DEZE WEEK NIEUW ALBUM van JAMES BLAKE
 

James Blake flikt het weer, net als bij zijn vorige album The Colour In Anything (2016) komt het nieuws naar buiten dan er een nieuwe plaat is en die ligt dan diezelfde week nog in de schappen. Assume Form komt deze vrijdag 18 januari al uit. Dit is het vierde album van James Blake en bevat bijdragen van Travis Scott, André 3000, Rosalía, Moses Sumney en Metro Boomin.

Op dit moment is er nog geen datum bekend voor de release van de lp
 11 JANUARI: 
    BLACK BOTTLE RIOT - FIRE, het nieuwe album en KROESE INSTORES

FIRE, het nieuwe album van Black Bottle Riot, biedt een verfrissende en tegelijkertijd gerijpte invalshoek op bluesy americanarock. Magazine De Gitarist noemde BBR niet voor niets ‘waarschijnlijk de beste Southern Rockband van Europa’. De gestapelde zangmelodieën, dubbele gitaarsolo’s en dynamische grooves blijven al na één luisterbeurt hangen. Release 1 februari.

BLACK BOTTLE RIOT speelt op zaterdag 2 februari Arnhem 13.00 uur | Nijmegen 16.00
 


10 JANUARI:     STERK TWEEDE ALBUM van EERIE WANDA

Eerie Wanda is het geesteskind van audio- en beeldend kunstenaar Marina Tadic. Ze werd geboren in het voormalige Joegoslavië, maar groeide op in Nederland. In Eerie Wanda's muziek zweeft Tadic achteloos over de dartele baslijntjes, scherpe ritmes en onweerstaanbare gitaarlijnen. Tadic put uit de kracht van doelgerichte eenvoud en zonneklare melodieën. Verder bestaat de band uit oud bandleden van Jacco Gardner en Lola Kite. Pet Town is het tweede album dat net als het debuut Hum verschijnt op een Amerikaans label, Joyful Noise ditmaal. Aanbevolen voor liefhebbers van Bettie Serveert, Young Marble Giants en Broadcast. Inclusief het sterke 'Sleepy Eyes'. Release 25 januari.

Pet Town
van Eerie Wanda verschijnt uiteraard ook op vinyl
  4 JANUARI:     MERCURY REV maakt herinterpretatie van THE DELTA SWEETE van BOBBIE GENTRY
 

The Delta Sweete was Bobbie Gentry's opvolger van haar zeer succesvolle Ode To Billie Joe album. Mercury Rev heeft nu een schitterende herinterpretatie van The Delta Sweete gemaakt met een indrukwekkende rij gastvocalisten: Norah Jones, Lucinda Williams, Hope Sandoval (van Mazzy Star), Phoebe Bridgers, Beth Orton, Marissa Nadler, onze eigen Carice van Houten en anderen. De eerste single is 'Sermon' met Margo Price. Releasedatum: 8 februari.

Bobbie Gentry's The Delta Sweete Rev
verschijnt ook op vinyl

 


27 DECEMBER:     FRANK ZAPPA  -  LIVE IN NEW YORK 4OTH ANNIVERSARY op cd en op vinyl

In verband met het veertig jarig jubileum wordt het Zappa live-album 'Live in New York' opnieuw uitgebracht. Er komen twee jubileum-uitgaves, een uit drie lp's bestaande vinylversie en een 5CD boxset. Beide versies zijn aangevuld met interessant bonusmateriaal. 


       
  


21 DECEMBER:     LIMITED VINYL 'MOTHER EARTH' van WITHIN TEMPTATIONHelaas moeten de fans van Within Temptation langer wachten op het nieuwe album Resist. Oorspronkelijk zou dit album op 14 december worden uitgebracht, maar er is op het laatst besloten om de release op te schuiven naar 1 februari 2019. In de tussentijd zal het succesalbum Mother Earth inclusief de mosterhit 'Ice Queen' op gekleurd vinyl verschijnen en wel op 11 januari 2019. Let wel; op=op!!!
 20 DECEMBER:     WEEZER brengt 1 maart 2019 nieuw album uit: THE BLACK ALBUMHet nieuws was al even bekend, maar nu staat Weezer (The Black Album) ook in de database; Weezer brengt op 1 maart 2019 hun langverwachte nieuwe album uit. Twee tracks die door Rivers Cuomo en co. al zijn vrijgegeven, zijn 'Can't Knock The Hustle' (geen Jay-Z cover) en 'Zombie Bastards'. Dat belooft veel goeds!

Weezer (The Black Album) verschijnt ook als limited vinyl (coloured).

 


 7 DECEMBER:     WALTER TROUT - SURVIVOR BLUES


Survivor Blues van Walter Trout is de opvolger van zijn 2017 all-star album We're All In This Together. Op dit cover album geen overbekend materiaal, maar juist obscuurder materiaal, zoals 'Me, My Guitar And The Blues' van Jimmy Dawkins, 'Be Careful How You Vote' van Sunnyland Slim en Missisippi Fred McDowell's 'Goin' Down To The River' met speciale gast Robby Krieger van The Doors. Releasedatum 25 januari.

Survivor Blues verschijnt ook op gelimiteerd gekleurd vinyl
 


 6 DECEMBER:     MOZES AND THE FIRSTBORN - DADCORE

Deze Nederlandse psychedelische garagerockband uit Eindhoven rond zanger, gitarist en songwriter Melle Dielesen komt op 25 januari 2019 met een nieuw album Dadcore. Het is het derde album van Mozes And The Firstborn, na het titelloze debuut met de hit 'I Got Skills' en het tweede album Great Pile Of Nothing. De band gaat een drukke periode tegemoet; begin volgend jaar is er een tournee door de Verenigde Staten van 23 januari in San Diego tot en met maandag 25 februari. Ook zal de band het voorprogramma verzorgen voor De Staat in AFAS Live.

Dadcore verschijnt ook op vinyl.

 19 NOVEMBER:     INDIAN ASKIN komt terug voor ANOTHER ROUND‘Another Round’ is de opvolger van het uit 2016 stamende succesvolle debuutalbum ‘Sea Of Ethanol’. De release van Another Round volgt nadat in het afgelopen jaar al vier nummers, respectievelijk ‘I Feel Something’, ‘I Know How To Party’, ‘On and On’ en ‘Keep It To Myself’ wereldkundig gemaakt zijn. Het album is wederom geproduceerd door Indian Askin-frontman Chino en producer Peter Kriek. Releasedatum 25 januari 2019.

Another Round
verschijnt ook op vinyl 18 NOVEMBER:     BALTHAZAR is terug met ALBUM NUMMER 4 : FEVER

Balthazar keert terug met album nummer 4; Fever. Na de verschillende solo-uitstapjes (Warhaus, J. Bernardt, Zimmerman) brengt hét Belgische indielievelingetje bij uitstek het album uit op 25 januari 2019. Het zal de laatste plaat zijn waarop violiste Patricia Vanneste te horen is, want zij gaf eerder aan het voor bekeken te zullen houden. Tijs Delbeke neemt haar plaats in.
De zaken worden groots aangepakt. Zo staat de band in maart 2019 in AFAS Live. En op basis van de eerste twee ijzersterke singles 'Fever' en 'Entertainment' zeggen wij nu al 2019 wordt het jaar van BALTHAZAR.

Fever
verschijnt ook op vinyl

 16 NOVEMBER:     BRYAN FERRY zingt herinterpretaties van eigen werk op nieuw album BITTER-SWEET

Bitter-Sweet, het nieuwe album van Bryan Ferry, is geïnspireerd door zijn werk voor de Sky Atlantic/Netflix televisie serie ‘Babylon Berlin’, een Duits 'period drama' gebaseerd op de boeken van Volker Kutscher gesitueerd in de jaren twintig van de vorige eeuw. Ferry gebruikt de muzikale stijl uit die periode en transformeert hiermee een aantal geliefde Roxy Music en Bryan Ferry tracks waaronder ‘While My Heart is Still Beating’, ‘Sign of the Times’, ‘Bitter Sweet’ en ‘Dance Away’. Het album brengt deze bekende nummers opnieuw tot leven. Releasedatum 30 november.

Bitter-Sweet verschijnt ook op vinyl

 


12 NOVEMBER:     NIEUW STUDIOALBUM van DAVID GRAY in MAART 2019


Het duurt nog even, maar in maart 2019 verschijnt Gold In A Brass Age. Dit is het elfde album van David Gray, de Ier die in juni 2018 Abraham zag. Zijn cd White Ladder is in Ierland, het land van U2, nog steeds het best verkochte album ooit. Gold In A Brass Age is eerste album met nieuw materiaal sinds Mutineers uit 2014 (in 2016 verscheen nog The Best Of David Gray). Hij weet nieuwe terreinen te bewandelen met goed schrijverschap en verrassende muzikale omlijstingen.

Gold In A Brass Age verschijnt ook op vinyl
 8 NOVEMBER:     2 nieuwe DEPECHE MODE 12" BOXSETS

Op 14 december verschijnen er van Construction Time Again (1983) en Some Great Reward (1984), respectievelijk het derde en het vierde Depeche Mode album, twee mooie en uiteraard voorzien van strak artwork 12" boxsets. Beide sets bevatten 6 plakken vinyl. Als je op de links klikt, zie je de tracklistings van alle 12"s.

Ook verschijnt op 16 november al de compilatie The Many Faces Of Depeche Mode (3-CD)

De 2-lp vinylversie van deze compilatie verschijnt op 7 december
 


 2 NOVEMBER:     VERRASSINGSPLAAT van DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

Leuk nieuws. De Jeugd Van Tegenwoordig komt volgende week (9 november om precies te zijn) met een verrassingsplaat: Anders (Different), de opvolger van Luek uit februari van dit jaar. De eerste single "Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit" is dan ook echt anders, maar wel 100% De Jeugd.

Anders (Different)
verschijnt ook op vinyl, maar pas 18 januari 2019
 
28 OKTOBER:     TERUGKEER van supergroep THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN

Bijna 12 jaar na The Good, The Bad & The Queen is de supergroep van Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Paul Simonon (The Clash), Simon Tong (The Verve) en Tony Allen (Fela Kuti) terug met een nieuw album: Merrie Land. Damon Albarn noemt dit langverwachte tweede album “an ode to the North of England”. Het materiaal werd geschreven tijdens Engeland's voorbereidingen voor het verlaten van de Europese Unie. The Good, The Bad & The Queen heeft voor dit album samengewerkt met Tony Visconti. Release 16 november.

 
26 OKTOBER:     TONY JOE WHITE (75) OVERLEDEN

De Amerikaanse blueszanger en liedjesschrijver Tony Joe White is woensdag op 75-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Leiper's Fork in de staat Tennessee, zo heeft zijn familie bekendgemaakt. Zijn zoon Jody zegt tegen lokale media dat zijn vader overleed aan een hartaanval.

Gedurende zijn carrière maakte White vele liedjes, die door grootheden als Elvis Presley, Dusty Springfield, Brook Benton, Ray Charles en Tina Turner werden opgenomen. White scoorde zelf ook hits. 'Polk Salad Annie' is zijn bekendste nummer, 'Groupy Girl' en 'Good In Blues' behaalden ook noteringen in de Nederlandse hitlijsten. Slechts een paar weken geleden verscheen zijn laatste album: Bad Mouthin'.
 25 OKTOBER: 
 
   SONGS FOR JUDY, NIEUW LIVEALBUM van NEIL YOUNG
 

Songs For Judy is een nieuw akoestisch live album van Neil Young. Het is opgenomen in 1976 tijdens Young's solo US tour. De 23 nummers zijn geselecteerd door Joel Bernstein en Cameron Crowe en 1 nummer ("No One Seems To Know") verschijnt voor het eerst. Verder horen we akoestische versies van o.a. "Heart of Gold," "After The Gold Rush," "Mr Soul" en "The Needle And The Damage Done." Releasedatum 30 november.

Songs For Judy
verschijnt ook op 2LP. Release 14 december

 22 OKTOBER:     NIEUWE WORP van PAUL MCCARTNEY RE-ISSUES

Op 7 december komen er 2 nieuwe titels uit in de Paul McCartney heruitgave serie, te weten Wild Life uit 1971 en Red Rose Speedway uit 1973. Er verschijnen weer verschillende versies. Naast de 2 cd's, ook nog uitgebreide, gelimiteerde en genummerde boxsets en van beide titels ook de lp uitgaven.

Boxset van Wild Life (release 7 december)

Boxset van Red Rose Speedway (release 7 december)

Deluxe 2-LP van Wild Life

2-LP Red Rose Speedway "Double Album" - Original

Red Rose Speedway Deluxe 2LP
 20 OKTOBER:
     COLDPLAY komt met NIEUW LIVE IN BUENOS AIRES album

Coldplay-fans worden deze week flink getrakteerd: de band kondigde vorige week de verschijning van een film aan en voegt daar nu ook een nieuw livealbum aan toe. Live In Buenos Aires verschijnt op 7 december. Dit nieuwe livealbum is op 15 november 2017 opgenomen in de Argentijnse hoofdstad. Het was de laatste show van hun A Head Full Of Dreams-tour. Het album telt 24 nummers en markeert de eerste keer dat Coldplay een concert in zijn volledigheid uitbrengt.

Ook verkrijgbaar als 2CD + 2DVD


Ook verkrijgbaar als 3LP + 2DVD

 


 
19 OKTOBER:
    DE STAAT is terug met BUBBLE GUM

De mannen van De Staat zijn terug met een gloednieuw album genaamd ‘Bubble Gum’! De mensen die De Staat het afgelopen jaar live gezien hebben, hebben al een paar nieuwe nummers kunnen horen. Zij weten dat Bubble Gum zeker niet als Bubble Gum gaat klinken. Integendeel! De nieuwe tracks klinken stevig, soms hard, maar ook nog steeds catchy en groovy. EigeNlijk absoluut heel erg De Staat. Inclusief het eigenwijze 'Kitty Kitty'.
Release 18 januari 2019
.

Bubble Gum verschijnt ook op dubbel lp en speciaal op een strictly limited 3-D 2lp+cd
 16 OKTOBER:     NAVARONE brengt op 23 NOVEMBER het NIEUWE ALBUM SALVO UIT

SALVO is het vierde studio album van de Nijmeegse rockers van NAVARONE. Net zoals hun vorige plaat Oscillation is deze nieuwe productie weer in samenwerking gedaan met producer Joost van den Broek in Sandlane Recording Facilities. Echter is er met SALVO voor een compleet andere aanpak gekozen, namelijk alles zo live mogelijk. Dit om de chemie tussen de vijf maestro’s zo goed mogelijk vast te leggen. Dus op een paar zang en sologitaar overdubs na heeft alles wat je hoort op hetzelfde moment, in dezelfde ruimte, plaats gevonden! 

Uiteraard verschijnt SALVO ook op vinyl 


  9 OKTOBER:     ALLE LP'S van THE POLICE in een mooie box

The Police, bestaande uit Sting, Andy Summers en Stewart Copeland, is één van de allerbeste trio's aller tijden. Every Move You Make: The Studio Recordings is een nieuwe 6 vinyl LP box set met daarin alle The Police’s studio albums, plus een bonus lp met non-album recordings en B-kantjes. Alle albums – Outlandos d’Amour (1978), Reggatta de Blanc (1979), Zenyatta Mondatta (1980), Ghost in the Machine (1981) en Synchronicity (1983) – zijn geremastered in Abbey Road Studios door Miles Showell. De lp's spelen af op half-speed.

Releasedatum 16 november
 8 OKTOBER:
     WARM - NIEUW SOLOALBUM VAN JEFF TWEEDY van WILCO

Jeff Tweedy van Wilco bracht al het soloalbum Together At Last uit, waarop hij akoestische versies van Wilco's nummers, maar ook van zijn projecten Loose Fur en Golden Smog. Nu komt hij met Warm, het eerste soloalbum met nieuw materiaal. Warm is opgenomen in Wilco’s Chicago studio The Loft samen met een aantal van Tweedy’s vaste samenwerkers, zoals zijn zoon Spencer, Glenn Kotche en Tom Schick. Releasedatum: 30 november.

Warm verschijnt ook op lp29 SEPTEMBER: 
    ZELDZAME OPNAMES van BIG BROTHER & THE HOLDING COMPANY met JANIS JOPLIN

Deze dubbel cd wordt uiteindelijk uitgegeven met de orginele titel Sex, Dope & Cheap Thrills. Het herstelt Big Brother & The Holding Company's visie en oorspronkelijke bedoeling met deze in wezen nieuwe collectie van 30 zeldzame uitvoeringen waarvan 29 studio outtakes (25 nooit eerder verschenen) van de mytische 1968 sessies die hebben geleid tot Big Brother & The Holding Company's Cheap Thrills. Deze 2-cd bevat ook een niet eerder uitgebrachte live uitvoering van ""Ball and Chain,"" opgenomen in de Winterland Ballroom op 12 april 1968. Release 30 november.

Sex, Dope & Cheap Thrills
verschijnt ook op vinyl

 28 SEPTEMBER: 
    EVEN WEG, NIEUW SOLOALBUM van BOUDEWIJN DE GROOT

Nederlands meest legendarische troubadour lijkt productiever dan ooit tevoren. Na het met goud bekroonde nummer 1-album Achter Glas (2015) en liefst twee platen met de Vreemde Kostgangers (2017) keert De Groot dit jaar nog terug met Even Weg. Het geheel is door The Dutch Eagles voorzien van de door hen zo typerende ontspannen west coast sfeer. Release 16 november.


26 SEPTEMBER:     ROLLING STONES BRENGEN VOODOO LOUNGE UNCUT UIT 


Vrijdag 16 november brengen The Stones een nieuwe versie van hun Voodoo Lounge uit. Voodoo Lounge was gefilmd op 25 november 1994 in het Miami Robbie-stadion in Miami. Een verbluffend show die zijn tijd ver vooruit was op het gebied van productie voor stadionshows. Deze nieuwe versie Uncut versie is is gereconstrueerd en verbeterd en bevat nieuw gemixte en geremasterde audio. Op deze nieuwe edities worden de nummers getoond in de volgorde van oorspronkelijke setlist.


20 SEPTEMBER:     COMEBACK ALBUM van SMASHING PUMPKINS

Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun.
is het reünie-album van Smashing Pumpkins. Originele Pumpkins-leden James Iha en Jimmy Chamberlin terug bij de band. Van de originele line-up ontbreekt alleen bassiste D’Arcy Wretzsky. Naast bandleider Billy Corgan is ook Jeff Schroeder te horen, die sinds 2007 deel uitmaak Release t van de band. Het nieuwe album is opgenomen met Rick Rubin in de bekende Shangri La Studio in Malibu, Californië.
Release 16 november.

Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun.
verschijnt ook op vinyl18 SEPTEMBER: 
    HET ECHTE DEBUUTALBUM van GRETA VAN FLEET verschijnt 19 oktober

Het Amerikaanse viertal Greta Van Fleet - Jake Kiszka/gitaar, Sam Kiszka/bas & toetsen, Josh Kiszka/vocalen, en Danny Wagner/drums - heeft in korte tijd al heel veel indruk gemaakt. Met hun vorig jaar verschenen minialbum (EP) From The Fires en optredens in steeds grotere zalen. Niet alleen zijn er muzikaal overeenkomsten met Led Zeppelin, ook de stem van Robert Plant lijkt herboren. Nu is het tijd voor het echte debuutalbum Anthem Of The Peaceful Army.

Anthem Of The Peaceful Army verschijnt ook op vinyl

 


17 SEPTEMBER:     JACCO GARDNER IS TERUG MET ZIJN DERDE ALBUM SOMNIUM

Na Cabinet Of Curiosities en Hypnophobia keert Jacco Gardner op 23 november terug met zijn derde album. Somnium is een knipoog naar het boek van dezelfde naam, geschreven in 1608 door Johannes Kepler; het verhaal wordt door velen beschouwd als het eerste science fiction boek in de geschiedenis. Op Somnium is er echter geen noot zang te bekennen; daarvoor in de plaats duikt Jacco vol in de instrumentale synth-arrangementen en schept meeslepende sci-fi sfeerelementen.

Jacco Gardner's Somnium verschijnt ook op INDIE ONLY gelimiteerd rood vinyl
 


15 SEPTEMBER:     JIMI HENDRIX EXPERIENCE'S ELECTRIC LADYLAND wordt 50!

En dat wordt gevierd met een prachtige, rijkgevulde boxset van het legendarische derde en tevens laatste studioalbum van de beste gitarist allertijden Jimi Hendrix. Voor het eerst verschijnt het album met de hoes zoals Jimi 'm voor ogen had, dus niet de blote vrouwen cover die de platenmaatschappij wilde, ook niet de bekende rood-gele close up, maar met onderstaande foto. Release 9 november.
 

Electric Ladyland 50 wordt ook uitgebracht als vinyl box
 


13 SEPTEMBER:     ANGELIQUE KIDJO - REMAIN IN LIGHT uiteindelijk TOCH OP CD

Reeds in juni werden we verrast door de remake van Angelique Kidjo van de Talking Heads klassieker Remain in Light. Wereldwijd werd het album juigend ontvangen en ook hier in Nederland, bijvoorbeeld in De Volkskrant van 21 juni, was men erg enthousiast. Nu (eindelijk!) komt het album ook uit op CD.

Kidjo hoorde in het origineel Talking Heads album ongetiwjfeld de echo’s van de Nigeriaanse afrobeat van Fela Kuti, maar aan haar interpretaties te horen ook de Afrikaanse mystiek. Kidjo neemt Remain in Light mee op rondreis door het moederland, en brengt zo een verrassende nieuwe laag aan onder de klassieker. Erg mooi!

Release 12 oktober
 


12 SEPTEMBER:     SCHITTERENDE BOX van R.E.M. at the BBC

Er verschijnt op 19 oktober een erg uitgebreide boxset met 8 cd's en 1 dvd van R.E.M. bij de BBC. Het betreft in-studio performances zoals een John Peel Session (1998), Drivetime en Mark and Lard appearances (2003) en een Radio 1 Live Lounge performance (2008). Onder de live opnames bevinden zich een show van Nottingham’s Rock City (1984), de 1995 Milton Keynes Monster Tour, de 1999 Glastonbury headline set en een op uitnodiging 2004 show in London’s St James’s Church. De dvd bevat de ruim een uur durende documentaire Accelerating Backwards, de volledige Later...With Jools Holland uitzending uit 1998 volledig gewijd aan R.E.M., Top Of The Pops uitzendingen en clips.

Mocht dit nou net iets te veel zijn, er verschijnt diezelfde dag ook een 2-cd versie en een 2-lp versie.
 


11 SEPTEMBER:     SMALL FACES' OGDENS' NUT GONE FLAKE wordt 50!

In de jaren 1967-1968 kwamen er genoeg sterke psychedelische platen uit Engeland, maar het vierde album van Small Faces is een heel speciale. De makers van Ogdens' Nut Gone Flake zijn beïnvloed door Sgt. Pepper's Hearts Club Band van The Beatles, S.F. Sorrow van The Pretty Things en The Who's Tommy, om hier vervolgens iets unieks mee te doen. Hoogtepunt uit de toch al imposante carrière van Steve Marriott en co. Inclusief 'Lazy Sunday'. Release 5 oktober.
 

Ogdens' Nut Gone Flake verschijnt ook in een speciale vinyl box


 7 SEPTEMBER:     NEDERLANDSTALIG ALBUM van ANOUK - WEN D'R MAAR AAN


Al in mei 2017 zong Anouk aan tafel bij De Wereld Draait Door het prachtige nummer 'Wen D'r Maar Aan'. Er werd toen al aangekondigd dat er een volledig Nederlandstalig album zou komen. Het heeft even geduurd, maar 'Het Is Klaar'. Anouk's nieuwe album Wen D'r Maar Aan verschijnt op vrijdag 12 oktober.
 


  6 SEPTEMBER:    30 JARIGE JUBILEUM HERUITGAVES VAN METALLICA - .. AND JUSTICE FOR ALL 

In verband met het 30 jarig jubileum van '.. And Justice for All' ‘ wordt het album dit jaar opnieuw, in vier verschillende versies, uitgebracht.

… And Justice for All’ is het vierde studioalbum van Metallica. Het origineel werd destijds op 7 september 1988 gereleased. Het album werd opgenomen in One on One Recording Studios in Los Angeles en bevat de singles ‘Harvester Of Sorrow’, ‘Eye Of The Beholder’ en natuurlijk de Grammy Award winnende track ‘One’.

Er worden vier verschillende versies uitgebracht:
1. een enkele CD
2. een deluxe 3CD
3. een dubbel LP  
4. een Super Deluxe Boxset, bestaande uit maar liefst 6 lp's, 11 cd's, 4 dvd's en een 120 pagina's tellend boekwerk. 
 


  5 SEPTEMBER:     OOK NOVASTAR IS TERUG!


Vier jaar na Inside Outside komt Joost Zweegers met een nieuwe band en een nieuwe plaat: In The Cold Light Of Monday. De titel verwijst naar een uitspraak in de studio: “Laat ons de nieuwe opname maar even rustig beoordelen op maandag, wanneer we er even afstand van hebben genomen...”. In The Cold Light Of Monday werd opgenomen in Brighton, UK, onder leiding van producers Andrew Britton en Mikey Rowe. De twaalf songs op het nieuwe album laten een zachtaardige toets horen. Pop, dat zeker, maar evenzeer aangename sfeertekeningen met rijke arrangementen en verrassende wendingen. Kortom, vintage Novastar. Release 5 oktober.

In The Cold Light Of Monday verschijnt ook op indie only gekleurd vinyl

   4 SEPTEMBER:      RAZORLIGHT IS TERUG!

Razorlight is terug! Tien jaar na het laatste album Slipway Fires heeft Johnny Borrell een nieuwe plaat aangekondigd: Olympus Sleeping. In een uitgebreid interview met NME vertelt Borrell dat de nieuwe plaat ‘de electrische energie van het eerste album (Up All Night), het poprockvakmanschap van de tweede (Razorlight) en de tekstuele ambitie van de derde’ combineert. Overigens speelt Martin Chambers van The Pretenders drums op de nieuwe Razorlight. Release 26 oktober.

Olympus Sleeping verschijnt ook op vinyl 3 SEPTEMBER:     BENJAMIN HERMAN zoals u 'm nog nooit hoorde

Benjamin Herman. Gerenommeerd saxofonist, zowel solo als bandleider van New Cool Collective, heeft eindelijk de perfecte muzikanten gevonden voor het realiseren van een lang gekoesterde wens om een punk jazz kwartet te formeren. Drummer Olav van den Berg speelde in één van de hardste en snelste Europese bands ooit Lärm, de onorthodoxe gitarist Reinier Baas en jonge virtuoze bassist Peter Peskens, die ook furore maakt in Jungle By Night. Resulaat: 15 door de Britse saxman Xero Slingsby geïnspireerde nummers, die punk koppelen aan free jazz. Release 5 oktober.

Bughouse verschijnt ook op gekleurd vinyl
 


 2 SEPTEMBER:     TERUG VAN WEGGEWEEST: SCRAM C BABY

Scram C Baby is terug. Acht jaar na hun album Slow Mirror, Wicked Chair komt de Amsterdamse indie- en garagerockband met een album om je vingers bij af te likken. Give Us A Kiss is een juweel. Het vijftal rond zanger John Cees Smit en bassist Geert de Groot (bekend van o.a. Fatal Flowers) heeft van Give Us A Kiss misschien wel de beste plaat uit hun 26 jarig bestaan gemaakt. Een plaat waarop alle kwaliteiten van de band meer dan ooit volledig tot hun recht komen.

Give Us A Kiss verschijnt ook op vinyl (LP+CD)

  1 SEPTEMBER:
     VERRASSING: NIEUW ALBUM van EMINEM
 

Verrassing. Uit het niets 'dropt' Eminem zijn nieuwe album Kamikaze. Release 7 september. Em is boos, zoveel is duidelijk. Op Donald Trump en diens rechterhand Mike Pence. Ook Harvey Weinstein krijgt een stevige veeg uit de pan in het nummer 'Not Alike'. Kamikaze werd geproduceerd door Dr. Dre en Eminem. Gastbijdragen zijn er van Royce Da 5’9”, Joyner Lucas, Jessie Reyez en Bon Iver’s Justin Vernon. Het nummer 'Greatest' credits Kendrick Lamar (waarschijnlijk vanwege de 'HUMBLE.' referentie). Het artwork van Kamikaze is een overduidelijke verwijzing naar de Beastie Boys klassieker Licensed To Ill.

Kamikaze verschijnt ook op vinyl (16 november)

 31 AUGUSTUS:     SIMULATION THEORY, NIEUW ALBUM van MUSEMuse brengt 9 november hun achtste studioalbum Simulation Theory uit. De opvolger van Drones (2015) is geproduceerd door de band samen met Rich Costey, Mike Elizondo, Shellback en Timbaland (!). Het album bevat de al gereleaste nummers “Thought Contagion”, “Dig Down” en “Something Human”. De nieuwe single is “The Dark Side”.

Simulation Theory is ook verkrijgbaar op vinyl
30 AUGUSTUS:     GROTE WORP van LIMITED PAARS VINYL van DEEP PURPLE

Volgende week (vrijdag 7 september) al verschijnen er 8 lp's van Deep Purple op gelimiteerd paars vinyl:
 

- Burn (limited paars)

- Come Taste The Band (limited paars)

- Last Concert In Japan (limited paars)

- Machine Head (limited paars)

- Made In Europe (limited paars)

- Made In Japan (limited paars)

- Stormbringer (limited paars)

- Who Do We Think We Are (limited paars)
 28 AUGUSTUS:     TAMINO komt met debuutalbum AMIR

Tamino is niet meer weg te denken uit de Belgische muzikale scene en toch is het nog maar anderhalf jaar geleden dat zijn debuutsingle 'Habibi' (ook op zijn titelloze debuut-ep) uitkwam. Nu is na een stevig jaar werken ook de debuutplaat Amir klaar. Dat betekent "prins" in het Arabisch en is ook de tweede naam van Tamino die voluit Tamino-Amir Moharam Fouad heet. Amir bevat naast 'Habibi' en de eerdere single 'Indigo Night', met Radioheads Colin Greenwood op de bas, ook de prachtige nieuwe single 'Persephone'. Releasedatum 19 oktober.

Amir verschijnt ook op vinyl als Limited Indie Only


25 AUGUSTUS:      DOE MAAR OPNIEUW OP VINYL VERKRIJGBAAR

VANAF VANDAAG TE BESTELLEN/RESERVEREN, DE EERSTE VIJF ALBUMS VAN DOE MAAR OP VINYL!  DE ALBMS WAREN LANGE NIET NIEUWE VERKRIJGBAAR, MAAR WORDEN 28 SEPTEMBER OPNIEUW UITGEBRACHT. ALLES WORDT MOOI LUXE UITGEVOERD, VOORZIEN VAN TEKSTVELLEN EN INCLUSIEF DE CD. 24 AUGUSTUS:     NIEUW ALBUM van TWENTY ONE PILOTS


Trench is het langverwachte vierde album van Twenty One Pilots. Na het titelloze debuutalbum (2009) en Vessel (2013) volgt de wereldwijde doorbraak met Blurryface (2015). Blurryface is overal bekroond met de platina status, mede dankzij een reeks hitsingles, waaronder ‘ Ride’, `Lane Boy' en het met een Grammy Award® bekroonde ‘Stressed Out’.

Als voorloper van het nieuwe album Trench zijn onlangs al de tracks ‘Jumpsuit’, ‘Nico And The Niners’ en ‘Levitate’, inclusief indrukwekkende music video-trilogie, uitgebracht. Release 5 oktober.16 AUGUSTUS:     BON IVER + THE NATIONAL = BIG RED MACHINE

In 2008 stuurde Aaron Dessner van The National, voor het Aids en HIV-project ‘Dark Was The Night’, een instrumentale schets naar Justin Vernon van Bon Iver. Die maakte van ‘Big Red Machine’, zoals de voorlopige track heette, een echte song. Er volgden tien jaar vriendschap en inmiddels nog tien nieuwe songs. Big Red Machine werd de naam van een project rond de twee waar heel veel anderen ook een bijdrage aan leveren: Phoebe Bridgers, Lisa Hannigan, Richard Reed Perry en meer. Release 31 augustus.

Big Red Machine
verschijnt ook op vinyl.
 
14 AUGUSTUS:     ROOTS DRIVEN HYPNOTIC DANCE MUSIC van MY BABY

Met de aankondiging van de najaarstour was het eigenlijk al duidelijk; er komt een nieuw album van My Baby. Release 5 oktober.
Als een echt virus verspreidt de roots driven hypnotic dance music van My Baby zich over de natie én ver daarbuiten. Cato en Sheik van Dyck en Daniel Da Freez Johnston hebben een livereputatie om u tegen te zeggen. Per plaat werd het succes uitgebouwd. Mounaiki - By The Bright Of Night is het vierde album, de opvolger van Prehistoric Rhythm van begin 2017, waarmee de band al headliner was op menig festival.

Mounaiki - By The Bright Of Night
verschijnt ook op vinyl12 AUGUSTUS:     NIEUW PROJECT van DAVE GROHL

Inmiddels is Dave Grohl al 49 jaar oud, maar nog altijd leert hij nieuwe dingen die hij kan doen met zijn instrument(en). Met het nieuwe project PLAY vraagt hij aandacht voor muzieklessen op school. In de tweedelige documentaire zien we hem een nummer van 23 minuten maken. Elk instrument wordt door de Foo Fighters frontman ingespeeld en opgenomen. PLAY verschijnt 28 september alleen op vinyl.

 


 8 AUGUSTUS:     ELVIS COSTELLO maakt nieuw album met THE IMPOSTERS

Look Now
is het eerste album van Elvis Costello sinds zijn samenwerking met The Roots op Wise Up Ghost (2013) en het eerste studioalbum samen met zijn band The Imposters sinds Momofuku (2008). Vriend Burt Bacharach heeft meegeschreven aan een aantal liedjes op Look Now, en speelt piano met The Imposters op twee nummers, 'Don’t Look Now' en 'Photographs Can Lie.' Costello schreef een ander Look Now nummer, 'Burnt Sugar Is So Bitter' met Carole King. Release 12 oktober.

Look Now verschijnt ook op vinyl: 1-LP of als deluxe 2-LP


 7 AUGUSTUS:     EINDELIJK TWEEDE ALBUM van JUNGLE


Jungle werd in 2013 opgericht Tom ‘T’ McFarland en Josh ’J’ Lloyd-Watson, inmiddels is collectief uitgegroeid naar zeven. Hun titelloze debuut werd in 2014 overal ter wereld positief ontvangen. Voor het tweede album For Ever is de band niet over één nacht ijs gegaan. Modern, soulvol, funky, pop, dansbaar en fris. Op de nieuwe plaat For Ever zet 'Smile' direct de toon. Het ritme, de meerstemmigheid, de opbouw. Jungle ten voeten uit. De plaat telt in totaal dertien tracks en staat als een huis.  Release 14 september.

Jungle - For Ever verschijnt ook op gelimiteerd gekleurd vinyl 6 AUGUSTUS:     LED ZEPPELIN - THE SONG REMAINS THE SAME

De optredens die Led Zeppelin gaf in juli 1973 in Madison Square Garden in New York, werden opgenomen voor de concert film The Song Remains The Same. De soundtrack van de film, geproduceerd door Jimmy Page, is oorspronkelijk uitgebracht in 1976. Net als bij de heruitgave van How The West Was Won van afgelopen maart, verschijnen er verschillende versies van The Song Remains The Same (Releasedatum 7 september):
 

2CD
4LP BOX
SUPERDELUXE BOX MET 2CD + 2DVD + 4LP
BLU RAY AUDIO
 


 

 4 AUGUSTUS:     NIEUW REMIXALBUM van ALT-J

Alt-J heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze enorm hiphop fan zijn en dat hiphop de muziek van Alt-J heeft beïnvloed. De band is dan ook trots dat ze met grote namen uit de hiphopwereld een herinterpretatie van hun laatste album Relaxer hebben gemaakt. Reduxer is een 11 nummers tellende herbewerking, waarbij namen zoals Pusha T en Danny Brown, GoldLink, Twin Shadow en Rejjie Snow de Alt-J tracks voorzien van compleet nieuwe invalshoeken. Release 28 september.

Reduxer verschijnt uiteraard ook op vinyl. 3 AUGUSTUS:     PIXIES FANS OPGELET!!!


Dit jaar is het 30 jaar geleden dat het debuutalbum Surfer Rosa van The Pixies verscheen. Mooie aanleiding voor een jubileumset. Naast het ijzersterke debuutalbum, ook de voorloper mini-album Come On Pilgrim en de liveset Live From the Fallout Shelter, oorspronkelijk uitgezonden op Lowell, Massachusetts’ college radio station WUML in 1986. Release 28 september.

C'Mon Pilgrim...It's Surfer Rosa 30th anniversary edition
verschijnt ook op (limited) 3-lp

  2 AUGUSTUS:     PHIL COLLINS - PLAYS WELL WITH OTHERS

Phil Collins is natuurlijk bekend als soloartiest en als prominent lid van Genesis, hij heeft in de loop der jaren ook drums gespeeld met veel groten der aarden, zoals Paul McCartney, Robert Plant, Eric Clapton, David Crosby en vele anderen. Plays Well With Others is een 4cd box, waarvan de eerste 3 cd's netjes zijn opgedeeld in chronologische blokken. De vierde cd concentreert zich op live opnames uit de periode 1982-2002, met 4 tracks van Party at the Palace in 2002 – the Queen’s Golden Jubilee celebration. Voorlopig alleen verkrijgbaar op cd. Release 28 september. 1 AUGUSTUS: 
    TWEEDE SOLOALBUM van ZZ TOP FRONTMAN BILLY F GIBBONS


ZZ Top kernlid Billy Gibbons bracht in 2015 zijn Afro-Cubaanse solodebuut Perfectamundo uit. De opvolger The Big Bad Blues is, zoals de titel al doet vermoeden, een terugkeer naar zijn bluesroots. Het album bevat door zijn helden Muddy Waters en Bo Diddley geïnspireerd materiaal, een nummer geschreven door zijn vrouw Gilligan Gibbons en verder origineel materiaal. The Big Bad Blues werd opgenomen in zijn thuisstad Houston met Guns N’ Roses/Velvet Revolver/The Cult veteraan Matt Sorum achter de drums. Een heerlijke plaat vol met down & dirty, raw rock 'n roll blues! Release 21 september.

The Big Bad Blues
verschijnt ook op vinyl. Release 28 september.
 31 JULI:
     THE PRODIGY - NO TOURISTS

No Tourists
is het zevende album van The Prodigy, dat ruim drie jaar na Day Is My Enemy verschijnt. Het album is het afgelopen jaar geschreven, geproduceerd en gemixed door Liam Howlett in zijn studio in het Londense Kings Cross. Maxim en Keef Flint zijn ook dit keer duidelijk van de partij met hun kenmerkende vocalen. Het typische agressieve bandgeluid is opnieuw aanwezig, hoewel net anders dan op eerdere platen. No Tourists is geschreven voor het podium, waarmee de band dan ook uitgebreid op tour gaat. Release: 2 november.27 JULI:  
   MILES KANE, DIE ANDERE LAST SHADOW PUPPET komt met DERDE SOLOALBUM


Coup De Grace is pas het derde soloalbum van Miles Kane. De voorganger Don't Forget Who You Are verscheen al in 2013, daarna is er veel tijd gaan zitten in het 'zijproject' Last Shadow Puppets. Samen met vriend en Arctic Monkeys' zanger Alex Turner nam hij het tweede album Last Shadow Puppets album Everytime You've Come To Expect op. Net als Alex Turner wilde het daarna niet echt vlotten met het eigen materiaal.

Nu heeft Miles Kane alle energie weten te bundelen in zijn eigen plaat. En dat hij vol met energie zit, blijkt wel uit Coup De Grace. Onvervalste rock 'n roll, waarbij Marc Bolan's T-Rex als voorbeeld heeft gediend. Ook Jamie T. en Lana Del Rey ('Loaded') zijn debet aan het sterke resultaat. Release 10 augustus.

Coup De Grace verschijnt als limited edition op roze vinyl

 26 JULI:      REGGAE LABEL TROJAN is jarig en trakteert!


Het in 1968 opgerichte wereldberoemde reggaelabel Trojan Records is 50. En dat wordt gevierd. Zo loopt momenteel de This Is Trojan 2v15 actie, maar nu is er voor liefhebbers een prachtige boxset verschenen. Deze box be