webshopkeurmerk-logo
GRATIS Verzending vanaf € 35.= (*bij cd's en dvd's)
Meer dan 16.000 titels SNEL UIT VOORRAAD leverbaar!

  
 

WHAT'S GOING ON?

Op deze plek vind je allerhande soorten nieuws waar wij van dag tot dag tegenaan lopen en welke wij dusdanig interessant vinden dat we dat graag snel bij jullie onder de aandacht willen brengen.

 


18 JUNI:      CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL LIVE AT WOODSTOCK 

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat het Woodstock festival plaatsvond. Creedence Clearwater Revival was een van de bands op Woodstock. Het 50-jarig jubileum is een mooie aanleiding om het Woodstock-concert van CCR uit te brengen. Doordat het concert plaatsvond na middernacht (door uitloop van de Grateful Dead), staat deze show wellicht niet meer bij iedereen op het netvlies, maar gelukkig hebben we band nog ... Deze live registratie bevat de grootste hits van de band, alsmede selecties van hun eerste drie albums. 

LIVE AT WOODSTOCK WORDT 2 AUGUSTUS UITGEBRACHT OP CD  en op VINYL.  
 


14 JUNI:      STEVE MILLER opent zijn kluizen 

Voor de Steve Miller fan komt er begin oktober een mooie boxset uit met daarop veel nog niet eerder uitgebracht materiaal. Deze boxset bestaat uit 3CD en 1 DVD en bevat materiaal uit de archieven van Steve Miller dat voor het eerst uitgebracht wordt. Op de drie cd’s staan ruim 50 tracks, waarvan maar liefst 38 nog niet eerder te horen zijn geweest. Het zijn voornamelijk alternatieve versies, live-opnames en nieuwe composities. Op de DVD staan 21 live-tracks, waaronder zeldzame opnames van het Monterey Pop Festival uit 1967, het door Don Kirshner georganiseerde concert uit 1973, concertopnames uit Fillmore West 1970 en ABC in concert uit 1974 en latere opnames uit 1990 en 2011. De box wordt gecomplementeerd door een 100 pagina’s tellend boekwerk met daarin o.a. niet eerder gepubliceerde foto’s, plectrums en een backstage pas. Release 11 oktober.
 13 JUNI:
     LOST GIRLS is de titel van het nieuwe album van BAT FOR LASHES

Lost Girls is het vijfde album van Bat For Lashes (de artiestennaam van Natasha Khan). Eigenlijk heeft deze eigengereide dame nog geen slecht album gemaakt (het debuut Fur & Gold stamt uit 2006, Two Suns (2009), The Haunted Man (2012) en The Bride uit 2016).
Het nieuwe album is geïnspireerd door Los Angeles, de stad waar ze opgroeide in de jaren '80. Het album is hier ook opgenomen. Eerste single is 'Kids In The Dark'. Release 6 september.

Lost Girls verschijnt ook op een gelimiteerde INDIE ONLY vinyl ---> Clear vinyl met rood en paars10 JUNI:
     TYLER CHILDERS komt met nieuw album, opnieuw geproduceerd door STURGILL SIMPSON

Country Squire is het tweede album van Tyler Childers, de ‘hardcore troubadour’ uit Kentucky, die met zijn debuutalbum Purgatory meteen een klassieker afleverde. Opnieuw ging Childers de studio in met Sturgill Simpson (ook al zo'n held). Het album opent met het lekker rockende titelnummer, dat doet denken aan Guitar Town van Steve Earle. Dan volgt Bus Route, wat eigenlijk nog sterker is. House Fire is de zeer sterke single en Childers zingt ook weer over zijn vrouw in Everloving Hand. Releasedatum 2 augustus.

Country Squire verschijnt ook op vinyl 6 JUNI:     TRIEST NIEUWS: DR. JOHN OVERLEDEN

De Amerikaanse muzikant Dr. John (echte naam Malcolm John Rebennack) is op 77-jarige leeftijd overleden. De eigenzinnige zanger/pianist stond bekend om zijn combinatie van blues, Crescent City funk, jazz en rock-'n- roll. Sinds eind jaren '50 trad Dr. John al veel op in de hoofdstad van 'The Deep South' New Orleans. Aanvankelijk speelde hij gitaar, maar daarmee moest hij stoppen toen hij zijn vinger verwondde bij een schietincident. Pianospelen lukte nog wel. In 1968 kwam zijn debuutalbum Gris-Gris uit, dat werd gekenmerkt door een combinatie van verschillende muziekstijlen met bezwerende gezangen en voodoo-ritmes. Een absolutele klassieker. Vijf jaar later scoorde hij de grootste hit uit zijn carrière met Right Place, Wrong Time van het album In The Right Place (1973), ook één van de mijlpalen in zijn oeuvre. Dr. John maakte ruim dertig soloalbums, maar was ook actief als sessiemuzikant. Hij werkte samen met onder anderen The Rolling Stones, Van Morrison, The Mothers Of Invention en James Taylor.

Klik voor een overzicht met zijn belangrijkste albums.
 


 4 JUNI:     THE ANALOGUES geven ook hun interpretatie van ABBEY ROAD van THE BEATLES

The Analogues, de beste Beatles coverband ter wereld, is terug met Abbey Road Relived. Nadat deze band al eerder de wereldberoemde Beatles albums Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Magical Mystery Tour en The White Album tot leven wist te brengen, zal nu ook Abbey Road worden vertaald naar het podium en naar cd. Release 27 september.

Abbey Road Relived
verschijnt op dezelfde dag op vinyl
 


 1 JUNI:     OF MONSTERS AND MEN kondigt DERDE ALBUM aan

Het is een lange tijd stil geweest rond het Ijslandse vijftal Of Monsters And Men, maar met de sterke single 'Alligator' en de aankondiging van Fever Dream komt er een einde aan het wachten. Fever Dream is het derde album van de band, die met hun debuut My Head Is An Animal met daarop de hit Little Talks meteen al een groot publiek aan zich wist te binden. De opvolger Beneath The Skin weet het succes niet uit te breiden. Misschien dat het daardoor allemaal wat langer duurde, maar feit is dat het geluid van Of Monsters And Men is gestroomlijnd en iets is opgeschoven van Mumford And Sons naar The National. Release 26 juli.

Fever Dream verschijnt ook op vinyl

 27 MEI:
     VIER LIVE ALBUMS van PAUL MCCARTNEY

Voor Paul McCartney fans kan het niet op de laatste jaren. En het feest houdt niet op. Zo werd vrijdag bekend gemaakt dat vrijdag 12 juli al maar liefst vier live-albums van 'Sir Paul' opnieuw uitgebracht worden. Het gaat om de volgende live-albums:

- Amoeba Gig
- Paul is Live
- Wings over America en
- Choba B CCCP

Klik op deze link voor een compleet overzicht van de verschillende versies
 25 MEI:     TWEEDE ALBUM van TESKEY BROTHERS komt begin augustus

Run Home Slow
is het tweede album van The Teskey Brothers. De Australische band bestaat uit twee broers (Josh en Sam Teskey) en hun vrienden Liam Gough en Brendon Love. Teskey Brothers maakt een ontwapenend puur soort pop met erg duidelijke invloeden uit de jaren zestig soul. Zanger John Teskey klinkt bij tijd en wijlen zelfs als een onvervalste Otis Redding. Hun debuutalbum Half Mile Harvest was een schot in de roos en is de band alweer terug met hun tweede album! Release 2 augustus.

Run Home Slow verschijnt ook op vinyl

 24 MEI:
     UNDERWORLD kondigt DRIFT SONGS aan


Na Barbara Barbara We Face A Shining Future en Teatime Dub Encounters, hun samenwerking met Iggy Pop, zijn Karl Hyde en Rick Smith alweer bezig met de volgende creatieve uiting: Drift Series. Dit is een 52 weken durend project dat is gestart in november 2018, waarin Underworld elke week een nieuw stuk muziek, film of tekst uitbrengt. Dat levert nu het nieuwe album Drift Songs op. Er zijn al twee nummers te beluisteren, namelijk “Listen to Their No” en “Soniamode (Aditya Game Version)”. Release 25 oktober.
 

Drift Songs verschijnt ook op gelimiteerd gekleurd vinyl

 23 MEI:     LONDENSE LIVESENSATIE black midi KOMT MET DEBUUTALBUM

black midi is dé Londense band van het moment. Het viertal bestaat pas een jaar en groeide op basis van één single – die niet eens op Spotify staat – uit tot de sensatie van festivals Le Guess Who? en Eurosonic Noorderslag. Een jaar of achttien zijn de heren pas, en ze zitten op de prestigieuze BRIT School die ook Adele, Amy Winehouse en King Krule opleidde. Maar eigenlijk is black midi daar veel te cool voor: de band maakt noise- en mathrock vol psychotische praatzang en tempowisselingen die je met je bek vol tanden zetten. Na de 12" Talking Heads is Schlagenheim het debuutalbum van black midi. Release 21 juni.

black midi staat dit jaar op het Valkhoffestival in Nijmegen

Schlagenheim
verschijnt uiteraard ook op vinyl
 22 MEI:
     SLIPKNOT komt met de opvolger van 5: The Gray Chapter

Slipknot is terug met het nieuwe album We Are Not Your Kind. De voorganger 5: The Gray Chapter stamt alweer uit najaar 2014. In de tussentijd verscheen het live-album Day Of The Gusano en de 10-jarige jubileum editie van All Hope Is Gone. Bijna tegelijkertijd met de aankondiging van dit nieuwe album heeft de band een tragisch verlies te verwerken. Gabrielle, de dochter van Slipknot-percussionist en bandleider Shawn ’Clown’ Crahan is overleden op 22-jarige leeftijd. Op dit moment is het nog onduidelijk of dit invloed gaat hebben op de live verplichtingen van de band (zo staat Slipknot zaterdag 22 juni op het Belgische festival Graspop) en de release van het nieuwe album. Release 9 augustus.

We Are Not Your Kind verschijnt ook op 2LP
 


 

14 MEI:     EERSTE SOLOALBUM IN VIJF JAAR VAN KEB'MO' - OKLAHOMA

Na zijn geslaagde samenwerking met Taj Mahal op het met Grammy bekroonde album TajMo is Keb' Mo' terug met zijn eerste soloalbum in vijf jaar. Samen met Colin Linden (The Band, Bruce Cockburn) schreef Keb' Mo' de nummers voor dit album. Rosanne Cash laat haar fabuleuze stem horen in het nummer 'Put A Woman In Charge' en 'Beautiful Music' is een intiem duet met zijn vrouw Robbie Brooks Moore. Op Oklahoma klinkt Keb'Mo' nog net zo fris als op zijn debuut 25 jaar geleden.

Releasedatum is vrijdag 14 juni.
 


13 MEI:     ROLLING STONES - ROCK N ROLL CIRCUS

Na Honk, Bridges To Bremen en de heruitgave van Talk Is Cheap, het solodebuutalbum van Keith Richards is er alweer nieuws uit Rolling Stones kamp, want op vrijdag 28 juni wordt Rock 'n Roll Circus, het legendarische optreden met gastbijdragen van John Lennon (de enige keer dat The Beatle samen met The Stones op het podium stond), Joni Mitchell, The Who, Taj Mahal en anderen, opnieuw uitgebracht in verschillende formaten:
 


 
 3 MEI:     NIEUW ALBUM van BILL CALLAHAN in aantocht!!!

Shepherd In A Sheepskin Vest is het eerste nieuwe album van Bill Callahan sinds 2013. Even leek het er op dat de Amerikaanse singer songwriter die verantwoordelijk was voor meesterwerken Sometimes I Wish I Were An Eagle en Apocalypse niet meer met nieuwe muziek op de proppen zou komen. Hij had een vrouw gevonden en een kind gekregen. De drang om zich te uiten via zijn muziek was weg. Gelukkig voor ons heeft hij toch opnieuw inspiratie, maar liefst twintig nummers staan er op de opvolger van Dream River. Release 14 juni.

Shepherd In A Sheepskin Vest verschijnt ook op vinyl.
 


 2 MEI:     OPNIEUW 'CLASSIC' NEIL YOUNG LIVE OPNAMES - TUSCALOOSA

Na Songs For Judy brengt Neil Young opnieuw live werk uit de "gloriejaren". Tuscaloosa is een live album van Neil Young, dat is opgenomen op 5 februari 1973 op de University of Alabama, Tuscaloosa. Dit was tijdens Young’s tour met zijn backing band the Stray Gators (Neil Young: vocals, guitar, piano, harmonica Ben Keith: pedal steel guitar, vocals Jack Nitzsche: piano, vocals Tim Drummond: bass Kenny Buttrey: drums). Releasedatum 7 juni.

Tuscaloosa verschijnt ook op 2LP, met een etch op kant 4

 


 1 MEI:     BOB DYLAN - ROLLING THUNDER REVUE: THE 1975 LIVE RECORDINGS

Het wordt 7 juni weer smullen voor Dylan-adepten, want dan verschijnt de monumentale 14CD box bevat 5 complete Bob Dylan sets van de Rolling Thunder Revue concerten, unieke soundcheck opnamen, een 52-pagina tellend booklet en nog niet eerder uitgebracht materiaal. 'Bob Dylan - The Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings' valt samen met de nieuwe Netflix film 'Rolling Thunder Revue - A Bob Dylan Story by Martin Scorsese' die een registratie geeft van de gelijknamige tour in 1975. De film is deels een concertfilm en deels een documentaire. Alle optredens van Bob Dylan in deze film zijn terug te vinden in de boxset.

Op die dag (7 juni) verschijnt The Rolling Thunder Revue ook op 3LP
 


 

28 APRIL:     LET'S ROCK - Nieuwe album BLACK KEYS rockt als vanouds!:

‘Let’s Rock’ is het negende studioalbum van The Black Keys. Met dit langverwachte album, hun eerste release in vijf jaar tijd, keren zanger-gitarist Dan Auerbach en drummer Patrick Carney terug naar de de sound uit hun beginjaren als band: pure, no nonsense rock. "Samen zijn we The Black keys, dat is waar de magie tot stand komt en waar het altijd al is geweest sinds we 16 waren. Het album is écht een ode aan de elektrische gitaar en we zijn zoals altijd net zo lang gaan schaven aan iedere track tot dat we tevreden waren", zegt de band over het nieuwe nummer en de plaat. Release 28 juni.

Let's Rock'
verschijnt ook op limited gekleurd vinyl

 


26 APRIL:     WESTERN STARS is het NIEUWE ALBUM van BRUCE SPRINGSTEEN

Het nieuwe (19e) studio-album Western Stars van Bruce Springsteen is de opvolger van High Hopes uit 2014. Springsteens eerste studio-album in vijf jaar voert hem naar een nieuwe plek, waar hij voornamelijk inspiratie put uit pop-albums die in de late sixties en in de vroege seventies in Zuid-Californië werden gemaakt. “This record is a return to my solo recordings featuring character driven songs and sweeping, cinematic orchestral arrangements,” aldus Springsteen. Met bekende Bruce thema’s: snelwegen en desolate woestijnvlaktes; isolement en gemeenschapsgevoel, en het gevoel van blijvende hoop en geborgenheid. Release 14 juni.

Western Stars verschijnt ook op vinyl

Voor de liefhebbers is er ook een gelimiteerde vinyl versie van Western Stars beschikbaar
 


25 APRIL:     PRINCE - ORIGINALS; zijn versies van nummers die hij voor anderen schreefPrince schreef in zijn hoogtijdagen in het midden van de jaren '80 niet alleen nummers voor zichzelf, ook veel nummers, waaronder ook grote hits, voor zijn proteges The Time, Vanity 6, Sheila E., Apollonia 6, Jill Jones, the Family, Mazarati en anderen. Op Originals horen we de originele Prince versies. Dus een compleet album met niet eerder uitgebrachte versies, behalve 'Nothing Compares 2 U' dat vorig jaar in de Prince versie al op 7" vinyl is uitgebracht. Release 21 juni.

Originals verschijnt later (19 juli) ook op 2LP en gelimiteerd op paars vinyl 2LP + CD
 24 APRIL:
     NIEUW ALBUM van super-producer MARK RONSON - LATE NIGHT FEELINGS

Late Night Feelings
is het spiksplinternieuwe album van 7x GRAMMY en Academy Award winnende super-producer, Mark Ronson. Het album bevat de wereldwijde hit single, Nothing Breaks Like a Heart (feat. Miley Cyrus) en de nieuwe single Late Night Feelings (feat. Lykke Li) en tevens gastbijdragen van enkel zangeressen zoals Camila Cabello, Alicia Keys, King Princess en zelf Angel Olsen. HeT album is de opvolger van 2015’s Uptown Special, het #1 album met daarop de wereldwijde klapper Uptown Funk (feat. Bruno Mars). Releasedatum 21 juni.

Late Night Feelings verschijnt ook op een limited edition vinyl20 APRIL:
     MYSTERY LIGHTS komen met opvolger van ijzersterk debuut

Drie jaar geleden debuteerde dit vijftal uit New York met een ijzersterk debuut. The Mystery Lights zijn terug met Too Much Tension!, dat opnieuw verschijnt op het label Wick Records, een dochterafdeling van het soul-label Daptone Records dat zich richt op psych, garage en rock-‘n-roll. Weer een album vol met psychedelica gevulde garagerock in sixties-stijl én de getergde soulvolle stem van zanger-gitarist Mike Brandon. Inclusief de single 'Someone Else Is In Control'. Release 10 mei.

Too Much Tension! verschijnt ook als een gelimiteerde indie vinyl

 18 APRIL:     EINDELIJK NIEUW ALBUM van FLYING LOTUS  

Dik vier en een half jaar na You're Dead! is Flying Lotus terug met Flamagra. Dit nieuwe werkstuk bestaat uit maar liefst 27 nummers. Er doen een hoop fijne gasten mee op Flamagra, zoals Anderson .Paak, Toro Y Moi, George Clinton, Solange, Thundercat, David Lynch (de single 'Fire Is Coming'), Denzel Curry, Little Dragon, Tierra Whack en Shabazz Palaces. Releasedatum 24 mei.

Flamagra verschijnt uiteraard ook op vinyl.


 
17 APRIL:     MADONNA kondigt nieuw album MADAME X aan

Nogal onverwacht is daar opeens de aankondiging van dit nieuwe album van Madonna. Het album heet 'Madame X' en het is de opvolger van het alweer vier jaar geleden uitgebrachte 'Rebel Heart'. Madame X ligt 14 juni in de winkels en is verkrijgbaar in vier verschillende versies. Klik op de link om ze te bekijken.
 12 APRIL:
     AMYL AND THE SNIFFERS brengen hun officiële debuutalbum uit

Na Big Attraction and Giddy Up is dit het officiële debuutalbum van deze Australische rockers. Drie akkoorden, punk rock riffs, seventies rock en dito kapsels. Absoluut geïnspireerd door '70 Aussie rock, maar door countryzangeressen zoals Dolly Parton. Amyl and The Sniffers is fel, intens en ontzettend catchy tot en met de laatste song 'Some Mutts (Can't Be Muzzled)'. Samen met producer Ross Orton maken Amyl and the Sniffers de hype waar! Release 24 mei.

Amyl and the Sniffers verschijnt ook op gelimiteerd groen vinyl

 11 APRIL:
     LIZZO - CUZ I LOVE YOU

Nieuwe heldin aan het firmament: Lizzo. Deze zangeres/rapper uit Minneapolis zat vroeger in het schoolorkest en speelde daar fluit, iets wat ze nu stiekem ook in haar muziek verwerkt. 'Boyz' en 'Juice' werden al 3fm megahits, onlangs benoemde 3voor12 Lizzo tot de beste act van showcasefestival SXSW in Texas. Cuz I Love You is haar debuutalbum. Ze staat dit jaar op Best Kept Secret en Rock Werchter. Ijzersterk is de nieuwe single 'Tempo' featuring Missy Elliott. Release 17 mei.
 4 APRIL:
     'BLUES',  fijne, nieuwe verzamelaar van RORY GALLAGHER 

Eind mei, vrijdag 31 mei, komt er voor fans van RORY GALLAGHER een mooie, nieuwe verzamelaar uit. Het album heet 'Blues' en bevat  verzameling zeldzame en onuitgegeven opnames van Rory die zijn favoriete bluesmateriaal speelt. Nooit eerder uitgebracht materiaal, sessies met gastmuzikanten zoals Muddy Waters, Albert King, Jack Bruce & Lonnie Donegan en verloren gewaande radio-sessies uit de periode 1971 tot 1994.
 29 MAART:     PINK's nieuwe album verschijnt 26 april

Pink's achtste album heet Hurts 2B Human. Ze werkt hierop samen met Khalid, Chris Stapleton, CashCash en Wrabel. Opnieuw werkt ze samen met Max Martin (Who Knew, So What), Shellback (Raise Your Glass, Just Like Fire) en Greg Kurstin (Blow Me One Last Kiss, Try), maar ook Julia Michaels, die meeschreef aan 'Barbies' op Pink's 2017 Nummer 1 album Beautiful Trauma. Nieuwe songwriters die voor het eerst met Pink hebben meegeschreven zijn Beck, Sia, Sasha Sloan, Teddy Geiger, en Ryan Tedder on 'Can We Pretend'. Inclusief de hit 'Walk Me Home'.28 MAART: 
    RAMMSTEIN komt met opvolger van LIEBE IST FUR ALLE DA


Tien jaar na het uitbrengen van hun laatste studio-album 'Liebe ist für all da' is er eindelijk weer goed nieuws voor de Rammstein fans. 17 mei a.s. komt hun nieuwe album uit! Op dit moment is zowel het artwork als de titel nog onbekend, maar we hebben met zijn allen in ieder geval wel al iets moois om naar uit te kijken. De eerste single, 'Deutschland', is in ieder geval meteen helemaal fantastisch. Dat belooft veel goeds!

Ook verkrijgbaar als Special Edition CD

Uiteraard verschijnt het nieuwe album van Rammstein ook op vinyl
 26 MAART:     VIJF MAANDEN NA 'OXNARD' WEER NIEUW ALBUM VAN ANDERSON .PAAK

Begin december vorig jaar verscheen Oxnard. Nu kondigt Paak alweer zijn nieuwste project Ventura aan, waarbij hij het ruwe(re), snelle geluid van Oxnard ruilt voor de soul. Dat deze beide stijlen tegenover elkaar staan weerspiegelt dan weer de realiteit van Paak's jeugd. Ventura is geproduceerd door Dr. Dré. Het album verschijnt op vrijdag 26 april en telt 11 tracks met featurings van o.a. André 3000, Smokey Robinson en wijlen Nate Dogg. 

Er is op dit moment nog releasedatum voor de lp-versie bekend.
 


25 MAART:     SCOTT WALKER (76) OVERLEDEN

Van popster in de jaren zestig, geadoreerd door tienermeisjes tot avant-gardistische componist verantwoordelijk voor de meest compromisloze, ongrijpbare rock van de laatste 35 jaar is vandaag overleden. De Amerikaans singer-songwriter werd bekend met het trio The Walker Brothers, waarmee hij de wereldhit 'The Sun Ain't Gonna Shine Anymore' scoorde. Walker woonde sinds de jaren 60 in het Verenigd Koninkrijk. Een mooi overzicht van zijn eerste vier soloplaten is te vinden op de verzamelaar Boy Genius (The Best 1967-1970). De artiest, die artistieke triomfen haalde met albums Tilt (1995), The Drift (2016) en Bish Bosch (2012), was een grote inspiratiebron voor bands als Radiohead en Pulp.
 14 MAART:     NIEUW ALBUM van KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD

Op de dag van de presale voor het concert in de Ronda in Tivoli Vredenburg kunnen we ook melden dat King Gizzard & the Lizard Wizard met een nieuw album komen. Releasedatum van Fishing For Fishies is 26 april. Dit is het eerste album van de Australische band na de vijf albums die ze in 2017 uitbrachten: Flying Microtonal Banana, Murder of the Universe, Sketches of Brunswick East, Polygondwanaland, en Gumboot Soup. Inclusief de nieuwe hit Cyboogie!

Fishing For Fishies
verschijnt ook op vinyl
12 MAART: 
   HERE COMES THE COWBOY - MAC DEMARCO

Mac DeMarco is terug met Here Comes The Cowboy. This Old Dog brak door met het album Salad Days, maar daarvoor had hij al twee mooi albums (Rock n Roll Night Club en 2) uitgebracht. Here Comes The Cowboy is alweer zijn zesde album. Zijn slimme slackerrock is eigenlijk altijd een stukje zonniger dan die van geniale geestverwanten als Ariel Pink en Unknown Mortal Orchestra. Inclusief de ijzersterke single 'Nobody'. Release 10 mei.

Here Comes The Cowboy komt ook op lp uit!
10 MAART: 
   FATHER OF THE BRIDE is de titel van het nieuwe, langverwachte vierde album van VAMPIRE WEEKEND

Na een lange hiatus (het vorige album Modern Vampires In The City verscheen precies zes jaar geleden) is Vampire Weekend zeer sterk terug met het vierde album Father Of The Pride. Reikhalzend is er uitgekeken naar deze release en Ezra Koenig en co. hebben de zaken dan ook groots aangepakt. Zo werden in januari al twee nummers vrijgegeven; 'Harmony Hall' en '2021'. Nu zijn er 'Sunflower' featuring Steve Lacy van The Internet en 'Big Blue'. De New Yorkers gaan uitgebreid op tour en staan dit jaar als één van de headliners op Down The Rabbit Hole. Release 3 mei.

Father Of The Bridge verschijnt uiteraard ook op vinyl
  8 MAART:  
   NIEUW ALBUM van THE NATIONAL - I AM EASY TO FIND

Goed nieuws, want op vrijdag 17 mei verschijnt het nieuwe, achtste studioalbum van The National. Samen met het nieuwe album komt er een korte film uit met muziek van The National en geïnspireerd op dit album. De film is geregisseerd door Mike Mills (20th Century Women, Beginners) met in de hoofdrol Academy Award Winner Alicia Vikander. I Am Easy To Find bevat gastbijdragen van Sharon Van Etten, Brooklyn Youth Chorus, Lisa Hannigan, Mina Tindle en meer.

Er komen twee speciale vinyl versies uit:

I Am Easy To Find - clear vinyl

I Am Easy To Find - limited Indie only 3lp 7 MAART:
     ALDOUS HARDING kondigt nieuw album DESIGNER aan
 

Designer is het nieuwe album van de Nieuw-Zeelandse singer songwriter Aldous Harding, de opvolger van het in 2017 verschenen intrigerende Party. De betoverende single The Barrel belooft alvast veel goeds. Daily Indie: "De zachte nylonsnaren van de akoestische gitaar tokkelen zich een rondje om de zon, terwijl pianonootjes uit de lucht druppelen op de droge aarde en Hardings zanglijnen de struikelende ritmiek in balans houden." Release 26 april.

Designer verschijnt ook op vinyl
 


 6 MAART:     STAY AROUND - POSTUUM ALBUM van J.J. CALE

Stay Around is het eerste postuum uitgebrachte album van JJ Cale. Het werd samengesteld door Cale’s weduwe, de muzikante Christine Lakeland Cale, en zijn vriend en manager Mike Kappus. Dit is het eerste werk van Cale na een decennium sinds zijn laatste studioalbum Roll On uit 2009. Alle nummers op het album zijn geschreven door Cale zelf, met uitzondering van de track ‘My Baby Blues’, die geschreven werd door Christine Lakeland Cale en opgenomen is in 1977. Sinds het einde van de jaren zeventig tourde zij mee met Cale en speelde ook op al zijn albums in zijn band. Wat kenmerkend was voor Cale is dat hij veel zelf deed, zonder peperdure studio’s of sessie muzikanten, dat maakte zijn geluid origineel. Lakeland Cale heeft zo veel mogelijk behouden van zijn mixes, om deze unieke sound te bewaren. Release 26 april.

Stay Around verschijnt ook op vinyl 4 MAART:     OPNIEUW TREURIG MUZIEKNIEUWS: KEITH FLINT van THE PRODIGY is overleden

De zanger van wereldhits als 'Firestarter' en 'Smack My Bitch Up' van de Engelse ravehelden The Prodigy is overleden. De grootste successen behaalde de band met de albums Music For The Gilted Generation en met de klassieker The Fat Of The Land wisten ze zelfs de nummer 1 positie in de Nederlandse albumlijsten te halen.

Keith Flint is 49 jaar geworden.
  1 MAART: 
    RECORD STORE DAY 2019 RELEASES ZIJN BEKEND

Op zaterdag 13 april is het weer Record Store Day. Vandaag is de enorme lijst met releases bekendgemaakt. Check 'm via deze link.

Zodra er meer nieuws is over de instores en releases laten we dit uiteraard weten via onze site.

 28 FEBRUARI: 
    STEPHEN MALKMUS - GROOVE DENIED

Gefronste wenkbrauwen kregen wij bij het beluisteren van 'Viktor Borgia', de eerste single van Groove Denied van Stephen Malkmus. Jawel, die van Pavement. Niet eerder hoorden we Malkmus zo, niks geen rammelpop, maar met elektronica en synthpop. Maar al na twee keer nestelt het nummer zich permanent in je hoofd.

Groove Denied is het eerste album van Stephen Malkmus zonder zijn vaste begeleidingsband The Jicks. Referenties zijn Human League en DIY synths anno 1982. Uiteindelijk is het album opgenomen in Oregon, maar het werd voor het overgrote deel geschreven in Berlijn en daarmee is de omschrijving Stephen Malkmus's Low een perfecte omschrijving.

Groove Denied verschijnt ook op vinyl25 FEBRUARI:
 
    MARK HOLLIS, de frontman van TALK TALK is overleden

De Britse zanger en componist Mark Hollis, de voorman van de band Talk Talk, is op 64-jarige leeftijd overleden. Talk Talk had in 1984 een grote hit met Such a Shame. Andere bekende nummers zijn It's my Life, Life's What You Make It en Living in Another World. Het album The Colour of Spring (1986) behaalde in de Nederlandse albumlijst de nummer één positie. Het album werd een klassieker, net zoals de opvolgers Spirit Of Eden (1988) en Laughing Stock (1991). De band viel in 1992 uit elkaar. Hollis maakte jaren later nog een soloplaat, maar trok zich in 1998 terug uit de muziekindustrie.
 21 FEBRUARI:
     STEVE EARLE brengt eerbetoon aan zijn muzikale vriend GUY CLARK

GUY is het eerbetoon van Steve Earle aan één van zijn leermeesters Guy Clark. In 1974 al verhuisde Steve Earle naar Nashville om na een paar jaar in Guy's band basgitaar te mogen spelen. Een vriendschap voor het leven was geboren. Guy Clark is helaas niet meer onder ons, maar zijn muziek mag niet vergeten worden, dus nam Steve Earle samen The Dukes voor om een hommage te brengen aan GUY. Maar liefst 16 nummers uit de rijke catalogus van Guy Clark staan er dit album. Release 29 maart.


GUY
verschijnt ook op vinyl

 


 
15 FEBRUARI:  
   BENNIE JOLINK - POST NORMAAL

Oud frontman van de Achterhoekse formatie Normaal Bennie Jolink is van oorsprong beeldend kunstenaar. Hij brengt op zijn nieuwe album ‘Bernard Joling: Post Normaal’ zijn drie meest geliefde kunstvormen samen. Het album met daarop 12 nieuwe songs is verpakt in een 96-pagina tellend boek.

Tekstueel bevat het boek de songteksten, een uitgebreide uitleg over alle songs, en verhalen en herinneringen die Bennie schreef sinds het afscheidsconcert van Normaal in 2015. Daarnaast het is boek geillustreerd met ruim 60 tekeningen van Bennie’s hand, die allen betrekking hebben op de songs, de verhalen en de personen die hierin voor komen. Kortom, een prachtige combinatie van muziek, tekst en beeldende kunst.

Release 29 maart
 


 8 FEBRUARI:     CHEMICAL BROTHERS - NO GEOGRAPHY

Vier jaar na Born In The Echoes zijn Chemical Brothers terug met een nieuw album. No Geography verschijnt op 12 april en zal 10 nummers bevatten. Er zijn inmiddels al drie nummers te beluisteren en die beloven veel goeds: 'Free Yourself', 'MAH' en de onweerstaanbare discotrack 'Got To Keep On'.

No Geography verschijnt uiteraard ook op vinyl
  1 FEBRUARI:
     DAVID BOWIE - SPYING THROUGH A KEYHOLE

Spying Through A Keyhole
is een boxje met 4 x 7″ singles  met demo's en niet eerder uitgebrachte songs. Het markeert de 50 jaar die verstreken sinds het uitbrengen van de ‘Space Oddity’ single en bevat 9 niet eerder uitgebrachte opnames uit die tijd. De meeste opnamen zijn solo vocaal en akoestisch demo uitvoeringen. De cover is een foto gemaakt door Ray Stevenson en is gemaakt in Tony Visconti’s flat in de zomer van 1968. Release 5 april.

 


31 JANUARI:   25th ANNIVERSARY VERSIES VAN THE EAGLES - HELL FREEZES OVER 


Goed nieuws voor Eagles fans!

Begin maart brengen The Eagles twee jubileum versies uit van hun inmiddels, classic reunie-album 'Hell freezes over'. Het is dit jaar dan precies 25 jaar geleden dat het album uitgebracht werd.

Beide versies zijn opnieuw gemasterd. Met name de release van HET VINYL is interessant, want 'Hell freezes over' is al heel erg lang niet meer op vinyl verkrijgbaar. 

 

 
 


14 JANUARI:    NOG DEZE WEEK NIEUW ALBUM van JAMES BLAKE
 

James Blake flikt het weer, net als bij zijn vorige album The Colour In Anything (2016) komt het nieuws naar buiten dan er een nieuwe plaat is en die ligt dan diezelfde week nog in de schappen. Assume Form komt deze vrijdag 18 januari al uit. Dit is het vierde album van James Blake en bevat bijdragen van Travis Scott, André 3000, Rosalía, Moses Sumney en Metro Boomin.

Op dit moment is er nog geen datum bekend voor de release van de lp
 11 JANUARI: 
    BLACK BOTTLE RIOT - FIRE, het nieuwe album en KROESE INSTORES

FIRE, het nieuwe album van Black Bottle Riot, biedt een verfrissende en tegelijkertijd gerijpte invalshoek op bluesy americanarock. Magazine De Gitarist noemde BBR niet voor niets ‘waarschijnlijk de beste Southern Rockband van Europa’. De gestapelde zangmelodieën, dubbele gitaarsolo’s en dynamische grooves blijven al na één luisterbeurt hangen. Release 1 februari.

BLACK BOTTLE RIOT speelt op zaterdag 2 februari Arnhem 13.00 uur | Nijmegen 16.00
 


10 JANUARI:     STERK TWEEDE ALBUM van EERIE WANDA

Eerie Wanda is het geesteskind van audio- en beeldend kunstenaar Marina Tadic. Ze werd geboren in het voormalige Joegoslavië, maar groeide op in Nederland. In Eerie Wanda's muziek zweeft Tadic achteloos over de dartele baslijntjes, scherpe ritmes en onweerstaanbare gitaarlijnen. Tadic put uit de kracht van doelgerichte eenvoud en zonneklare melodieën. Verder bestaat de band uit oud bandleden van Jacco Gardner en Lola Kite. Pet Town is het tweede album dat net als het debuut Hum verschijnt op een Amerikaans label, Joyful Noise ditmaal. Aanbevolen voor liefhebbers van Bettie Serveert, Young Marble Giants en Broadcast. Inclusief het sterke 'Sleepy Eyes'. Release 25 januari.

Pet Town
van Eerie Wanda verschijnt uiteraard ook op vinyl
  4 JANUARI:     MERCURY REV maakt herinterpretatie van THE DELTA SWEETE van BOBBIE GENTRY
 

The Delta Sweete was Bobbie Gentry's opvolger van haar zeer succesvolle Ode To Billie Joe album. Mercury Rev heeft nu een schitterende herinterpretatie van The Delta Sweete gemaakt met een indrukwekkende rij gastvocalisten: Norah Jones, Lucinda Williams, Hope Sandoval (van Mazzy Star), Phoebe Bridgers, Beth Orton, Marissa Nadler, onze eigen Carice van Houten en anderen. De eerste single is 'Sermon' met Margo Price. Releasedatum: 8 februari.

Bobbie Gentry's The Delta Sweete Rev
verschijnt ook op vinyl

 


27 DECEMBER:     FRANK ZAPPA  -  LIVE IN NEW YORK 4OTH ANNIVERSARY op cd en op vinyl

In verband met het veertig jarig jubileum wordt het Zappa live-album 'Live in New York' opnieuw uitgebracht. Er komen twee jubileum-uitgaves, een uit drie lp's bestaande vinylversie en een 5CD boxset. Beide versies zijn aangevuld met interessant bonusmateriaal. 


       
  


21 DECEMBER:     LIMITED VINYL 'MOTHER EARTH' van WITHIN TEMPTATIONHelaas moeten de fans van Within Temptation langer wachten op het nieuwe album Resist. Oorspronkelijk zou dit album op 14 december worden uitgebracht, maar er is op het laatst besloten om de release op te schuiven naar 1 februari 2019. In de tussentijd zal het succesalbum Mother Earth inclusief de mosterhit 'Ice Queen' op gekleurd vinyl verschijnen en wel op 11 januari 2019. Let wel; op=op!!!
 20 DECEMBER:     WEEZER brengt 1 maart 2019 nieuw album uit: THE BLACK ALBUMHet nieuws was al even bekend, maar nu staat Weezer (The Black Album) ook in de database; Weezer brengt op 1 maart 2019 hun langverwachte nieuwe album uit. Twee tracks die door Rivers Cuomo en co. al zijn vrijgegeven, zijn 'Can't Knock The Hustle' (geen Jay-Z cover) en 'Zombie Bastards'. Dat belooft veel goeds!

Weezer (The Black Album) verschijnt ook als limited vinyl (coloured).

 


 7 DECEMBER:     WALTER TROUT - SURVIVOR BLUES


Survivor Blues van Walter Trout is de opvolger van zijn 2017 all-star album We're All In This Together. Op dit cover album geen overbekend materiaal, maar juist obscuurder materiaal, zoals 'Me, My Guitar And The Blues' van Jimmy Dawkins, 'Be Careful How You Vote' van Sunnyland Slim en Missisippi Fred McDowell's 'Goin' Down To The River' met speciale gast Robby Krieger van The Doors. Releasedatum 25 januari.

Survivor Blues verschijnt ook op gelimiteerd gekleurd vinyl
 


 6 DECEMBER:     MOZES AND THE FIRSTBORN - DADCORE

Deze Nederlandse psychedelische garagerockband uit Eindhoven rond zanger, gitarist en songwriter Melle Dielesen komt op 25 januari 2019 met een nieuw album Dadcore. Het is het derde album van Mozes And The Firstborn, na het titelloze debuut met de hit 'I Got Skills' en het tweede album Great Pile Of Nothing. De band gaat een drukke periode tegemoet; begin volgend jaar is er een tournee door de Verenigde Staten van 23 januari in San Diego tot en met maandag 25 februari. Ook zal de band het voorprogramma verzorgen voor De Staat in AFAS Live.

Dadcore verschijnt ook op vinyl.

 19 NOVEMBER:     INDIAN ASKIN komt terug voor ANOTHER ROUND‘Another Round’ is de opvolger van het uit 2016 stamende succesvolle debuutalbum ‘Sea Of Ethanol’. De release van Another Round volgt nadat in het afgelopen jaar al vier nummers, respectievelijk ‘I Feel Something’, ‘I Know How To Party’, ‘On and On’ en ‘Keep It To Myself’ wereldkundig gemaakt zijn. Het album is wederom geproduceerd door Indian Askin-frontman Chino en producer Peter Kriek. Releasedatum 25 januari 2019.

Another Round
verschijnt ook op vinyl 18 NOVEMBER:     BALTHAZAR is terug met ALBUM NUMMER 4 : FEVER

Balthazar keert terug met album nummer 4; Fever. Na de verschillende solo-uitstapjes (Warhaus, J. Bernardt, Zimmerman) brengt hét Belgische indielievelingetje bij uitstek het album uit op 25 januari 2019. Het zal de laatste plaat zijn waarop violiste Patricia Vanneste te horen is, want zij gaf eerder aan het voor bekeken te zullen houden. Tijs Delbeke neemt haar plaats in.
De zaken worden groots aangepakt. Zo staat de band in maart 2019 in AFAS Live. En op basis van de eerste twee ijzersterke singles 'Fever' en 'Entertainment' zeggen wij nu al 2019 wordt het jaar van BALTHAZAR.

Fever
verschijnt ook op vinyl

 16 NOVEMBER:     BRYAN FERRY zingt herinterpretaties van eigen werk op nieuw album BITTER-SWEET

Bitter-Sweet, het nieuwe album van Bryan Ferry, is geïnspireerd door zijn werk voor de Sky Atlantic/Netflix televisie serie ‘Babylon Berlin’, een Duits 'period drama' gebaseerd op de boeken van Volker Kutscher gesitueerd in de jaren twintig van de vorige eeuw. Ferry gebruikt de muzikale stijl uit die periode en transformeert hiermee een aantal geliefde Roxy Music en Bryan Ferry tracks waaronder ‘While My Heart is Still Beating’, ‘Sign of the Times’, ‘Bitter Sweet’ en ‘Dance Away’. Het album brengt deze bekende nummers opnieuw tot leven. Releasedatum 30 november.

Bitter-Sweet verschijnt ook op vinyl

 


12 NOVEMBER:     NIEUW STUDIOALBUM van DAVID GRAY in MAART 2019


Het duurt nog even, maar in maart 2019 verschijnt Gold In A Brass Age. Dit is het elfde album van David Gray, de Ier die in juni 2018 Abraham zag. Zijn cd White Ladder is in Ierland, het land van U2, nog steeds het best verkochte album ooit. Gold In A Brass Age is eerste album met nieuw materiaal sinds Mutineers uit 2014 (in 2016 verscheen nog The Best Of David Gray). Hij weet nieuwe terreinen te bewandelen met goed schrijverschap en verrassende muzikale omlijstingen.

Gold In A Brass Age verschijnt ook op vinyl
 8 NOVEMBER:     2 nieuwe DEPECHE MODE 12" BOXSETS

Op 14 december verschijnen er van Construction Time Again (1983) en Some Great Reward (1984), respectievelijk het derde en het vierde Depeche Mode album, twee mooie en uiteraard voorzien van strak artwork 12" boxsets. Beide sets bevatten 6 plakken vinyl. Als je op de links klikt, zie je de tracklistings van alle 12"s.

Ook verschijnt op 16 november al de compilatie The Many Faces Of Depeche Mode (3-CD)

De 2-lp vinylversie van deze compilatie verschijnt op 7 december
 


 2 NOVEMBER:     VERRASSINGSPLAAT van DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

Leuk nieuws. De Jeugd Van Tegenwoordig komt volgende week (9 november om precies te zijn) met een verrassingsplaat: Anders (Different), de opvolger van Luek uit februari van dit jaar. De eerste single "Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit" is dan ook echt anders, maar wel 100% De Jeugd.

Anders (Different)
verschijnt ook op vinyl, maar pas 18 januari 2019
 
28 OKTOBER:     TERUGKEER van supergroep THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN

Bijna 12 jaar na The Good, The Bad & The Queen is de supergroep van Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Paul Simonon (The Clash), Simon Tong (The Verve) en Tony Allen (Fela Kuti) terug met een nieuw album: Merrie Land. Damon Albarn noemt dit langverwachte tweede album “an ode to the North of England”. Het materiaal werd geschreven tijdens Engeland's voorbereidingen voor het verlaten van de Europese Unie. The Good, The Bad & The Queen heeft voor dit album samengewerkt met Tony Visconti. Release 16 november.

 
26 OKTOBER:     TONY JOE WHITE (75) OVERLEDEN

De Amerikaanse blueszanger en liedjesschrijver Tony Joe White is woensdag op 75-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Leiper's Fork in de staat Tennessee, zo heeft zijn familie bekendgemaakt. Zijn zoon Jody zegt tegen lokale media dat zijn vader overleed aan een hartaanval.

Gedurende zijn carrière maakte White vele liedjes, die door grootheden als Elvis Presley, Dusty Springfield, Brook Benton, Ray Charles en Tina Turner werden opgenomen. White scoorde zelf ook hits. 'Polk Salad Annie' is zijn bekendste nummer, 'Groupy Girl' en 'Good In Blues' behaalden ook noteringen in de Nederlandse hitlijsten. Slechts een paar weken geleden verscheen zijn laatste album: Bad Mouthin'.
 25 OKTOBER: 
 
   SONGS FOR JUDY, NIEUW LIVEALBUM van NEIL YOUNG
 

Songs For Judy is een nieuw akoestisch live album van Neil Young. Het is opgenomen in 1976 tijdens Young's solo US tour. De 23 nummers zijn geselecteerd door Joel Bernstein en Cameron Crowe en