webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!

  
 

WHAT'S GOING ON?

Op deze plek vind je allerhande soorten nieuws waar wij van 'dag tot dag' tegenaan lopen en welke wij dusdanig interessant vinden dat we dat graag snel bij jullie onder de aandacht willen brengen.  9 JANUARI:     THE KIK brengt op Valentijnsdag hun nieuwe album JIN UIT

Na drie studioalbums, een plaat met Armand, het tussendoortje Hertaalt en de Boudewijn de Groot-coverplaat die hen tot twee uitverkochte avonden in Ahoy’ bracht, is het voor de leden van The Kik tijd om eens flink door te pakken met sterk eigen werk en een nieuwe sound. Het nieuwe album Jin verschijnt 14 februari 2020. The Kik vindt zichzelf op Jin als het ware opnieuw uit met synthesizers. Zónder zelfverloochening. Het blijft The Kik. 'Het is niet zo dat we ineens van een sixtiesband zijn veranderd in een jaren tachtig-band,' zegt Dave von Raven, zanger van The Kik over Jin, het vierde studioalbum van de Nederbietband. ‘Maar het is wel wat anders.’ The Kik dus. Bekend van radio en televisie. Met eigen werk, een frisse look en een kersvers geluid. Release 14 februari.

Ook verkrijgbaar als limited lp (gekleurd en inclusief de cd)10 DECEMBER:     JOHN MORELAND heeft een nieuw album aangekondigd: LP5

John Moreland is een singer-songwriter die het beste van Steve Earle en Guy Clark in zich verenigd. De geboren Texaan, maar in Tulsa, Oklahoma woonachtige lijvige en zwaar bebaarde bard wist met de albums High On Tulsa Heat en Big Bad Luv door te breken naar een groter publiek. Voor zijn nieuwe album LP5 werkt John Moreland voor het eerst met een producer (Matt Pence) om met misschien wel zijn beste album tot nu toe op de proppen te komen. Elf americana pareltjes, zoals het schitterende openingsnummer 'Harder Dreams' en de slow blues song 'A Thought is Just a Passing Train'. LP5 laat John Moreland horen zoals we 'm kennen; direct én nederig tegelijk. Releasedatum 7 februari 2020.

LP5 verschijnt die dag ook op vinyl
 


4 DECEMBER:   BILLIE EILISH - WHERE DO WE GO, .... SEVEN INCH BOXSET 

Mooi nieuws voor de Billie Eilish fans! Nog net op tijd voor kerst komt er een zeer gelimiteerde seven inch box van "When we all fall asleep, where do we go" uit. bestaat uit 7 unieke 7-inch singles. Elke 7-inch bevat twee nummers van When We All Fall Asleep, Where Do We Go? De afzonderlijke hoezen hebben elk een andere foto van Billie op de voorkant; de achterkant bevat de lyrics van de tracks. De singles zijn geperst op zwart vinyl. 


3 DECEMBER:    CREAM GOODBYE TOUR 1968 4CD BOX 

Begin februari 2020 komt er van CREAM een fijne en super uitgebreide live box uit. De boxset bestaat uit 4CD's en bevat materiaal opgenomen tijdens Cream's afscheidstournee in 1968. De box bevat 36 tracks waarvan 29 nog niet eerder op cd verschenen zijn. 19 van deze tracks zijn zelfs nog nooit eerder uitgebracht. 
 


25 NOVEMBER:    ERIC BURDON & THE ANIMALS - WHEN I WAS YOUNG 5CD BOXSET 

De fans van het vroege werk van Eric Burdon & the Animals kunnen hun hart ophalen met de 5CD boxset die einde februari 2020 uitgebracht gaat worden. De boxset heet 'When I was young' en bevat materiaal uit de jaren 1967 en 1968. Alle tracks zijn opnieuw gemasterd en de box bevat een aantal interessante bonustracks.  
 


21 NOVEMBER:   MUMFORD & SONS - SIGH NO MORE 7 INCH BOXSET 

Op 5 okotober 2009, tien jaar geleden, werd het succesvolle debuutalbum Sigh no more van Mumford & Sons uitgebracht. Ter ere van dit 10 jarig jubileum van Mumford & Sons’ debuutalbum ‘Sigh No More’ brengt de band een collectors edition van het album uit. De boxset bevat 6 x 7” standaard gewicht zwart vinyl in speciaal geprinte hoezen. Verder een op maat gemaakt fotoboek met 12 x 30x30mm afbeeldingen. Dit alles is verpakt in een kastanjebruine verzamel boxset. 


16 NOVEMBER:   GETTIN' FUNKIER ALL THE TIME, THE COMPLETE JOSIE AND REPRISE/WARNER RECORDINGS 1968-1977

Eind januari verschijnt deze mooie en erg complete 6CD boxset van The Meters, de meest gesampelde band ever. Deze uit 6 CD's en 116 tracks bestaande boxset bevat alles wat The Meters in de periode 1968 -1977 voor Josie Records (1968-1971) en Reprise/Warner (1972-1977) gemaakt hebben. Behalve al het materiaal van de acht albums die zij in die periode uitbrachten, bevat GETTIN' FUNKIER ALL THE TIME ook nog veel bonusmateriaal in de vorm van non-album tracks, single-edits en een disco-mix van de nog nooit eerder op CD beschikbare track Disco is the thing today. Inclusief een boekwerk en fotomateriaal. 


18 OKTOBER:     RELEASEDATUM VAN BECK - HYPERSPACE IS BEKEND

Beck (Hansen) trakteert ons nog voor het einde van het jaar op een nieuw album Hyperspace. 22 november om precies te zijn. Een elektronisch album, geschreven en geproduceerd met Pharrell Williams, maar daarmee niet per se happy. Hyperspace laat Beck (onlangs gescheiden van zijn vrouw) in een droevige bui horen, omringd door synthesizers en Kanye-gewijs huilend door een loeiende autotune. ‘Everything has changed / Nothing feels right.’ 808’s en hartzeer. Inclusief de single 'Uneventful Days'.

Hyperspace verschijnt op 22 november ook op ZWART vinyl, GEKLEURD vinyl en op MUZIEKCASSETTE.
 


16 OKTOBER:     THE BEATLES 23 SEVEN INCH SINGLES COLLECTION BOXSET 

Vrijdag 22 november komt er van The Beatles een erg mooie boxset uit. Deze bevat 22 seven inch singles, plus een exclusief nieuwe 7 inch single met een dubbele A-kant voor de nummers Free As A Bird en Real Love. Alle singles zijn nu opnieuw op vinyl gezet vanuit de originele mono- en stereo mastertapes van Sean Magee in de Abbey Road Studios. Voor het artwork van de hoezen is gebruik gemaakt van destijds internationaal, in verschillende landen, gebruikte hoezen. De box gaat vergezeld van een 40 pagina's tellend boekwerk met foto's en verhalen van Beatles-historicus Kevin Howlett.
3 OKTOBER:    DEPECHE MODE 'MODE' 18 CD BOXSET 

22 november verschijnt van Depeche Mode een uitgebreide CD Boxset. De box heeft de titel MODE gekregen en bevat alle 14 studioalbums  van Depeche Mode, aangevuld met vier bonus cd's gevuld met chronologisch niet-eerder-op-albums-verschenen materiaal (b-kanten, bonusnummers en niet-albummateriaal). De box is gelimiteerd en genummerd en komt in een bij DM passend minimalistische zwarte kubus. Exclusief voor deze box zijn de originele covers van de albums opnieuw gemaakt door interpretaties van de originele hoezen in zwart-op-zwart te maken. Naast de cd's bevat de MODE boxset een luxe boekwerk.


 

30 SEPTEMBER:     NA 16 JAAR VERSCHIJNT ER NIEUW DEEL van DESERT SESSIONS

Josh Homme (Queens Of The Stone Age) heeft, na bijna 16 jaar, opnieuw muzikale vrienden uitgenodigd om te jammen in de woestijn. Resultaat is opnieuw een spannend album, die Desert Sessions 11 en 12 bundelt. Met Billy Gibbons (ZZ Top), Les Claypool (Primus), Stella Mozgawa (Warpaint), Jake Shears (Scissor Sisters), Mike Kerr (Royal Blood), Carla Azar (Autolux, Jack White), Matt Sweeney (Chavez), David Catching (Rancho medeoprichter), komiek Matt Berry, Töôrnst Hülpft en nieuwkomer Libby Grace. Release 25 oktober.

Desert Sessions 11+12 verschijnt diezelfde dag ook op vinyl24 SEPTEMBER:     GHOSTEEN; NIEUW ALBUM van NICK CAVE & THE BAD SEEDS

Ghosteen heet het nieuwe Nick Cave & the Bad Seeds album en meteen een dubbel album. Het is het vervolg op het mooie 'Skeleton Tree'. 'Ghosteen' schijnt in het verlengde ervan te liggen. Op de eerste CD staan nummers die Cave tezamen 'The Children' noemt. De tweede CD noemt hij de 'The Parents'. Het Children-deel bevat acht nieuwe nummers, het Parents deel 2 langere tracks die aan elkaar geknoopt worden door middel van een stuk Spoken Word. Release 8 november.


Ghosteen verschijnt uiteraard ook op vinyl20 SEPTEMBER:     OPNIEUW NIEUW ALBUM van VAN MORRISON

De tekst bij het nieuwe Van Morrison album Three Chords And The Truth is bijna vergelijkbaar met de voorganger The Prophet Speaks uit december 2018. Samen met dat album en Keep me Singing (2016), Roll With The Punches (2017), Versatile (2018) en You're Driving Me Crazy (2018) is dit het zesde album van Van the Man in korte tijd. Het album is geproduceerd en geschreven door Van Morrison (op 'If We Wait for Mountains' na, dat ook werd geschreven door Don Black). Three Chords And The Truth bevat bijdragen van de legendarische gitarist Jay Berliner en een duet met The Righteous Brothers' Bill Medley ('Fame Will Eat the Soul'). Release 25 oktober.

Three Chords And The Truth verschijnt ook op LIMITED zilverkleurig vinyl
 19  SEPTEMBER:     HIPHOP-ICOON DANNY BROWN brengt zijn vijfde album uknowhatimsayin¿ uit

uknowhatimsayin¿ is het vijfde album van Detroit's finest Danny Brown. De opvolger van Atrocity Exhibition uit 2016 werd geproduceerd door niemand minder dan Q-Tip van A Tribe Called Quest. Ook Paul White en Flying Lotus hebben zich met de productie beziggehouden. Er zijn gastbijdragen van Run the Jewels, Blood Orange, JPEGMAFIA, Standing on the Corner en meer. Hiermee bewijst Danny Brown dat hij nog altijd een vernieuwer van het genre is en dat hij nog altijd hiphop's favouriete curiositeit is. Releasedatum 22 november.

uknowhatimsayin¿ verschijnt ook op vinyl


10 SEPTEMBER:     FKA twigs KOMT MET NIEUW ALBUM: MAGDALENE

Magdalene is het tweede album van fka twigs. Het door haar zelf geproduceerde album is de opvolger van 2014’s LP1 en daaropvolgende jaar uitgebrachte M3LL155X EP. Er zijn “major contributions” van Nicolas Jaar, terwijl Future, Skrillex, en Jack Antonoff hun bijdragen leverden aan 'Holy Terrain'. Andere samenwerkingen zijn er van Oneohtrix Point Never, Cashmere Cat en benny blanco. Release 25 oktober.

Magdalene verschijnt ook als limited gekleurd vinyl19 AUGUSTUS:      FACTORY RECORDS; COMMUNICATION 1978-1992 VINYL BOXSET

Dit is een heel erg mooie! Begin november komt er een mooie, uit 8 LP's bestaande, vinyl boxset van het Engelse Factory Records label uit. Via hen werd o.a. de muziek van bands als Joy Division, A Certain Ratio, New Order en Happy Mondays uitgebracht. De box bestaat ui 8 lp's en bevat 63 tracks. De oplage is gelimiteerd. Bijtijds bestellen is verstandig.


 


16 AUGUSTUS:     ELBOW - GIANTS OF ALL SIZES


Giants Of All Sizes is het achtste album van de alternatieve rockers uit Manchester. Het album is opgenomen in Hamburg's Clouds Hill Studio, The Dairy in Brixton, Studio 604 in Vancouver en Blueprint Studios in Salford, terwijl er ook nog opnamesessies plaatsvonden in de thuisstudio's van verschillende bandleden in Manchester. Net als de vorige vier studio albums is 'Giants' geproduceerd en gemixed door toetsenist Craig Potter. Gastbijdragen zijn er van Jesca Hoop, The Plumedores en Zuid London nieuwkomer Chilli Chilton. Zanger Guy Garvey omschrijft het album als 'an angry, old blue lament which finds its salvation in family, friends, the band and new life.' Inclusief single 'Dexter & Sinister', die  verrassend en ijzersterk is. Releasedatum 11 oktober.

Giants Of  All Sizes verschijnt ook op vinyl
  4 AUGUSTUS:     ANGEL OLSEN kondigt haar nieuwe album ALL MIRRORS aan


Na het tussendoortje Phases komt Angel Olsen met de opvolger van My Woman uit 2016. Haar vierde album heet All Mirrors, een introspectieve diepe duik in haar ziel. Oorspronkelijk wilde Angel twee versies van dit album tegelijkertijd uitbrengen, akoestisch en versterkt. Maar toen de versterke nummers steeds meer smoel kregen, wist ze dat volledig hier voor moest gaan. Het resultaat heeft ze gemaakt samen met producer John Congleton, met wie ze al samenwerkte op haar 2014’s doorbraakalbum Burn Your Fire for No Witness, is weer net zo intrigerend, spannend en sterk als al haar werk. Release 4 oktober.

All Mirrors verschijnt ook op gelimiteerd vinyl
  1 AUGUSTUS:     LANA DEL REY - NORMAN FUCKING ROCKWELL


September vorig jaar liet Lana Del Rey ons al kennis maken met 'Venice Bitch', het heerlijk groovende 9 minuten durende nummer, dat eigenlijk in niks lijkt op eerder werk. Het album zou eigenlijk al in maart komen, maar werd uitgesteld. Vandaag heeft Lana Del Rey dan eindelijk de releasedatum (vrijdag 30 augustus), de cover en de tracklisting bekend kunnen maken. Norman Fucking Rockwell, haar vijfde album, belooft een heel speciale te worden!

Norman Fucking Rockwell verschijnt ook op 2LP

en

Norman Fucking Rockwell verschijnt ook op  cassette


31 JULI:     QUENTIN TARANTINO - ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Quentin Tarantino is niet alleen geniaal regisseur, ook zijn muzieksmaak is uitmuntent. Dat bewees hij al menigmaal op de soundtracks van zijn films en ook de keuzes op 'Once Upon A Time In Hollywood' zijn weer sterk. Van heel bekend tot obscuur, maar altijd uitstekend passend in de film en één geheel vormend!

De cd verschijnt op vrijdag 16 augustus, de 2lp vinyl versie verschijnt op vrijdag 25 oktober.30 JULI:     THE DAISY AGE; IJZERSTERK OVERZICHT van DE LA SOUL en aanverwanten

Toen De La Soul in 1989 debuteerde met het legendarische album 3 Feet High And Rising zorgde dat voor een ware revolutie binnen de hiphop. Na de militante Public Enemy albums en de Gangsta rap van N.W.A. en consorten, kwamen Posdnous, Dave en Maseo samen met producer Prince Paul op het juiste moment met een nieuwe 'sound' met optimische rap, met originele samples. De door hun bedachte term D.A.I.S.Y. age (een afkorting Da Inner Sound Y'all) had betrekking op een hele trits hiphopartiesten, die daarna in de spotlights kwamen, zoals Jungle Brothers, A Tribe Called Quest, Monie Love, Queen Latifah en Del Tha Funkee Homosapien. The Daisy Age op Ace geeft een prachtig overzicht van deze artiesten. Releasedatum 6 september.

The Daisy Age verschijnt diezelfde dag ook op een mooie 2LP


22 JULI:     WILCO brengt nieuw album ODE TO JOY uit

Vrijdag 4 oktober verschijnt het 11e studioalbum van één van de indiebands van de wereld Wilco, getiteld Ode To Joy. De eerste sinds Schmilco uit 2016 en het soloalbum Warm van Jeff Tweedy. Het nieuwe album dient als aanmoediging voor “the act of finding joy in a dark political climate,” volgens de band.

Ode To Joy verschijnt ook op vinyl en gelimiteerd roze vinyl


18 JULI:     EERSTE 3 ALBUMS van BEIRUT komen opnieuw uit op vinyl

De eerste 3 albums van Zach Condon (Beirut) Gulag Orkestar (2006), The Flying Cub Club (2007) en The Rip Tide (2011) hebben inmiddels een legendarische status gekregen. Zijn unieke invalshoeken en verrassend instrumentengebruik hebben hiervoor gezorgd, naast het uitstekende songmateriaal en zijn vertolkingen. Deze albums verschijnen op 30 augustus op zijn eigen label Pompeii.

 


17 JULI:     TROPICAL FUCK STORM is al klaar met hun tweede album

Afgelopen jaar bracht Tropical Fuck Storm (met Gareth Liddiard en Fiona Kitschin, voorheen van The Drones) uit Australië het ijzersterke debuutalbum A Laughing Death in Meatspace uit. De tour die volgde liet zien dat de band in topvorm verkeerd en werd zelfs omschreven als "a force of nature". Nu is Tropical Fuck Storm al weer klaar voor het vervolg, het tweede album Braindrops. Release 23 augustus.

Braindrops verschijnt diezelfde dag ook op limited edition vinyl
 11 JULI:     BON IVER kondigt nieuw album i, i aan

Na eerder al drie ijzersterke albums te hebben uitgebracht, brengt Bon Iver op 30 augustus een nieuw album uit, genaamd i, i. I, i is het vierde album van de band rond zanger Justin Vernon, die onlangs nog een van de hoofdacts van het Best Kept Secret festival was.

Let op; woensdag 7 augustus vinden in onze winkels exclusieve luistersessies plaats van het nieuwe album van Bon Iver. Aanvang 16.00 u. Als je het nieuwe album reserveert kan je tijdens de sessie een exclusieve flexi 7inch ophalen!

i, i verschijnt ook op vinyl
27 JUNI:     SPIKSPLINTER NIEUWE ELVIS PRESLEY BOXSET - LIVE 1969

Elvis Presley - Live 1969 is een spiksplinter nieuwe Elvis Presley 11CD box set, ter ere van de 50ste verjaardag van zijn legendarische optredens in het International Hotel in Las Vegas. Het bevat 11 complete shows, waarvan 4 voor het eerst verschijnen. Met name 22 en 25 augustus zijn bijzonder, want die zijn zelfs nooit eerder te horen geweest. Uiteraard zit er mooi verzorgd boekwerkje (52 pagina's) in deze box. Releasedatum 9 augustus.

Er verschijnt die dag ook een 2LP Live At The International Hotel, met opnames van de show van 26 augustus.
 


18 JUNI:      CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL LIVE AT WOODSTOCK 

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat het Woodstock festival plaatsvond. Creedence Clearwater Revival was een van de bands op Woodstock. Het 50-jarig jubileum is een mooie aanleiding om het Woodstock-concert van CCR uit te brengen. Doordat het concert plaatsvond na middernacht (door uitloop van de Grateful Dead), staat deze show wellicht niet meer bij iedereen op het netvlies, maar gelukkig hebben we band nog ... Deze live registratie bevat de grootste hits van de band, alsmede selecties van hun eerste drie albums. 

LIVE AT WOODSTOCK WORDT 2 AUGUSTUS UITGEBRACHT OP CD  en op VINYL.  
 


14 JUNI:      STEVE MILLER opent zijn kluizen 

Voor de Steve Miller fan komt er begin oktober een mooie boxset uit met daarop veel nog niet eerder uitgebracht materiaal. Deze boxset bestaat uit 3CD en 1 DVD en bevat materiaal uit de archieven van Steve Miller dat voor het eerst uitgebracht wordt. Op de drie cd’s staan ruim 50 tracks, waarvan maar liefst 38 nog niet eerder te horen zijn geweest. Het zijn voornamelijk alternatieve versies, live-opnames en nieuwe composities. Op de DVD staan 21 live-tracks, waaronder zeldzame opnames van het Monterey Pop Festival uit 1967, het door Don Kirshner georganiseerde concert uit 1973, concertopnames uit Fillmore West 1970 en ABC in concert uit 1974 en latere opnames uit 1990 en 2011. De box wordt gecomplementeerd door een 100 pagina’s tellend boekwerk met daarin o.a. niet eerder gepubliceerde foto’s, plectrums en een backstage pas. Release 11 oktober.
 13 JUNI:     LOST GIRLS is de titel van het nieuwe album van BAT FOR LASHES

Lost Girls is het vijfde album van Bat For Lashes (de artiestennaam van Natasha Khan). Eigenlijk heeft deze eigengereide dame nog geen slecht album gemaakt (het debuut Fur & Gold stamt uit 2006, Two Suns (2009), The Haunted Man (2012) en The Bride uit 2016).
Het nieuwe album is geïnspireerd door Los Angeles, de stad waar ze opgroeide in de jaren '80. Het album is hier ook opgenomen. Eerste single is 'Kids In The Dark'. Release 6 september.

Lost Girls verschijnt ook op een gelimiteerde INDIE ONLY vinyl ---> Clear vinyl met rood en paars10 JUNI:     TYLER CHILDERS komt met nieuw album, opnieuw geproduceerd door STURGILL SIMPSON

Country Squire is het tweede album van Tyler Childers, de ‘hardcore troubadour’ uit Kentucky, die met zijn debuutalbum Purgatory meteen een klassieker afleverde. Opnieuw ging Childers de studio in met Sturgill Simpson (ook al zo'n held). Het album opent met het lekker rockende titelnummer, dat doet denken aan Guitar Town van Steve Earle. Dan volgt Bus Route, wat eigenlijk nog sterker is. House Fire is de zeer sterke single en Childers zingt ook weer over zijn vrouw in Everloving Hand. Releasedatum 2 augustus.

Country Squire verschijnt ook op vinyl 6 JUNI:     TRIEST NIEUWS: DR. JOHN OVERLEDEN

De Amerikaanse muzikant Dr. John (echte naam Malcolm John Rebennack) is op 77-jarige leeftijd overleden. De eigenzinnige zanger/pianist stond bekend om zijn combinatie van blues, Crescent City funk, jazz en rock-'n- roll. Sinds eind jaren '50 trad Dr. John al veel op in de hoofdstad van 'The Deep South' New Orleans. Aanvankelijk speelde hij gitaar, maar daarmee moest hij stoppen toen hij zijn vinger verwondde bij een schietincident. Pianospelen lukte nog wel. In 1968 kwam zijn debuutalbum Gris-Gris uit, dat werd gekenmerkt door een combinatie van verschillende muziekstijlen met bezwerende gezangen en voodoo-ritmes. Een absolutele klassieker. Vijf jaar later scoorde hij de grootste hit uit zijn carrière met Right Place, Wrong Time van het album In The Right Place (1973), ook één van de mijlpalen in zijn oeuvre. Dr. John maakte ruim dertig soloalbums, maar was ook actief als sessiemuzikant. Hij werkte samen met onder anderen The Rolling Stones, Van Morrison, The Mothers Of Invention en James Taylor.

Klik voor een overzicht met zijn belangrijkste albums.
 


 4 JUNI:     THE ANALOGUES geven ook hun interpretatie van ABBEY ROAD van THE BEATLES

The Analogues, de beste Beatles coverband ter wereld, is terug met Abbey Road Relived. Nadat deze band al eerder de wereldberoemde Beatles albums Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Magical Mystery Tour en The White Album tot leven wist te brengen, zal nu ook Abbey Road worden vertaald naar het podium en naar cd. Release 27 september.

Abbey Road Relived verschijnt op dezelfde dag op vinyl
 


 1 JUNI:     OF MONSTERS AND MEN kondigt DERDE ALBUM aan

Het is een lange tijd stil geweest rond het Ijslandse vijftal Of Monsters And Men, maar met de sterke single 'Alligator' en de aankondiging van Fever Dream komt er een einde aan het wachten. Fever Dream is het derde album van de band, die met hun debuut My Head Is An Animal met daarop de hit Little Talks meteen al een groot publiek aan zich wist te binden. De opvolger Beneath The Skin weet het succes niet uit te breiden. Misschien dat het daardoor allemaal wat langer duurde, maar feit is dat het geluid van Of Monsters And Men is gestroomlijnd en iets is opgeschoven van Mumford And Sons naar The National. Release 26 juli.

Fever Dream verschijnt ook op vinyl
 27 MEI:     VIER LIVE ALBUMS van PAUL MCCARTNEY

Voor Paul McCartney fans kan het niet op de laatste jaren. En het feest houdt niet op. Zo werd vrijdag bekend gemaakt dat vrijdag 12 juli al maar liefst vier live-albums van 'Sir Paul' opnieuw uitgebracht worden. Het gaat om de volgende live-albums:

- Amoeba Gig
- Paul is Live
- Wings over America en
- Choba B CCCP

Klik op deze link voor een compleet overzicht van de verschillende versies
 25 MEI:     TWEEDE ALBUM van TESKEY BROTHERS komt begin augustus

Run Home Slow is het tweede album van The Teskey Brothers. De Australische band bestaat uit twee broers (Josh en Sam Teskey) en hun vrienden Liam Gough en Brendon Love. Teskey Brothers maakt een ontwapenend puur soort pop met erg duidelijke invloeden uit de jaren zestig soul. Zanger John Teskey klinkt bij tijd en wijlen zelfs als een onvervalste Otis Redding. Hun debuutalbum Half Mile Harvest was een schot in de roos en is de band alweer terug met hun tweede album! Release 2 augustus.

Run Home Slow verschijnt ook op vinyl
 24 MEI:     UNDERWORLD kondigt DRIFT SONGS aan


Na Barbara Barbara We Face A Shining Future en Teatime Dub Encounters, hun samenwerking met Iggy Pop, zijn Karl Hyde en Rick Smith alweer bezig met de volgende creatieve uiting: Drift Series. Dit is een 52 weken durend project dat is gestart in november 2018, waarin Underworld elke week een nieuw stuk muziek, film of tekst uitbrengt. Dat levert nu het nieuwe album Drift Songs op. Er zijn al twee nummers te beluisteren, namelijk “Listen to Their No” en “Soniamode (Aditya Game Version)”. Release 25 oktober.
 

Drift Songs verschijnt ook op gelimiteerd gekleurd vinyl

 23 MEI:     LONDENSE LIVESENSATIE black midi KOMT MET DEBUUTALBUM

black midi is dé Londense band van het moment. Het viertal bestaat pas een jaar en groeide op basis van één single – die niet eens op Spotify staat – uit tot de sensatie van festivals Le Guess Who? en Eurosonic Noorderslag. Een jaar of achttien zijn de heren pas, en ze zitten op de prestigieuze BRIT School die ook Adele, Amy Winehouse en King Krule opleidde. Maar eigenlijk is black midi daar veel te cool voor: de band maakt noise- en mathrock vol psychotische praatzang en tempowisselingen die je met je bek vol tanden zetten. Na de 12" Talking Heads is Schlagenheim het debuutalbum van black midi. Release 21 juni.

black midi staat dit jaar op het Valkhoffestival in Nijmegen

Schlagenheim verschijnt uiteraard ook op vinyl
 22 MEI:     SLIPKNOT komt met de opvolger van 5: The Gray Chapter

Slipknot is terug met het nieuwe album We Are Not Your Kind. De voorganger 5: The Gray Chapter stamt alweer uit najaar 2014. In de tussentijd verscheen het live-album Day Of The Gusano en de 10-jarige jubileum editie van All Hope Is Gone. Bijna tegelijkertijd met de aankondiging van dit nieuwe album heeft de band een tragisch verlies te verwerken. Gabrielle, de dochter van Slipknot-percussionist en bandleider Shawn ’Clown’ Crahan is overleden op 22-jarige leeftijd. Op dit moment is het nog onduidelijk of dit invloed gaat hebben op de live verplichtingen van de band (zo staat Slipknot zaterdag 22 juni op het Belgische festival Graspop) en de release van het nieuwe album. Release 9 augustus.

We Are Not Your Kind verschijnt ook op 2LP
 


 

14 MEI:     EERSTE SOLOALBUM IN VIJF JAAR VAN KEB'MO' - OKLAHOMA

Na zijn geslaagde samenwerking met Taj Mahal op het met Grammy bekroonde album TajMo is Keb' Mo' terug met zijn eerste soloalbum in vijf jaar. Samen met Colin Linden (The Band, Bruce Cockburn) schreef Keb' Mo' de nummers voor dit album. Rosanne Cash laat haar fabuleuze stem horen in het nummer 'Put A Woman In Charge' en 'Beautiful Music' is een intiem duet met zijn vrouw Robbie Brooks Moore. Op Oklahoma klinkt Keb'Mo' nog net zo fris als op zijn debuut 25 jaar geleden.

Releasedatum is vrijdag 14 juni.
 


13 MEI:     ROLLING STONES - ROCK N ROLL CIRCUS

Na Honk, Bridges To Bremen en de heruitgave van Talk Is Cheap, het solodebuutalbum van Keith Richards is er alweer nieuws uit Rolling Stones kamp, want op vrijdag 28 juni wordt Rock 'n Roll Circus, het legendarische optreden met gastbijdragen van John Lennon (de enige keer dat The Beatle samen met The Stones op het podium stond), Joni Mitchell, The Who, Taj Mahal en anderen, opnieuw uitgebracht in verschillende formaten:
 


 
 3 MEI:     NIEUW ALBUM van BILL CALLAHAN in aantocht!!!

Shepherd In A Sheepskin Vest is het eerste nieuwe album van Bill Callahan sinds 2013. Even leek het er op dat de Amerikaanse singer songwriter die verantwoordelijk was voor meesterwerken Sometimes I Wish I Were An Eagle en Apocalypse niet meer met nieuwe muziek op de proppen zou komen. Hij had een vrouw gevonden en een kind gekregen. De drang om zich te uiten via zijn muziek was weg. Gelukkig voor ons heeft hij toch opnieuw inspiratie, maar liefst twintig nummers staan er op de opvolger van Dream River. Release 14 juni.

Shepherd In A Sheepskin Vest verschijnt ook op vinyl.
 


 2 MEI:     OPNIEUW 'CLASSIC' NEIL YOUNG LIVE OPNAMES - TUSCALOOSA

Na Songs For Judy brengt Neil Young opnieuw live werk uit de "gloriejaren". Tuscaloosa is een live album van Neil Young, dat is opgenomen op 5 februari 1973 op de University of Alabama, Tuscaloosa. Dit was tijdens Young’s tour met zijn backing band the Stray Gators (Neil Young: vocals, guitar, piano, harmonica Ben Keith: pedal steel guitar, vocals Jack Nitzsche: piano, vocals Tim Drummond: bass Kenny Buttrey: drums). Releasedatum 7 juni.

Tuscaloosa verschijnt ook op 2LP, met een etch op kant 4
 


 1 MEI:     BOB DYLAN - ROLLING THUNDER REVUE: THE 1975 LIVE RECORDINGS

Het wordt 7 juni weer smullen voor Dylan-adepten, want dan verschijnt de monumentale 14CD box bevat 5 complete Bob Dylan sets van de Rolling Thunder Revue concerten, unieke soundcheck opnamen, een 52-pagina tellend booklet en nog niet eerder uitgebracht materiaal. 'Bob Dylan - The Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings' valt samen met de nieuwe Netflix film 'Rolling Thunder Revue - A Bob Dylan Story by Martin Scorsese' die een registratie geeft van de gelijknamige tour in 1975. De film is deels een concertfilm en deels een documentaire. Alle optredens van Bob Dylan in deze film zijn terug te vinden in de boxset.

Op die dag (7 juni) verschijnt The Rolling Thunder Revue ook op 3LP
 


 

28 APRIL:     LET'S ROCK - Nieuwe album BLACK KEYS rockt als vanouds!:

‘Let’s Rock’ is het negende studioalbum van The Black Keys. Met dit langverwachte album, hun eerste release in vijf jaar tijd, keren zanger-gitarist Dan Auerbach en drummer Patrick Carney terug naar de de sound uit hun beginjaren als band: pure, no nonsense rock. "Samen zijn we The Black keys, dat is waar de magie tot stand komt en waar het altijd al is geweest sinds we 16 waren. Het album is écht een ode aan de elektrische gitaar en we zijn zoals altijd net zo lang gaan schaven aan iedere track tot dat we tevreden waren", zegt de band over het nieuwe nummer en de plaat. Release 28 juni.

Let's Rock' verschijnt ook op limited gekleurd vinyl
 


26 APRIL:     WESTERN STARS is het NIEUWE ALBUM van BRUCE SPRINGSTEEN

Het nieuwe (19e) studio-album Western Stars van Bruce Springsteen is de opvolger van High Hopes uit 2014. Springsteens eerste studio-album in vijf jaar voert hem naar een nieuwe plek, waar hij voornamelijk inspiratie put uit pop-albums die in de late sixties en in de vroege seventies in Zuid-Californië werden gemaakt. “This record is a return to my solo recordings featuring character driven songs and sweeping, cinematic orchestral arrangements,” aldus Springsteen. Met bekende Bruce thema’s: snelwegen en desolate woestijnvlaktes; isolement en gemeenschapsgevoel, en het gevoel van blijvende hoop en geborgenheid. Release 14 juni.

Western Stars verschijnt ook op vinyl

Voor de liefhebbers is er ook een gelimiteerde vinyl versie van Western Stars beschikbaar
 


25 APRIL:     PRINCE - ORIGINALS; zijn versies van nummers die hij voor anderen schreefPrince schreef in zijn hoogtijdagen in het midden van de jaren '80 niet alleen nummers voor zichzelf, ook veel nummers, waaronder ook grote hits, voor zijn proteges The Time, Vanity 6, Sheila E., Apollonia 6, Jill Jones, the Family, Mazarati en anderen. Op Originals horen we de originele Prince versies. Dus een compleet album met niet eerder uitgebrachte versies, behalve 'Nothing Compares 2 U' dat vorig jaar in de Prince versie al op 7" vinyl is uitgebracht. Release 21 juni.

Originals verschijnt later (19 juli) ook op 2LP en gelimiteerd op paars vinyl 2LP + CD
 24 APRIL:     NIEUW ALBUM van super-producer MARK RONSON - LATE NIGHT FEELINGS

Late Night Feelings is het spiksplinternieuwe album van 7x GRAMMY en Academy Award winnende super-producer, Mark Ronson. Het album bevat de wereldwijde hit single, Nothing Breaks Like a Heart (feat. Miley Cyrus) en de nieuwe single Late Night Feelings (feat. Lykke Li) en tevens gastbijdragen van enkel zangeressen zoals Camila Cabello, Alicia Keys, King Princess en zelf Angel Olsen. HeT album is de opvolger van 2015’s Uptown Special, het #1 album met daarop de wereldwijde klapper Uptown Funk (feat. Bruno Mars). Releasedatum 21 juni.

Late Night Feelings verschijnt ook op een limited edition vinyl
 20 APRIL:     MYSTERY LIGHTS komen met opvolger van ijzersterk debuut

Drie jaar geleden debuteerde dit vijftal uit New York met een ijzersterk debuut. The Mystery Lights zijn terug met Too Much Tension!, dat opnieuw verschijnt op het label Wick Records, een dochterafdeling van het soul-label Daptone Records dat zich richt op psych, garage en rock-‘n-roll. Weer een album vol met psychedelica gevulde garagerock in sixties-stijl én de getergde soulvolle stem van zanger-gitarist Mike Brandon. Inclusief de single 'Someone Else Is In Control'. Release 10 mei.

Too Much Tension! verschijnt ook als een gelimiteerde indie vinyl
 18 APRIL:     EINDELIJK NIEUW ALBUM van FLYING LOTUS  

Dik vier en een half jaar na You're Dead! is Flying Lotus terug met Flamagra. Dit nieuwe werkstuk bestaat uit maar liefst 27 nummers. Er doen een hoop fijne gasten mee op Flamagra, zoals Anderson .Paak, Toro Y Moi, George Clinton, Solange, Thundercat, David Lynch (de single 'Fire Is Coming'), Denzel Curry, Little Dragon, Tierra Whack en Shabazz Palaces. Releasedatum 24 mei.

Flamagra verschijnt uiteraard ook op vinyl.
 


 
17 APRIL:     MADONNA kondigt nieuw album MADAME X aan

Nogal onverwacht is daar opeens de aankondiging van dit nieuwe album van Madonna. Het album heet 'Madame X' en het is de opvolger van het alweer vier jaar geleden uitgebrachte 'Rebel Heart'. Madame X ligt 14 juni in de winkels en is verkrijgbaar in vier verschillende versies. Klik op de link om ze te bekijken.
 12 APRIL:     AMYL AND THE SNIFFERS brengen hun officiële debuutalbum uit

Na Big Attraction and Giddy Up is dit het officiële debuutalbum van deze Australische rockers. Drie akkoorden, punk rock riffs, seventies rock en dito kapsels. Absoluut geïnspireerd door '70 Aussie rock, maar door countryzangeressen zoals Dolly Parton. Amyl and The Sniffers is fel, intens en ontzettend catchy tot en met de laatste song 'Some Mutts (Can't Be Muzzled)'. Samen met producer Ross Orton maken Amyl and the Sniffers de hype waar! Release 24 mei.

Amyl and the Sniffers verschijnt ook op gelimiteerd groen vinyl
 11 APRIL:     LIZZO - CUZ I LOVE YOU

Nieuwe heldin aan het firmament: Lizzo. Deze zangeres/rapper uit Minneapolis zat vroeger in het schoolorkest en speelde daar fluit, iets wat ze nu stiekem ook in haar muziek verwerkt. 'Boyz' en 'Juice' werden al 3fm megahits, onlangs benoemde 3voor12 Lizzo tot de beste act van showcasefestival SXSW in Texas. Cuz I Love You is haar debuutalbum. Ze staat dit jaar op Best Kept Secret en Rock Werchter. Ijzersterk is de nieuwe single 'Tempo' featuring Missy Elliott. Release 17 mei.
 4 APRIL:     'BLUES',  fijne, nieuwe verzamelaar van RORY GALLAGHER 

Eind mei, vrijdag 31 mei, komt er voor fans van RORY GALLAGHER een mooie, nieuwe verzamelaar uit. Het album heet 'Blues' en bevat  verzameling zeldzame en onuitgegeven opnames van Rory die zijn favoriete bluesmateriaal speelt. Nooit eerder uitgebracht materiaal, sessies met gastmuzikanten zoals Muddy Waters, Albert King, Jack Bruce & Lonnie Donegan en verloren gewaande radio-sessies uit de periode 1971 tot 1994.
 29 MAART:     PINK's nieuwe album verschijnt 26 april

Pink's achtste album heet Hurts 2B Human. Ze werkt hierop samen met Khalid, Chris Stapleton, CashCash en Wrabel. Opnieuw werkt ze samen met Max Martin (Who Knew, So What), Shellback (Raise Your Glass, Just Like Fire) en Greg Kurstin (Blow Me One Last Kiss, Try), maar ook Julia Michaels, die meeschreef aan 'Barbies' op Pink's 2017 Nummer 1 album Beautiful Trauma. Nieuwe songwriters die voor het eerst met Pink hebben meegeschreven zijn Beck, Sia, Sasha Sloan, Teddy Geiger, en Ryan Tedder on 'Can We Pretend'. Inclusief de hit 'Walk Me Home'.28 MAART:     RAMMSTEIN komt met opvolger van LIEBE IST FUR ALLE DA


Tien jaar na het uitbrengen van hun laatste studio-album 'Liebe ist für all da' is er eindelijk weer goed nieuws voor de Rammstein fans. 17 mei a.s. komt hun nieuwe album uit! Op dit moment is zowel het artwork als de titel nog onbekend, maar we hebben met zijn allen in ieder geval wel al iets moois om naar uit te kijken. De eerste single, 'Deutschland', is in ieder geval meteen helemaal fantastisch. Dat belooft veel goeds!

Ook verkrijgbaar als Special Edition CD

Uiteraard verschijnt het nieuwe album van Rammstein ook op vinyl
 26 MAART:     VIJF MAANDEN NA 'OXNARD' WEER NIEUW ALBUM VAN ANDERSON .PAAK

Begin december vorig jaar verscheen Oxnard. Nu kondigt Paak alweer zijn nieuwste project Ventura aan, waarbij hij het ruwe(re), snelle geluid van Oxnard ruilt voor de soul. Dat deze beide stijlen tegenover elkaar staan weerspiegelt dan weer de realiteit van Paak's jeugd. Ventura is geproduceerd door Dr. Dré. Het album verschijnt op vrijdag 26 april en telt 11 tracks met featurings van o.a. André 3000, Smokey Robinson en wijlen Nate Dogg. 

Er is op dit moment nog releasedatum voor de lp-versie bekend.
 


25 MAART:     SCOTT WALKER (76) OVERLEDEN

Van popster in de jaren zestig, geadoreerd door tienermeisjes tot avant-gardistische componist verantwoordelijk voor de meest compromisloze, ongrijpbare rock van de laatste 35 jaar is vandaag overleden. De Amerikaans singer-songwriter werd bekend met het trio The Walker Brothers, waarmee hij de wereldhit 'The Sun Ain't Gonna Shine Anymore' scoorde. Walker woonde sinds de jaren 60 in het Verenigd Koninkrijk. Een mooi overzicht van zijn eerste vier soloplaten is te vinden op de verzamelaar Boy Genius (The Best 1967-1970). De artiest, die artistieke triomfen haalde met albums Tilt (1995), The Drift (2016) en Bish Bosch (2012), was een grote inspiratiebron voor bands als Radiohead en Pulp.
 14 MAART:     NIEUW ALBUM van KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD

Op de dag van de presale voor het concert in de Ronda in Tivoli Vredenburg kunnen we ook melden dat King Gizzard & the Lizard Wizard met een nieuw album komen. Releasedatum van Fishing For Fishies is 26 april. Dit is het eerste album van de Australische band na de vijf albums die ze in 2017 uitbrachten: Flying Microtonal Banana, Murder of the Universe, Sketches of Brunswick East, Polygondwanaland, en Gumboot Soup. Inclusief de nieuwe hit Cyboogie!

Fishing For Fishies verschijnt ook op vinyl
 
12 MAART:     HERE COMES THE COWBOY - MAC DEMARCO

Mac DeMarco is terug met Here Comes The Cowboy. This Old Dog brak door met het album Salad Days, maar daarvoor had hij al twee mooi albums (Rock n Roll Night Club en 2) uitgebracht. Here Comes The Cowboy is alweer zijn zesde album. Zijn slimme slackerrock is eigenlijk altijd een stukje zonniger dan die van geniale geestverwanten als Ariel Pink en Unknown Mortal Orchestra. Inclusief de ijzersterke single 'Nobody'. Release 10 mei.

Here Comes The Cowboy komt ook op lp uit!
 
10 MAART:     FATHER OF THE BRIDE is de titel van het nieuwe, langverwachte vierde album van VAMPIRE WEEKEND

Na een lange hiatus (het vorige album Modern Vampires In The City verscheen precies zes jaar geleden) is Vampire Weekend zeer sterk terug met het vierde album Father Of The Pride. Reikhalzend is er uitgekeken naar deze release en Ezra Koenig en co. hebben de zaken dan ook groots aangepakt. Zo werden in januari al twee nummers vrijgegeven; 'Harmony Hall' en '2021'. Nu zijn er 'Sunflower' featuring Steve Lacy van The Internet en 'Big Blue'. De New Yorkers gaan uitgebreid op tour en staan dit jaar als één van de headliners op Down The Rabbit Hole. Release 3 mei.

Father Of The Bridge verschijnt uiteraard ook op vinyl
  8 MAART:     NIEUW ALBUM van THE NATIONAL - I AM EASY TO FIND

Goed nieuws, want op vrijdag 17 mei verschijnt het nieuwe, achtste studioalbum van The National. Samen met het nieuwe album komt er een korte film uit met muziek van The National en geïnspireerd op dit album. De film is geregisseerd door Mike Mills (20th Century Women, Beginners) met in de hoofdrol Academy Award Winner Alicia Vikander. I Am Easy To Find bevat gastbijdragen van Sharon Van Etten, Brooklyn Youth Chorus, Lisa Hannigan, Mina Tindle en meer.

Er komen twee speciale vinyl versies uit:

I Am Easy To Find - clear vinyl

I Am Easy To Find - limited Indie only 3lp 7 MAART:     ALDOUS HARDING kondigt nieuw album DESIGNER aan
 

Designer is het nieuwe album van de Nieuw-Zeelandse singer songwriter Aldous Harding, de opvolger van het in 2017 verschenen intrigerende Party. De betoverende single The Barrel belooft alvast veel goeds. Daily Indie: "De zachte nylonsnaren van de akoestische gitaar tokkelen zich een rondje om de zon, terwijl pianonootjes uit de lucht druppelen op de droge aarde en Hardings zanglijnen de struikelende ritmiek in balans houden." Release 26 april.

Designer verschijnt ook op vinyl
 


 6 MAART:     STAY AROUND - POSTUUM ALBUM van J.J. CALE

Stay Around is het eerste postuum uitgebrachte album van JJ Cale. Het werd samengesteld door Cale’s weduwe, de muzikante Christine Lakeland Cale, en zijn vriend en manager Mike Kappus. Dit is het eerste werk van Cale na een decennium sinds zijn laatste studioalbum Roll On uit 2009. Alle nummers op het album zijn geschreven door Cale zelf, met uitzondering van de track ‘My Baby Blues’, die geschreven werd door Christine Lakeland Cale en opgenomen is in 1977. Sinds het einde van de jaren zeventig tourde zij mee met Cale en speelde ook op al zijn albums in zijn band. Wat kenmerkend was voor Cale is dat hij veel zelf deed, zonder peperdure studio’s of sessie muzikanten, dat maakte zijn geluid origineel. Lakeland Cale heeft zo veel mogelijk behouden van zijn mixes, om deze unieke sound te bewaren. Release 26 april.

Stay Around verschijnt ook op vinyl


 


 4 MAART:     OPNIEUW TREURIG MUZIEKNIEUWS: K