webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!

  
 

WHAT'S GOING ON?

 

Op deze plek vind je allerhande soorten nieuws waar wij van dag tot dag tegenaan lopen en welke wij dusdanig interessant vinden dat we dat graag snel bij jullie onder de aandacht willen brengen. 18 JULI:
     ELVIS FANS OPGELET --> NIEUW ALBUM OP 10 AUGUSTUS

Elvis Presley was natuurlijk The King Of Rock 'n Roll, maar hij kon eigenlijk alles zingen. Zo heeft hij altijd een voorliefde gehad voor country en gospel. Het nieuw te verschenen album Where No One Stands Alone belicht de gospelkant van Elvis Presley. Met nieuw-opgenomen instrumentatie, zeldzame alternatieve vocals van Elvis, en backing vocals van music legends zoals, Darlene Love, Cissy Houston, Terry Blackwood, Armond Morales en Jim Murray van The Imperials; en Bill Baize, Ed Hill, Donnie Sumner en Larry Strickland van The Stamps Quartet.

Ook verkrijgbaar op vinyl17 JULI:
     OPNIEUW EEN DUO-ALBUM van DUKE GARWOOD en MARK LANEGAN

Mark Lanegan en Duke Garwood hebben opnieuw de handen ineengeslagen voor een nieuw album. With Animals is net als Black Pudding (2014) echt een prestatie van een twee-eenheid. Garwood is al lang maatjes met Lanegan, want hij was ook te horen op Blues Funeral (2012) en het vorige Mark Lanegan album Gargoyle (2017) en zit nu zelfs in zijn touringband.

With Animals is uiteraard ook verkrijgbaar op vinyl
. Release 24 augustus.
 16 JULI:     IN THE BLUE LIGHT, NIEUW ALBUM van PAUL SIMON

Nog maar een paar dagen geleden was Paul Simon in Nederland voor zijn Homeward Bound The Farewell Tour om live afscheid te nemen van zijn publiek, is er nu de aankondiging van een nieuw album. In The Blue Light bevat tien minder bekende Simon composities van platen zoals There Goes Rhymin’ Simon (1973), Still Crazy After All These Years (1975), One-Trick Pony (1980), Hearts and Bones (1983), The Rhythm of The Saints (1990), You’re The One (2000) en So Beautiful Or So What (2011). Deze persoonlijke favorieten hebben herbewerkingen gekregen met top jazzmusici zoals Wynton Marsalis en Bill Frisell.

Release 7 september. Ook op vinyl13 JULI: 
    BIJZONDERE SAMENWERKING tussen UNDERWORLD en IGGY POP

Aanleiding voor de samenwerking tussen Underworld en Iggy Pop was T2: Trainspotting, het vervolg op Trainspotting, de Britse cultklassieker waar de muziek van beide artiesten een cruciale rol in speelde. Nu wilde Underworld's Rick Smith graag met Iggy de studio induiken. Dat werd een geïmproviseerd versie in het Savoy hotel in Londen. De opnames vonden plaats vlak nadat de releases van hun laatste albums (respectievelijk Barbara Barbara We Face A Shining Future en Post Pop Depression kwamen op 18 mei 2016 uit). Hun gezamenlijke EP Teatime Dub Encounters bevat 4 nummers. Release: vrijdag 27 juli.

Iedereen die de ep of de lp besteld, maakt kans op de gelimiteerde clear vinyl uitvoering!!! 9 JULI:     50 JARIG JUBILEUM OVERZICHT van JEAN-MICHEL JARRE

Vrijdag 14 september verschijnt Planet Jarre, een door Jean-Michel Jarre zelf samengestelde 2-cd, box en 4-lp vinyl set om zijn 50 jarig jubileum als muzikant te vieren. 41 tracks, verdeeld over in vier delen: Soundscapes, Themes, Sequences, Explorations en Early Works. Sequences bevat twee nieuwe tracks: 'Coachella Opening' en 'Herbalizer'. De laatste schijf bevat een niet eerder uitgebrachte demo opname van 'Music For Supermarkets', Jarre’s 1983 project waarvan slechts één kopie is gedrukt om te worden geveild, voordat Jean-Michel Jarre vroeg de master tapes te vernietigen. 'Erosmachine' van dezelfde disc stamt uit 1969.
 


 5 JULI:     LANG ONDUIDELIJK, MAAR TOCH OP CD: SCORPION van DRAKE

De Canadese superster Drake komt opnieuw met een groot werkstuk. Scorpion duurt ruim anderhalf uur en bevat 25 tracks, wel in twee duidelijke helften op: een helft hiphop waarin hij rapt en een helft R&B waarin hij zingt. Inclusief de hits 'God's Plan' en 'Nice For What'. Vrijdag 13 juli in de winkel.
 


 4 JULI:     MOOI CARRIèREOVERZICHT van LOUDON WAINWRIGHT III

Loudon Wainwright III is ooit begonnen als folk artiest, maar in de jaren 70 en 80 heeft hij zich wel degelijk in de rock 'n roll wereld begeven, om daarbij de cirkel rond te maken met prachtige roots. Vader van Rufus en Martha Wainwright heeft zelf een indrukwekkend carrière die al 40 jaar duurt. Daarom verschijnt er half september een mooie 2-cd met veel niet eerder verschenen materiaal inclusief een rijk geïllustreerd boekwerkje van papa Wainwright.
 


 3 JULI:     ALICE IN CHAINS is terug na 5 JAAR

Rainier Fog heet het nieuwe album van Alice In Chains, voor het eerst nieuwe muziek sinds het in 2013 verschenen The Devil Put Dinosaur Here. De opnames vonden voor het eerst sinds hun debuut plaats in thuisstad Seattle. Ook werd er opgenomen in de Henson Recording Studios in Los Angeles en in de Nashville studio van producer Nick Raskulinecz. Rainier Fog is het derde album op rij dat ze gemaakt hebben met producer Nick Raskulinecz en engineer Paul Figueroa. Het album is gemixed door Joe Barresi (o.a. Queens of the Stone Age, Tool). Release 24 augustus.
 


 2 JULI:     BEYONCE + JAY- Z = THE CARTERS

Tijdens het optreden in de Amsterdam Arena kondigde het beroemdste muziekkoppel Beyonce en Jay-Z hun gezamenlijke album aan. Het wordt niet uitgebracht als Jay-Z + Beyonce, maar als The Carters. En om maar eens te benadrukken dat alles (weer) koek en ei is, heet het album Everything Is Love. Tot nu alleen te beluisteren via Tidal, maar vanaf deze vrijdag 6 juli (al) verkrijgbaar op cd bij uw eigen platenboer.
 28 JUNI:
     LEGENDARISCHE DEBUUT-EP ZEA VAN dEUS VOOR HET EERST OP VINYL

Vrijdag 27 juli verschijnt de debuut EP van de Belgische helden dEUS, getiteld Zea. Oorspronkelijk uitgebracht voordat de band tekende bij Island Records. Zea geldt een beetje als de "blueprint" van wat later het legendarische debuut Worst Case Scenario zou worden. Nog nooit eerder verschenen op vinyl!

De eerste exemplaren zijn individueel genummerd en gedrukt op goud vinyl.
 


27 JUNI:      NEIL DIAMOND - HOT AUGUST NIGHT III (LIVE AT THE GREEK)

Op dit 17 augustus verschijnt er een derde deel van de beroemde live registraties Hot August Night van Neil Diamond. Naast de 2-cd is er ook een 2-cd+dvd-audio versie en een 2-cd+blu ray-audio beschikbaar.
 


23 JUNI:     PAUL McCARTNEY kondigt NIEUW ALBUM AAN


Met de aankondiging 'I Don't Know' (de steengoeie single) en een nu al legendarische Carpool Karaoke aflevering heeft Sir Paul McCartney de hele wereld laten weten dat hij terug is. Egypt Station heet het nieuwe album en zal op vrijdag 7 september in de winkels liggen. De deluxe 2-lp is niet goedkoop, maar op basis van de eerdere McCartney vinyl uitgaven zal Egypt Station er waanzinnig mooi uitzien. Deze uitgave is gelimiteerd, dus reserveren wordt geadviseerd.
 22 JUNI: 
    VIJFDE DEEL IN ROADWORK SERIE van MOTORPSYCHO


Motorpyscho uit Noorwegen is live op hun best, luister maar naar de liveplaten reeks Roadwork. Sinds 1999 heeft de band 4 delen uitgebracht en vandaag 22 juni verschijnt deel 5. Ook zijn de vorige delen opnieuw beschikbaar, allemaal op gekleurd vinyl. Volume vijf is uitgebracht als 3-LP op geel vinyl met als volledige titel ‘Volume 5: Field Notes, Europe 2017: The Fantastic Expedition Of Jarmyr Ryan, Saether & Lo’.
 21 JUNI:     ye KRIJGT FYSIEKE RELEASE, ZOWEL OP CD ALS OP LP. Awesome en bi-polar volgens KANYE WEST


Toen Kanye West in 2016 The Life Of Pablo uitbracht, beloofde hij nooit meer cd's te drukken. Nu, nog geen twee jaar later, ligt ye in de winkels. Zowel op cd als lp. Dat Kanye een wispelturig mannetje is, wisten we natuurlijk al. Pitchfork omschrijft ye als "an album born from chaos for chaos’ sake". Fascinerend, maar ook minder indrukwekkend dan zijn beste materiaal. ye is het tweede album in een reeks van vijf door Kanye West-geproduceerde albums. De cd verschijnt 29 juni, het vinyl ligt op 20 juli in de schappen.
 20 JUNI:     PINK FLOYD'S NICK MASON komt met boxset


De drummer van Pink Floyd Nick Mason brengt op 31 augustus een boxset uit met 3 solo-albums onder de titel Unattended Luggage. Uiteraard worden de vinylliefhebbers niet vergeten: Unattended Luggage 3-LP.19 JUNI:     EERSTE STUDIOALBUM van THE MAGIC SALUTE

Na het titelloze livedebuut van mei vorig jaar is The Magpie Salute terug met het studio debuut High Water 1 (release 10 augustus). De band rond Black Crowe Rich Robinson, met ex-Black Crowes leden gitarist Marc Ford en bassist Sven Pipien staat voor "swaggering rock ‘n’ roll, psychedelic blues and campfire-worthy storytelling". Zo mag een Black Crowes reünie nog wel even op zich laten wachten.

Er is een limited 2-lp clear vinyl beschikbaar. Bestel op tijd!
 18 JUNI:     NIEUWE WORP VINYL van U2


Op vrijdag 27 juli zullen er 3 nieuwe titels verschijnen van de Ierse rockband U2 op lp; het gaat om Achtung Baby, The Best Of 1980-1990 en Zooropa.

 


 

17 JUNI:     ART OF PRETENDING TO SWIM van VILLAGERS


Sinds een paar dagen te vinden op YouTube de prachtige nieuwe single van Villagers 'A Trick Of The Light'. Dat is de voorloper van het nieuwe album Art Of Pretending To Swim dat op vrijdag 21 september zal verschijnen. Hierop grijpt Conon O'Brien terug op het geluid van de eerste twee Villagers-albums met daaraan toegevoegd een aantal soulvolle elementen.
 


 

16 JUNI:     TOTAAL VERNIEUWDE LUISTERPAAL

Ok, er was een tijdje niks nieuws meer geplaatst op onze luisterpaal, maar vanaf vandaag is 'ie weer helemaal vernieuwd. Sterke platen die we iedereen kunnen aanbevelen, zoals het sterke debuutalbum van Rolling Blackouts C.F., album nummer 3 van Ben Howard en God's Favorite Customer van Father John Misty, maar wat onbekendere artiesten zoals Altin Gun en Donovan Woods.
 15 JUNI:     ANNA CALVI - HUNTER
 

Het is een tijd stil geweest rondom Anna Calvi, maar met 'Don't Beat The Girl Out Of My Boy' laat de Italiaanse-Britse gitaarheldin horen weer helemaal terug te zijn. Deze voorloper van het derde album The Hunter is een duidelijk statement tegen de heersende genderopvattingen en belooft veel goeds voor het nieuwe album. Maar op basis van de gebodene kwaliteit op Anna Calvi, One Breath en de EP Strange Weather kan het niet anders dan dat Anna Calvi met sterk materiaal op de proppen komt. Release 31 augustus.
 14 JUNI:    JIMMY LAFAVE  -  PEACE TOWN

Over een paar weken komt Peace Town van Jimmy  Lafave uit. Het is een dubbelcd en bevat 20 nummers waar Lafave voor zijn dood nog aan gewerkt heeft(als onderdeel van een groter project dat hij nooit af heeft kunnen maken).  
 13 JUNI:  NIEUW ALBUM VAN TONY JOE WHITE - BAD MOUTHIN' 

Tony Joe White zit sinds het uitbrengen van het album Hoodoo (2013) in een goede flow. Resultaat, eind september komt er weer een nieuw album van hem aan. De titel luidt Bad Mouthin' en het album wordt naast de CD, op vinyl in twee verschillende varianten uitgebracht. Eén daarvan is een GELIMITEERDE PERSING OP BLAUW VINYL.  Bestellen/reserveren kan vanaf vandaag.,   

 


12 JUNI:     COMPLETE OEUVRE BOX van JAN AKKERMAN

Jan Akkerman is de beste gitarist die Nederland ooit gekend heeft. Hoog tijd dat hij, in navolging van een reeks andere Nederlandse artiesten en bands, zoals Golden Earring, Boudewijn de Groot, Wally Tax & Outsiders, Shocking Blue, Focus en Sandy Coast, een mooie overzichtbox mag uitbrengen. De Complete Jan Akkerman bevat maar liefst 26 cd's en verschijnt op vrijdag 13 juli.
 


11 JUNI:     VERLOREN GEWAAND ALBUM uit 1963 van JOHN COLTRANE


Both Directions At Once is een verloren gewaand album van één van de grote jazzvernieuwers van de 20ste eeuw John Coltrane. Het album is in 1963 opgenomen in de klassieke bezetting bestaande uit McCoy Tyner op piano, Elvin Jones op drums en Jimmy Garrison op bas. In deze bezetting maakten zij ook de albums Coltrane (1962), Crescent (1964) en A Love supreme (1965).
 

   of  10 JUNI:     INTERPOL kondigt nieuw album MARAUDER aan


De New Yorkse band Interpol zal op 24 augustus de opvolger van El Pintor uit 2014 uitbrengen. Het nieuwe album heet Marauder en werd geproduceerd door David Fridmann. De band rond frontman Paul Banks is al begonnen met de promotie van het album, zo waren ze te gast bij Stephen Colbert om de eerste single 'The Rover' te promoten.

Marauder verschijnt uiteraard ook op vinyl
 9 JUNI: 
    GOED NIEUWS VOOR ALLE FANS van HERMAN BROOD
 

Op vrijdag 13 juli verschijnt Back On The Corner voor het eerst op vinyl. De eerste 1000 exemplaren worden gedrukt op wit vinyl en zijn individueel genummerd. Dit album was het laatste studioalbum van Herman Brood en verscheen in 1999 en bevat swingnummers van Duke Ellington, Cole Porter en anderen. Herman's versie van 'My Way' zorgde voor zijn eerste en enige felbegeerde nummer 1 hit in de top 40.
 7 JUNI:     PRINCE - PIANO & A MICROPHONE 1983    
 

Op 21 september verschijnt Piano & A Microphone 1983. Dit is een nieuw Prince album dat een niet eerder gehoorde intieme studio opname van Prince achter zijn piano in 1983 laat horen. Niet alleen krijgen we zo een inkijkje in het creatieve proces als Prince nummers speelt; '17 Days' en 'Purple Rain' zouden pas in 1984 verschijnen, 'Strange Relationship' zou pas officieel in 1987 verschijnen op het Sign O' The Times album en de Joni Mitchell cover 'A Case Of You'.

Ook verkrijgbaar als special cd + vinyl lp deluxe edition


6 JUNI:     CLAW BOYS CLAW brengt opnieuw een topplaat uit op gekleurd vinyl


Na eerder dit jaar Sugar en Hitkillers (op)nieuw op vinyl zijn uitgebracht, wordt nu ook het vijfde CBC-album Angelbite opnieuw op lp uitgebracht. De eerste oplage van 750 stuks heeft een rood met zwart gemixed kleurtje. Mocht je graag deze versie willen, doe je er verstandig aan om 'm zo vroeg mogelijk te bestellen. Release: vrijdag de 13e juli. Dat lijkt ons waarschuwing genoeg ;) 
 5 JUNI:     NEIL FINN maakt album met zijn zoon LIAM FINN
 

Vader en zoon Neil en Liam Finn hebben al eerder samen op het podium gestaan en nu is er het gezamenlijke album Lightsleeper. Release 24 augustus. Het is opgenomen in Neil's Auckland studio samen met vrienden en familie van de Finns: Sharon Finn – de vrouw van Neil en moeder van Liam, speelt bas op twee van de nummers; Elroy Finn – Liam's broer, speelt drums op zeven nummers; en goede vriend Connan Mockasin doet op vier nummers mee. Beroemde gast is Mick Fleetwood op 3 nummers.
 1 JUNI:     BIJZONDER NIEUW ALBUM van THE JAYHAWKS
 

Vrijdag 13 juli verschijnt Back Roads And Abandoned Motels. Dit album bestaat uit The Jayhawks' versies van nummers die zijn geschreven door frontman Gary Louris met en voor andere artiesten, zoals Dixie Chicks, Jacob Dylan en Carrie Rodriguez.
 


31 MEI:    NIEUW ALBUM GORILLAZ 'THE NOW NOW' IN AANTOCHT.

Vrijdag 29 juni ligt ‘The Now Now’, het nieuwe album Gorillaz in de winkels. het album bevat 11 nieuwe nummers, is geproduceerd door Gorillaz zelf, samen met James Ford en Remi Kabaka. Er is haast geen sprake van gastartiesten.

The Now Now wordt uitgebracht op CD, op 180 grams lp en in een Gelimiteerd Vinyl Boxset
 


29 MEI:     ABSOLUTELY FREE, HET DEBUUTALBUM VAN MAGIC FISH, NU EINDELIJK UIT OP VINYL

In samenwerking met ons Kroese Records label brengt Magic Fish op vrijdag 16 november hun debuutalbum eindelijk uit vinyl! De lp versie wordt opnieuw, speciaal voor vinyl gemasterd en bevat als exclusieve bonus ook nog de complete Topaz ep (vier tracks), welke nog nooit eerder uitgebracht is.  

Klik hier verder voor meer informatie, want er is nog veel meer moois over deze release te melden.
 


28 MEI:     ISRAEL NASH (GRIPKA) komt met NIEUW MEESTERWERK


Israel Nash (Gripka) heeft in de loop der jaren steeds meer psychedelia verwerkt in zijn americana roots. Lifted, dat 27 juli verschijnt, trekt de lijn van de voorganger Silver Season dan ook perfect door. Samen met zijn vaste begeleidingsband, met arrangementen van Jesse Chandler (Mercury Rev, Midlake), blazers van leden van Austin's cumbia/funk compadre's Grupo Fantasma, en strijkers van Kelsey Wilson en Sadie Wolf van indie pop's Wild Child, heeft Israel Nash, samen met co-producer en engineer Ted Young (Kurt Vile, The Rolling Stones) een nieuw meesterwerk gemaakt dat de verschillende genres van rock, country, americana en psychedelia overstijgt.

Ook verkrijgbaar op LIMITED licht blauw VINYL

 25 MEI:     FAIRPORT CONVENTION viert 50 jarig bestaan

What We Did On Our Saturday
is een dubbel CD live opgenomen tijdens een mijlpaal concert van de oprichters van het British Folk-Rock genre, de legendarische folk-rock band Fairport Convention. De band vierde haar 50ste verjaardag samen met 20.000 fans tijdens haar eigen Cropredy festival op 12 augustus 2017. De 25 tracks omvat de band's gehele geschiedenis en het album features naast de huidige line-up ook legendarische oudleden en gasten waaronder Richard Thompson, Ashley Hutchings, Iain Matthews, Dave Mattacks, Judy Dyble, Maartin Allcock en Ralph McTell. Release 15 juni.

 


24 MEI:     NIEUWE WORP van de succesvolle reeks GOLDEN YEARS OF DUTCH POP MUSIC


Op 15 juni verschijnt wederom een nieuwe worp in de succesvolle serie The Golden Years Of Dutch Pop Music. De serie bestaat inmiddels uit maar liefst 63 delen. Van deze serie zijn er inmiddels ruim 100.000 stuks verkocht. De 6 nieuwe delen zijn: Hank the Knife & The Jets, Powerplay, Massada, Kadanz, De Dijk en The Scene. “Beter dan ooit wordt de Nederpop heruitgegeven in Golden Years”, aldus De Volkskrant. “De reeks is verslavend (…) stiekem wil je alle delen in huis hebben”.
 


23 MEI:     FATHER JOHN MISTY - GOD'S FAVORITE CUSTOMER - LIMITED PAARS VINYL

Vrijdag 1 juni al, dat is volgende week vrijdag, verschijnt het nieuwe album van Father John Misty - God's Favorite Customer. Liefhebbers van vinyl doen er goed aan om de limited edition alvast te reserveren. Niet alleen is die oplage beperkt en paars vinyl, ook krijgen de eerste bestellers/kopers er een toffe tas bij. Op=op!

 


 

22 MEI:     THE BEATLES nu weer GOEDKOOP

Ook de vorig jaar verschenen Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band - 50th Anniversary edition, nu slechts € 9,99 !!!20 mei:     BOWIE BOWIE BOWIE


Eind juni, de 29ste om precies te zijn, verschijnen er 3 nieuwe Bowie's items. De eerste is de 2-cd versie van het live album Welcome To The Blackout, dat met Record Store Day 2018 een schitterende vinyluitgave kreeg. Het album werd opgenomen tijdens Isoalar II tour in London in 1978. 

Die dag verschijnen ook de gelimiteerde rood vinyl uitgave van de soundtrack van Christiane F. en dan verschijnt ook de 10" EP In Bertol Brecht's BAAL. Hierop 5 nummers uit het oorspronkelijke Brecht toneelstuk uit 1918, die Bowie samen met Tony Visconti opnam in 1981 in Berlijn.

 


18 mei:    16 HORSEPOWER EN WOVEN HAND frontman DAVID EUGENE EDWARDS - RISHA
 

David Eugene Edwards en Alexander Hacke, bekend van de legendarische industriële band Einstürzende Neubauten werken samen en brengen op 22 juni hun eerste album Risha uit. Edwards en Hacke kennen elkaar al een lange tijd. Ze maakten kennis tijdens de vroege jaren van 16 Horsepower en werkten samen aan het reünie-album American Twilight van de Australische Indie band Crime & The City Solution. Nu hebben ze de handen in een geslagen en tijd gemaakt om samen een nieuw album op te nemen. Risha verschijnt op 22 juni en is niet te omschrijven in traditionele termen. Dit album is een prachtig tapijt van americana, neo folk, industrial, ambient, elektronische en Arabische muziek.

 


17 mei:    NINE INCH NAILS - BAD  WITCH

Industrial rockband Nine Inch Nails zijn pioniers in hun vak. Trent Reznor is de concurrentie altijd net een stap voor. Zo heeft kondigde hij een trilogie platen aan dat na Not The Actual Events en Add Violence nu voltooid gaat worden met Bad Witch. Opnieuw niet meer dan zes nummers, maar wel ontzettend goed. De cd en de lp liggen op 22 juni in de winkels, een paar dagen voor hun optreden in de AFAS live.
 


15 mei:    Nieuw album van 81-jarige blueslegende BUDDY GUY in aantocht
 

Dat Buddy Guy een paar jaar geleden al Grammy Lifetime Achievement Award heeft ontvangen én is ingevoerd in de Rock And Roll Hall Of Fame, lijkt ons niet meer dan terecht. Deze levendige legende weet nog altijd erg goede albums te maken. Op 15 juni verschijnt The Blues Is Alive And Well. Met gastbijdragen van o.a. Mick Jagger en Keith Richards.

 


13 mei: ROLLING STONES - FROM THE VAULT: NO SECURITY -SAN JOSE 1999

Over precies twee maanden op 13 juli verschijnt het zevende deel in de From The Vault reeks met livewerk van The Greatest Rock 'n Roll band The Rolling Stones. Opgenomen tijdens de No Security tour in San Jose in 1999. Uiteraard verkrijgbaar in meerdere formaten:
 

 1. 2CD + DVD
   
 2. DVD
   
 3. BLU RAY
   
 4. 3LP
   

11 mei:   NORAH JONES - LIVE AT RONNIE SCOTT'S

Norah Jones' laatste studioalbum Day Breaks betekende een terugkeer naar haar jazzroots. Na navolging van dat album ging Norah Jones de wereld rond voor prachtige concerten. Het intieme optreden dat ze gaf met drummer Brian Blade en bassist Christopher Thomas in de vermaarde Londense jazzclub Ronnie Scott's verschijnt 15 juni op dvd en Blu Ray. Veel materiaal van Day Breaks, waaronder "Tragedy", "Flipside" en de schitterende Duke Ellington cover "Fleurette Africaine (African Flower)", en een mooie doorsnede van haar oeuvre.


8 mei:    PROTOMARTYR komt met nieuwe EP - CONSOLATION

Afgelopen september bracht de Detroitse postpunkband doorbraakplaat Relatives In Descent uit. Nu komen Joe Casey en co. net voor het festivalseizoen (15 juni om precies te zijn) nog met een nieuwe EP, waarbij ook Kelley Deal van The Breeders (2x) haar opwachting maakt. Protomartyr speelt op donderdag 16 augustus in Doornroosje. Mis dat niet!


6 mei:    GUNS N ROSES - APPETITE FOR DESTRUCTION - REMASTERS

Een paar dagen voor het concert van Axl Rose, Slash en co. in de Goffert op 4 juli is het ook een mooie dag van Guns N Roses fans, want dan zal het legendarische Appetite For Destruction in een aantal nieuwe versies verschijnen:
 

 1. remaster 1-cd
   
 2. limited 2-cd
   
 3. supermooie en rijkgevulde boxset met 4 cd's, blu ray en een boekwerk
   
 4. 2 lp

5 mei:    FLORENCE + THE MACHINE - HIGH AS HOPE

Na de sterke Record Store Day single 'Sky Full Of Song' kon het bijna niet uitblijven. Florence + The Machine komt met een nieuw album. Titel is High As Hope en de releasedatum is 29 juni.


4 mei:     Eind juni verschijnt er een mooie boxset met alle studio albums van Buffalo Springfield - What's That Sound?


3 mei:     Nieuw album van DEWOLFF - THRUST. Het vinyl ziet er (weer) fantastisch uit!!! 


1 mei:     NIEUWE VINYL AANBIEDINGEN

Michael Kiwanuka - Home Again € 14,99

Imagine Dragons - Evolve € 16,99

INXS - Kick € 14,99

Tom Petty - Full Moon Fever € 14,99

Nina Simone - I Put A Spell On You € 14,99


30 april:   WIN TICKETS DONNERWETTER DAY 

DONNERWETTER komt met een een nieuwe EP, The Boy with the Joker Gun. Hierop zes nieuwe nummers, alle zes opgenomen in Arntwerpen en gemixt door Staf Verbeeck, bekend van o.a. Deus, Selah Sue en Daan.


28 april:  PRINCE - Nothing compares 2 u vinyl single

Over een kleine maand, op vrijdag 25 mei, ligt de 7 inch single van Prince zijn originele versie van Nothing compares 2 u in de winkels. De single is onlangs digitaal uitgebracht, maar wordt nu ook in een gelimiteerde oplage op vinyl geperst. De single kan al besteld of gerserveerd worden. 


28 april:  THE ROLLING STONES - THE STUDIO ALBUMS COLLECTION (VINYL)

Rolling Stones fans met een platenspeler hebben weer iets om naar uit te kijken. Half juni wordt van The Rolling Stones namelijk een erg uigebreide boxset uitgebracht met daarin alle 15 studio-albums die ze tussen 1979 en 2016 gemaakt hebben. Bestellen of reserveren kan hier: http://www.kroese-online.nl/artikel/3790564/Rolling_Stones_The/Studio_Albums_Collection_1979-2016


26 april:  BLACK SABBATH - SUPERSONIC YEARS 7" VINYL BOXSET

Op 8 juni verschijnt er van BLACK SABBATH een fantastisch mooi vinyl boxset, getiteld  SUPERSONIC YEARS. Daarin maar liefst 10 van hun klassieke singles. Inclusief een informatief boekwerk en een 7" adapter.


25 april:  VROEGE VOGELS ACTIE met NOONDAY het nieuwe album van BEN HOWARD

1 juni ligt NOONDAY,  het nieuwe album van BEN HOWARD in de winkel. Als je die vroeg, of in ieder geval voor de dag van release bestelt, ben je verzekerd van een mooie, superscherpe prijs: 14,99 ! 


24 april:  JOE BONAMASSA - BRITISH BLUES EXPLOSION LIVE

Vrijdag 18 mei verschijnt er 'nieuw' werk van JOE BONAMASSA. Het album heet BRITISH BLUES EXPLOSION LIVE en is Joe Bonamassa's ode aan de Britse bluesgiganten Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page.

BRITISH BLUES EXPLOSION is verkrijgbaar op  2CD op  2DVD  op  BLURAY en op  3LP. (+ 1 bonustrack)24 april:  RUSH RELEASE !!  Nieuwe album J. COLE  -  KOD is nu te bestellen, eind van de week al in huis.

Afgelopen weekend verbrak J. COLE met de digitale release van zijn nieuwe album KOD alle streamingsrecords. Hij verpulverde daarmee het record van zijn, ongetwijfelde door hem zeer gewaardeerde collega DRAKE. KOD is vanaf dit weekend op CD  verkriigbaar. Het vinyl is nog niet aangekondigd. 24 april:  Binnenkort verkrijgbaar, volledig nieuw album van LOREENA McKENNITT .

In de tweede week van mei komt LOST SOULS, het nieuwe album van LOREENA McKENNITT uit. Het is voor het eerst sinds 2006 dat ze met een album komt met volledig nieuw werk.


23 april:  BRANDOS albums weer verkrijgbaar 

Binnenkort weer verkrijgbaar, de drie top-albums van één van onze 'oude' favoriete bands, THE BRANDOS. De albums  HONOR AMONG THIEVESGUNFIRE AT MIDNIGHT  en  LIGHT OF DAY  worden (gelukkig)  11 juni a.s. weer opnieuw via het Blue Rose label uitgebracht.   


23 april:  Vanaf nu te bestellen, LIMITED KILLERS VINYL CAREER BOXSET
 


21 april:  MAGIC FISH RSD SINGLE nu verkrijgbaar

Vanaf vandaag verkrijgbaar, onze Record Store Day release met MAGIC FISH. Op 7"single de twee nummers 'Absolutely Free'  en  "Shooting Videos'. Maar liefst 25 jaar nadat ze hun debuutalbum op cassette uitbrachten is het nu voor het het eerst dat er iets van MAGIC FISH op vinyl verschijnt.


19 april: ARCTIC MONKEYS cd's in prijs gedaald, van 16,99 weer naar 8,99

In verband met de release van TRANQUILITY BASE HOTEL & CASINO,  het nieuwe album van ARCTIC MONKEYS, kunnen we hun oudere cd's gelukkig ook weer voor 8,99 aanbieden. Hieronder staan ze op een rijtje: 
-  WHATEVER PEOPLE SAY I AM ...
-  
FAVOURITE WORDT NIGHTMARE
-  
HUMBUG
-  
SUCK IT AND SEE
-  
AM

P.S.!!
Vinyldraaiende fans van Arctic Monkeys doen er goed aan de Limited Transaparante vinylversie van TRANQUILITY BASE HOTEL & CASINO bijtijds te bestellen.