webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!

  
 

WHAT'S GOING ON?

 

Op deze plek vind je allerhande soorten nieuws waar wij van dag tot dag tegenaan lopen en welke wij dusdanig interessant vinden dat we dat graag snel bij jullie onder de aandacht willen brengen. 9 OKTOBER:     ALLE LP'S van THE POLICE in een mooie box

The Police, bestaande uit Sting, Andy Summers en Stewart Copeland, is één van de allerbeste trio's aller tijden. Every Move You Make: The Studio Recordings is een nieuwe 6 vinyl LP box set met daarin alle The Police’s studio albums, plus een bonus lp met non-album recordings en B-kantjes. Alle albums – Outlandos d’Amour (1978), Reggatta de Blanc (1979), Zenyatta Mondatta (1980), Ghost in the Machine (1981) en Synchronicity (1983) – zijn geremastered in Abbey Road Studios door Miles Showell. De lp's spelen af op half-speed.

Releasedatum 16 november
 8 OKTOBER:
     WARM - NIEUW SOLOALBUM VAN JEFF TWEEDY van WILCO

Jeff Tweedy van Wilco bracht al het soloalbum Together At Last uit, waarop hij akoestische versies van Wilco's nummers, maar ook van zijn projecten Loose Fur en Golden Smog. Nu komt hij met Warm, het eerste soloalbum met nieuw materiaal. Warm is opgenomen in Wilco’s Chicago studio The Loft samen met een aantal van Tweedy’s vaste samenwerkers, zoals zijn zoon Spencer, Glenn Kotche en Tom Schick. Releasedatum: 30 november.

Warm verschijnt ook op lp29 SEPTEMBER: 
    ZELDZAME OPNAMES van BIG BROTHER & THE HOLDING COMPANY met JANIS JOPLIN

Deze dubbel cd wordt uiteindelijk uitgegeven met de orginele titel Sex, Dope & Cheap Thrills. Het herstelt Big Brother & The Holding Company's visie en oorspronkelijke bedoeling met deze in wezen nieuwe collectie van 30 zeldzame uitvoeringen waarvan 29 studio outtakes (25 nooit eerder verschenen) van de mytische 1968 sessies die hebben geleid tot Big Brother & The Holding Company's Cheap Thrills. Deze 2-cd bevat ook een niet eerder uitgebrachte live uitvoering van ""Ball and Chain,"" opgenomen in de Winterland Ballroom op 12 april 1968. Release 30 november.

Sex, Dope & Cheap Thrills
verschijnt ook op vinyl

 28 SEPTEMBER: 
    EVEN WEG, NIEUW SOLOALBUM van BOUDEWIJN DE GROOT

Nederlands meest legendarische troubadour lijkt productiever dan ooit tevoren. Na het met goud bekroonde nummer 1-album Achter Glas (2015) en liefst twee platen met de Vreemde Kostgangers (2017) keert De Groot dit jaar nog terug met Even Weg. Het geheel is door The Dutch Eagles voorzien van de door hen zo typerende ontspannen west coast sfeer. Release 16 november.


26 SEPTEMBER:     ROLLING STONES BRENGEN VOODOO LOUNGE UNCUT UIT 


Vrijdag 16 november brengen The Stones een nieuwe versie van hun Voodoo Lounge uit. Voodoo Lounge was gefilmd op 25 november 1994 in het Miami Robbie-stadion in Miami. Een verbluffend show die zijn tijd ver vooruit was op het gebied van productie voor stadionshows. Deze nieuwe versie Uncut versie is is gereconstrueerd en verbeterd en bevat nieuw gemixte en geremasterde audio. Op deze nieuwe edities worden de nummers getoond in de volgorde van oorspronkelijke setlist.


20 SEPTEMBER:     COMEBACK ALBUM van SMASHING PUMPKINS

Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun.
is het reünie-album van Smashing Pumpkins. Originele Pumpkins-leden James Iha en Jimmy Chamberlin terug bij de band. Van de originele line-up ontbreekt alleen bassiste D’Arcy Wretzsky. Naast bandleider Billy Corgan is ook Jeff Schroeder te horen, die sinds 2007 deel uitmaak Release t van de band. Het nieuwe album is opgenomen met Rick Rubin in de bekende Shangri La Studio in Malibu, Californië.
Release 16 november.

Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun.
verschijnt ook op vinyl18 SEPTEMBER: 
    HET ECHTE DEBUUTALBUM van GRETA VAN FLEET verschijnt 19 oktober

Het Amerikaanse viertal Greta Van Fleet - Jake Kiszka/gitaar, Sam Kiszka/bas & toetsen, Josh Kiszka/vocalen, en Danny Wagner/drums - heeft in korte tijd al heel veel indruk gemaakt. Met hun vorig jaar verschenen minialbum (EP) From The Fires en optredens in steeds grotere zalen. Niet alleen zijn er muzikaal overeenkomsten met Led Zeppelin, ook de stem van Robert Plant lijkt herboren. Nu is het tijd voor het echte debuutalbum Anthem Of The Peaceful Army.

Anthem Of The Peaceful Army verschijnt ook op vinyl

 


17 SEPTEMBER:     JACCO GARDNER IS TERUG MET ZIJN DERDE ALBUM SOMNIUM

Na Cabinet Of Curiosities en Hypnophobia keert Jacco Gardner op 23 november terug met zijn derde album. Somnium is een knipoog naar het boek van dezelfde naam, geschreven in 1608 door Johannes Kepler; het verhaal wordt door velen beschouwd als het eerste science fiction boek in de geschiedenis. Op Somnium is er echter geen noot zang te bekennen; daarvoor in de plaats duikt Jacco vol in de instrumentale synth-arrangementen en schept meeslepende sci-fi sfeerelementen.

Jacco Gardner's Somnium verschijnt ook op INDIE ONLY gelimiteerd rood vinyl
 


15 SEPTEMBER:     JIMI HENDRIX EXPERIENCE'S ELECTRIC LADYLAND wordt 50!

En dat wordt gevierd met een prachtige, rijkgevulde boxset van het legendarische derde en tevens laatste studioalbum van de beste gitarist allertijden Jimi Hendrix. Voor het eerst verschijnt het album met de hoes zoals Jimi 'm voor ogen had, dus niet de blote vrouwen cover die de platenmaatschappij wilde, ook niet de bekende rood-gele close up, maar met onderstaande foto. Release 9 november.
 

Electric Ladyland 50 wordt ook uitgebracht als vinyl box
 


13 SEPTEMBER:     ANGELIQUE KIDJO - REMAIN IN LIGHT uiteindelijk TOCH OP CD

Reeds in juni werden we verrast door de remake van Angelique Kidjo van de Talking Heads klassieker Remain in Light. Wereldwijd werd het album juigend ontvangen en ook hier in Nederland, bijvoorbeeld in De Volkskrant van 21 juni, was men erg enthousiast. Nu (eindelijk!) komt het album ook uit op CD.

Kidjo hoorde in het origineel Talking Heads album ongetiwjfeld de echo’s van de Nigeriaanse afrobeat van Fela Kuti, maar aan haar interpretaties te horen ook de Afrikaanse mystiek. Kidjo neemt Remain in Light mee op rondreis door het moederland, en brengt zo een verrassende nieuwe laag aan onder de klassieker. Erg mooi!

Release 12 oktober
 


12 SEPTEMBER:     SCHITTERENDE BOX van R.E.M. at the BBC

Er verschijnt op 19 oktober een erg uitgebreide boxset met 8 cd's en 1 dvd van R.E.M. bij de BBC. Het betreft in-studio performances zoals een John Peel Session (1998), Drivetime en Mark and Lard appearances (2003) en een Radio 1 Live Lounge performance (2008). Onder de live opnames bevinden zich een show van Nottingham’s Rock City (1984), de 1995 Milton Keynes Monster Tour, de 1999 Glastonbury headline set en een op uitnodiging 2004 show in London’s St James’s Church. De dvd bevat de ruim een uur durende documentaire Accelerating Backwards, de volledige Later...With Jools Holland uitzending uit 1998 volledig gewijd aan R.E.M., Top Of The Pops uitzendingen en clips.

Mocht dit nou net iets te veel zijn, er verschijnt diezelfde dag ook een 2-cd versie en een 2-lp versie.
 


11 SEPTEMBER:     SMALL FACES' OGDENS' NUT GONE FLAKE wordt 50!

In de jaren 1967-1968 kwamen er genoeg sterke psychedelische platen uit Engeland, maar het vierde album van Small Faces is een heel speciale. De makers van Ogdens' Nut Gone Flake zijn beïnvloed door Sgt. Pepper's Hearts Club Band van The Beatles, S.F. Sorrow van The Pretty Things en The Who's Tommy, om hier vervolgens iets unieks mee te doen. Hoogtepunt uit de toch al imposante carrière van Steve Marriott en co. Inclusief 'Lazy Sunday'. Release 5 oktober.
 

Ogdens' Nut Gone Flake verschijnt ook in een speciale vinyl box


 7 SEPTEMBER:     NEDERLANDSTALIG ALBUM van ANOUK - WEN D'R MAAR AAN


Al in mei 2017 zong Anouk aan tafel bij De Wereld Draait Door het prachtige nummer 'Wen D'r Maar Aan'. Er werd toen al aangekondigd dat er een volledig Nederlandstalig album zou komen. Het heeft even geduurd, maar 'Het Is Klaar'. Anouk's nieuwe album Wen D'r Maar Aan verschijnt op vrijdag 12 oktober.
 


  6 SEPTEMBER:    30 JARIGE JUBILEUM HERUITGAVES VAN METALLICA - .. AND JUSTICE FOR ALL 

In verband met het 30 jarig jubileum van '.. And Justice for All' ‘ wordt het album dit jaar opnieuw, in vier verschillende versies, uitgebracht.

… And Justice for All’ is het vierde studioalbum van Metallica. Het origineel werd destijds op 7 september 1988 gereleased. Het album werd opgenomen in One on One Recording Studios in Los Angeles en bevat de singles ‘Harvester Of Sorrow’, ‘Eye Of The Beholder’ en natuurlijk de Grammy Award winnende track ‘One’.

Er worden vier verschillende versies uitgebracht:
1. een enkele CD
2. een deluxe 3CD
3. een dubbel LP  
4. een Super Deluxe Boxset, bestaande uit maar liefst 6 lp's, 11 cd's, 4 dvd's en een 120 pagina's tellend boekwerk. 
 


  5 SEPTEMBER:     OOK NOVASTAR IS TERUG!


Vier jaar na Inside Outside komt Joost Zweegers met een nieuwe band en een nieuwe plaat: In The Cold Light Of Monday. De titel verwijst naar een uitspraak in de studio: “Laat ons de nieuwe opname maar even rustig beoordelen op maandag, wanneer we er even afstand van hebben genomen...”. In The Cold Light Of Monday werd opgenomen in Brighton, UK, onder leiding van producers Andrew Britton en Mikey Rowe. De twaalf songs op het nieuwe album laten een zachtaardige toets horen. Pop, dat zeker, maar evenzeer aangename sfeertekeningen met rijke arrangementen en verrassende wendingen. Kortom, vintage Novastar. Release 5 oktober.

In The Cold Light Of Monday verschijnt ook op indie only gekleurd vinyl

   4 SEPTEMBER:      RAZORLIGHT IS TERUG!

Razorlight is terug! Tien jaar na het laatste album Slipway Fires heeft Johnny Borrell een nieuwe plaat aangekondigd: Olympus Sleeping. In een uitgebreid interview met NME vertelt Borrell dat de nieuwe plaat ‘de electrische energie van het eerste album (Up All Night), het poprockvakmanschap van de tweede (Razorlight) en de tekstuele ambitie van de derde’ combineert. Overigens speelt Martin Chambers van The Pretenders drums op de nieuwe Razorlight. Release 26 oktober.

Olympus Sleeping verschijnt ook op vinyl 3 SEPTEMBER:     BENJAMIN HERMAN zoals u 'm nog nooit hoorde

Benjamin Herman. Gerenommeerd saxofonist, zowel solo als bandleider van New Cool Collective, heeft eindelijk de perfecte muzikanten gevonden voor het realiseren van een lang gekoesterde wens om een punk jazz kwartet te formeren. Drummer Olav van den Berg speelde in één van de hardste en snelste Europese bands ooit Lärm, de onorthodoxe gitarist Reinier Baas en jonge virtuoze bassist Peter Peskens, die ook furore maakt in Jungle By Night. Resulaat: 15 door de Britse saxman Xero Slingsby geïnspireerde nummers, die punk koppelen aan free jazz. Release 5 oktober.

Bughouse verschijnt ook op gekleurd vinyl
 


 2 SEPTEMBER:     TERUG VAN WEGGEWEEST: SCRAM C BABY

Scram C Baby is terug. Acht jaar na hun album Slow Mirror, Wicked Chair komt de Amsterdamse indie- en garagerockband met een album om je vingers bij af te likken. Give Us A Kiss is een juweel. Het vijftal rond zanger John Cees Smit en bassist Geert de Groot (bekend van o.a. Fatal Flowers) heeft van Give Us A Kiss misschien wel de beste plaat uit hun 26 jarig bestaan gemaakt. Een plaat waarop alle kwaliteiten van de band meer dan ooit volledig tot hun recht komen.

Give Us A Kiss verschijnt ook op vinyl (LP+CD)

  1 SEPTEMBER:
     VERRASSING: NIEUW ALBUM van EMINEM
 

Verrassing. Uit het niets 'dropt' Eminem zijn nieuwe album Kamikaze. Release 7 september. Em is boos, zoveel is duidelijk. Op Donald Trump en diens rechterhand Mike Pence. Ook Harvey Weinstein krijgt een stevige veeg uit de pan in het nummer 'Not Alike'. Kamikaze werd geproduceerd door Dr. Dre en Eminem. Gastbijdragen zijn er van Royce Da 5’9”, Joyner Lucas, Jessie Reyez en Bon Iver’s Justin Vernon. Het nummer 'Greatest' credits Kendrick Lamar (waarschijnlijk vanwege de 'HUMBLE.' referentie). Het artwork van Kamikaze is een overduidelijke verwijzing naar de Beastie Boys klassieker Licensed To Ill.

Kamikaze verschijnt ook op vinyl (16 november)

 31 AUGUSTUS:     SIMULATION THEORY, NIEUW ALBUM van MUSEMuse brengt 9 november hun achtste studioalbum Simulation Theory uit. De opvolger van Drones (2015) is geproduceerd door de band samen met Rich Costey, Mike Elizondo, Shellback en Timbaland (!). Het album bevat de al gereleaste nummers “Thought Contagion”, “Dig Down” en “Something Human”. De nieuwe single is “The Dark Side”.

Simulation Theory is ook verkrijgbaar op vinyl
30 AUGUSTUS:     GROTE WORP van LIMITED PAARS VINYL van DEEP PURPLE

Volgende week (vrijdag 7 september) al verschijnen er 8 lp's van Deep Purple op gelimiteerd paars vinyl:
 

- Burn (limited paars)

- Come Taste The Band (limited paars)

- Last Concert In Japan (limited paars)

- Machine Head (limited paars)

- Made In Europe (limited paars)

- Made In Japan (limited paars)

- Stormbringer (limited paars)

- Who Do We Think We Are (limited paars)
 28 AUGUSTUS:     TAMINO komt met debuutalbum AMIR

Tamino is niet meer weg te denken uit de Belgische muzikale scene en toch is het nog maar anderhalf jaar geleden dat zijn debuutsingle 'Habibi' (ook op zijn titelloze debuut-ep) uitkwam. Nu is na een stevig jaar werken ook de debuutplaat Amir klaar. Dat betekent "prins" in het Arabisch en is ook de tweede naam van Tamino die voluit Tamino-Amir Moharam Fouad heet. Amir bevat naast 'Habibi' en de eerdere single 'Indigo Night', met Radioheads Colin Greenwood op de bas, ook de prachtige nieuwe single 'Persephone'. Releasedatum 19 oktober.

Amir verschijnt ook op vinyl als Limited Indie Only


25 AUGUSTUS:      DOE MAAR OPNIEUW OP VINYL VERKRIJGBAAR

VANAF VANDAAG TE BESTELLEN/RESERVEREN, DE EERSTE VIJF ALBUMS VAN DOE MAAR OP VINYL!  DE ALBMS WAREN LANGE NIET NIEUWE VERKRIJGBAAR, MAAR WORDEN 28 SEPTEMBER OPNIEUW UITGEBRACHT. ALLES WORDT MOOI LUXE UITGEVOERD, VOORZIEN VAN TEKSTVELLEN EN INCLUSIEF DE CD. 24 AUGUSTUS:     NIEUW ALBUM van TWENTY ONE PILOTS


Trench is het langverwachte vierde album van Twenty One Pilots. Na het titelloze debuutalbum (2009) en Vessel (2013) volgt de wereldwijde doorbraak met Blurryface (2015). Blurryface is overal bekroond met de platina status, mede dankzij een reeks hitsingles, waaronder ‘ Ride’, `Lane Boy' en het met een Grammy Award® bekroonde ‘Stressed Out’.

Als voorloper van het nieuwe album Trench zijn onlangs al de tracks ‘Jumpsuit’, ‘Nico And The Niners’ en ‘Levitate’, inclusief indrukwekkende music video-trilogie, uitgebracht. Release 5 oktober.16 AUGUSTUS:     BON IVER + THE NATIONAL = BIG RED MACHINE

In 2008 stuurde Aaron Dessner van The National, voor het Aids en HIV-project ‘Dark Was The Night’, een instrumentale schets naar Justin Vernon van Bon Iver. Die maakte van ‘Big Red Machine’, zoals de voorlopige track heette, een echte song. Er volgden tien jaar vriendschap en inmiddels nog tien nieuwe songs. Big Red Machine werd de naam van een project rond de twee waar heel veel anderen ook een bijdrage aan leveren: Phoebe Bridgers, Lisa Hannigan, Richard Reed Perry en meer. Release 31 augustus.

Big Red Machine
verschijnt ook op vinyl.
 
14 AUGUSTUS:     ROOTS DRIVEN HYPNOTIC DANCE MUSIC van MY BABY

Met de aankondiging van de najaarstour was het eigenlijk al duidelijk; er komt een nieuw album van My Baby. Release 5 oktober.
Als een echt virus verspreidt de roots driven hypnotic dance music van My Baby zich over de natie én ver daarbuiten. Cato en Sheik van Dyck en Daniel Da Freez Johnston hebben een livereputatie om u tegen te zeggen. Per plaat werd het succes uitgebouwd. Mounaiki - By The Bright Of Night is het vierde album, de opvolger van Prehistoric Rhythm van begin 2017, waarmee de band al headliner was op menig festival.

Mounaiki - By The Bright Of Night
verschijnt ook op vinyl12 AUGUSTUS:     NIEUW PROJECT van DAVE GROHL

Inmiddels is Dave Grohl al 49 jaar oud, maar nog altijd leert hij nieuwe dingen die hij kan doen met zijn instrument(en). Met het nieuwe project PLAY vraagt hij aandacht voor muzieklessen op school. In de tweedelige documentaire zien we hem een nummer van 23 minuten maken. Elk instrument wordt door de Foo Fighters frontman ingespeeld en opgenomen. PLAY verschijnt 28 september alleen op vinyl.

 


 8 AUGUSTUS:     ELVIS COSTELLO maakt nieuw album met THE IMPOSTERS

Look Now
is het eerste album van Elvis Costello sinds zijn samenwerking met The Roots op Wise Up Ghost (2013) en het eerste studioalbum samen met zijn band The Imposters sinds Momofuku (2008). Vriend Burt Bacharach heeft meegeschreven aan een aantal liedjes op Look Now, en speelt piano met The Imposters op twee nummers, 'Don’t Look Now' en 'Photographs Can Lie.' Costello schreef een ander Look Now nummer, 'Burnt Sugar Is So Bitter' met Carole King. Release 12 oktober.

Look Now verschijnt ook op vinyl: 1-LP of als deluxe 2-LP


 7 AUGUSTUS:     EINDELIJK TWEEDE ALBUM van JUNGLE


Jungle werd in 2013 opgericht Tom ‘T’ McFarland en Josh ’J’ Lloyd-Watson, inmiddels is collectief uitgegroeid naar zeven. Hun titelloze debuut werd in 2014 overal ter wereld positief ontvangen. Voor het tweede album For Ever is de band niet over één nacht ijs gegaan. Modern, soulvol, funky, pop, dansbaar en fris. Op de nieuwe plaat For Ever zet 'Smile' direct de toon. Het ritme, de meerstemmigheid, de opbouw. Jungle ten voeten uit. De plaat telt in totaal dertien tracks en staat als een huis.  Release 14 september.

Jungle - For Ever verschijnt ook op gelimiteerd gekleurd vinyl 6 AUGUSTUS:     LED ZEPPELIN - THE SONG REMAINS THE SAME

De optredens die Led Zeppelin gaf in juli 1973 in Madison Square Garden in New York, werden opgenomen voor de concert film The Song Remains The Same. De soundtrack van de film, geproduceerd door Jimmy Page, is oorspronkelijk uitgebracht in 1976. Net als bij de heruitgave van How The West Was Won van afgelopen maart, verschijnen er verschillende versies van The Song Remains The Same (Releasedatum 7 september):
 

2CD
4LP BOX
SUPERDELUXE BOX MET 2CD + 2DVD + 4LP
BLU RAY AUDIO
 


 

 4 AUGUSTUS:     NIEUW REMIXALBUM van ALT-J

Alt-J heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze enorm hiphop fan zijn en dat hiphop de muziek van Alt-J heeft beïnvloed. De band is dan ook trots dat ze met grote namen uit de hiphopwereld een herinterpretatie van hun laatste album Relaxer hebben gemaakt. Reduxer is een 11 nummers tellende herbewerking, waarbij namen zoals Pusha T en Danny Brown, GoldLink, Twin Shadow en Rejjie Snow de Alt-J tracks voorzien van compleet nieuwe invalshoeken. Release 28 september.

Reduxer verschijnt uiteraard ook op vinyl. 3 AUGUSTUS:     PIXIES FANS OPGELET!!!


Dit jaar is het 30 jaar geleden dat het debuutalbum Surfer Rosa van The Pixies verscheen. Mooie aanleiding voor een jubileumset. Naast het ijzersterke debuutalbum, ook de voorloper mini-album Come On Pilgrim en de liveset Live From the Fallout Shelter, oorspronkelijk uitgezonden op Lowell, Massachusetts’ college radio station WUML in 1986. Release 28 september.

C'Mon Pilgrim...It's Surfer Rosa 30th anniversary edition
verschijnt ook op (limited) 3-lp

  2 AUGUSTUS:     PHIL COLLINS - PLAYS WELL WITH OTHERS

Phil Collins is natuurlijk bekend als soloartiest en als prominent lid van Genesis, hij heeft in de loop der jaren ook drums gespeeld met veel groten der aarden, zoals Paul McCartney, Robert Plant, Eric Clapton, David Crosby en vele anderen. Plays Well With Others is een 4cd box, waarvan de eerste 3 cd's netjes zijn opgedeeld in chronologische blokken. De vierde cd concentreert zich op live opnames uit de periode 1982-2002, met 4 tracks van Party at the Palace in 2002 – the Queen’s Golden Jubilee celebration. Voorlopig alleen verkrijgbaar op cd. Release 28 september. 1 AUGUSTUS: 
    TWEEDE SOLOALBUM van ZZ TOP FRONTMAN BILLY F GIBBONS


ZZ Top kernlid Billy Gibbons bracht in 2015 zijn Afro-Cubaanse solodebuut Perfectamundo uit. De opvolger The Big Bad Blues is, zoals de titel al doet vermoeden, een terugkeer naar zijn bluesroots. Het album bevat door zijn helden Muddy Waters en Bo Diddley geïnspireerd materiaal, een nummer geschreven door zijn vrouw Gilligan Gibbons en verder origineel materiaal. The Big Bad Blues werd opgenomen in zijn thuisstad Houston met Guns N’ Roses/Velvet Revolver/The Cult veteraan Matt Sorum achter de drums. Een heerlijke plaat vol met down & dirty, raw rock 'n roll blues! Release 21 september.

The Big Bad Blues
verschijnt ook op vinyl. Release 28 september.
 31 JULI:
     THE PRODIGY - NO TOURISTS

No Tourists
is het zevende album van The Prodigy, dat ruim drie jaar na Day Is My Enemy verschijnt. Het album is het afgelopen jaar geschreven, geproduceerd en gemixed door Liam Howlett in zijn studio in het Londense Kings Cross. Maxim en Keef Flint zijn ook dit keer duidelijk van de partij met hun kenmerkende vocalen. Het typische agressieve bandgeluid is opnieuw aanwezig, hoewel net anders dan op eerdere platen. No Tourists is geschreven voor het podium, waarmee de band dan ook uitgebreid op tour gaat. Release: 2 november.27 JULI:  
   MILES KANE, DIE ANDERE LAST SHADOW PUPPET komt met DERDE SOLOALBUM


Coup De Grace is pas het derde soloalbum van Miles Kane. De voorganger Don't Forget Who You Are verscheen al in 2013, daarna is er veel tijd gaan zitten in het 'zijproject' Last Shadow Puppets. Samen met vriend en Arctic Monkeys' zanger Alex Turner nam hij het tweede album Last Shadow Puppets album Everytime You've Come To Expect op. Net als Alex Turner wilde het daarna niet echt vlotten met het eigen materiaal.

Nu heeft Miles Kane alle energie weten te bundelen in zijn eigen plaat. En dat hij vol met energie zit, blijkt wel uit Coup De Grace. Onvervalste rock 'n roll, waarbij Marc Bolan's T-Rex als voorbeeld heeft gediend. Ook Jamie T. en Lana Del Rey ('Loaded') zijn debet aan het sterke resultaat. Release 10 augustus.

Coup De Grace verschijnt als limited edition op roze vinyl

 26 JULI:      REGGAE LABEL TROJAN is jarig en trakteert!


Het in 1968 opgerichte wereldberoemde reggaelabel Trojan Records is 50. En dat wordt gevierd. Zo loopt momenteel de This Is Trojan 2v15 actie, maar nu is er voor liefhebbers een prachtige boxset verschenen. Deze box bevat 6 cd's met meer dan 130 tracks (waarvan 69 voor het eerst op cd), 4 vinyl lp's showcasing hits en rarities en 2 seven-inch singles met niet eerder uitgebrachte en nieuwe opnames. Daarnaast zit er in de box nog een boek met Trojan album sleeve art, een slipmat, een A2 poster, een patch en een houten seven-inch single adaptor.

Release: 10 augustus23 JULI:     TOM PETTY is AN AMERICAN TREASURE


De vorig jaar helaas veel te vroeg overleden Tom Petty is een echte, onvervalste Amerikaanse held. Daarom is niet raar dat er een mooi nieuw overzichtswerk gaat verschijnen van deze grootheid. An American Treasure is verkrijgbaar als 2-cd of als deluxe 4-cd. Uiteraard worden de lp-liefhebbers niet vergeten; An American Treasure verschijnt als een lijvige 6LP box, let op erg gelimiteerd!

Release: 28 september (de 6LP verschijnt later en wel op 23 november)
 


22 JULI:     LOVING THE ALIEN, nieuwe box van DAVID BOWIE

Het duurt nog even, maar op 12 oktober verschijnt er opnieuw een grote boxset van Bowie, 11 cd's of 15 lp's. Loving The Alien focust op de periode 1983-1988, waarin drie solo albums verschenen (Let's Dance, Tonight en Never Let Me Down), en heel veel extra, inclusief een ‘nieuwe productie’ van 1987’s Never Let Me Down, de eerste offciële audio release van de Serious Moonlight Tour en een remix album.

Loving the Alien verschijnt ook op vinyl; maar liefst een 15-LP BOX


21 JULI:  DEBUUT van Nederlandse rasmuzikant MITCH RIVERS uit op 26 oktober

Mitch Rivers (27) schrijft soulvolle folk- en americanaliedjes, een karakteristieke stem en een hongerige, rusteloze ziel. In een periode van jaren waarin Rivers onder meer straatmuzikant in Ierland was en frontman van Joe Madman & The Sidewalkers, deed hij alles wat God verboden heeft.

Zijn komende plaat staat in het teken van het vluchtige stadsleven en de open, uitgestrekte vlaktes. De zucht naar kalmte en bezinning wakkert steeds verder aan bij Mitch Rivers, die zich definitief van het masker ontdoet. Rivers smijt op "Restless Soul, Heartless City" zijn oergevoelens rakelings en vol overgave op het canvas en deinst daarbij niet terug van melancholiek.

We zagen hem bij ons in de winkel al eens de show stelen bij een instore optreden van Dewolff, dus we zijn blij met het debuut van deze rasmuzikant!


20 JULI:     NIEUW ALBUM van PAUL WELLER verschijnt op 14 september

True Meanings
is alweer het 26ste soloalbum uit de rijke carrière van Paul Weller. Het album bevat 14 nummers en bevat “lush orchestration” dat leidt tot een “dreamy, peaceful, pastoral set of songs”. True Meanings bevat veel gasten, waaronder Rod Argent (Hammond organ in The Soul Searchers, piano en mellotron in White Horses) en Martin Carthy en Danny Thompson (respectievelijk gitaar en dubbele bas in Come Along). Verrassend, de tekst van vier nummers zijn geschreven door anderen bij Weller’s melodieën. Conor O’Brien (Villagers) schreef The Soul Searchers, terwijl Erland Cooper hetzelfde deed voor Bowie, Wishing Well en White Horses. Het album werd opgenomen in een week of drie in Paul’s Black Barn Studio en grotendeels door Weller geproduceerd.

True Meanings is ook verkrijgbaar op vinyl

 


19 JULI:     WEER NIEUWS OVER ELVIS PRESLEY

Ook op 10 augustus verschijnt er een limited lp (transparant blauw)(let op: op=op) van From Elvis Presley Boulevard, Memphis, Tennessee. Hij nam dit album live op in zijn mansion, ongeveer een jaar voor zijn tragische dood.Tracklisting:

  1. Hurt
  2. Never Again
  3. Blue Eyes Crying in the Rain
  4. Danny Boy
  5. The Last Farewell
  6. For the Heart
  7. Bitter They Are, Harder They Fall
  8. Solitaire
  9. Love Coming Down
  10. I'll Never Fall in Love Again

 18 JULI:
     ELVIS FANS OPGELET --> NIEUW ALBUM OP 10 AUGUSTUS

Elvis Presley was natuurlijk The King Of Rock 'n Roll, maar hij kon eigenlijk alles zingen. Zo heeft hij altijd een voorliefde gehad voor country en gospel. Het nieuw te verschenen album Where No One Stands Alone belicht de gospelkant van Elvis Presley. Met nieuw-opgenomen instrumentatie, zeldzame alternatieve vocals van Elvis, en backing vocals van music legends zoals, Darlene Love, Cissy Houston, Terry Blackwood, Armond Morales en Jim Murray van The Imperials; en Bill Baize, Ed Hill, Donnie Sumner en Larry Strickland van The Stamps Quartet.

Ook verkrijgbaar op vinyl17 JULI:
     OPNIEUW EEN DUO-ALBUM van DUKE GARWOOD en MARK LANEGAN

Mark Lanegan en Duke Garwood hebben opnieuw de handen ineengeslagen voor een nieuw album. With Animals is net als Black Pudding (2014) echt een prestatie van een twee-eenheid. Garwood is al lang maatjes met Lanegan, want hij was ook te horen op Blues Funeral (2012) en het vorige Mark Lanegan album Gargoyle (2017) en zit nu zelfs in zijn touringband.

With Animals is uiteraard ook verkrijgbaar op vinyl
. Release 24 augustus.
 16 JULI:     IN THE BLUE LIGHT, NIEUW ALBUM van PAUL SIMON

Nog maar een paar dagen geleden was Paul Simon in Nederland voor zijn Homeward Bound The Farewell Tour om live afscheid te nemen van zijn publiek, is er nu de aankondiging van een nieuw album. In The Blue Light bevat tien minder bekende Simon composities van platen zoals There Goes Rhymin’ Simon (1973), Still Crazy After All These Years (1975), One-Trick Pony (1980), Hearts and Bones (1983), The Rhythm of The Saints (1990), You’re The One (2000) en So Beautiful Or So What (2011). Deze persoonlijke favorieten hebben herbewerkingen gekregen met top jazzmusici zoals Wynton Marsalis en Bill Frisell.

Release 7 september. Ook op vinyl13 JULI: 
    BIJZONDERE SAMENWERKING tussen UNDERWORLD en IGGY POP

Aanleiding voor de samenwerking tussen Underworld en Iggy Pop was T2: Trainspotting, het vervolg op Trainspotting, de Britse cultklassieker waar de muziek van beide artiesten een cruciale rol in speelde. Nu wilde Underworld's Rick Smith graag met Iggy de studio induiken. Dat werd een geïmproviseerd versie in het Savoy hotel in Londen. De opnames vonden plaats vlak nadat de releases van hun laatste albums (respectievelijk Barbara Barbara We Face A Shining Future en Post Pop Depression kwamen op 18 mei 2016 uit). Hun gezamenlijke EP Teatime Dub Encounters bevat 4 nummers. Release: vrijdag 27 juli.

Iedereen die de ep of de lp besteld, maakt kans op de gelimiteerde clear vinyl uitvoering!!! 9 JULI:     50 JARIG JUBILEUM OVERZICHT van JEAN-MICHEL JARRE

Vrijdag 14 september verschijnt Planet Jarre, een door Jean-Michel Jarre zelf samengestelde 2-cd, box en 4-lp vinyl set om zijn 50 jarig jubileum als muzikant te vieren. 41 tracks, verdeeld over in vier delen: Soundscapes, Themes, Sequences, Explorations en Early Works. Sequences bevat twee nieuwe tracks: 'Coachella Opening' en 'Herbalizer'. De laatste schijf bevat een niet eerder uitgebrachte demo opname van 'Music For Supermarkets', Jarre’s 1983 project waarvan slechts één kopie is gedrukt om te worden geveild, voordat Jean-Michel Jarre vroeg de master tapes te vernietigen. 'Erosmachine' van dezelfde disc stamt uit 1969.
 


 5 JULI:     LANG ONDUIDELIJK, MAAR TOCH OP CD: SCORPION van DRAKE

De Canadese superster Drake komt opnieuw met een groot werkstuk. Scorpion duurt ruim anderhalf uur en bevat 25 tracks, wel in twee duidelijke helften op: een helft hiphop waarin hij rapt en een helft R&B waarin hij zingt. Inclusief de hits 'God's Plan' en 'Nice For What'. Vrijdag 13 juli in de winkel.
 


 4 JULI:     MOOI CARRIèREOVERZICHT van LOUDON WAINWRIGHT III

Loudon Wainwright III is ooit begonnen als folk artiest, maar in de jaren 70 en 80 heeft hij zich wel degelijk in de rock 'n roll wereld begeven, om daarbij de cirkel rond te maken met prachtige roots. Vader van Rufus en Martha Wainwright heeft zelf een indrukwekkend carrière die al 40 jaar duurt. Daarom verschijnt er half september een mooie 2-cd met veel niet eerder verschenen materiaal inclusief een rijk geïllustreerd boekwerkje van papa Wainwright.
 


 3 JULI:     ALICE IN CHAINS is terug na 5 JAAR

Rainier Fog heet het nieuwe album van Alice In Chains, voor het eerst nieuwe muziek sinds het in 2013 verschenen The Devil Put Dinosaur Here. De opnames vonden voor het eerst sinds hun debuut plaats in thuisstad Seattle. Ook werd er opgenomen in de Henson Recording Studios in Los Angeles en in de Nashville studio van producer Nick Raskulinecz. Rainier Fog is het derde album op rij dat ze gemaakt hebben met producer Nick Raskulinecz en engineer Paul Figueroa. Het album is gemixed door Joe Barresi (o.a. Queens of the Stone Age, Tool). Release 24 augustus.
 


 2 JULI:     BEYONCE + JAY- Z = THE CARTERS

Tijdens het optreden in de Amsterdam Arena kondigde het beroemdste muziekkoppel Beyonce en Jay-Z hun gezamenlijke album aan. Het wordt niet uitgebracht als Jay-Z + Beyonce, maar als The Carters. En om maar eens te benadrukken dat alles (weer) koek en ei is, heet het album Everything Is Love. Tot nu alleen te beluisteren via Tidal, maar vanaf deze vrijdag 6 juli (al) verkrijgbaar op cd bij uw eigen platenboer.
 28 JUNI:
     LEGENDARISCHE DEBUUT-EP ZEA VAN dEUS VOOR HET EERST OP VINYL

Vrijdag 27 juli verschijnt de debuut EP van de Belgische helden dEUS, getiteld Zea. Oorspronkelijk uitgebracht voordat de band tekende bij Island Records. Zea geldt een beetje als de "blueprint" van wat later het legendarische debuut Worst Case Scenario zou worden. Nog nooit eerder verschenen op vinyl!

De eerste exemplaren zijn individueel genummerd en gedrukt op goud vinyl.
 


27 JUNI:      NEIL DIAMOND - HOT AUGUST NIGHT III (LIVE AT THE GREEK)

Op dit 17 augustus verschijnt er een derde deel van de beroemde live registraties Hot August Night van Neil Diamond. Naast de 2-cd is er ook een 2-cd+dvd-audio versie en een 2-cd+blu ray-audio beschikbaar.
 


23 JUNI:     PAUL McCARTNEY kondigt NIEUW ALBUM AAN


Met de aankondiging 'I Don't Know' (de steengoeie single) en een nu al legendarische Carpool Karaoke aflevering heeft Sir Paul McCartney de hele wereld laten weten dat hij terug is. Egypt Station heet het nieuwe album en zal op vrijdag 7 september in de winkels liggen. De deluxe 2-lp is niet goedkoop, maar op basis van de eerdere McCartney vinyl uitgaven zal Egypt Station er waanzinnig mooi uitzien. Deze uitgave is gelimiteerd, dus reserveren wordt geadviseerd.
 22 JUNI: 
    VIJFDE DEEL IN ROADWORK SERIE van MOTORPSYCHO


Motorpyscho uit Noorwegen is live op hun best, luister maar naar de liveplaten reeks Roadwork. Sinds 1999 heeft de band 4 delen uitgebracht en vandaag 22 juni verschijnt deel 5. Ook zijn de vorige delen opnieuw beschikbaar, allemaal op gekleurd vinyl. Volume vijf is uitgebracht als 3-LP op geel vinyl met als volledige titel ‘Volume 5: Field Notes, Europe 2017: The Fantastic Expedition Of Jarmyr Ryan, Saether & Lo’.
 21 JUNI:     ye KRIJGT FYSIEKE RELEASE, ZOWEL OP CD ALS OP LP. Awesome en bi-polar volgens KANYE WEST


Toen Kanye West in 2016 The Life Of Pablo uitbracht, beloofde hij nooit meer cd's te drukken. Nu, nog geen twee jaar later, ligt ye in de winkels. Zowel op cd als lp. Dat Kanye een wispelturig mannetje is, wisten we natuurlijk al. Pitchfork omschrijft ye als "an album born from chaos for chaos’ sake". Fascinerend, maar ook minder indrukwekkend dan zijn beste materiaal. ye is het tweede album in een reeks van vijf door Kanye West-geproduceerde albums. De cd verschijnt 29 juni, het vinyl ligt op 20 juli in de schappen.
 20 JUNI:     PINK FLOYD'S NICK MASON komt met boxset


De drummer van Pink Floyd Nick Mason brengt op 31 augustus een boxset uit met 3 solo-albums onder de titel Unattended Luggage. Uiteraard worden de vinylliefhebbers niet vergeten: Unattended Luggage 3-LP.19 JUNI:     EERSTE STUDIOALBUM van THE MAGIC SALUTE

Na het titelloze livedebuut van mei vorig jaar is The Magpie Salute terug met het studio debuut High Water 1 (release 10 augustus). De band rond Black Crowe Rich Robinson, met ex-Black Crowes leden gitarist Marc Ford en bassist Sven Pipien staat voor "swaggering rock ‘n’ roll, psychedelic blues and campfire-worthy storytelling". Zo mag een Black Crowes reünie nog wel even op zich laten wachten.

Er is een limited 2-lp clear vinyl beschikbaar. Bestel op tijd!
 18 JUNI:     NIEUWE WORP VINYL van U2


Op vrijdag 27 juli zullen er 3 nieuwe titels verschijnen van de Ierse rockband U2 op lp; het gaat om Achtung Baby, The Best Of 1980-1990 en Zooropa.

 


 

17 JUNI:     ART OF PRETENDING TO SWIM van VILLAGERS


Sinds een paar dagen te vinden op YouTube de prachtige nieuwe single van Villagers 'A Trick Of The Light'. Dat is de voorloper van het nieuwe album Art Of Pretending To Swim dat op vrijdag 21 september zal verschijnen. Hierop grijpt Conon O'Brien terug op het geluid van de eerste twee Villagers-albums met daaraan toegevoegd een aantal soulvolle elementen.
 


 

16 JUNI:     TOTAAL VERNIEUWDE LUISTERPAAL

Ok, er was een tijdje niks nieuws meer geplaatst op onze luisterpaal, maar vanaf vandaag is 'ie weer helemaal vernieuwd. Sterke platen die we iedereen kunnen aanbevelen, zoals het sterke debuutalbum van Rolling Blackouts C.F., album nummer 3 van Ben Howard en God's Favorite Customer van Father John Misty, maar wat onbekendere artiesten zoals Altin Gun en Donovan Woods.
 15 JUNI:     ANNA CALVI - HUNTER
 

Het is een tijd stil geweest rondom Anna Calvi, maar met 'Don't Beat The Girl Out Of My Boy' laat de Italiaanse-Britse gitaarheldin horen weer helemaal terug te zijn. Deze voorloper van het derde album The Hunter is een duidelijk statement tegen de heersende genderopvattingen en belooft veel goeds voor het nieuwe album. Maar op basis van de gebodene kwaliteit op Anna Calvi, One Breath en de EP Strange Weather kan het niet anders dan dat Anna Calvi met sterk materiaal op de proppen komt. Release 31 augustus.
 14 JUNI:    JIMMY LAFAVE  -  PEACE TOWN

Over een paar weken komt Peace Town van Jimmy  Lafave uit. Het is een dubbelcd en bevat 20 nummers waar Lafave voor zijn dood nog aan gewerkt heeft(als onderdeel van een groter project dat hij nooit af heeft kunnen maken).  
 13 JUNI:  NIEUW ALBUM VAN TONY JOE WHITE - BAD MOUTHIN' 

Tony Joe White zit sinds het uitbrengen van het album Hoodoo (2013) in een goede flow. Resultaat, eind september komt er weer een nieuw album van hem aan. De titel luidt Bad Mouthin' en het album wordt naast de CD, op vinyl in twee verschillende varianten uitgebracht. Eén daarvan is een GELIMITEERDE PERSING OP BLAUW VINYL.  Bestellen/reserveren kan vanaf vandaag.,   

 


12 JUNI:     COMPLETE OEUVRE BOX van JAN AKKERMAN

Jan Akkerman is de beste gitarist die Nederland ooit gekend heeft. Hoog tijd dat hij, in navolging van een reeks andere Nederlandse artiesten en bands, zoals Golden Earring, Boudewijn de Groot, Wally Tax & Outsiders, Shocking Blue, Focus en Sandy Coast, een mooie overzichtbox mag uitbrengen. De Complete Jan Akkerman bevat maar liefst 26 cd's en verschijnt op vrijdag 13 juli.
 


11 JUNI:     VERLOREN GEWAAND ALBUM uit 1963 van JOHN COLTRANE


Both Directions At Once is een verloren gewaand album van één van de grote jazzvernieuwers van de 20ste eeuw John Coltrane. Het album is in 1963 opgenomen in de klassieke bezetting bestaande uit McCoy Tyner op piano, Elvin Jones op drums en Jimmy Garrison op bas. In deze bezetting maakten zij ook de albums Coltrane (1962), Crescent (1964) en A Love supreme (1965).
 

   of  10 JUNI: